Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik moest Pellè soms afbranden omdat hij te weinig presteerde’

Laatste update:

Graziano Pellè kwam in 2007 op voorspraak van coach Louis van Gaal naar AZ. De spits werd voor zes miljoen euro overgenomen van Lecce en dat was toen een recordbedrag voor de Alkmaarders, maar na zestien doelpunten in bijna honderd wedstrijden werd de samenwerking verbroken.

“Het kostte hem tijd om van het compacte Italiaanse spel af te stappen en om te schakelen naar het door Van Gaal gewenste totaalplaatje. Daar heeft hij veel moeite mee gehad”, zegt voormalig assistent-coach Martin Haar. De nu dertigjarige Pellè had bij AZ bovendien te maken met de aanwezigheid van onder anderen Moussa Dembélé, Maarten Martens en Mounir El Hamdaoui.

“Elke week boksten ze tegen elkaar op. Pellè was pissig als hij niet speelde. Als hij dan het veld in mocht, raasde hij iedere seconde over het veld”, aldus Haar in een interview met de NOS. “Hij kreeg later te maken met teleurstellingen. Soms werd hij aangepakt en dat accepteerde hij. Hij werd zelfs weleens uitgefloten, maar ging dan onverstoorbaar door.”

“Soms moest ik hem ook afbranden, dan speelde hij in het tweede elftal omdat hij te weinig presteerde. Hij volgde op wat we zeiden en je zag hem per week beter worden. Hij maakte elke training nieuwe stappen in zijn ontwikkeling”, besluit Haar. Pellè is op het EK in Frankrijk de eerste spits van Italië, scoorde al twee keer en neemt het zaterdagavond in de kwartfinale op tegen Duitsland.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Pelle word nu wel gewaardeerd in Italië, goede spits, geen wereldtopper, maar wel een zeer goede, als hij Italië naar EK winst schiet, word hij een legende.

2 juli 2016 om 10:53

Toch bijzonder hoe sommige 'laatbloeiers' ineenkeer zo belangrijk kunnen zijn. Mentaal de goede richting in maakt t verschil denk ik. Italy speelt weer eens zoals italianen een toernooi spelen. Kan je als bijv Belgie een hoop van leren. Vanavond wordt de winnaar van het toernooi bepaald denk ik!

2 juli 2016 om 12:04

Ik vraag me af of hij niet een wereldtopper aan het worden is. Er zijn weinig spitsen die zo'n fysiek kunnen combineren met zo'n techniek. En dan heeft hij ook veel spelinzicht.
Misschien niet de beste doelpuntenmaker, maar wellicht wel een van de beste aanspeelpunten ter wereld. Echt een kapstok om je aanval aan op te hangen.

2 juli 2016 om 12:36

Ik ben groot bewonderaar van spelers als Pelle en ook die linksback/buiten ciaccherini (hoe je dat ook spelt, haha). Spelers vol passie en vechtlust. Uiteraard veel talent maar vooral ook mentaliteit. Of de Italianen nu een goede lichting of een iets mindere hebben, deze twee aspecten bezitten ze altijd in hun teams en dat maakt ze te allen tijde een kampioenskandidaat. Ik denk dat ze Duitsland uitschakelen maar wat zal het een prachtige strijd worden. Boateng en Neuer in topvorm, Italiaanse defensie en Buffon in topvorm en aanvallers die excelleren op dergelijke toernooien.

2 juli 2016 om 13:08

Als Pelle de EK held wordt en Italië naar winst schiet, ga ik met mijn Pelle shirtje richting Italië om het te vieren!

Graziano Pelle jalalala

2 juli 2016 om 16:11

Zou Rome maar overslaan

2 juli 2016 om 23:11

De helft die nog staat....

In een AZ shirt van pelle kan het wel ja haha maar in je Feyenoord shirt zou ik niet doen.

Ot: grAZiano is een echte laatbloeier pas na furore in Engeland zagen de Italianen hem als echt een van hen...

Pellé, de man die Feyenoord 'bijna' kampioen maakte... Toch wel trots op hem dat hij het zo goed doet op het ek!

2 juli 2016 om 11:40

Bijna, feyenoord was gwn niet goed genoeg

2 juli 2016 om 14:24

Lolly?

2 juli 2016 om 11:44

Bijna? 6 punten achterstand op Ajax noem ik toch echt niet bijna.

2 juli 2016 om 12:47

6 punten is zeker wel bijna als je realiseert dat er in totaal 108 punten gehaald kunnen worden..

2 juli 2016 om 13:08

102.

Wat gun ik het Pelle zeg! Geweldig om te zien hoeveel stappen die man gemaakt heeft, dat is echt ongekend. Bij Feyenoord stak hij er met kop, schouders en borst bovenuit, alleen werd dat nog niet door iedereen als dusdanig erkend.

Hij zou in de PL voor elke club van waarde kunnen zijn, maar hij moet goed inzien dat hij bij een club moet zitten waar hij wekelijks het vertrouwen krijgt want dat is wel iets wat Pelle echt nodig heeft; een trainer die in hem gelooft. Als je daar een rappe aanvaller naast zet en een beweeglijke middenvelder heb je een levensgevaarlijke ploeg.

Respect voor Pelle. Zoveel kritiek toen hij naar Feyenoord kwam en nu een meer dan gewardeerde speler ik hoop dat hij nog een stap kan maken naar een top club. Misschien niet voor de basis maar als pinchhitter voor de laatste minuten.

2 juli 2016 om 11:07

Ja want Pelle zit graag op de bank? Die man zit in de vorm van zijn leven, die gaat nooit kiezen voor een club waar hij als pinchhitter mag fungeren.

2 juli 2016 om 12:06

Pinchhitter is hij dus echt niet. Pelle is een speler die een hele wedstrijd moet spelen. Hij moet het van zijn fysiek, techniek en combinaties hebben.
Een pinchhitter is Van der Hoorn. Iemand die als dommekracht zich door de 16 worstelt en een keer kan scoren.

AZ heeft toch wel een rijtje spitsen gehad....altidore, Elhamdaoui, Pelle, Janssen, Ari, Sigthorsson...
Dat is toch wel knap gescout allemaal.

Maar er staan natuurlijk ook wel wat mindere namen tegenover...

2 juli 2016 om 11:48

Koevermans

2 juli 2016 om 11:56

Vergeet ik helemaal aron johansson 😁

2 juli 2016 om 14:26

Johansson, je hebt gelijk. Die miste ik ook nog.

Ik moest zo hard lachen toen ik destijds hoorde dat Feyenoord hem binnen had gehaald.

Man, wat zat ik er naast..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren