Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Hij is de reden dat Schöne definitief niet op een terugkeer hoeft te rekenen’

Zaterdag, 30 januari 2021 om 08:34 • Laatste update: 08:59

Lasse Schöne heeft van Ajax te horen gekregen dat hij definitief geen contract krijgt. De Deense middenvelder traint mee met de Amsterdammers sinds zijn contract bij Genoa eerder deze maand in onderling overleg werd ontbonden. De ex-Ajacied gaf reeds aan dat hij graag terugkeert bij Ajax, maar inmiddels is duidelijk geworden dat er voor hem geen ruimte is in de selectie.

Volgens Mike Verweij, Ajax-watcher van De Telegraaf, komt Schöne niet in aanmerking voor een contract door de aanwezigheid van Edson Álvarez. De Mexicaan heeft dit seizoen geen vaste basisplaats doordat Ten Hag doorgaans voor Davy Klaassen en Ryan Gravenberch kiest op het middenveld. De afgelopen weken kreeg Álvarez echter meerdere keren de kans op het middenveld en in de wedstrijden tegen onder meer AZ (0-1 winst) en Willem II (3-1 winst) maakte hij een goede indruk.

Erik ten Hag complimenteus richting duel AZ: 'Álvarez heeft stappen gemaakt'

“Álvarez is wel de reden dat Lasse Schöne definitief te horen heeft gekregen dat hij niet op een terugkeer hoeft te rekenen”, zo laat Verweij weten in een podcast van de krant. Álvarez werd de afgelopen weken in verband gebracht met een overstap naar Valencia, maar zover zal het niet komen. “Hij blijft zeker”, stelt Verweij. “Hij mag niet weg en dat heeft hij al drie keer te horen gekregen. Want Erik ten Hag is ontzettend tevreden over hem. Hij heeft maanden niet naar hem omgekeken, maar nu is hij ontzettend tevreden.”

Met een transfervrije status hoopt Schöne op korte termijn een nieuwe club te vinden. Volgens zijn zaakwaarnemer Revien Kanhai mikt de 34-jarige middenvelder op een club in of rond Nederland. Lucratieve aanbiedingen vanuit het Midden-Oosten heeft hij geweigerd. "Vanuit Nederland is er interesse vanuit bijna de gehele subtop, maar voor nu lijkt daar geen ruimte vanwege financiële beperkingen door de crisis en sterkhouders op zijn plek", zei Kanhai deze week tegenover Voetbal International.Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door tilburgajax)

Heel jammer ondanks de aanwezigheid van Alvarez kun je Schone er prima bij hebben. Maar Alvarez verdient zeker meer kansen

30 januari 2021 om 08:51

Nee absoluut niet. Ajax heeft een creatieve tien nodig, niet nog een verbindingsspeler. Schone is echt te traag voor de tien positie. En als verbindingsspeler loopt hij eigenlijk vooral Taylor in de weg als je hem aantrekt. Die verdient echt meer minuten. Gewoon ff proeven, ontdekken wat nog moet verbeteren om mee te komen in de eredivisie. Daaraan werken en dan na een aantal weken weer testen. Het proeven is geweest, nu zou het testen moeten komen. Daarnaast komt eiting ook terug dankzij zijn blessure. Even afwachten hoe dat zich verder ontwikkeld, maar is ook een speler voor die positie.

30 januari 2021 om 09:06

Ik vind Schone te traag in de rol van een nummer zes of om van box tot box te spelen. Als nummer 10 zou ik hem juist wel heel graag zien. Direct achter Haller kan hij in de kaats met zijn traptechniek van groot belang zijn. Bovendien beschikt Schone over de techniek om zowel Haller als een Anthony weg te kunnen steken.
Alvarez is een hele andere speler die nuttig is om de counter eruit te halen. In de opbouw komt Alvarez juist te kort.

30 januari 2021 om 09:30

Taylor ja, zeker in Eredivisiewedstrijden tegen clubs uit het rechterrijtje, maar Eiting niet. Die heeft al meermaals aangetoond tempo tekort te komen.

30 januari 2021 om 09:45

Of Schone nou wel of niet nog een contract voor aan half jaar krijgt maakt voor Eiting natuurlijk geen zak uit, die ligt namelijk de rest van dit seizoen sowieso in de lappenmand. Maar ben het verder absoluut met je eens dat ondanks dat ik Lasse absoluut een contract gun, dat er toch eigenlijk geen ruimte is om hem echt minuten te geven en dat je dan beter een speler als Taylor alvast kan testen hoe ver hij is in zijn ontwikkeling.

Iets voor Feyenoord? Neem aan dat er wat geld vrij is gekomen door het verhuren van narsing bannis enzo

30 januari 2021 om 08:53

Was het eerste wat ik dacht, maar gaat nooit gebeuren van beide kanten ben ik bang

30 januari 2021 om 09:58

Nee, dat is niks voor Feyenoord. Het is een echte Ajacied dus ik vermoed dat Schone dat nooit zal doen en voor Feyenoord momenteel ligt de prioriteit niet op het middenveld, hoe erg het ook uit balans is.

30 januari 2021 om 11:55

Wat een kul reden, als Feyenoord hem een aanbieding doet en hij wil graag voetballen dan gaat ie gewoon. Velen gingen hem al voor

30 januari 2021 om 12:13

Ja een echte Ajacied, heeft 7 jaar gespeeld bij Ajax. Hoeveel “echte” vult team naam maar in hier, hebben bij hun club 7 jaar gespeeld in afgelopen jaren?

30 januari 2021 om 13:20

Ach, als die jongen geen basisplaats had in dat elftal van een paar seizoenen terug, had geen supporter nog naar 'm omgekeken zoals dat nu gebeurt. Hij kreeg continu kritiek en iedereen schreeuwde dat hij vervangen moest worden. Termen als "gebrek aan beter" kwamen zelfs regelmatig voorbij toen hij als aanvaller gewoon goed presteerde. Sentiment viert weer eens hoogtij.

Groningen, Twente, Heerenveen.. Dat zijn clubs die Lasse goed kunnen gebruiken op het moment. Ik zou echt leuk vinden om hem gewoon weer wekelijks in de Eredivisie te zien. Bij welke club dan ook..

30 januari 2021 om 09:59

Hoezo wij hebben een 3 mans middenveld met Matusiwa punt naar achter (zekerheid) verbindings speler groot talent Van Kaam en 2 nummers 10 El Messaoudi en Lundqvist..Waarom kunnen wij hem goed gebruiken? Het staat goed we hebben nog Sam Schreck achter de hand wat een goede voetballer is.

Neem aan dat dhr Schone een grootverdiener moet zijn dan ligt bij ons wel ergens anders een grotere must.

Verder altijd een hele goede voetballer gevonden en een sympathieke gast.

30 januari 2021 om 13:12

Precies wat fcknudde zegt. Bovendien zou dat totaal niet passen in het onlangs uitgesproken beleid qua nieuwe spelers, namelijk dat ze de fitste en sterkste selectie van de eredivisie willen hebben.

30 januari 2021 om 13:19

Je hebt het hier wel over een 34-jarige Schone. Je kunt je afvragen of hij z'n afwezigheid van snelheid aan de bal nog kan compenseren. Zonder bal heb je eigenlijk niets (meer) aan 'm. Ik weet niet wat hij moet kosten, maar dat zal toch wel minimaal een subtop-salaris zijn.

30 januari 2021 om 14:02

@Sirius Hij zou nog wat waarde als goede (back up) speler kunnen hebben bij clubs als Feyenoord of AZ. Maar als hij wekelijks wil spelen, kan hij beter naar top KKD bij Graafschap of NEC (zijn oude clubs).

30 januari 2021 om 14:05

Ik geloof wel dat hij nog waarde kan hebben in de Eredivisie, maar dan moet je het middenveld op hem afstellen. Bij FC Twente zou dat overigens nog kunnen, aangezien FC Twente vooral lopers op het middenveld heeft staan. Hoe dan ook blijft het wel een gok, want hij zal vast niet goedkoop zijn.

Wat een onzin dat ten Hag maanden niet naar Alvarez heeft omgekeken. Hij staat dagelijks met hem op het trainingsveld en daar is hij echt wel bezig om spelers te instrueren, begeleiden en beter te maken. Zowel direct, als indirect via de assistenten. Hij heeft hem.maanden niet opgesteld, maar dat is iets anders dan er niet naar omkijken.

Jongens als Alvarez en Martinez zijn nu eigenlijk pas anderhalf jaar in Nederland. En dat terwijl daar die hele coronapauze ook nog tussen zat. Geef het allemaal eens wat meer tijd zou ik zeggen. Vorig seizoen in de CL waren beiden wel degelijk belangrijk.

30 januari 2021 om 18:45

Ontzettend terecht opmerking dit. Anderzijds geldt ook dat die jongens zelf ook geduld moeten hebben. Ik snap dat bij hen de verwachtingen ook hoger zijn, als je in eerste instantie veel wedstrijden speelt. Maar wij als publiek moeten inderdaad beseffen dat het niet gek is dat het soms pas na 1,5 jaar echt begint te klikken.

Vergeet niet dat Schone ook weer 1,5 jaar ouder. Hij had het op het laatst bij Ajax al moeilijk met het niveau en tempo.

Mensen zeggen dat Schöne traag is maar zijn handelingssnelheid is 100%, beter dan die vam Alvarez. Haal nou gewoon Schöne voor het middenveld en laat Alvarez spelen als rechter centrale verdediger. Ten Hag moet echt kappen met spelers op de verkeerde positie willen laten spelen.

30 januari 2021 om 16:00

Als je had opgelet dan had je kunnen zien dat hij in dat laatste jaar al moeite had om het te belopen. Tis nu een paar jaar verder he. Niet aan beginnen. Alvarez begint steeds beter te spelen. Lekker minuten laten maken.

Het sentiment viert weer hoogtij. DIe schiet er 1 vrije trap in tegen Real Madrid en hij maakt zich onsterfelijk. We hebben het hier over Schone, de minste speler in het elftal van twee tot drie jaar geleden. Hoe wil je in hemelsnaam z'n gebrek aan snelheid compenseren? Daarbij is hij inmiddels 34 jaar en ik snap echt niet hoe sommigen er ineens bij komen dat z'n handelingssnelheid hoog ligt. Hij heeft een uitstekende techniek en een leuk overzicht, maar z'n handelingssnelheid ligt juist niet zo hoog (meer). Het was dan ook de minste speler in het elftal van een paar jaar terug. Grappig om te zien dat mensen zich laten leiden door sentiment.

30 januari 2021 om 13:28

1 vrije trap hahaha. Weetje hoeveel goals er uit zijn standdaardsituaties (vrije trappen en corners) zijn ontstaan? Een hele hoop kan ik je vertellen. Hij was daarnaast van onschatbare waarde voor balans op het middenveld (Frenkie was zo goed mede dankzij Schöne naast hem). Daarnaast zegt de minste speler van toen meer over die selectie dan of hij een aanwinst is voor de huidige. Dat was een wereldselectie met De Ligt, Frenkie, Ziyech, Van De Beek en de beste spelers van het huidige ajax. Je moet naar de selectie nu kijken en dan zat een Alvarez, Schuurs, Labyad, Promes etc. waarschijnlijk geeneens op de bank in dat team. Schöne is 100% een toevoeging al was het maar als invaller en in de kleedkamer.

30 januari 2021 om 14:04

Ik zeg niet dat hij er niet meer in schoot. Wat is dat toch met mensen die niet begrijpend kunnen lezen?! Onvoorstelbaar, zeg!

30 januari 2021 om 14:18

Jahoor lekker makkelijk. Misschien ligt het aan mensen die niet kunnen schrijven tegenwoordig. Je zegt duidelijk: "die schiet er 1 vrije trap in tegen Real Madrid en hij maakt zich onsterfelijk". Je zegt dus letterlijk dat het gebasseerd is op 1 vrije trap en dat is natuurlijk de grootste onzin

30 januari 2021 om 18:48

Sirius - de waardering voor Schone komt ook voor een heel groot deel voort aan zijn positieve instelling en trouw aan de club, hoe hij vele seizoenen naast een basisplaats leek te grijpen en zich terug in het elftal speelde. Het is een - voor Ajacieden - ontzettend sympathieke gast, harde werker, en ja die vrije trap was natuurlijk een euforisch moment dat we niet snel zullen vergeten ;-)

Zou net wat zijn veer fc Groningen! Maar die kunnen zijn salaris niet betalen denk ik .

Vind dat het een niks met het ander heeft te maken. Schone moet gewoon een contract krijgen omdat het Schone is. Deze man heeft altijd voor Ajax gevochten. Kent de cultuur en kan dat overdragen. Hij zou echt wel genoegen nemen met 500000. Ik vind Ajax in deze simpel en gierig denken.

30 januari 2021 om 15:59

Ja joh gierig. Alsof ajax geen last van corona heeft. Moeten ze gewoon maar omdat het schone is geld in de prullenbak gooien. Over simpel gesproken.....

En terecht. Schone kon het in zn ;aatste jaar soms al niet meer belopen. Die moet je niet terug willen op het al zo zwakke middenveld. Liever Alvarez meer de kans geven. Die begint nu echt beter en beter te functioneren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Ajax183
10.Excelsior16-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. de GraaffKeeper00
J. GorterKeeper80
R. PasveerKeeper00
D. RamajKeeper70
G. RulliKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

291 fans
Middenvelder, 37 jaar
SeizoenClubW
2023/2024 NEC 12 0 1 0
2022/2023 NEC 32 1 4 0
2021/2022 NEC 33 2 7 0
2020/2021 Genoa 0 0 0 0
2020/2021 sc Heerenveen 12 1 0 1

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren