Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Hypocriete’ Nathan van Kooperen reageert live in uitzending op forse kritiek

Laatste update:

Nathan van Kooperen heeft zondag bij Goedemorgen Eredivisie gereageerd op de kritiek die hem onlangs ten deel viel. De zaakwaarnemer kwam onder vuur te liggen vanwege zijn betrokkenheid bij de deal van Jordan Henderson naar Ajax.

Van Kooperen, die onder meer de belangen van Ajax-middenvelder Silvano Vos behartigt, was betrokken bij de deal van Henderson naar Amsterdam. De agent dropte eind augustus nog een bom door Ajax een 'koopclub' te noemen nadat de club interesse toonde in Sivert Mannsverk, die uiteindelijk ook werd ingelijfd.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Met de interesse in Mannsverk zette Ajax kwaad bloed bij Van Kooperen. Door de belangstelling, en vervolgens de komst van de Noorse middenvelder, had Vos in de ogen van zijn zaakwaarnemer weinig uitzicht op speeltijd bij Ajax.

Deze winter was Van Kooperen echter zelf betrokken bij de overgang van Henderson naar Ajax. Door de komst van de 33-jarige middenvelder zal het perspectief op speelminuten voor Vos in de hoofdmacht hoogstwaarschijnlijk aanzienlijk slinken.

"Die tweet over 'koopclub' gebeurde uit emotie. Achteraf was dat misschien niet zo handig. Wij hadden de afspraak gemaakt met Sven (Mislintat, red.) dat er geen middenvelder meer gehaald zou worden. Dat gebeurde drie dagen voor het sluiten van de markt wel met Mannsverk", aldus Van Kooperen.

Hans Kraay junior snapt niet dat Van Kooperen dan uitgerekend Henderson heeft geïnitieerd bij Ajax. "Ik denk dat de situatie bij Ajax op dit moment heel anders is dan afgelopen zomer. Ik denk dat iedereen heeft kunnen zien wat Ajax miste in de eerste seizoenshelft. Dan is het niet gek dat je vol voor Henderson gaat als je zo'n type speler kan halen."

Marciano Vink vraagt zich af of spelers blij zijn met tweets als die van afgelopen zomer. "Hij (Vos, red.) moet naar die club. Iedereen weet dat Silvano bij jou zit en dan gaat het alleen maar om die tweet. Was hij daar wel blij mee?"

"Dat kun je het beste aan hem zelf vragen", aldus Van Kooperen. "Dat heb ik gedaan", antwoordt Vink. "Hij was er niet blij mee. Hij vond het ook niet nodig. De zaakwaarnemer van Driouech deed dat ook en zo'n deal klapt dan. Dan moet je met de staart tussen de benen zo'n tweet goed praten. Ik begrijp niet waarom zaakwaarnemers zo willen ventileren in de media."

Van Kooperen gaat daar verder niet op in. Wel op zijn rol bij de transfer van Henderson. "Ik wist wat Ajax zocht en wist dat hij ongelukkig was in Saudi-Arabië. Kelvin (de Lang, red.) heeft dit ook heel goed opgepakt. Die is dagelijks aan het pushen geweest richting ons."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik kijk altijd met enige argwaan naar zaakwaarnemers, maar ik vind hem vrij sterk overkomen. Wind ook totaal nergens doekjes om, is over elke situatie compleet open. Ook wel lekker om dat op TV te zien.

Edit: Hij heeft best een paar anekdotes verteld die artikel waardig zijn imo, zoals over Alvarez. Hoop dat die ook nog komen!

11 februari 2024 om 12:03

Hij kan nu natuurlijk ook geen kant op. Dit is nou echt de definitie van hypocriet

11 februari 2024 om 12:35

Even vragen of Van Dale de betekenis kan aanpassen.

11 februari 2024 om 13:11

Nou ja geen kant op. Volgens mij geeft die publiekelijk zijn fout toe, iets wat mij betreft te prijzen valt. Hij gaf aan veel te geëmotioneerd gereageerd te hebben.

11 februari 2024 om 13:48

Wel dubbel hypocriet dat hij zegt zaakwaarnemers die willen ventileren in de media niet te begrijpen, terwijl hij zelf aanschuift bij een talkshow.

14 februari 2024 om 06:14

Zelden zo’n onbetrouwbare persoon gezien. Geld is het enige wat telt bij hem en daarnaast ondersteunt hij de visie van Rusland. Daar hadden ze hem nog wel wat meer naar kunnen vragen. Wel goed hoe Vink hem aanpakte, gaf meteen aan hoe onbetrouwbaar hij is.

Er was een afspraak gemaakt (met Sven Mislintat) dat er geen middenvelder meer zou komen? Sinds wanneer maakt een zaakwaarnemer daar afspraken over?

11 februari 2024 om 11:53

Opzich geen gekke vraag van een zaakwaarnemer natuurlijk, als je namens je speler aan het onderhandelen bent. Zeker als het om een jonge speler gaat die her en der minuten probeert te maken.

11 februari 2024 om 12:32

Vanaf de kant van de zaakwaarnemer kan ik begrijpen dat hij dit probeert af te dwingen, absoluut. Maar vanaf de kant van de TD kan ik niet begrijpen dat je daar beloftes over doet. Je kan aangeven dat je niet van plan bent een andere middenvelder te halen, maar beloven of een afspraak maken?

11 februari 2024 om 12:36

Om dan zelf met Henderson op de proppen komen?

11 februari 2024 om 11:54

Op zich logisch toch? Hij kreeg Sven z'n woord dat die de concurrentie was voor Vos en opeens kwam er nog een naam. Dat is weer een extra concurrent bovenop de al aanwezige. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik Vos nog niet zo goed vind dat hij in 1 moet spelen. Lekker wekelijks in Jong en dan komend seizoen wellicht een rol als reserve en van daaruit doorgroeien.

11 februari 2024 om 12:34

Met dat laatste ben ik het zeker eens. Zeker leuk om een Jong Ajax speler zien door te breken in Ajax 1, maar dat is ook de enige reden waarom mensen Vos zouden willen zien (en ze onder Steijn aangaven dat Vos moest spelen). Die jongen heeft even mogen voelen en ruiken maar is nog niet van het niveau wat Ajax moet nastreven. Trainen met Ajax 1 en af en toe invallen vind ik prima, of zo nu en dan even bij JA spelen. Van Martha mogen ze wat mij betreft afscheid nemen. Waar ik in Vos de potentie wel zie, zie ik dat in Martha echt totaal niet.

11 februari 2024 om 13:13

Martha is echt niet goed genoeg. Banel idem dito, Fitz-Jim ook. Misehouy, Gooijer, Vos zijn de jongens waar ik wel potentie in zie. Daarachter heb je dan nog iemand als Kalokoh wat ook een heel mooi talent is. Doorselecteren is wel echt een must. Weg met Taylor, Fitz-Jim, Gaaei, Martha, Banel op zijn minst.

Ik vind hem echt helemaal niks ... eerst een ding zeggen en dan als je der iets aan kan verdienen het andere doen ....

Zo zie je maar weer eens dat je niet uit emoties moet reageren, zeker in zo'n functie. Je moet het zakelijk houden. Laat emoties maar aan de supporters over.

Het is voor hem natuurlijk ookLastig om te oordelen over Rusland, als zen vrouw uit Rusland komt, en wat van koperen zelf betreft, zodra er geld valt te verdienen zet hij zen principes snel op zij, zie zijn tweet over de deal toen mansverk kwam, en de rol die hij speelde in de Henderson deal toen hoorde je hemNiet over Ajax koop club

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren