Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik heb hem altijd een typische Ajax-speler gevonden en dat vind ik nog steeds’

Laatste update:

Bart Ramselaar en Adam Maher staan aankomend weekend met FC Utrecht tegenover ex-werkgever PSV. Beide middenvelders belandden op jonge leeftijd bij PSV, maar slaagden er uiteindelijk niet en hebben het voetbalplezier inmiddels hervonden bij FC Utrecht. Dat Maher het uiteindelijk niet gemaakt heeft bij PSV, verbaast Martin Haar enigszins.

Haar was assistent-trainer bij AZ toen Maher er in het seizoen 2011/12 zijn grote doorbraak beleefde. Na twee sterke seizoenen in Alkmaarse dienst volgde voor ongeveer acht miljoen euro een transfer naar PSV, maar dat werd uiteindelijk geen succesvol huwelijk. "In het seizoen dat Adam onder Gertjan Verbeek zijn debuut maakte, behoorde hij tot de absolute toptalenten van Nederland. Naar hem werd op dezelfde manier gekeken, als nu naar Stengs, Boadu en Koopmeiners", memoreert Haar in gesprek met De Telegraaf. "Als zo’n jongen dan naar PSV gaat, verwacht je dat de volgende stap Italië, Spanje of Engeland zal zijn."

Maher speelde in vijf seizoenen tijd uiteindelijk 106 officiële wedstrijden voor PSV en werd tussendoor nog verhuurd aan het Turkse Osmanlispor. In januari 2018 volgde een transfervrij vertrek naar FC Twente en via opnieuw AZ belandde de vijfvoudig international van het Nederlands elftal afgelopen zomer bij FC Utrecht. "Bij AZ heeft hij daar vorig jaar een heel goed begin mee gemaakt en die lijn moet hij nu doortrekken bij FC Utrecht", vervolgt Haar, die niet uitsluit dat de 26-jarige Maher alsnog de top zal halen. "Het blijft toch een speler, die technisch vaardig is en het spel goed ziet. Spelers zijn op hun 28e op hun best, dus hij heeft nog goede jaren voor zich. Waar hij het beste zou passen? Ik heb hem altijd een typische Ajax-speler gevonden en dat vind ik nog steeds."

Marcel Brands haalde Maher als technisch directeur naar PSV. "Het was toen zo dat Adam met een extreem hoog verwachtingspatroon binnenkwam. In het begin heeft hij veel gespeeld, maar Adam heeft de pech gehad van een systeemwijziging, waardoor hij niet meer als nummer tien kon spelen en hij zich in een andere rol moest ontwikkelen", blikt de huidige beleidsmaker van Everton terug op die periode. "Door zo’n zelfde proces is bij PSV ook Georginio Wijnaldum gegaan en hij heeft wel de juiste ontwikkeling opgepakt. Adam is blijven hangen en heeft daarna ook wat minder gelukkige keuzes gemaakt met onder andere zijn verhuur naar Turkije."

Zie jij Adam Maher ooit opnieuw bij een Nederlandse topclub belanden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch vraag ik mij af wrm het nooit lukt om als AZ speler bij een topclub te presteren. Is het niveau-verschil echt te groot?

17 oktober 2019 om 23:35

Dat heb ik dus ook en toch krijgen ze het voor elkaar om hun spelers voor het maximale te verkopen. Al zie ik Stengs zeker wel presteren bij zowel Ajax als PSV. Maar goed dat d8 ik en velen met mij ook over Maher.

18 oktober 2019 om 08:34

@arnavut1 ik vond Mahar in die tijd bij AZ veel dominanter en meer leider dan een Koopmeiners en Stengs nu bij AZ. Mahar nam echt het team bij de hand, waar toen veel betere voetballers speelden dan nu. Ik zie een Stengs dan ook niet echt slagen als je ziet wie er nu spelen bij Ajax en Psv. Spelers als Ziyech, Neres, Promes, Bergwijn, Bruma en Ihattaren zijn dan ook echt veel beter. Je hebt natuurlijk altijd geluk nodig, maar media pusht nu die spelers alsof het wereldsterren zijn die een PSV of Ajax ff bij de hand nemen. De kans op falen door onrealistische beeld is groot. Ook die jonge gasten kunnen gaan geloven dat ze veel beter zijn dan dat ze werkelijk zijn als heel NL ze omhoog praat.

18 oktober 2019 om 00:54

Misschien omdat het er nooit zo veel zijn geweest? Echt een vraag, geen statement.meer vanuit het oogpunt van, bij PSV en Ajax zijn er bakken met top talenten die het om wat voor reden dan ook in de top ook niet halen.spelers die het een of twee jaar leuk deden, en daarna of in het buitenland of gewoon in Nederland volledig mislukten. Hoeveel zelf opgeleide spelers zijn er van de top 2-3 de afgelopen jaren niet naar het buitenalnd gegaan die daar ook mislukt zijn...en hoeveel talenten zijn er niet tot top talent gebombardeerd die vervolgs na een of 2 seizoenen niets meer lieten zien.als ik naar Ajax kijk over de afgelopen 5 jaar met de spelers die werden gezien als top talent dan kom je bij spelers als Bazoer, Riedewald, Tete, Kishna, van Rhijn, Andersen, Fischer, Boilessen, misschien mag je zelfs Klaassen en Dolberg of El Ghazi daar wel bij rekenen en ongetwijfeld mis ik er nog een paar. Maar toch een hele groep met jongens de het Nederlands elftal haalden (misschien niet een heel goed Nederlands elftal, m aar ze zaten er wel). En voor PSV kun je net zo'n lijst opstellen (willems, locadia, Bakalli, Labyad etc...). De meeste van deze gasten hebben echt wel een paar hele goede seizoenen gespeeld.dan is het misschien niet heel vreemd dat wanneer je een lijst hebt die korter is er niet direct een speler tussen zit die wel de top haalt. Gezien de weg die AZ is ingeslagen met het verbeteren van de jeugdopleiding denk ik dat het meer een kwestie is van tijd. Wanneer met grote regelmaat talenten van dit niveau door stromen zit er vanzelf wel een keer eentje bij die het wel haalt.

Ik dacht dat ze zaterdag tegenover elkaar stonde, is de wedstrijd verzet?

Dat komt omdat jonge spelers te snel gehypet worden. Je ziet het nu ook met de jonge spelers van AZ en Psv. Talent hebben ze allemaal wel, maar er zijn vaak andere dingen die problemen geven. Onder andere de fysiek, de mentaliteit, goede keuze van vervolgclub en zelfs een beetje geluk op het juiste moment...

18 oktober 2019 om 00:17

Goed punt. Mensen onderschatten in algemene zin de rol van geluk en contingentie in het leven. Vooral in het voetbal kan een beetje mee- of tegenval op de juiste momenten een carrière echt maken of breken. Vind Rashford zelf wel een goed voorbeeld, had in zijn eerste wedstrijden het geluk er een redelijk aantal goals in te frommelen en kreeg onmiddellijk het predicaat supertalent toebedeeld. Op die status teert hij nu eigenlijk nog steeds, terwijl het in mijn optiek geen bijzonder getalenteerde speler is.

18 oktober 2019 om 09:49

Zeker waar. Maar Maher was wel echt onwijs goed toen 'ie zo jong was. Prachtig talent was het. Maar he, dat was Adel Taarabt ook, net als Aissatti, Owusu-Abeyie en honderdduizend anderen. Talent is maar een deel, hoe groot je talent ook is. Mentaliteit is alles, en wordt ook nog eens steeds belangrijker in het hedendaagse voetballers waarin rasvoetballers minder gewaardeerd worden. Jongens als Aimar, Riquelme, Van der Vaart, zouden deze dagen veel meer moeite hebben serieus door te breken bij de top.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren