Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Huurling hoorde nog niets van Feyenoord: ‘Arnesen stuurde wel berichtjes’

Laatste update:

Met nog twee speelronden te gaan staat Excelsior op de vijftiende plek in de Eredivisie. Dit betekent dat alle ogen bij de Kralingers gericht zijn op handhaving. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen gaat spannende laatste weken tegemoet en moet alle zeilen bijzetten om niet af te zakken naar de Keuken Kampioen Divisie. Voetbalzone reisde af naar Rotterdam en sprak met Marouan Azarkan, een van de lichtpuntjes in het Van Donge & De Roo Stadion.

Door Morris Visser & Mart Oude Nijeweeme

Terugkijkend op afgelopen seizoen, blikt Azarkan enigszins tevreden terug, ook al is de aanvaller zich er van bewust dat de competitie nog niet gespeeld is. “Als team hebben we redelijk gepresteerd dit seizoen. Ik kan alleen pas zeggen dat we goed hebben gepresteerd als we ons handhaven. Ik denk dat we hier en daar extra punten hadden kunnen pakken. Ook hadden we minder goals hoeven incasseren. In het begin van het seizoen gingen vaak de kopjes hangen als we tegen grote tegenstanders en in uitwedstrijden een tegengoal kregen.”

Ondanks de krappe voorsprong op concurrent FC Emmen van één punt, heeft Azarkan veel vertrouwen in een goede afloop van het seizoen. “Wij zijn een hecht team. Als de druk erop komt en we spelen tegen de concurrenten, zijn wij op ons best. Daar pakken we de punten. Ik denk dat we dat de laatste wedstrijden ook gaan doen.” Ook voor Azarkan zelf zijn de laatste wedstrijden een ultieme mogelijkheid om zichzelf te laten zien. “Ik hou wel van een beetje druk. De trainer legt die druk ook op. Dat ik moet scoren, bijvoorbeeld. Ik vind het niet erg om met druk te spelen. We hebben hier een klein stadion, er is niet veel druk. Dat kan voor het team wel lekker zijn.”

Dijkhuizen als vader
Sinds januari 2020 staat Excelsior onder leiding van Marinus Dijkhuizen. De oefenmeester was in de seizoenen 2014/15 en 2021/22 verantwoordelijk voor promotie naar de Eredivisie, en moet zijn ploeg nu zien te behoeden voor degradatie. Volgens Azarkan is geen enkele trainer beter geschikt voor deze klus dan de Westlander. “Mijn band met Marinus is uitstekend. Hij is tot nu toe de beste trainer die ik ben tegengekomen in mijn carrière. Hij begrijpt mij als speler en als mens. Op en buiten het veld heb ik een hele goede band met de trainer. Ik zie hem ook als een goede vriend. Het klikt gewoon. Hij begrijpt mij en ik begrijp hem.”

Officieel is Azarkan nog eigendom van Feyenoord. De buitenspeler is inmiddels twee jaar verhuurd aan Excelsior, maar verwacht niet meer terug te keren in de Kuip. “De kans is niet groot dat ik terugkeer bij Feyenoord. Ik ben nog jong en wil zoveel mogelijk minuten maken. Ik denk dat die kans nihil is bij Feyenoord. Vorig jaar heb ik een prima seizoen gedraaid, maar zij hebben een ruime bezetting in de voorhoede. Ik kreeg te horen dat anderen boven mij stonden. Ik denk dat dat volgend seizoen weer het geval is.”

Helemaal zeker weten doet Azarkan het echter niet, daar hij sinds het vertrek van Frank Arnesen bij Feyenoord in de zomer van 2022 nauwelijks tot geen contact meer heeft met club. “Vorig jaar toen Frank Arnesen er nog zat had ik weleens contact, na wedstrijden. Dan stuurde hij een berichtje dat ik het goed had gedaan. Dit seizoen heb ik eerlijk gezegd geen contact gehad. Dat is normaal bij verhuurde spelers. Ik ben eigendom van de club, maar zij zijn bezig met hun doel en ik ben bezig met mijn doel. Ik lig er niet wakker van.” Toch had Azarkan zich graag laten gelden voor Feyenoord. “Als ze mij de kans hadden gegeven om daar te spelen, had ik mij laten zien. Maar die kans is niet gekomen. Ik kan wel veel zeggen, maar zolang ik het niet heb laten zien, laat ik het voor wat het is. Dan zie ik wel waar ik na dit seizoen mijn kans ga krijgen.”

Interesse
Op 30 juni 2023 loopt de verhuurperiode van Azarkan bij Excelsior ten einde. Als het aan de rappe buitenspeler ligt blijft hij nog een tijdje in de Eredivisie. Over binnenlandse interesse heeft de huurling van Feyenoord niets te klagen, daar FC Twente en FC Utrecht zich reeds voor hem hebben gemeld. “Ze (FC Twente en FC Utrecht, red.) hebben zich gemeld bij de club en de zaakwaarnemer. Dat is het enige dat ik weet. Ik heb mijn zaakwaarnemer gezegd dat er belangrijke weken aankomen bij Excelsior. Daar focus ik me het liefst op. Daarna zie ik wel waar mijn toekomst ligt.”

Voor een vervolgstap heeft Azarkan duidelijke voorwaarden voor zichzelf gesteld. “Speeltijd is belangrijk. Ik ben niet vies van concurrentie, ik ga sowieso de concurrentiestrijd aan. Maar ik moet wel perspectief hebben op speeltijd. Ik wil serieus worden genomen. Ik ga niet naar een club waar ik als een pion word gezien. Dat is voor mij belangrijk. Ik heb vertrouwen nodig van de trainer en de club.” Een vervolgstap in het buitenland ziet Azarkan dan ook nog niet zitten. “De stap naar het buitenland is voor mij nog te vroeg. Ik heb er net een jaar Eredivisie opzitten en heb mezelf nog niet op de kaart gezet. Dat zou ik graag eerst willen doen. Ik zou pas naar het buitenland gaan als ik een vrouw heb, als alles geregeld is.”

Verdient Marouan Azarkan een serieuze kans bij Feyenoord?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Deze man kan echt ballen, snap niet waarom zij hem niet bij het 1e hebben gehaald. Hopelijk aankomende seizoen wel een kans krijgt. In de jeugd (en voorbereidingen) waren Kokcu en Azarkan echt een tandem waarvan je kon genieten. Minpunt is zijn lengte maar we hebben in het verleden wel vaker gezien dat kleinere mensen ook successen kunnen behalen.

16 mei 2023 om 10:41

Gewoon lekker laten gaan. Je moet nu de stap zetten naar een definitieve titelkandidaat dan moet je eenmaal doorselecteren.

16 mei 2023 om 12:58

@ Arsenal890

Hij doet het echt niet slechter dan Ali en Idrissi. Sterker nog, doet het zelfs beter dan die twee. Is een van de smaakmakers bij Excelsior, ik zou hem toch echt wel als 2e viool gebruiken als vleugelspeler bij dit huidige Feyenoord.

16 mei 2023 om 13:19

Je snapt toch zelf ook wel dat Ali en Idrissi niet goed genoeg zijn voor Feyenoord? Dat is dus al een hele slechte vergelijking. Alle 3 zijn niet het niveau. Je hebt alleen Paixao die voldoet.

16 mei 2023 om 13:27

Heb je Azarkan zien voetballen? Azarkan is echt stukken beter dan die 2 en zou als 2e speler op de vleugels van meerwaarde kunnen zijn. Heeft oog voor die lekkere steekballetjes, is ook de enige die tegen de top 5 (AZ, Feyenoord, Ajax) assists en doelpunten maakte en dat met een minder kwaliteitsvolle team. Hij zal in een kwaliteitsvolle (beter) team, dat sneller handelt en het spel van Slot zeker beter renderen.

16 mei 2023 om 13:47

Jij vindt Idrissi en Ali dus de maatstaf? Want je vergelijkt Azarkan de hele tijd met beide heren. Ik vind beide heren zwaar tekort komen. Azarkan heb ik zelf ook een aantal keer zien spelen maar vind hem echt niet bijzonder. Paxiao is de enige van niveau. Vergelijk hem dan met Azarkan. Dat is het eerlijkste en dan komt hij zwaar tekort. Hopelijk halen we gewoon 2 goede buitenspelers van niveau.

16 mei 2023 om 14:36

Dus Paxiao die normaliter op de bank zit is een betere maatstaf dan twee basisspelers... Heel helder inderdaad. Wat heeft Paxiao volgens jou laten zien, want hoe jij het schetst lijkt hij net de nieuwe Sinistera. Hij is veel te druistig en komt imo op dit moment nog te kort voor Feyenoord. Dan vind ik wat FRDS zegt niet eens gek. Waarom een speler die je overigens al bezit (dus niet hoeft aan te schaffen) niet de kans geven. Hij heeft in ieder geval meer laten zien dan een Paxiao. Wordt het niks, dan kun je hem nog altijd verkopen.

16 mei 2023 om 15:07

Paxiao is gewoon basisspeler hoor. En ja die laat veel meer zien dan beide heren. Jij kijkt echt geen Feyenoord als je zegt dat hij niets laten zien heeft. Is gewoon veruit onze beste buitenspeler.

Paxiao is volgens jou niet eens een basisspeler maar heeft toch meer doelpunten en assists dan Azarkan. Ondanks dat hij lange tijd op de bank gezeten heeft. Dus hoezo heeft azarkan meer laten zien? Tevens heeft Paxiao ook een beter rendement dan Alireza en Idrissi. Dus nogmaals hoezo zegt jij dat hij weinig heeft laten zien?

16 mei 2023 om 15:28

Azarkan heeft regelmatig goede acties. Maar hij is ook een ongelooflijk luie voetballer die, als het even uit komt, helemaal geen verdedigend werk verricht. Bij Excelsior komt hij daar mee weg. Bij Feyenoord niet. Hij heeft ook nog steeds weinig inhoud. Je zou hem, op zijn allerhoogst, als breekijzer kunnen gebruiken. Maar hij komt dan ook niet over als het type dat zich daar voor zou lenen, gezien zijn eindeloze gemiep dat hij geen kansen krijgt. Lijkt mij logisch om deze jongen te laten gaan.

16 mei 2023 om 15:57

Nou dan heb je blijkbaar niet goed gekeken want zonder die 2 buitenspelers hadden ze waarschijnlijk niet gestaan waar ze nu staan

16 mei 2023 om 20:10

hij is misschien niet slechter dan Ali en Idrissi, wat iets anders is als 'beter dan'. Ik zou nog moeten zien of hij zo beslissend kan zijn als Ali en Idrissi kan zijn, want god wat waren die gozers soms matig en tegelijk super belangrijk.

16 mei 2023 om 11:13



Azarkan is 1,75m als ik google mag geloven. Valt toch best mee? 2cm korter dan een Sinisterra... 5cm langer dan een Sneijder...

Denk dat voornamelijk zijn kleine bouw (tenger) het idee geeft dat hij fysiek niet meekan.

Edit: google heeft het fout, andere bronnen zeggen 1,65cm :-)

16 mei 2023 om 12:50

Ik weet niet of het toegevoegde waarde is. Zelf denk ik van niet, Feyenoord heeft nu al buitenspelers die niet allemaal zo goed renderen. Je hebt echt 1 goede buitenspeler nodig.

Enige grote minpunt is, dat er letterlijk niemand communiceert met huurling(en). Het kan toch niet zo zijn dat niemand even contact opneemt met hem en hoe het gaat. Dat er eventueel toekomstplan wordt gebouwd. Dat hoef je niet elke maand te doen, maar zo'n kwartaal.

Hij ligt er niet wakker van, maar het is de 4e keer deze maand dat ik het hem hoor vertellen in de media.

16 mei 2023 om 10:39

Maar er wakker van liggen en het benoemen is toch anders? Lijkt mij (uit zijn antwoorden) dat hij vooral realistisch is?

Komt niet op mij over dat hij zuur is, maar weet dat zijn kansen bijna 0 zijn bij Feyenoord en daarom verder wil kijken

16 mei 2023 om 11:10

@FR-RKC, als ik het zo lees lijken al die berichten gebasseerd op dit artikel.

16 mei 2023 om 11:22

Hij krijgt van zijn zaakwaarnemer opdracht om wat interviews te doen. Daarmee zet hij zichzelf op de kaart omdat hij een vertrek wilt forceren. Logisch dat hij dit aangeeft.

16 mei 2023 om 11:23

Omdat er vaak naar gevraagd word. Jongen doet het al het 2 seizoenen goed bij Excelsior en krijgt weinig tot geen reactie van Feyenoord.
De posities aan de buitenkant waren het enige punt waar Feyenoord dit seizoen minder constant was.

16 mei 2023 om 12:55

Voor wie had hij moeten spelen dan? Feyenoord heeft weliswaar geen geweldige buitenspelers, maar ze zijn wel een stuk beter dan Azarkan.

17 mei 2023 om 10:17

Of er worden gewoon meerdere artikelen gemaakt van 1 of 2 interviews?

Leuk spelertje hoor, maar komt in mijn ogen veel te kort voor de top van de Eredivisie. Vooral op fysiek vlak vind ik 'm minder dan andere kleine buitenspelers.

Komt op mij vooral over als een leuke zaal of pleintjes voetballer.

Tja. Jammer dat Azarkan nog steeds niet de vereiste zelfreflectie heeft. De knop is nog steeds niet om bij de knul. Hij zal toch zelf ook wel zien waarom hij het niet gaat redden bij Feyenoord? Dat aandacht zoeken begint ook een beetje vermoeiend te worden. Daar scoor je al zeker geen punten mee.

Als ik AZ was had ik het wel geweten. Ik had deze speler gehaald voor volgend seizoen.
Daarnaast had ik Goudmijn terug gehaald en Manhoef van Vitesse. Vooral als Karllson voor een goed bedrag weg gaat. Die Julian Baas kan ook een stapje omhoog. AZ sla je slag!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren