Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hiddink spreekt beeld bij buitenwacht tegen: ‘Het loopt als een trein’

Laatste update:

Na het WK 2014 nam Guus Hiddink voor de tweede keer in zijn carrière de baan van bondscoach van Nederland op zich. De geroutineerde Varssevelder kreeg net als voorganger Louis van Gaal de beschikking over Danny Blind als eerste assistent; daarnaast kwam Ruud van Nistelrooij erbij als vervanger van Patrick Kluivert. Hiddink benadrukt dat de samenwerking met Blind absoluut naar wens verloopt.

/

Voor de buitenwacht lijkt het soms, of Hiddink en Blind minder een ‘klik’ hebben dan Van Gaal en Blind hadden. De bondscoach van Oranje erkent in gesprek met Voetbal International dat hij anders te werk gaat, dan Van Gaal dat deed tussen 2012 en 2014. Bovendien heeft ieder lid van de technische staf bij Oranje zijn eigen karakter. “Maar er is geen enkel probleem. Nogmaals: uitstekend.”

“De voorbereiding, de besprekingen. Perfect. Het loopt allemaal als een trein. Daarom zei ik al snel dat hij de besprekingen bij wijze van spreken zou kunnen overnemen van mij”, verzekert Hiddink in het weekblad. Hij vindt dat Blind, die hem in 2016 zal opvolgen als nationaal keuzeheer, zijn werk uitstekend uitvoert. “Ik heb vanaf het begin direct aangegeven dat ik een beetje als senior met hem wilde gaan werken. Omdat Danny door Bert van Oostveen naar voren is geschoven.”

Denk jij dat Guus Hiddink en Danny Blind prettig met elkaar samenwerken?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

*zucht*. Blind.

Je wil er toch gewoon niet aan denken dat hij ons naar het volgende WK moet gaan loodsen. Ik blijf het onbegrijpelijk vinden.

17 december 2014 om 11:46

Ik ben het helemaal met je eens. Vind het ook onbegrijpelijk dat ze nu al bekend hebben gemaakt dat hij de opvolger zal worden.

Als het nu mislukt met Guus, dan is Danny daar mede verantwoordelijk voor. En die zal bij een mislukking dan een hogere functie krijgen? of nog een beetje extra geld krijgen om te vertrekken.. omdat hij al vast gelegd is voor 2016..

ook waren er over 2 jaar misschien wel hele andere trainers beschikbaar geweest. Van een hoger niveau dan Blind

17 december 2014 om 11:50

Daar komt nog bij dat in de communicatie ook geen enkele moeite wordt gedaan om Blind uit de wind te houden, mocht het fout gaan. Hij wordt steeds genoemd als mede-verantwoordelijk, als man die grote delen van het werk als hoofdtrainer al uitvoert onder supervisie van Hiddink. Dat ze dat zo doen is eerlijk en transparant, maar niet erg slim.

Als het dan fout gaat, dan kun je gewoon niet Hiddink afdanken en Blind naar voren schuiven. Ze zijn beide even verantwoordelijk voor de resultaten en die spreken vooralsnog niet in het voordeel van Blind. Maar goed, misschien willen ze dat ook wel... Om op die manier ook afscheid te kunnen nemen van Blind als het fout gaat.

Ik heb het interview van Hiddink gelezen in de VI en moet zeggen dat hij daarin heel gedreven en zeker overkomt. Hij stelt duidelijk wat hij wil en dat zijn werkwijze veranderingen vraagt. Op zich is het voor de ontwikkeling van het individu een goed iets dat Hiddink bondscoach is na van Gaal. Van Gaal wil dat de speler precies doet wat hij zegt en dat leidt tot resultaat maar op den duur vaak ook tot frictie. Hij zit niet voor niets niet vaak een kortere periode bij een club. Neemt niet weg dat hij het vaak perfect doet in die periode.
Hiddink geeft het individu meer vrijheid dan van Gaal maar dat is alleen maar goed voor de ontwikkeling. Spelers moeten leren zelf na te denken en zelf hardheid kweken. Door meer verantwoordelijkheid bij de speler te leggen wordt hij volwassener. Daarom is de filosofie van Hiddink een goede opvolger voor die van Gaal als je kijkt naar de ontwikkeling. Alleen moet Hiddink wel bewijzen dat hij nog steeds scherp is en de juiste snaar kan raken. Als dat allemaal lukt dan draagt hij enorm bij aan de ontwikkeling van de talenten in het Nederlands elftal die over een aantal jaar de kar moeten trekken.

17 december 2014 om 11:55

Ik ben het zeer eens met je analyse en een soortgelijke tekst heb ik ook hier neergeschreven toen bekend werd dat Hiddink het zou overnemen van van Gaal. Ik had daarbij alleen wel verwacht dat van Gaal op het WK zou falen en dat Hiddink met een op diverse plaatsen nieuwe groep weer op zou moeten gaan bouwen.

Nu heeft het resultaat van van Gaal wat zand in de ogen gestrooid. Veel scorebordsupporters roepen nu dat het onbegrijpelijk is dat de nummer 3 van het WK nu zo moeizaam draait (zonder zich te realiseren dat het ook in Duitsland en Argentinië niet vanzelf gaat nu).

Hiddink moet bouwen aan een nieuwe manier van spelen, een nieuwe manier van denken en een nieuwe verdeling van verantwoordelijkheden binnen de staf/selectie. Dat kost tijd, maar is wel broodnodig.

Het aanstellen van Guus is een grote fout geweest van de Knvb. Een coach die gaat afbouwen moet je niet opzadelen met het inpassen van nieuwe spelers en het ontwikkelen van een moderne speelstijl. En Guus had dit niet moeten aannemen,want hij heeft deze klus gruwelijk onderschat. Ze zullen dit uiteraard nooit toegeven,want dan moeten een aantal mensen een andere baan gaan zoeken.

zijn dit de juiste spelers voor Guus:

Doelman: Cillessen, Krul, Zoet
Rechtsback: Janmaat, van der Wiel
Centraal: de Vrij, Vlaar, Veltman, van Dijk
Linksback: Pieters, Büttner
Controlerend: Strootman, van Ginkel, Clasie, Fer
Aanvallend: Sneijder, van der Vaart
Vleugelaanvaller: Robben, Depay, Sinkgraven
Spits: Huntelaar, van Persie, van Wolfswinkel

CILLESSEN
JANMMAT
DE VRIJ
VLAAR
PIETERS
ROBBEN
STROOTMAN
V.GINKEL
SNEIJDER
V.PERSIE
HUNTELAAR

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren