Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Huntelaar countert: ‘Dan heeft het niet zoveel zin om door te lopen’

Laatste update:

Ajax won zondagmiddag de topper van AZ met 1-2 en Klaas-Jan Huntelaar eiste in het treffen in Alkmaar een hoofdrol op. De routinier maakte zelf vlak voor rust de gelijkmaker en zag hoe Lasse Schöne zijn ploeg in de tweede helft op voorsprong zette nadat hij een penalty mee had gekregen. Huntelaar vond de strafschop die Danny Makkelie toekende niet onterecht.

“Vond je 'm makkelijk gegeven? Ik vond dat zij ook vrij makkelijk een penalty kregen. Hij (Pantelis Hatzidiakos, red.) hield mij vast, waardoor ik te laat bij de bal kwam. Dan heeft het niet zoveel zin om door te lopen. Als hij vasthoudt, kan de scheids een penalty geven”, vertelde hij na de wedstrijd voor de camera’s van FOX Sports.

AFC Ajax komt via Klaas Jan Huntelaar vlak voor rust weer langszij! ⚽

Geplaatst door voetbalzone op zondag 17 december 2017

Huntelaar zag dat AZ fel aan de wedstrijd begon en in de eerste tien minuten flink de beuk erin gooide: “Ze wisten dat we achterin wat mensen misten en probeerden gelijk druk te zetten om de bal snel voorin te krijgen. In de openingsfase zaten we er niet goed in, maar daarna begonnen we beter te voetballen.”

De 34-jarige spits kreeg van Marcel Keizer de voorkeur boven Kasper Dolberg en was blij dat hij mocht spelen. De Amsterdammers slaagden er door de overwinning in het AFAS Stadion in om het gat met koploper PSV op vijf punten te houden: “Het was een belangrijke dag voor ons. Uiteindelijk hebben we op slimme wijze gewonnen denk ik.”

Vond jij de strafschop die Ajax meekreeg terecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij kan hem geven. Wordt eerst met twee handen vastgehouden en als hij wegdraait met een uitgestoken arm tegengehouden. Als hij dat niet deed kon Huntelaar de bal wellicht intikken. Geen zware overtreding, maar vasthouden en tegenhouden met armen is ook niet zuiver. Huntelaar is zo slim om de overtreding te laten zien door zich te laten vallen. Ik snap best dat mensen niet blij zijn met spelers die makkelijk vallen en dat Makkelie deze beslissing neemt, misschien gebeurd dit wel veel vaker bij corners bijvoorbeeld en veel mensen vinden het pas terecht als de overtreding zwaarder is. Maar een overtreding hoe licht ook is volgens het boekje voldoende voor een penalty.

Ter vergelijking: Huntelaar hield tegen Feyenoord bijvoorbeeld de hand van Diks een halve seconde vast en toen werd er ook gefloten voor een overtreding. Niemand die daar gek van opkijkt omdat het op een andere plek gebeurd, sterker nog; vele schreeuwde om een gele kaart.

Het handenwerk van Hatzdiakos was in dit geval veel zwaarder.

17 december 2017 om 17:50

Voorafgaand aan het seizoen werd ook al aangegeven dat dergelijke gevallen een penalty op moeten leveren, je moet als CV dus gewoon je klauwen van hem af houden. Makkelie maakt hier gewoon een juiste beslissing wat mij betreft maar dan moet het corps het ook wel consequent uitvoeren, er zijn nu al een paar keer dit jaar pingels voor gegeven maar ook meerdere keren niet; je moet een duidelijkere grens trekken met álle scheidsrechters.

Zo is het maar net. Scheidsrechters zullen em niet altijd geven maar dit is vooral dom verdedigd.

17 december 2017 om 17:50

Moet jij niet W.W heten ? On: idd dom verdedigt

17 december 2017 om 18:15

Haha nee, die speelde een prima pot maar blijft een pestventje

17 december 2017 om 18:40

Hij bedoeld je profielfoto. W.w. Oftewel Walter White

18 december 2017 om 18:52

Haha shit natuurlijk!

Prima gedaan van Klaas niet zo slim van de verdediger.👍🏻

er was contact en kan m dus gewoon geven! te zwaar? ja mischien wel.. nu zat het mee en afgelopen donderdag 3e min zat het tegen(was meer een pingel).. overal warrig 2 kanten op gefloten en uiteindelijk ligt het aan Az en Ajax zelf dat ze niet meer scoorden! Aan beide kanten meerdere grote kansen.. ik heb genoten van een heerlijke pot met veel strijd
!

Typisch een gevalletje van. Ene scheids geeft hem wel en de ander niet . Zoals el hamdaoui ooit zij over zijn 2e gele kaart. Je kan hem geven, je kan me ook laten staan

Vd Brom zei het zelf al dat ze hem al aangesproken hadden dat hij minder zijn handen moest gebruiken dus haal je er wel uit lijkt me dat hij ook de penalty tetecht vond

17 december 2017 om 17:59

Haha ja idd goed verhaal denk dat niemand behalve de Ajacieden deze terecht vonden hou eens op zeg

17 december 2017 om 18:06

Lees het eens anders in plaats van de calimero uit te hangen. Als VD brom aangeeft dat hij minder zijn handen moet gebruiken lijkt het mij dat hij het gewoon niet slim van zijn verdediger vindt. Je moet de scheids niet de mogelijkheid geven om er voor te fluiten. Dat gebeurde nu wel.

17 december 2017 om 18:06

Vd Brom, de coach van de coach die hem tegen krijgt, zegt dat zijn CV zijn handen thuis moet houden omdat je dit risico loopt (en hij doet het 2 maal). Hou eens op zeg..

17 december 2017 om 18:08

typische calimero reactie robin.

17 december 2017 om 18:19

Haha ja. Dit is het commentaar can vd Brom zelf: "Natuurlijk gaat hij makkelijk liggen maar Pantelis Hatzidiakos moet zijn armen niet zo gebruiken en niet in zo'n situatie komen." Nu jij weer..😂

17 december 2017 om 18:33

Nu ik weer dan kan hij het nog steeds onterecht vinden en makkelijk gegeven.

17 december 2017 om 18:50

Beetje eigenwijs Robin?

17 december 2017 om 22:54

de neutrale kijkers vonden ook dat je hem kon geven, alleen supportertjes met een aversie naar Ajax vonden het geen pingel, terwijl het gewoon een overtreding was

Slim is het. Ach, en zoals hierboven gesteld: de ene scheids geeft hem de andere niet. Waarbij we moeten aantekenen dat geen scheids hem geeft aan de subtopper wanneer deze aantreedt tegen de top 3. Dan zal het "doorspelen" zijn. Maar dat weet je van tevoren.
Daarnaast was er wel degelijk contact en licht of niet, dat kan dus een penal zijn.

Ik heb het al eerder gezegd: die hatsidiakis was de hele wedstrijd door Huntelaar aan het vasthouden. De penalty was dan ook meer dan verdiend!

17 december 2017 om 18:30

Wat hij eerder in de wedstrijd doet maakt geen reet uit voor een penalty. Dit was gewoon geen strafschop.

17 december 2017 om 18:45

Dit was wel een strafschop. Punt.

17 december 2017 om 22:56

Hatsidiakis hield Huntelaar gewoon vast, volgens de regels vastgesteld aan het begin van dit seizoen is dat gewoon een penalty, dat jij als Feyenoorder er niet mee eens bent is jouw probleem. Overtreding is overtreding

Zuivere strafschop! Prima gedaan van Huntelaar, zoekt contact en die gozert tuint erin. Vasthouden, vallen en de 3 punten mee naar huis! We zijn niet in de speeltuin ja!

Ik heb volgens mij nog nooit zoveel reacties gezien over een penalty. Huntelaar wordt opzichtig vast gehouden. Hij valt vervolgens heel makkelijk. Makkelie kan de pingel geven en doet dat. Schöne schiet de penalty binnen. Ajax wint 2-1.
AZ kreeg ook een penalty. Ook terecht, maar er zijn ook scheidsrechters die hem niet geven.

De volgende keer krijgt ajax de penalty tegen of wordt een penalty onthouden. Die dingen gebeuren zo vaak.

17 december 2017 om 21:02

Je ziet iedere week ontere het strafschoppen, neem de swalbe van Bergwijn verleden week, dan is het verdacht stil van de trollen maar als Ajax hem krijgt, en dit keer zeker terecht, jankt heel nederland. Makkelie floot dramatisch maar Ajax had daar meer ladt van dan AZ. Eindelijk wel weer een leuke wedstrijd gezien waar 2 teams wilde voetballen

17 december 2017 om 22:58

Bergwijn is goed in het maken van schwalbes, tegen Twente had hij er al 1 op zijn naam, maar gisteravond tegen Ado ging hij ook erg gewillig naar de grond bij die mannelijke schouderduw.

Het is een twijfelachtige, maar er zijn ook voor mindere zaken penalty's gegeven dit seizoen. Vind het niet zo gek dat Makkelie de bal op de stip legde.

Overigens vond ik Huntelaar echt slim spelen. Complimenten aan Keizer die toch voor ervaring en slimheid kiest in dit duel. Op het afmaken van kansen na, puike wedstrijd van onze Klaas-Jan!

Precies dit geeft de ervaring van Kjh aan en het gebrek aan ervaring van Hatzidiakos.
Hij heeft niet door dat dit het beste is wat Kjh had kunnen doen in deze situatie en wat meneer hatzidiakos deed het domste, nja goed het positieve eraan is dat hij van deze fout kan leren 😄😉

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren