Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik had geen doel meer in mijn leven nadat ik stopte bij Feyenoord’

Laatste update:

Ulrich van Gobbel is tegenwoordig als jeugdtrainer weer terug bij Feyenoord, de club waar hij groot werd. Het heeft na het pensioen van de back in 2002 echter een flinke tijd geduurd voordat hij zijn leven weer op de rails had: Van Gobbel kwam na het einde van zijn voetballoopbaan in een behoorlijk zwart gat terecht.

/

“Ik ben heel erg zoekende geweest”, vertelt hij in gesprek met Voetbal International. “Nu zeg ik: had ik maar een plan gehad voor na mijn loopbaan. Dan had ik al die problemen niet gehad. Het lukte me gewoon niet mijn leven te leiden. Jarenlang was ik alleen maar bezig de top te halen als voetballer. En opeens had ik niks meer." Van Gobbel vertelt dat hij geen opleiding had genoten, omdat hij niet goed presteerde op school. Hij wist zich geen raad meer en het gevoel werd versterkt door de negatieve berichtgeving in de media. Van Gobbel vertelt dat hij geen doel meer had in het leven.

Van Gobbel speelde het grootste deel van zijn loopbaan in de Kuip, al maakte hij zijn debuut in het shirt van Willem II. Als Feyenoorder won hij onder andere vier keer de beker en twee landstitels. In 2002 volgde tijdens zijn tweede periode in Rotterdam, na avonturen bij Galatasaray en Southampton, ook nog de UEFA Cup.

Het is goed dat Ulrich van Gobbel hier open over praat

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is hij pas dit seizoen terug als jeigdtrainer?

3 juni 2016 om 16:31

Hij deed ook al clinics , kwam ie met bus en trein hoe triest kan het zijn

3 juni 2016 om 16:42

Vind het juist mooi om te zien dat voetballers ook maar mensen zijn.

3 juni 2016 om 16:55

Het trieste eraan is dat hij geen geld meer had en geen auto kon veroorloven terwijl die miljonair was.

3 juni 2016 om 19:48

Nee man, zie hem altijd met zijn BMW naar varkenoord komen.

Matge voetballer die veel uit zijn carriere heeft gehaald, zeker in de jsren negentig. Voetballers zoals hij krijgen nu ook veel meer betqald.

3 juni 2016 om 16:40

Matige voetballer?
Dat zijn van die dood doenders, van die simpele opmerkingen.
Die nergens op gebaseerd zijn.
Hij is internationaal geweest.
Heeft bij mooie clubs gespeeld en successen meegemaakt.
Was gewoon een goede voetballer.
Snel, straalde iets uit, verdedigde en kwam op als verdediger.

3 juni 2016 om 17:10

Ik durf wel te zeggen als hij nu had gevoetbald was hij verre weg de beste rechtsback van Nederland. Spelers als van Rijn of die van der Wiel mogen Gobbel z'n veters niet strikken. Was in die tijd Europese subtop. Het was in een tijd dat Feyenoord ook gewoon elk jaar halve of kwartfinales in Europa speelde. Clubs als City, Everton, Bremen, gladbach, Lazio werd gewoon van gewonnen.

3 juni 2016 om 17:18

raza,
Ben ik helemaal met je eens in wat je weergeeft in je reactie.
Wat was van Gobbel beresterk en een snelheid op de,
100 meter liep hij nelly kooman eruit bijna.
Ik durf wel te zeggen als hij nu had gevoetbald je reactie,
dan was het ook zo misschien wel de beste rechtsback.

3 juni 2016 om 17:59

Voetbaltechnisch was het misschien niet eens de beste, maar hij straalde in elk geval wel uit dat ie wilde winnen. Als je dan zo'n papzak als van Rhijn soms ziet slenteren of een duel aangaan......en Uli kon op snelheid veel goedmaken als het moest.

3 juni 2016 om 18:36

Serieus goeie rechtsback 😂😂😂 zeer matig hij was snel en sterk maar had een zeer beperkt inzicht en positie kiezen was ook niet zijn sterkste punt, hij heeft heel wat domme overtredingen en kaarten gepakt in zijn carriere, ik heb vaak met vrienden gelachen om de fouten die hij maakten... maar goed met zo'n feyenoord logo naast je naam kun je ook niet objectief zijn... ik als psv fan vind van tiggelen ook een goeie verdediger, ook international en zelfs winner van het ek88 maar realistisch, ow wat matig was hij, wel een goeie stofzuiger...

3 juni 2016 om 18:44

Wel objectief dat je 2 (ex) Ajax spelers noemt. Tete heeft overduidelijk meer talent dan Van Gobbel had. Het was een leuke speler die veel passie en inzet had en bovendien was hij fysiek sterk. Maar het was nooit een topper.

3 juni 2016 om 19:50

Maar dat was wel in een tijd dat het niveau in Nederland factor 5 hoger lag. Dezelfde Van Gobbel zou nu makkelijk al die slappe buitenspelers afstoppen. Verwacht alleen idd niet 8 voorzetten per wedstrijd.

Jammer dat Uhli zich niet echt blootgeeft , hoe ver hij echt was weggezakt verteld ie niet

3 juni 2016 om 16:51

Dan moet je zijn boek kopen zou ik zeggen.

3 juni 2016 om 18:29

Of is dit artikel niet compleet? Of misschien werd die vraag niet gesteld...of of...

3 juni 2016 om 19:52

Kijkend naar het aantal regels in het artikel kan ik me voorstellen dat niet zijn hele levensverhaal erin past.

Hij won alleen in 1999 de landstitel. Daarvoor was Feyenoord ook al ruim 10 jaar geen kampioen geworden.

3 juni 2016 om 19:19

1993 was Feyenoord ook kampioen.

3 juni 2016 om 19:53

1993 dan?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren