Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Huntelaar doet aartsrivaal pijn met rake knal in beladen Revierderby

Laatste update:
/

Schalke 04 heeft de gehate buurman Borussia Dortmund dure punten afhandig gemaakt in de strijd om de Duitse landstitel. Alhoewel die Borussen tot twee keer toe op voorsprong kwamen in de beladen Revierderby, slaagde het elftal van coach Thomas Tuchel er mede door toedoen van Klaas-Jan Huntelaar niet in om de volle buit mee naar huis te nemen: 2-2. Koploper Bayern München loopt daardoor uit tot zeven punten en mag in de laatste vijf duels dus nog twee keer verliezen.

In de eerste helft werd niet gescoord in Gelsenkirchen, al was de thuisploeg daar wel bijzonder dichtbij. Schalke had het in het eerste half uur lastig met de aartsrivaal, maar met iets meer precisie had Leroy Sané die Knappen wel aan de leiding kunnen helpen. De jongeling raakte echter de paal. Gevaarlijkste man aan de zijde van Borussia was Christian Pulisic, die tot twee keer toe gevaar stichtte. Zowel zijn kopbal als zijn schot miste echter net de juiste richting. Na rust ontbrandde de wedstrijd alsnog.

/

Vier minuten na de hervatting liet Shinji Kagawa doelman Ralf Fährmann kansloos met een heerlijke stift, maar de vreugde bij de bezoekers was van korte duur. Schalke ging meteen in de tegenaanval en kwam drie minuten na de 0-1 alweer langszij. Doelman Roman Bürki van Dortmund onderschepte een voorzet van rechts, maar bezorgde de bal in de voeten van Sané, die de rebound benutte. Ook de 1-1 bleef niet lang staan, want weer vier minuten later kopte Matthias Ginter een van richting veranderde vrije trap van Henrikh Mkhitaryan binnen.

Schalke zocht daarna opnieuw de aanval en tien minuten na de 1-2 was het wederom raak. Sané vond Huntelaar, die in de zestien naar de grond ging na contact met Sokratis. De Nederlander, al meer dan een maand zonder doelpunt in de competitie, benutte de gegeven strafschop vervolgens zelf: 2-2. Dortmund had daarna via Mkhitaryan, Kagawa en Pierre-Emerick Aubameyang de beste kansen om er alsnog met de zege vandoor te gaan, maar Fährmann hield zijn doel in het restant van de wedstrijd schoon.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Voetballend was BVB zeker de bovenliggende partij, maar als je in de derby wil winnen moet je de gegeven kansen benutten. Schalke soms sterk op de counter, maar eigenlijk zonder middenveld. BVB kan inmiddels bijna twee gelijkwaardige ploegen opstellen. Tuchel en team verdient wel hiervoor de complimenten

10 april 2016 om 17:54

Inderdaad. Jammer dat we het niet kunnen omzetten in een winst. De titel is nu wel echt voor Bayern.

10 april 2016 om 18:39

Ja, dat was die al voor deze partij. De titelkansen hebben we aan het einde van de eerste seizoenhelft laten liggen. Maar, we moeten toch even rustig kijken waar we vandaan komen. Het was toch een ramp laatste seizoen, veel onzeker rond Klopp en ook de spelers. Inmiddels heb je weer een duidelijk systeem met een trainer team dat de spelers, en vooral de talenten, beter maakt. Vandaar ben ik ook niet bang als we spelers verliezen in de transferperiode. Wat denk ji?

11 april 2016 om 07:57

Ben het met je eens. Waar we vorig jaar nog even voor degradatie moesten strijden staan we nu tweede. We zijn nog groeiende en ik denk dat er nog veel meer in zit onder leiding van Tuchel. Hopen dat we de meeste sterkhouders kunnen houden, al ben ik bang dat Aubameyang vertrekt.

Hoezo knal? Was juist een rustige geplaatste bal in de hoek haha.

Heb het vermoeden dat Aubameyang uit vorm is of gewoon moe is. Speelde tegen Liverpool onopvallend en viel vandaag ook niet in positieve zin op.

Mooie wedstrijd gezien buiten in het zonnetje!

Ik kan prima leven met dit punt. Dortmund was duidelijk de betere partij, zelfs in de 1e helft waar ze met een half b-team speelden. De eerste helft van Schalke was slecht; geen spelsysteem en slecht opbouwspel naar voren met veel foutieve passes, zoals zo vaak dit seizoen. De ballen werden simpelweg naar voren geschoten of terug naar Fährmann. Wat dat betreft heeft Breitenreiter nog niet veel kunnen veranderen.
De tweede helft van Schalke was een stuk beter en ze toonden veel veerkracht en strijd, met Huntelaar voorop wat dat betreft. Jammer dat Meyer die kans niet afmaakte op het eind.

Ik ben wel blij als Neustädter aan het eind van dit seizoen vertrekt. Hoe kun je nou nog onder een bal doorspringen die zowat recht omlaag komt... Was trouwens wel een geweldige goal die 1-0 van Dortmund.

10 april 2016 om 19:05

Hoe speelde hojbjerg? Vind hem steeds beter spelen namelijk maar heb deze pot niet gezien.

10 april 2016 om 19:35

Aub:

Pierre Emile Hojbjerg: Rettete in der 20. Minute gegen Moritz Leitner, welcher eine gute Schussposition hatte. Nahm die Zweikämpfe an, leistete sich aber auch einige unnötige Ballverluste. Kämpfte bis zum Schluss. ran-Note: 3.

Duitse beoordelingen gaan van 1 (heel goed) tot 6 (heel slecht). De beoordeling hierboven is goed denk ik, hij speelde onopvallend middelmatig.

10 april 2016 om 21:02

3 is gewoon goed volgens het Duitse puntensysteem dat zelfs wordt toegepast in Duitse scholen.
1 is uitstekend, 2 is zeer goed, 3 goed, 4 gemiddeld, 5 slecht en 6 zeer slecht

10 april 2016 om 21:04

Hojbjerg hoeft voor mij niet terug te keren naar Bayern. Hij is niet goed genoeg om voorbij Vidal, Thiago en Kimmich te geraken

10 april 2016 om 21:37

Nee, 2 is goed, 3 = voldoende, 4= toereikend. Voor de rest prima

BVB heeft vandaag het kampioenschap definitief aan Bayern geschonken . Want waarom stel je in een belangrijke wedstrijd je 2e keus op. Desondanks dat was BVB wel de betere ploeg en speelde het veel makkelijker. Schalke heeft zeker de 2e helft goed weerstand geboden en af en toe ook veel geluk gehad dat de precisie bij BVB niet op scherp stond! Ben blij met het puntje, belangrijk voor EL of CL. En verder moet schalke hoognodig doorselecteren. Veel spelers zijn leuk maar niet goed genoeg voor de top waar men zo graag heen wilt.

10 april 2016 om 21:24

Er lopen simpelweg geen wereldtoppers bij ons rond zoals bij Bxb. Er lopen 4-5 zeer middenvelders die simpelweg nog niet ervaren genoeg zijn om het voortouw te nemen.

En als je de top wil halen moet je eenmaal gaan investeren. En dan betaal je je scheel, terwijl je nog schulden hebt.

11 april 2016 om 10:00

@ Zwoller

Ik ben nog even terug hier.

"en verder moet schalke hoognodig doorselecteren. Veel spelers zijn leuk maar niet goed genoeg voor de top waar men zo graag heen wilt."

Ja, dat klopt wel, maar wat moet je met een schuld van 160m €. De club is toch erg beperkt bij de salarissen en de huidige transfersommen.

Eigenlijk vind ik hun filosofie met de jeugd prima, en dat doen ze goed met veel succes. Om de top te bereiken moet je vooral af van de schuld. Daarvoor heb je een andere bedrijfsstructuur nodig. De NV structuur laat investeringen toe. De schuld kan dan bij de eV. verblijven en met de tijd door de winst van de NV afbetaald worden.

Helaas wille de Königsblauen juist dat niet. Ze willen gewoon een vereniging blijven. Iedereen in die club wil een zegje hebben. Prima, maar dat is niet de constructie voor een succesvol bedrijf. Uiteindelijk gaat het toch veranderen denk ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren