Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Het Man United-doelwit dat gezien wordt als de Portugese Virgil van Dijk

Laatste update:

David Carmo is dit kalenderjaar doorgebroken in het eerste elftal van SC Braga en met zijn spel heeft de 21-jarige verdediger de interesse gewekt van verschillende grote clubs uit Europa. In eigen land wordt hij vanwege zijn verschijning vergeleken met Virgil van Dijk, al lijkt hij op voetballend gebied nog ver verwijderd te zijn van het niveau van de Liverpool-verdediger. Manchester United heeft het oog op Carmo laten vallen, maar de Premier League-club is niet de enige partij met interesse.

De Portugese centrumverdediger hikte al enige tijd tegen het eerste elftal aan toen hij op 17 januari van dit jaar als twintigjarige zijn debuut maakte als invaller in de uitwedstrijd tegen FC Porto (1-2). Sindsdien is het snel gegaan met het talent, dat zich in de kijker heeft gespeeld bij de scouts van de Europese top. Waar de ene na de andere talentvolle aanvaller de laatste jaren is doorgebroken, blijken clubs meer moeite te hebben met het vinden van een goede en tevens betaalbare verdediger. Doordat de spoeling op de transfermarkt dun is, zijn de prijzen de laatste jaren omhoog geschoten. Liverpool moest bijvoorbeeld een kleine 85 miljoen euro neertellen voor Van Dijk, terwijl Manchester United er nog een schepje bovenop deed en omgerekend 87 miljoen euro betaalde aan Leicester City voor Harry Maguire. Vooralsnog lijkt het erop dat United teveel heeft betaald voor de 27-jarige mandekker. De investering die the Reds deden met het aantrekken van Van Dijk heeft zich echter al wel uitbetaald. De aanvoerder van het Nederlands elftal is uitgegroeid tot een van de beste verdedigers ter wereld en leverde een belangrijke bijdrage aan het winnen van de Champions League (2019) en Premier League (2020).

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Clubs zoeken massaal naar ‘de nieuwe Van Dijk’ en hopen er in een vroeg stadium bij te zijn waardoor de transfersom vele malen lager uitvalt dan bij de Nederlander het geval was. Een van de potentiële verdedigende supersterren is Braga-verdediger Davdi Cormo. Sinds hij vorig seizoen doorbrak in Portugal zijn de kritieken lovend. Hoewel hij in juli pas zijn 21ste verjaardag vierde, heeft hij in eigen land de aandacht op zich gevestigd gekregen door zijn indrukwekkende spel in het team van Carlos Carvalhal. Mede dankzij zijn inbreng mag Braga zich momenteel de nummer twee van de Portugese competitie noemen. Het is dan ook geen verrassing dat scouts van Europa’s grootste clubs wekelijks voor hem op de tribune zitten. In de Engelse media wordt Manchester United genoemd als grootste kandidaat om Carmo in te lijven. United is echter niet de enige club met serieuze interesse; naar verluidt volgen ook andere Premier League- en Europese clubs zijn ontwikkeling op de voet.

Gezien het postuur van Carmo (1.96 meter) en de manier waarop hij positie kiest in het veld is het niet vreemd dat hij wordt vergeleken met Van Dijk (1.93 meter). Toch is het niet vanzelfsprekend dat de Portugees jeugdinternational zijn grote doorbraak in het voetbal heeft beleefd. Op dertienjarige leeftijd moest hij de jeugdopleiding van Benfica verlaten. De Portugese grootmacht vond hem als tiener te klein en men had niet de verwachting dat hij qua lengte genoeg zou groeien om de top te bereiken. Goal schrijft dat Carmo het zwaar heeft gehad met het besluit van Benfica. Met de steun van zijn ouders, die beiden een verleden hebben als profbasketballers, wist hij zich weer op te richten en zijn droom na te jagen. Hij speelde bij Anadia en Sanjoanense, twee kleine Portugese clubs, waarna hij in 2015 werd toegevoegd aan de jeugdopleiding van Braga. Hij kwam terecht in een team met Francisco Trincão, die afgelopen zomer voor een bedrag van 31 miljoen euro de overstap maakte naar Barcelona.

In de jeugd van Braga verliep zijn ontwikkeling voortvarend. Hij viel op met zijn verdedigende kwaliteiten en behoorde steevast tot de beteren van zijn lichting. Carmo doorliep zonder problemen de jeugdopleiding van Braga en kwam in het seizoen 2018/19 terecht in het tweede elftal. In dat team was hij een vaste basisklant en aan het einde van het seizoen mocht hij ruiken aan het grote werk bij de hoofdmacht. Tot een debuut kwam het toen nog niet, maar daar kwam vorig seizoen verandering in. “David Carmo heeft me verrast”, vertelde hoofdtrainer Carvalhal in oktober op de clubwebsite. “Ik had voorheen nooit zijn potentie gezien. Hij is een speler met veel meer kwaliteit dan ik eerder dacht.” Door zijn sterke ontwikkeling lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat Carmo het Estadio Municipal de Braga achter zich laat. AS Roma heeft al een serieuze poging gewaagd om hem over te nemen.

Afgelopen zomer had Roma moeite om Chris Smalling definitief over te nemen van Manchester United en dus keek het verder. De club uit de Serie A deed een voorstel aan Braga om Carmo in te lijven. De Italianen wilden hem in eerste instantie op huurbasis naar het Stadio Olimpico halen, met een verplichte koopoptie van vijftien miljoen euro in de zomer van 2021. Uiteindelijk besloot Braga om het voorstel af te wijzen. De club heeft veel vertrouwen in de centrumverdediger en is van mening dat hij veel meer waard is. Daarom werd Carmo een nieuw contract aangeboden. Voorafgaand aan de afgelopen interlandperiode zette hij zijn handtekening onder een nieuw vijfjarig contract. In de verbintenis is een afkoopsom van veertig miljoen euro opgenomen. “Ik wil mezelf geen voorbeeld noemen”, zei Carmo na het tekenen van zijn nieuwe contract. “Maar dit is wel het bewijs dat alles mogelijk is wanneer je hard werkt en de voorwaarden binnen en buiten het veld goed zijn.”

Carmo maakt deel uit van een sterke Portugese lichting. Hij was een belangrijke schakel in Portugal Onder-19 dat in 2018 het jeugd-EK won. Nadat hij ontbrak in de basis in de eerste groepswedstrijden, kwam en bleef hij in het team. Zo speelde hij de volle 120 minuten in de gewonnen finale tegen Italië. De verwachting is dat het niet lang meer zal duren voordat hij zich ook bij de nationale ploeg mag melden. Pepe (37) en José Fonte (36) zijn op hun retour, waardoor er op termijn ruimte komt in de selectie. Toch is er nog genoeg ruimte voor verbetering voor deze ruwe diamant. Hij schuwt de tackle niet en gaat daarin soms nog over de schreef. Dit seizoen pakte hij in acht wedstrijden in alle competities al vijf gele kaarten en een directe rode kaart. Daar zal hij zich nog in moeten verbeteren, tenzij hij in de voetsporen van Pepe wil treden.

Niet alleen in de Portugese competitie maakt Carmo een goede indruk, dat doet de speler namelijk ook in de Europa League. Eerder deze maand sprak Leicester City-manager Brendan Rodgers in aanloop naar het duel met Braga (4-0) lovend over de verdediger. Hij denkt dat Carmo een speler is die het in zich heeft om de stap te maken naar de Premier League. “Hij is jong en beschikt over een uitstekend profiel: hij is groot, sterk en agressief”, aldus Rodgers. “Hij beschikt over alle voorwaarden om in de Premier League te spelen. Portugal produceerde al veel fantastische spelers voor de Premier League en hij is geen uitzondering. Hij is misschien wel de volgende die de stap gaat maken. Met nog een paar verbeteringen zal hij geen problemen hebben om in de Premier League te spelen.” Het valt te bezien waar hij zich verder gaat ontwikkelen. Als hij op deze voet verdergaat lijkt hij ondanks zijn doorlopende contract onhoudbaar voor Braga. Volgens The Athletic zijn er tien clubs in Europa met serieuze interesse. Toch lijkt hij voorlopig op zijn plek te zitten: “Braga is een grote club en wij mogen ons een van de beste teams in Portugal noemen”, aldus Carmo.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij zou een prachtig koppel kunnen vormen met Ruben Dias centraal in de verdediging bij het Portugees elftal. Een blok van gewapend beton voor de toekomst. Dias is ook nog maar een jonge kerel.

Hoe is het toch mogelijk dat zo’n klein land als Portugal toptalenten blijft produceren? Ze hebben ongeveer 10 miljoen inwoners, maar ze hebben met Ronaldo een absolute legende in huis. En naast de toppers Silva, Fernándes, William, Danilo, Pepe, Cancelo, Pereira, Guerrero, Patricio en Lópes, hebben ze genoeg talentvolle, jonge spelers in huis met Felix, Guedes, Jota, Neves, Gedson, Dias, Renato, Trincao en nu dus ook deze Carmo. Ik zou echt willen weten wat ze daar in Portugal doen waardoor ze zulke sterke voetbalgenen hebben, ben kinda jealous

28 november 2020 om 04:23

En dan ben je nog Leaõ, trincao, Nelson/Ruben Semedo, Dalot, nuno tavares, Rafa, moutinho vergeten. Vroeger hadden ook al veel wereldtoppers Eusebio, Rui costa, Deco, Figo.

28 november 2020 om 04:54

En moet je ook maar eens beseffen dat meer dan de helft allemaal kaapverdiaans zijn. Beetje hetzelfde verhaal als Surinamers die voor Nederland kiezen.

28 november 2020 om 11:37

Meer dan de helft niet. Helft ook niet. Maar evengoed best veel hoor. Ook Angolezen, Mozambicanen en inwoners van São Tomé en Guinee-Bissau. De ouders van Ansu Fati komen overigens uit Guinee. Die kozen ervoor naar Spanje te verhuizen. Het merkwaardige is dat relatief veel autochtone Portugezen ook bovengemiddelde voetbalkwaliteiten hebben.... met het lage inwonertal in ogenschouw. Ter vergelijking: kijk maar eens naar de Franse selectie; autochtone Fransen kun je op een paar vingers tellen. En de ironie: de moeder van Griezman is Portugese. Hij heeft zelfs nog contact met zijn in Portugal wonende familie.

28 november 2020 om 12:58

Rrraaayyy12, De gouden generatie uit de jaren 90 en de eerste helft van de zero's was natuurlijk briljant. Maar uit de jaren 80 zijn er vergeten voetballers die door zware blessures helaas een te korte carrière hebben gehad. Fernando Chalana maakte furore bij Benfica en op het EK van 1984. En vooral Paulo Futre was een geniale technicus die 5 jaar na de overwinning van Porto in de EC1 (voormalige CL) zwaar geblesseerd raakte. Bij Atletico Madrid is hij nog steeds een soort cultfiguur. Vooral Futre moeten jullie eens opzoeken. Leuk weetje: Rijkaard zei ooit dat Futre voetballend zijn grote voorbeeld was. Hij had vlak voor zijn loopbaan begon zelfs een poster van hem aan de muur hangen.

28 november 2020 om 13:03

Tel daarbij ook maar de geneutraliseerde Brazilianen bij op.

28 november 2020 om 13:06

Ik tel twee relevante: Deco en Pepe.

28 november 2020 om 15:31

Meer dan de helft nog wel.. Nani is kaapverdiaans en Pepe Braziliaans. Volgens mij heb je iedereen dan wel gehad. Verschil is ook dat Portugal in het verleden nu eenmaal een hoop kolonies heeft gehad waardoor er een enorme mengelmoes van culturen ontstaan is. Maar die mensen zijn ook gewoon Portugees aangezien ze gewoon de nationaliteit hebben. Beetje zielige reactie met een hoog lange Frans gehalte.

28 november 2020 om 15:37

Eens. De ouders van Renato Sanches komen dan ook uit Kaapverdië, maar hij is zelf een geboren Portugees uit Amadora, voorstad van Lissabon.

29 november 2020 om 12:37

Ik dacht dat we in deze tijd ons dat niet meer mochten beseffen Jamie? Hoezo zijn Surinamers iets anders dan Nederlanders? Hier geboren maakt je Nederlander, Surinaamse achtergrond of niet.

28 november 2020 om 10:27

Nou, toevallig heb ik gisteren een heel stuk gelezen over dna en topsport. Het schijnt dus een deel erfelijk te zijn. Met bepaalde eiwitten die topsporters vaak meer hebben of andere genen waardoor men meer rode bloedlichaampjes aanmaakt. En zo zijn er vast nog veel meer zaken. Het is dus een gedeelte erfelijk. Maar daarnaast zijn de mentale aspecten ook heel belangrijk evenals de omgevingsfactoren (steun ouders, rol coaches, faciliteiten, etc). Het is niet alleen maar techniektraining dus, waarin we in NL wel eens doorslaan. Dat gezegd hebbende, onderschat de toppers die NL heeft voortgebracht ook niet he. Met een cruijff, bergkamp, van basten, rijkaard, gullit, seedorf, sneijder, robben, van persie, de ligt, de jong, stam, van dijk, de boer, van nistelrooij, overmars, koeman en zo is de lijst nog veel langer.

28 november 2020 om 11:09

Overdrijven is ook een vak. Ja, Portugal heeft op dit moment een prachtige selectie. Maar dat heeft te maken met geluk (een Ronaldo had ook in België of Engeland geboren kunnen worden) en met uitstekende faciliteiten. Zo hebben Uruguay, Kroatië en Nederland ook geweldige selecties voortgebracht. Mochten Indonesië, India en dat soort landen ooit een enorme ontwikkeling doormaken dan zal er ook een aardverschuiving op voetbalgebied volgen.

28 november 2020 om 11:42

Het fenomeen 'als'. Als dit, dan dat. Denk niet dat het helemaal zo werkt. Het is in het geval van Portugal ook duidelijk een geval van het efficiënt gebruiken en ontwikkelen van talent dat aanwezig is. Arme voorsteden met jongens die een speciale motivatie hebben, helpen ook mee.

28 november 2020 om 14:40

Daar is 1 goede argument voor.... klein land dus minder scouting tijd voor nodig om iedereen goed te bekijken.... ik weet zeker dat er overal ter wereld nog heel veel on-ontdekte spelers rondlopen, alleen die worden minder snel gevonden in die grote landen...

Als ik Real Madrid was zou ik echt goed deze gast in de gaten houden. Ramos raakt al op leeftijd, Varane verliest z'n kalmte zonder Ramos naast hem, Nacho is ook al aan de oude kant en van Militao weet ik nog niet zeker of hij een stabiele basisspeler kan zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren