Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hierro kritisch na gelijkspel tegen Marokko: ‘Dit is niet de manier’

Laatste update:

Spanje plaatste zich maandagavond als groepswinnaar voor de achtste finales op het WK, maar heel overtuigend ging dat niet. Tegen Marokko werd in blessuretijd een nederlaag voorkomen (2-2). Doordat Portugal een overwinning op Iran verspeelde, mogen de Spanjaarden zich de winnaar van de poule noemen. Bondscoach Fernarndo Hierro was na afloop absoluut niet tevreden.

Tot twee keer toe kwam Spanje op achterstand. “We wisten op voorhand dat deze drie wedstrijden veel van ons zouden vragen”, zei Hierro na afloop, geciteerd door Marca. “Maar dit is niet de manier. We mogen niet toestaan dat onze tegenstander zoveel kansen krijgt. Als we daar willen raken waarvan we dromen, dan moeten we heel kritisch naar onszelf kijken en werken aan onze verbeterpunten.”

In blessuretijd tekende invaller Iago Aspas voor de 2-2. Zijn doelpunt werd in eerste instantie afgekeurd wegens buitenspel, maar op advies van de VAR werd de goal alsnog toegekend. Het leidde tot grote woede bij de internationals van Marokko. “De manier waarop de VAR werkt is vooraf aan ons uitgelegd en we weten hoe het werkt”, aldus Hierro, die hoopt dat zijn ploeg schadevrij uit het harde duel met Marokko is gekomen. “We beschikken over een selectie met veel kwaliteit, maar we moeten ons aanpassen tegen fysieke teams die ons schade toe kunnen brengen.”

Isco is het met zijn trainer eens. Hij vindt ook dat het beter moet in de knock-outfase van het toernooi. “We mogen de doelpunten niet op deze manier blijven weggeven”, aldus de middenvelder van Real Madrid. “Het moet anders. Er komen nu wedstrijden aan die op leven en dood worden gespeeld.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kijk eerst naar jezelf Fernando, de spelers doen hun best. Hoewel de defensie wel eens even met de neus op de feiten gedrukt moet worden, die nonchalance kan echt niet. Misschien toch ook eens aan denken Kepa er in te gooien, De Gea speelt met 0 vertrouwen tot nog toe. 1 redding op het wk en 5 tegendoelpunten, dat is wel echt heel slecht.

25 juni 2018 om 23:02

Ik vind De Gea wel de beste keeper die ze hebben, als hij een keer een goede westrijd speelt dan zit hij misschien weel in de juiste flow, dus ik zou hem denk ik laten staan.

25 juni 2018 om 23:09

Zonder twijfel, maar wil je dat risico nemen? Hij loopt er al 3 wedstrijden bij met knikkende knieen

25 juni 2018 om 23:21

Te laat, je kan nu niet meer in de knockout fase opeens De Gea eruit doen en Kepa erin gooien. Moest je gedaan hebben tegen Iran of vandaag. Ik weet niet wat die hele achterhoede van Spanje heeft maar ze spelen te arrogant, te zelfverzekerd. Er is geen motivatie omdat ze zich zo goed voelen.

25 juni 2018 om 23:27

Hoezo te laat? Het is uiteraard een gok maar dat is De Gea laten staan ook toch? Ik zou gokken op Kepa. Toont ook meteen aan de rest dat volle concentratie vereist is en niemand zeker is van zijn basisplaats, ook Pique en Ramos niet.

25 juni 2018 om 23:31

Het is moeilijk om als coach zo een stap te zetten, zeker voor een beginner als Hierro. De Gea is ook geen klein naam, dat is een wereldkeeper met een groot status dus als we realistisch zijn zal dit nooit gebeuren alhoewel ik het wel misschien verstandig zou vinden. Ik ben van mening dat men De Gea moesten laten rusten na zijn mindere prestatie tegen Portugal. Nu zit hij nog steeds in die ‘flow’ en hij heeft niet echt zelfvertrouwen opgedaan na Iran en vandaag ook niet. Bizar, Neuer na maanden lang out geweest staat er gelijk maar De Gea..

Echt een leuke groep was het met leuke wedstrijden. Ik heb genoten de Marokkanen hebben gelukkig gescoord en toch nog een punt. Nu spoken de situaties van als dit als dat. Maar ze hebben leuk voetbal gespeeld chapau.

25 juni 2018 om 23:10

Leuk? Ik heb me kapot geërgerd aan Iran, dat met de complete selectie voor de goal bleef hangen! Nu er vanavond iets te halen viel, gingen ze eindelijk voetballen. Ben blij dat ze er uit liggen.
SpaPor was puur genieten!
Marokko heeft prima strijd geleverd.

25 juni 2018 om 23:21

Diep respect voor de strijdlust van Marokko, maar die hebben de eerste twee wedstrijden ook wel het initiatief gekregen. Iran kwam enkel om te verdedigen en gaf het initiatief direct weg en, Portugal vond het na die 1-0 ook wel prima en vandaag stond er niets meer op het spel. Des te knapper is het punt tegen Spanje die nog wel ergens voor speelde. Neemt natuurlijk niet weg dat Marokko in in ieder geval 2 wedstrijden meer had verdient, maar het wedsfriidbeeld vertekend soms. Portugal vond achterover leunen wel prima.

25 juni 2018 om 23:26

Nou nou nou, Portugal was ook niet om aan te zien hoor. Spanje verdiend het om door te gaan na 3 goede wedstrijden en het andere land dat verdiende om door te gaan was toch zeker Marokko, maar helaas hebben ze het laten liggen in de vorige 2 wedstrijden.

26 juni 2018 om 03:01

Spanje heeft 1 goede pot gespeeld en dat was tegen Portugal. Dat ze balbezit hadden tegen Iran zegt ook niet alles, die goal kwam echt uit de lucht vallen.

Naar mijn mening zijn de juiste 2 doorgegaan al is het maar om die 1ste wedstrijd.

25 juni 2018 om 23:23

Heeft de engelen van Zidane overgenomen lijkt het wel, vraag me af hoelang het zal helpen. Tot nu toe faalt hij vind ik persoonlijk.

Amrabat heeft helemaal gelijk en die trainer van Spanje moet zijn mond houden er waren genoeg momenten voor Marokko die ze niet meekregen Spanje kreeg alles mee.

25 juni 2018 om 23:12

Ik neem de Spanjaarden en de Portugezen eigenlijk niets kwalijk. Het is de FIFA en haar scheidsrechters die dit toelaten.

Als Marokko tegen Portugal geen een VAR moment krijgt dan is dat uiterst frappant. Spanje krijgt het tegen Marokko wel. Dan krijg je als land indd het gevoel dat men voor de grote landen beslist. Daar kan geen Spanje, Hierro of Portugal wat aan doen.

Als Piqué met twee benen mag inkomen en daar niets voor krijgt, maar de eerstvolgende overtreding van Marokko geel is, dan is ook dat frappant en leid je als scheids de wedstrijd in hele vervelende banen.

Als je als scheidsrechter en grens niet ziet dat een bal duidelijk over de lijn is en er geen corner gegeven moet worden dan is dat onprofessioneel. Als je als scheids naar de linker cornervlag wijst maar hij wordt snel vanaf rechts genomen en er wordt gescoord (geen buitenspel) dan mag je dat de Spanjaarden niet kwalijk nemen. Enkel de FIFA en haar scheidsrechters.

Ik was in St Petersburg en in Moskou en heb genoten van de ervaring en de sfeer. Enorm zelfs in Moskou. Maar de FIFA moet echt kritisch naar eigen optreden gaan kijken. Dit toernooi kent in de eerste ronde al te veel fouten.

25 juni 2018 om 23:14

Ik wil niet lullig lopen doen maar over welk VAR-moment heb je het nou? Je weet toch dat de VAR niet mag overrulen, daarnaast gebruiken ze het enkel in geval van een rode kaart, penalty of doelpunt.

Trouwens, pique raakt toch eerst de bal en glijdt dan door op de enkels, dat is toch niet bewust op de enkel trappen? Hij trekt zijn been zelf terug op het moment dat hij hem raakt.

25 juni 2018 om 23:28

@cholo: de overtreding op Boutaib bij de 1-0 van cr7, de handbal van Pepe, de overtreding van Rafaël op Amrabat wat een penalty had kunnen zijn. Allemaal discutabele momenten en er zijn er meer.

Sterker nog er is aangegeven dat het oortje v de scheids tijdens de wedstrijd tegen Portugal niet werkte tijdens belangrijke momenten. Hij liep zelfs naar de zijkant om t te verwisselen.

Als je de twee benen vooruit van Piqué geen overtreding vond dan zijn we uitgepraat.

25 juni 2018 om 23:56

Had het over deze wedstrijd tegen Spanje en heb nergens gezegd dat Pique’s sliding geen overtreding was. Dat was het imo zeker, maar vond rood wat te streng, geel moest het 100% wel zijn.

Dit hele VAR-systeem is nog nieuw en kent nog veel problemen. Elke speeldag was er wel een grote fout die werd gemaakt. Dat Marokko genaaid werd tegen Portugal ben ik wel 100% mee eens, tegen Spanje vond ik het nog meevallen.

26 juni 2018 om 02:47

Als je goed kijkt mocht de corner nooit genomen worden. Alba geeft voor toen de bal al uit was

26 juni 2018 om 08:14

@cholo: ik heb ook nergens gezegd dat het rood moest zijn. Ik zei dat het frappant is dat hij er niets voor krijgt en dat daardoor de wedstrijd een wat vervelende draai krijgt.

Ik denk ook niet dat de var tegen Marokko heeft besloten in de wedstrijd tegen Spanje. Echter voelt t zo aangezien Marokko tegen Portugal geen enkele keer de var mocht laten getuigen.

25 juni 2018 om 23:13

Rustig aan, kalmeer jezelf eens. Er stond toch niks op het spel voor Marokko?

25 juni 2018 om 23:14

Gaat om principe..

25 juni 2018 om 23:25

Welke principe? Het mooiste zou zijn als Marokko vanuit eigen kracht ging vooruit voetballen en het toernooi gingen verlaten als echte mannen zoals Panama dat deed, zoals Saudi Arabie en Egypte dat deden. Die jongens verlieten het toernooi zonder ruzie, zonder show, zonder beledigingen of discussies. Het was onnodig om zo hard en vuil te gaan spelen, dat is het spel niet dat Marokko speelt.

25 juni 2018 om 23:29

@bertdebloem: wie zegt dat ik niet kalm ben? Je kunt de intonatie denk ik niet lezen dus een aanname die onjuist is.

25 juni 2018 om 23:51

Daar heb je een goed punt. Maar ging er van uit dat de meeste Marokkaanse fans nog met hun emoties zitten. Stomme aanname van me.

26 juni 2018 om 02:48

Ga spelen ga Marokko speelde Portugal weg. En bood prima tegenstand tegen Spanje

26 juni 2018 om 03:06

Maar wonnen geen van die partijen dus wat koop je ermee? Ze gaan nu alsnog naar huis, tegen Spanje en Portugal kansen afmaken en ze hadden nu in de 2e ronde gestaan.

26 juni 2018 om 08:17

@bertdebloem: het siert je dat je dit zegt. Overkomt ons allemaal wel eens

26 juni 2018 om 13:29

Heb je pique zien spelen dan?
Frustraties horen erbij.
Marokko heeft niks gehad aan de var aangezien de scheids daar nooit gebruik van maakt voor marokko.

26 juni 2018 om 00:57

Je hoort Amrabat wel over dit soort dingen, maar niet dat hij gewoon rood had moeten hebben. Slide Busquets van achter onderuit met al geel op zak.

Het gaat niet om het doelpunt dat uiteindelijk werd gemaakt, maar om drie dingen. 1. Was de bal niet uit voordat het een corner werd? 2. Marokko is dit toernooi wel erg benadeeld als je kijkt naar andere gevallen. Zie penalty Iran vandaag en de handsbal van Pepe tegen Marokko vorige keer. Die van Pepe was 1000 keer meer een penalty. 3. Uit beelden is te zien dat de scheidsrechter wijst naar de andere cornervlag, zelfs daarna kijkt hij naar deze cornervlag en tot zijn verbazing wordt die aan de andere kant snel genomen. Maarja dit zijn leerpunten voor in de toekomst. Het lijkt nu alleen dat grotere landen profijt hebben van de Var. Succes Spanje en Portugal!

Zet die stofzuiger Koke van Atletico op het veld en het scheelt enorm.

26 juni 2018 om 14:31

Idd, in balverlies wordt Spanje erg snel overlopen, het is dat Marokko zo slordig was in de passing anders konden ze hier gewoon winnen met 2/3 doelpunten verschil tegen Spanje. Spanje mist diepgang, kracht en loopvermogen op dat middenveld. Hoe Iniesta 90 minuten op het veld stond, blijft mij een raadsel zeg. Na 50 minuten is die man meestal helemaal op en heb je nog weinig aan hem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren