Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ibrahim Afellay adviseert gehaast charmeoffensief na zware WK-loting

Laatste update:

Vahid Halilhodzic, de bondscoach van Marokko, zou er volgens Ibrahim Afellay goed aan doen om toch nog een poging te wagen om Noussair Mazraoui en Hakim Ziyech terug te halen bij de nationale ploeg. Al geruime tijd leeft Halilhodzic in onmin met het tweetal, dat zich niet meer beschikbaar stelt voor de selectie. De WK-loting biedt volgens Afellay alle reden tot een knieval van Halilhodzic richting Mazraoui en Ziyech.

Marokko werd ingedeeld in Groep F met België, Kroatië en Canada. Als Afellay bij de NOS wordt gevraagd om een Groep des Doods aan te wijzen, wijst hij meteen naar de poule van Marokko. "Ik denk dat de bondscoach van Marokko wel een charmeoffensief mag beginnen om Ziyech en Mazraoui terug te halen", lacht hij. "Marokko kan de borst natmaken." Ziyech en Mazraoui behoorden vorige maand tot de voorselectie voor de play-offs voor een WK-ticket tegen DR Congo, maar lieten meteen weten niet te willen terugkeren in de nationale ploeg.

De analisten spreken ook uitgebreid over de loting van Oranje tegen Qatar, Senegal en Ecuador. Oranje komt in actie op de openingsdag van het WK (na de wedstrijd Qatar - Ecuador) en heeft dus een korte voorbereiding. Ook om die reden is het prettig om een relatief gunstige loting te hebben, vindt Afellay. "Het is op papier niet de zwaarste poule, je hebt een korte aanloop. Je mag natuurlijk niet zeggen dat het oefenwedstrijden zijn, want het gaat om het echie, maar het zijn geen landen waar je als Nederland bang voor hoeft te zijn."

"Senegal is in mijn ogen de sterkste tegenstander, waar we ook het meest van weten. Met Mané, Koulibaly, Mendy...", somt tafelgenoot Pierre van Hooijdonk op. "Normaal gesproken gaan Senegal en Nederland bepalen wie eerste en tweede worden", reageert Afellay daarop. "Senegal is in mijn ogen wel het sterkste land van Afrika." Van Hooijdonk waarschuwt tot slot voor de fighting spirit van Zuid-Amerikaanse landen als Ecuador. "Het is wat geniepiger dan wij in het algemeen gewend zijn. Maar zonder het Nederlands elftal weg te zetten als WK-favoriet, want dat zou nergens op slaan: deze loting is wel waar je als speler op hoopt."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hier in Nederland heeft men het vooral over Ziyech en Mazraoui, maar er zijn meer spelers met wie hij in onmin leeft. Denk dat ze nu moeten kiezen voor een andere coach.

1 april 2022 om 20:07

Met wie leeft hij nog meer in onmin? Ik heb daar echt geen zicht op. Wel weet ik dat deze twee spelers iig meer dan een prima aanvulling zijn. Wat doet deze coach zo goed dat hij dit gewoon kan maken? Kwalificatie wk is voldoende?

1 april 2022 om 20:13

Het trieste is dat dat idd het geval is. Het heeft voor 2018, 20 jaar geduurd voor we weer aanwezig waren op een wk. Daarom wordt dit nog steeds als een prestatie gezien. Echter, Marokko heeft zich puur en alleen gekwalificeerd doordat het kwalitatief veel sterker is dan de meeste Afrikaanse landen. Ze hadden zich bij wijze van spreken zonder coach kunnen plaatsen. Maargoed, er zijn nog een goede 7 maanden te gaan. Wie weet wat er nog zal gebeuren

1 april 2022 om 20:17

Ja, die twee kunnen dwars doen, maar dit wil je toch niet missen?

2 april 2022 om 03:55

@Adam2041, maar waar was Marokko dan tijdens het wk 2002, 2006, 2010 en 2014? Toen hadden ze ook altijd goeie elftallen. Zo doe je het werk van een coach echt tekort.

2 april 2022 om 14:05

De enige Marokko die goed was, is die van 98 met Hadji en Naibet. Tegenwoordig heb je Hakimi, Ziyech, Bono, tarabt, Mazraoui, harit, nysri en nog een boel spelers die kunnen verassen. Met de vorige WK hadden ze geen Keeper en geen spits maar toen speelden ze Spanje en Portugal ook van de mat af. Ze kunnen zomaar de halve finale halen met die kwaliteiten die ze hebben.

2 april 2022 om 16:44

Met deze coach is de kans op een rentree nul komma nul. De bond zal een beslissing moeten nemen wat ze belangrijker vinden, spelers die het verschil kunnen maken of een inwisselbare bondscoach.

Naast Maz en Ziyech leven ook Taarabt (Benfica) en Harit (Marseille) in onmin met de trainer.

1 april 2022 om 20:08

Vahid heeft 0 wk kwalificatie wedstrijden verloren. Alles gewonnen en 1 gelijk. Hem gaan ze niet ontslaan. Ziyech en mazraoui moeten hun excuses aanbieden. Ze weigerde de uitnodiging. Ze kunnen leren van messi. Ondanks problemen met de coach en bond kwam die terug voor zijn volk. Steeds meer marokkanen willen deze heren dan ook niet meer erbij. We gaan genieten van het wk met de spelers die ons gebracht hebben naar qatar.

1 april 2022 om 20:16

Met alle respect, maar bij landen als Guinee-Bissau staat de plaatselijke postbode op rechtsachter. Elke professionele coach is gewoon verplicht om minstens 15 punten te pakken in die poule met de kwaliteit van Marokko.

1 april 2022 om 20:17

Wat valt er te genieten? Wereldkampioen worden lukt toch niet. Dan maar leuk voetbal kijken. En dat lukt met deze coach niet.

1 april 2022 om 20:17

Alles gewonnen en 1 gelijkgespeeld. Je ziet het probleem met jouw uitspraak?

1 april 2022 om 21:43

@jaap-pieter Wat een onzin. Spelen op slechte velden uit bij kleine landen is moeilijk. Die guinea die jij opnoemt hebben veel ligue 1 spelers. Nederland speelde keer 1-1 tegen estland. Terwijl estland geen spelers heeft in top 5 competities van europa. En Marokko won ook van van de andere guinea die spelers hebben als naby keita en van landen als cameroon, ghana etc. Die allen sterker zijn dan bv een bulgarije of slovenie waar oranje gelijk tegen speelde. Dus zo makelijk is het niet. Alles winnen.

1 april 2022 om 22:13

Estland had Ragnar Klavan, weet niet zeker of het destijds was maar hij speelde voor Liverpool . Desondanks ben ik het met je eens dat de Afrikaanse kwalificatie moeizamer is dan het lijkt

1 april 2022 om 23:52

Dankjewel Jaap Pieter. Je slaat de spijker op zn kop. Kwalificatie van Marokko heeft niks te maken met de kwaliteit van de coach. Marokko speelde tegen landen van het niveau Letland. Straks krijg je belgie en kroatie. Andere koek dus.

1 april 2022 om 20:25

Feddal ook toch? Verbaast me niks sinds zijn vertrek bij Japan, toen hij ook met alle vedettes ruzie had.

1 april 2022 om 20:47

Vergeet Zouhir Feddal ( Sporting) eveneens niet, champions league basis speler

2 april 2022 om 02:23

Feddal hoeft nooit meer terug te komen, maakte laatste keer alleen maar fouten en ging dan medespelers daarover bekritiseren tijdens de wedstrijd. En als laatste vergeleek hij zichzelf zogezegd met een leeuw na een drama wedstrijd.

Groep Des Doods is natuurlijk de poule van Nederland, of anders die van Argentinie, Portugal of Brazilië

Kroatië en België valt reuze mee , vooral in Qatar waar het stadion vol zal zitten met Marokkanen als een heksenketel zie de Arab Cup zie ik Marokko wel gelijkspelen tegen België en Kroatië verlaan.

1 april 2022 om 20:23

Ja want die spelers zijn het niet gewend om voor wat enthousiaste fans te spelen. Daar liggen ze echt niet wakker van

1 april 2022 om 20:30

Nou we gaan het zien of ze er tegen kunnen word extreem intimiderend voor de tegenstander en Marokko heeft tegen België niks te verliezen zo'n underdogrol is heerlijk kan alleen maar meevallen 🇲🇦🦁

1 april 2022 om 22:56

Wat is er precies intimiderend aan de supporters van Marokko vergeleken met andere supporters?

2 april 2022 om 10:37

Door de Badr Army.

Maar inderdaad. Snap niet wat er precies intimiderend aan is. Kroatië kent zelf een grote ultra scene, dus die spelers zijn echt wel wat gewend.

2 april 2022 om 17:28

Er wonen heel veel Marokkanen in Qatar.


PS: het oostelijke gedeelte van Marokko ligt dichterbij misschien eens een map openen?

1 april 2022 om 20:44

Kroatie is finalist van 2018 en belgie halve finalist… en daar moet marokko punten tegen pakken?.:.

2 april 2022 om 08:52

Tuurlijk, ze 'verlaan' Kroatie gemakkelijk!

En dan nog wordt deze poule een hele zware kluif. Zowel Kroatië als België zijn sterker. Canada kan ook nog weleens verrassen, al verwacht ik daar weinig van

1 april 2022 om 20:23

Kroatië is te doen vind Marokko beter 🇲🇦🦁🔥

1 april 2022 om 21:51

Marokko beter🤦🏻‍♂️

2 april 2022 om 08:14

Finalist van vorige WK, er zit een voetballer met een gouden bal bij. Ik weet niet, is niet zo simpel als je zegt.

1 april 2022 om 20:25

Geloof me nou maar, Canada gaat verrassen. Die zijn voor niets 1e geworden en spelen ook gwn aanvallend voetbal, iets waar Europese landen toch wel moeite mee zullen hebben. Snap ook niet wrm mensen Canada onderschatten of denken die even op zij te voetballen. Zal me niets verbazen dat zij de 'Ijsland' van dit WK zullen zijn.

1 april 2022 om 21:48

die worden eerste in kwalificatie van de land der blinden.
man man man USA en mexico, dat is ook al jaren niks meer.
canada heeft een goede lichting, maar om het nou een wonder te noemen dat die eerste zijn geworden..
met mijn glazen bal zie ik ze ook gewoon 3e/4e in de poule worden.. ligt beetje aan het onderling resultaat met marokko, de 2 "zwakke" broeders in deze poule.
toch geef ik dan marokko nog een soort underdog rol om de groep te overleven doordat kroatie ergens een fout maakt.. we gaan het mee maken

2 april 2022 om 08:20

Canada heeft een mooi elftal, er zit heel veel nieuw energie maar ze zitten in een te zware poule.

België en Kroatië gaan gewoon door, saai maar zakelijk. Zeker België is altijd sterk in de groepsfase. Hebben volgens mij alleen maar gewonnen de laatste vier toernooien. En Kroatië wordt wel ietsje minder, maar nog steeds stukken beter dan die andere twee.

2 april 2022 om 17:31

België heeft goede aanvallers en middenvelders maar als je naar de verdediging kijkt pff dat is wel dramatisch hoor... Vooral de leeftijden.

Marokko kon het in de kwartfinale van de Afrika cup niet tegen Egypte dus ik zou niet weten waarom het nu opeens wel zou lukken tegen België en Kroatië

1 april 2022 om 20:41

Omdat het voetbal is Italië kon het tegen Spanje , Engeland en België ook maar tegen Macedonië niet dat is het mooie van het spelletje dat alles kan!

Zou het mooi vinden als Marokko doorgaat. hebben toch wel mijn gunfactor in die groep,

Marokko moet zo snel mogelijk de bondscoach ontslaan net zoals Japan dat deed met Vahid voor het wk 2018 en meteen spelers oproepen als Ziyech, Mazraoui, Taarabt, El Arabi, Feddal etc heel veel goeie spelers die niet zijn opgeroepen door die clown. Met de selectie die ze tegen Congo hebben gespeeld gaan ze het echt niet mee redden in de groep, Marokko heeft echt talentvolle geweldige spelers rondlopen maar helaas krijgen ze nauwelijks kansen of worden ze niet eens opgeroepen door onderlinge omstandigheden jammer genoeg. Ik snap niet waarom de bond dit nog toestaat stel een Salah of Mane wordt niet opgeroepen? De bondscoach wordt per direct ontslagen bij zulke landen het zijn spelers doe het verschil kunnen maken voor je land op een eindtoernooi.

1 april 2022 om 22:58

Je vergelijking gaat mis als je denkt dat Ziyech in dezelfde schoenen mag lopen als Mane of Salah… voor Marokko is die ook lang niet zo belangrijk.

2 april 2022 om 17:33

Het was een vergelijking die ik wel snap, niet dat ze even belangrijk zijn bij hun clubs maar ziyech is wel de beste aanvaller van het marokkaanse elftal en Salah van Egypte. Verder ontbreekt er niet 1 speler maar meerdere.

Ik zou als ik Ziyech en Mazraoui was niet meer terugkeren onder deze bondscoach (en eigenlijk ook bondsvoorzitter).
Als er een bondscoach komt die wel in hen gelooft zouden ze er waarschijnijk wel weer voor open staan.
Dit conflict kan nooit alleen aan de spelers liggen, en gaat ook niet meer goedkomen.
Een klik, vertrouwen, respect en een goede sfeer zijn voor hen belangrijk.
Zou kunnen dat andere spelers dat wel voelen, maar het heeft te vaak gebotst tussen hen en deze bondscoach, dat het niet meer hersteld kan worden.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 2.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren