Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ik geloof dat Messi makkelijker uit te schakelen is dan Robben’

Laatste update:

Arjen Robben debuteerde eind 2000 voor FC Groningen onder leiding van Jan van Dijk, en de huidige trainer van Helmond Sport is ‘supertrots’ op de prestaties van de aanvaller, die tijdens het WK in Brazilië de beste speler van het Nederlands elftal is. Robben is volgens de oefenmeester momenteel beter dan Lionel Messi, woensdagavond met Argentinië de tegenstander van Oranje in de halve finale.

/

Van Dijk geniet tijdens het WK niet alleen van de acties en de dribbels van de Bayern München-sterspeler, maar vooral ook van de wijze waarop Robben zich als een leider gedraagt; dat had de coach jaren geleden niet durven voorspellen. De linkspoot is in de ogen van Van Dijk een complete voetballer geworden en is nog belangrijker voor Oranje dan Messi voor Argentinië is, vindt Van Dijk.

De 57-jarige Nederlander gaat ervan uit dat de Oranje-defensie er eerder in zal slagen om Messi aan banden te leggen dan dat het de Argentijn lukt om Robben in bedwang te houden. “Ik geloof dat Messi in verhouding makkelijker uit te schakelen is dan Robben. Messi is heel geslepen, aan de bal super, maar ook statischer”, vertelt Van Dijk aan De Telegraaf. “Arjen is daarentegen echt continu in beweging. Ik denk dat het een zwaardere opgave is om hem onschadelijk te maken”, kijkt de trainer vooruit.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Robben gaat ook tactisch lopen zodat hij mensen meetrekt, Messi oogt toch wat luier/minder teamspeler.

8 juli 2014 om 10:34

ik vind juist om deze rede messi gevaarlijker...iedereen weet hoe goed hij is, maar hij is soms heel de wedstrijd onzichtbaar en maakt 1 of 2 geniale acties, daarbij heeft messi een veel betere steekpass waar Argentinië meer slimmere/snellere mensen voor heeft die daar op reageren

robben is dit seizoen wel beter dan messi natuurlijk

mocht messi het net in de wedstrijd tegen nederland op zijn heupen krijgen kan je het gewoon vergeten, daar ben ik ook bang voor dat dit gaat gebeuren

8 juli 2014 om 11:03

Mwoah zal wel heel vreemd lopen als Messi na zo'n seizoen het ineens op de heupen krijgt tegen oranje. Die jongen moet gewoon ff 4 weken op vakantie....

8 juli 2014 om 11:14

Dat werdt destijds ook gezegd over een ene Figo bij Portugal.
En toen was Figo ineens de oude weer, en speelde zeer goed tegen Nederland.

8 juli 2014 om 11:38

Mocht Robben het op zijn heupen krijgen, dan kunnen de argentijnen het ook vergeten. Een of andere basanta of Garay stopt een robben in vorm niet.

Robben is in de huidige vorm niet te stoppen zonder overtreding of erg veel geluk.

8 juli 2014 om 12:35

En bij robben is het zo. Dat je denkt als verdediger van, hij zal toch niet weer dezelfde beweging maken om langs mij te komen en elke keer doet ie het weer. Elke keer trappen ze erin. Plus die arm bewegingen daar raak je gehypnotiseerd door. Dat is zijn kracht.

Alsjeblieft, laten we deze Argentijnen niet onderschatten. Niet de keeper, niet de verdediging en al helemaal niet Messi. Messi en de rest van de selectie gewoon op een correcte manier op de huid zitten zodra ze ingespeeld worden!

8 juli 2014 om 10:08

mijn idee,

je weet gewoon dat Messi nog lang niet alles heeft laten zien; er zit nog veel rek in. Beter dan Robben het nu doet, gaat het niet worden.

De Argentijnen zijn zoals ze nu spelen niet te onderschatten. Het oogt allemaal niet fantastisch maar ze hebben alles gewonnen zonder goed te spelen...

Robben blijft gaan. Heb je hem uitgeschakeld, zet ie een minuut later gewoon weer een sprint in. Messi heeft meestal een stuk of twee, drie geniale ingevingen waarin hij de verdedigers te snel af is maar voor de rest wandelt hij alleen maar.

Mensen vergeten direct wie je bent zodra je minder speelt. Messi gaat slopen heb ik het idee. Hoop het niet,

8 juli 2014 om 10:42

Niet zozeer vergeten, feit is dat het gezegde luidt: je bent zo goed als je laatste wedstrijd. Messi heeft dit seizoen niet zijn niveau gehaald als van afgelopen jaren. Daarom mag toch best gezegd worden dat Robben belangrijker is dan Messi? We praten niet over een onaantastbare God praten

8 juli 2014 om 10:57

Robben is belangrijker dan Messi toch is Messi productiever meer goals en assits . Ik heb liever Messi die oogt niet zo dreigender dan Robben maar effectiever

Het voordeel is, dat welke linksback er bij Argentinië ook speelt, ik van beiden niet erg onder de indruk ben. Dat gezegd hebbende, misschien speelt Robben weer meer centraal ivm 5-3-2, in dat geval is het weer goed de bal in de diepte te leggen, want Demichelis (als hij speelt) is positioneel wel goed maar ultratraag. Dus ik zie zeker kansen!

Niet dat Messi nou vannacht wakker zal schrikken met de gedachte aan onze verdedigers, maar de pluspunten zijn er ook.

Iedereen heeft het wel over Arjen Robben maar als Van Persie het op zijn heupen heeft net als tegen Spanje is hij ook maar moeilijk af te stoppen..

maar dat vind ik in het NL elftal eigenlijk allemaal wel er zijn gewoon een hoop jongens die uit het niets kunnen excelleren en dat maakt ze ook zo moeilijk te bespelen je weet van te voren wel dat Robben zijn waarde bewijst maar als je vervolgens.

Ik denk dat het ook de grote kracht van NL is.. want welke van die 2 grappenmakers moet je pakken en sneijder die moet je ook weer niet laten schieten en om nou een man of 5 op te offeren aan die drie.. is ook niet zo slim..

de enige manier om Nederland klein te krijgen is 90 minuten lang vol pressen maar dat is amper vol te houden..

8 juli 2014 om 10:56

Ik ben het eigenlijk helemaal niet eens met je analyse. Om te beginnen vind ik niet dat v. Persie het tegen Spanje 'op zijn heupen' had. Hij speelde ook toen een hele matige wedstrijd, maar werd twee keer aangesproken op zijn spits-instinct en ging daar goed mee om. Verder heb ik hem het hele WK nog maar zelden iets goeds zien doen en ik verwacht dan ook vrij weinig van hem tegen Argentinië. Hij zou het op zijn heupen kunnen krijgen, maar niets wijst daarop.

Verder heeft dit Oranje juist helemaal niet een hoop jongens die kunnen excelleren. Iedereen speelt juist erg constant. Ofwel constant goed, ofwel constant matig ofwel constant in dienst van de ploeg. Het is vrij constant, en dat is ook een kracht. Er zijn wel een paar spelers die voor veel gevaar zorgen, dat klopt.

En 90 minuten vol pressen is juist verschrikkelijk dom tegen dit Oranje. Want hoe veel je ook op pressie speelt, er zijn altijd momenten dat je de bal verliest en tegen een counter aan knalt. Oranje heeft juist laten zien dat het heel goed met pressie om kan gaan. Ik maak me veel meer zorgen over Argentinië als ze hun spelletje spelen zoals ze dat al het hele toernooi doen. Dan laten ze namelijk Oranje het spel maken en we hebben gezien (tegen Australië, Mexico en Costa Rica) dat er dan te weinig ruimte is voor onze spitsen om veelvuldig gevaarlijk te worden. Tel daarbij op dat Argentinië de snelheid en kwaliteiten heeft die de vorige tegenstanders niet hadden (namelijk snel schakelen en counteren) en ze hebben de ideale mix in huis om Oranje uit te schakelen. Zonder een seconde pressie te spelen.

8 juli 2014 om 11:14

@hoppa!:

Ik vraag me af over welke kwaliteiten en snelheid je het hebt als je over Argentinië spreekt. Di Maria speelt niet mee, Messi staat meestal stil of wandelt (hij heeft weliswaar een fantastische actie met snelheid maar dit seizoen en ook in de wedstrijd tegen België is hij vrijwel onzichtbaar en dus van weinig waarde) en Aguero is net terug van een hamstringblessure dus hij zal daar zeker wat van merken. Hetzij fysiek dan wel mentaal. Natuurlijk heeft Argentinië zonder goed te spelen het tot de halve finale gered maar echt tegenstand hebben ze niet gehad. Niet in de poul en zeker niet in de achtste en kwart. En notabene tegen Zwitserland, wat met 5-2 verloor van Frankrijk, hebben ze de meeste moeite gehad.
Nee die Argentijnen gaan het niet bolwerken tegen dit Oranje.

8 juli 2014 om 11:20

Hoppa!

Ik snap je punt aan de andere kant zag je ook tegen mexico het spel gaan maken en NL vol Pressie gaat spelen dan drukken ze er ook zo door heen.

Tegen Costa Rica toen ze dat deden hadden ze gewoon geweldig veel pech en Navas die top stond te keepen..

Het zijn juist de spelers die excelleren op momentjes, neem een Fer die 90 seconde na binnenkomst de bal binnen kopt. Depay die tegen binnen komt en een schot van 30 meter erin knalt...

Ik heb al veel mensen gehoord over Van Persie maar men onderschat de Waarde van hem hij miste tegen costa rica te veel zeker weten. Maar trekt wel ruimtes en loopt meer dan genoeg is altijd actief betrokken in het spel heeft vrijwel continu 2 verdedigers bij zich. dus persoonlijk vind ik het ook te simpel om hem zo af te branden..

Haha Robben werd nooit genoemd in 1 zin met messi maar volgens mij lijkt
Het net dat Robben 4 gouden ballen heeft..
Messi heeft wel 4 goals en meer assist
Robben heeft sinds Australië niet meer gescoord. En ja hij is aanwezig en messi minder
Maar wat messi kan kan Robben echt niet.!
Slaat nergens op. En ageuro gaat morgen ook schitteren

8 juli 2014 om 11:10

messi staat ook al 2 wedstrijden droog en heeft in totaal maar een assist meer dus je praat onzin

8 juli 2014 om 12:24

1 assist meer is toch gewoon meer? Weinig onzinnigs aan lijkt mij.

Rojo speelt van doorging Portugal die is wel goed en snel

8 juli 2014 om 11:31

Dus omdat hij in Portugal speelt is hij per definitie goed? Dat staat er toch? Je schrijft namelijk als een kind van drie terwijl je volgens je profiel 27 jaar bent.
Maar goed, heb je hem wel zien spelen op dit wk? Niet veel soeps. Ik hoop dat hij speelt morgen.

8 juli 2014 om 12:08

waarschijnlijk een berber, die zich de taal machtig probeert te maken omdat de nederlandse staat eindelijk van plan is uitkeringen stop te zetten. voor diegene die zich niet in nederlands woord en geschrift kunnen uitdrukken.

on:

het gevaar met messi ligt hem in het onderschatten van hem. hij speelt alles behalve sterk, maar voetbal verleer je niet. enfin, van gaal is oud en wijs genoeg voor een ultieme tactiek. ik gok erop dat messi niet zozeer een vaste bewaker krijgt, maar dat nederland vooral compact gaat spelen. om zo de aanvoer naar messi te stoppen. kracht hiervan is dat je niet als een doldwaze achter messi aan hoeft en tevens dat je - omdat hun hem toch zullen zoeken - snel kunt schakelen. zowel gago als macherrano zijn niet in staat gebleken de opbouw te verzorgen.

8 juli 2014 om 12:24

Zoals je zelf al aangeeft over Van Gaal, denk ik ook dat Nederland zeker Messi niet zal onderschatten. Laten we hopen dat hij het niet nu in eens wel op zijn heupen krijgt.
Verder ben ik het helemaal met je eens dat de andere middenvelders niet in staat zijn gebleken om hun stempel op het spel van Argentinië te drukken. Uit de interviews en persconferenties die de Argentijnse hebben gegeven, lijkt het alsof ze inzien dat ze het erg moeilijk gaan krijgen tegen dit oranje. Dat is goed nieuws maar zelfs zonder dat moet het lukken voor oranje om ze te verslaan.

PS Als je commentaar hebt op iemand zijn taalgebruik is het verstandiger, geloofwaardiger en overtuigender als je zelf correct spelt en schrijft. Hoofdletters zijn best handig ;-). Buiten dat zijn je inhoudelijke punten over voetbal sterk en deel ik je visie over dit oranje!

8 juli 2014 om 15:13

Heb je, je eigen reactie al terug gelezen? Nee zeker.........
Zorg in eerste plaats voor je eigen correct geformuleerde zinnen. En houdt je vooroordelen lekker thuis.

Daarnaast vind ik het erg knap van je dat je op basis van een reactie iemands achtergrond kan bepalen.

8 juli 2014 om 17:00

@messi1402:
Heb je het tegen mij of daarentegen?

9 juli 2014 om 13:51

Tegen meneer 'daarentegen'.

Haha laten we vooral Messi onderschatten en Robben overschatten dan is het snel over! Ja robben is belangrijk en sowieso dreigend en bliksem afleider maar het is een teamprestatie..

8 juli 2014 om 09:59

"we" kunnen iedereen onderschatten en onszelf overschatten maar dat maakt geen flikker uit, zolang de 11 zometeen dat op het veld maar niet doen.

8 juli 2014 om 10:07

Nee ik denk van niet, mentaliteit is 1 van de zwakke punten van ons en dan bedoel ik dat wanneer een groot gedeelte zo denkt het toch echt doorwerkt op de selectie.. Dit is alleen vz, maar social media alles he

8 juli 2014 om 11:34

@ Manonthemoon:
Dat is nou precies wat er anders is dan andere toernooien. Ze zijn mentaal beresterk. Ze gaan die Argentijnen zeker niet onder/overschatten maar ze zijn er wel van overtuigd dat ze gaan winnen. Dat in combinatie met hun mentale weerbaarheid en strijdvaardigheid en kunde natuurlijk gaat ervoor zorgen dat we winnen morgen.

Het enige verschil tot nu toe is, dat NL vaak op de counter heeft gespeeld, en Robben veel ruimte had.
Terwijl Argentinie vooral tegen verdedigende teams heeft gespeelt.
Komt er nog bij dat Messi veel inzakt, en centraal speelt, daar is veel minder ruimte voor een actie.

Man man man......we hebben het over Messi hoor.de beste speler van de wereld!!dit moeten we vooral maar zeggen.zul je zien dat ie de man van de wedstrijd wordt.

Nogmaals.....messi is de beste speler van de wereld!!!!!

8 juli 2014 om 11:48

Ahum wie heeft de prijs van beste speler van het seizoen gewonnen? Wie heeft zijn club la decima en de copa del rey gegeven? Wie scoort het meest? Cristiano Ronaldo!

Wie heeft barcelona geen enkele prijs bezorgd? Wie strompelt over het veld als een ongeinspireerde voetballer? Lionel Messi!

Duidelijk wie de beste is??

Ontopic": we moeten argentinie zeker niet onderschatten, maar overschatten ook weer niet. Onszelf vind ik beter spelen dan zij, dus het moet tniet al te moeilijk worden met de ruimtes die ze weggeven

Messi is niet uit te schakelen.
Argentinië wel.

8 juli 2014 om 10:52

Messi is als een roofdier. Onzichtbaar, maar dan een ultieme beslissende uit het niets kan maken. Dit seizoen is echter wel gebleken, als zijn talent hem in de steek laat, hij niet terug kan vallen op kracht en sprongtechniek zoals een Ronaldo. Dat maakt hem uitschakelbaar indenkend dat hij niet zijn beste seizoen uit zijn leven heeft gespeeld.

Robben is zeker in topvorm op dit WK. Helaas laat Van Persie in de laatste wedstrijden geen goede indruk achter. Hij maakt geen tot weinig gebruik van de ruimte die er valt als Robben de verdedigers bezig houdt. Ook verprutst hij een aantal goede kansen. Hopelijk komt hij wel uit de verf morgen en speelt hij een topwedstrijd.

Messi WK 2014:

4 goals gemaakt.
Meeste unassisted doelpunten (dus zelf gecreëerd, zonder een assist te krijgen)
Heeft alle poule wedstrijden eigenhandig beslist.
Was in 8ste finale mede verantwoordelijk voor de overwinning met een dribbel/assist op Di Maria.
Had een aandeel bij de 1-0 in de kwart finale, het doelpunt begon bij Messi door het jagen/bal veroveren, twee man uit te spelen en de bal richting de 16m/di Maria te spelen.

Meeste kansen gecreëerd.
Meest succesvolle dribbels.
Meeste keypasses gegeven
Meest z'n tegenstander gepasseerd

Tegen Bosnië team gemiddelde: 8,8km Messi: 8,6km
Tegen Iran team gemiddelde: 9KM Messi: 9,5km
Tegen Nigeria team gemiddelde: 8,8km Messi: 5,9km (werd in de 60ste minuut gewisseld)
Tegen Zwitserland team gemiddelde: 11,6km Messi: 10,7km
Tegen België team gemiddelde: 8,9km Messi: 8,4km

Zo slecht nog niet, en best nog aardig wat Km's afgelegd voor iemand die alleen maar wandelt....

Als Messi een briljante ingeving krijgt is er denk ik geen 1 verdediger die hem kan afstoppen.

Laten we hopen dat Van Persie ook zijn vorm van de eerste twee wedstrijden terugvindt en Sneijder zijn stijgende lijn doortrekt. Dan maken we een kans tegen Argentinië.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren