Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het is heel teleurstellend dat dit gebeurt en nog steeds kan gebeuren’

Laatste update:

Dwight Lodeweges besloot dinsdagavond op te stappen als trainer van SC Cambuur-Leeuwarden. Hij vond dat zijn positie niet langer houdbaar was, nadat in de ochtend supporters van de harde kern het trainingsveld hadden bestormd en om zijn vertrek schreeuwden. De belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV) vindt het erg jammer dat Lodeweges zelf aan de noodrem trok.

/

Directeur Gerard Marsman reageert bij FOX Sports op de ontwikkelingen in Leeuwarden. “Het is heel teleurstellend dat dit gebeurt en nog steeds kan gebeuren. Het lijkt alsof dit steeds vaker voorkomt”, geeft Marsman aan. Hij maakt zich ook zorgen over wat er bij SC Cambuur is gebeurd. “Deze keer is het de trainer, een andere keer het bestuur of een speler”, vreest de directeur.

Lodeweges was sinds vorig jaar zomer in dienst bij de Friese club, die het dit seizoen prima doet als promovendus. De supporters nemen het hem zeer kwalijk dat hij in de zomer naar aartsrivaal sc Heerenveen verkast. Met nog vijf speelronden voor de boeg staat de club op plaats elf, met een handvol punten meer dan nummer zestien RKC Waalwijk. Het ziet ernaar uit dat Cambuur zich veilig zal gaan spelen.

Het is treurig dat Dwight Lodeweges is opgestapt

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja inderdaad stelletje leeghoofden. Jammer genoeg heeft elke club van die gekke. Want dit is nergens voor nodig.

2 april 2014 om 10:47

Leeghoofden of heethoofden. Zijn twee verschillenden dingen. Ik denk dat het bestuur van Cambuur en Dwight de leeghoofden zijn.

Bestuurders en trainers denken dat zij alles kunnen bepalen en dat de supporters maar ja en amen moeten zeggen.

Als club, als trainer en zelfs als mens moet je rekening houden met andere mensen. In dit geval rekening houden met gevoelens van supporters. Ik ben geen fries maar zelfs ik begrijp dat het NOT done is om die overstap te maken. Het zou hetzelfde zijn als Frank de Boer vandaag bij Feyenoord bijtekende maar aangeeft het seizoen bij Ajax af te maken.

Kom op...dit kan je tegenover supporters die jaarlijks een kaart kopen en je club in leven houden niet aandoen.

De opmerking van Dwight toen hij voor Heerenveen tekende was...."Ik ben geen fries"...met andere woorden ik hoef geen rekening te houden met gevoelens. Oer en oerstom!

2 april 2014 om 11:38

Imo geeft hij daar mee aan dat hij niet die gevoelens kent die zij als supporters wel kennen. Iets meer dankbaarheid mag wel.staan 10de notabene. (Betwijfel of dat zo blijft.. ) ik zeg wel dat dit nieuws later had gekund.niet in de laatste fase van het seizoen

2 april 2014 om 11:39

En frank de boer die naar feyenoord gaat is natuurlijk geen vergelijking... dwight is immers geen fries en frank een echte amsterdammer

2 april 2014 om 11:49

Daarbij komt dat van Ajax naar Feyenoord nauwelijks een verbetering te noemen is. Van cambuur naar Heerenveen wel.

Zolang je als trainer in de eredivisie nog steeds werkt om geld te verdienen (tenminste neem aan dat lodeweges niet financieel onafhankelijk is, is het misschien niet de handigste keuze om naar de rivaal te gaan, maar wel begrijpelijk.

Ik vraag me overigens ook vaak af of dit soort supporters echt opereren uit clubliefde, of dat ze dit soort fratsen uithalen om te kunnen zeggen dat ze clubliefde hebben..

2 april 2014 om 12:35

Jij maakt de supporters wel heel belangrijk, het is geen bestuursorgaan ofzo.. Het zijn die mensen die naar het voetbal komen KIJKEN.. Niet meer, niet minder.. Dat er een paar van die Emo kippen rondlopen, die het liefst nu iemand vermoorden omdat een trainer naar een "concurrent" gaat.. Ligt eerder aan de idiote schedelpan van deze mensen, dan het bestuur wat netjes openheid van zaken geeft..

Imo hebben supporters weinig tot niks te vertellen, want het zijn slechts toeschouwers en zo moet dat ook blijven.. Niks of niemand is groter dan de club..

2 april 2014 om 12:50

Het zijn 'Maar' supporters? Supporters zijn en maken de club, trainers en spelers zijn passanten die tegenwoordig niks geven om de club maar puur aan hun zelf denken door hun zakken te vullen.

2 april 2014 om 12:55

Niet meer dan naar voetbal komen kijken? Jij zit zeker nooit op de tribune of wel?

Supporters zijn een van je grootste inkomstenbronnen als club, kunnen het team erdoorheen slepen in moeilijke tijden/wedstrijden, zorgen voor sfeer....moet ik nog doorgaan?

On: wat een gek die lodeweges, kan me voorstellen dat dit bij de supporters niet te verteren valt...

2 april 2014 om 13:03

Jij bent geen supporter blijkbaar..?

gewoon zoveel mogelijk van die idioten die bij t stadion waren identificeren en een levenslang stadion verbod geven.
Niet alleen bij cambuur maar bij alle clubs waar mensen zich volledig misdragen.

2 april 2014 om 12:18

Precies. Aanpakken dit stelletje mafkezen. Er zijn opnamen gemaakt gisteren. Minimaal een stadionverbod!

2 april 2014 om 12:36

Mooi gezegd mongo

2 april 2014 om 12:39

Het probleem is dat het een deel van deze "supporters" al een stadionverbod heeft en de club enkel de videobeelden aan de politie kan geven voor vervolging. Het gedeelte dat geen stadionverbod heeft moet dit gelijk krijgen.

Hetzelfde zootje ongeregeld heeft ook gezorgd voor trammelant in Amsterdam!

Dit zijn verder geen supporters maar deze zielige lui zien zichzelf als hooligan.

Ze stellen hun eigen gedrag boven het belang van de club en het interesseert ze niet hoeveel schade ze daar mee aanrichten..

2 april 2014 om 13:55

en ze noemen heerenveen dkv, uit het boerendorp en zij komen zelf uit de grote stad (leeuwarden hahaha)?

tja...t is idd ook een probleem van de maatschappij. Maar groen links en pvda laten graag heel nederland opdraaien voor dit soort volk

Lodeweges is zelf niet verstandig geweest om het nu al publiekelijk te maken, had nog even gewacht.

Maar de aktie van de Cambuur supporters is natuurlijk niet goed te praten, protest ja, maar niet het gebouw bestormen, in de capuchonsgestoken. Jammer dat het zo moest, want Lodeweges heeft het toch heel behoorlijk gedaan met Cambuur.

2 april 2014 om 10:35

Waarom, voetbal is een spelletje en Heerenveen is een absolute stap omhoog. Dit moeten de Cambuur fans gewoon begrijpen. Hierbij komt dat Lodeweges een prima prestatie neer heeft gezet, waar je als support dankbaar voor moet zijn.

2 april 2014 om 10:40

Heerenveen is een stap omhoog, zeker weten. E de keuze van Lodeweges kan ik ook begrijpen. Echter Cambuur en Heerenveen is wellicht nog erger dan Ajax-Feyenoord. De Cambuur supporters zijn dermate anti Heerenveen dat zij die stap van Lodeweges misschien wel begrijpen maar niet kunnen waarderen, en dat mogen ze uiten ook.

Ik denk dat menig supporter van PSV het ook niet leuk vind als een goede coach naar Ajax gaat.

Als Lodeweges een maandje had gewacht dan was er niets aan de hand geweest en was iedereen blij.

2 april 2014 om 10:51

Nee Heerenveen had een mondelinge akkoord moeten bewerkstelligen en het pas na t seizoen bekend maken. Dan had je dit gezeik niet...1 maand schiet je nog niks mee op.

Of Heerenveen daadwerkelijk een stap is moet nog maar blijken. Als Ziyech en Finbogasson weg zijn...speelt Heerenveen ook in het rechter rijtje. Ze hebben komende tijd geen cent te makken. Net als bij Feyenoord heeft van Basten deze jongens al flink uitgeknepen. Die Turkse buitenspeler kan volgend jaar een sensatie worden maar daar houdt het ook bij op

2 april 2014 om 10:55

Ben het wel eens met jullie, dan had het seizoen gewoon zonder problemen af gemaakt kunnen worden. Echter had je dan hetzelfde probleem in de zomer gehad, als je het mij vraagt. Verder kan ik natuurlijk ook wel begrijpen dat dit totaal niet te waarderen is voor de supporters, maar om dan zulke idiote streken te gaan uithalen, dat begrijp ik niet.

2 april 2014 om 10:56

Volgens mij was het Cambuur zelf die het naar buiten bracht en niet Lodeweges.

2 april 2014 om 10:58

Als het na de competitie bekend was geworden was het nog heibel geweest. Als er ook maar Heerenveen in de zin gebruikt wordt begint de haat al te gloeien in de harten van de Cambuur supporters uit de 'harde kern' eigenlijk te debiel voor woorden dat je hen harde kern noemt. Ze denken niet in het belang van cambuur maar in de haat op Heerenveen

2 april 2014 om 11:08

Volgend jaar had hij anders ook weer moeten beginnen met een heel nieuw team bij Cambuur. Alle huurlingen weg, Leeuwin en El Makrini is belangstelling voor, net als misschien nog wel gebeurt met Nienhuis en Bijker.

Heerenveen moet het gewoon hebben van zijn jeugd, volgend jaar zal er nog meer eigen jeugd in het eerste spelen dan dit jaar.

2 april 2014 om 10:55

Er is één club op de wereld waar je als Cambuur speler/trainer gewoon niet heen mag. De actie van de supporters is niet goed te praten, maar over 'onwerkbare situaties' gesproken, dan was dit er één.

Lodeweges kan toch in principe ook naar 10 andere clubs, waarom nou weer Heerenveen. Zoals hij weken ervoor nog stond te genieten hoe Cambuur haar rivaal met 3-1 versloeg, snap je toch ook wel dat je daar niet heen kunt. Stel je voor dat Heerenveen - Cambuur elkaar tegenkomen in de playoffs, wat doe je dan?

2 april 2014 om 11:30

"stel je voor dat Heerenveen - Cambuur elkaar tegenkomen in de playoffs, wat doe je dan"

Voetballen en hopen dat de beste wint??

Onvoorstelbaar hoe hier mee omgegaan wordt. De wereld staat in brand etc etc. He allermooiste is dat de zogenaamde supporters op dat geweldige forum van Cambuur inmiddels tot het besef komen dat ze hun eigen club alleen maar in diskrediet aan het brengen zijn met dat idiote stadionbezoek en het dreigen.

Back to business, dus voetballen en zorgen dat je erin blijft. Volgend seizoen mogen ze het imago weer gaan oppoetsen.

2 april 2014 om 16:44

'voetballen en hopen dat de beste wint??' En dat zeg jij met droge ogen?. Kan toch niet man, werken voor de ene en volgend seizoen voor de ander, dat heet belangenverstrengeling.

Een klein groepje verpest het weer voor de rest. Zo jammer dat dit soort dingen blijven gebeuren en mensen niet na denken..

Cambuur verliest zo heel wat sympathie bij mij.

Natuurlijk kan de club er zelf weinig aan doen, maar die compleet gestoorden bepalen wel voor een gedeelte het beeld van de club. Erg jammer voor degene die Cambuur wel echt een warm hart toedragen. Natuurlijk is de overstap van Lodeweges niet leuk, maar de reacties waren compleet gestoord. Lodeweges heeft het uitstekend gedaan bij Cambuur en heeft een kans hogerop te gaan werken. Het is logisch dat hij die kans wil aangrijpen.

2 april 2014 om 10:44

Je kan niet de hele club afrekenen op een man of 30 hersenloze supporters.

Zo waren er afgelopen donderdag een groep 'stoere' ajax supporters die het nodig vonden om in Alkmaar bij clubhuis van een aantal supporters de AZ supporters op te wachten.

Dergelijke incidenten kan je de club pas aanrekenen weer het structureel is en een groot deel van de aanhang zich daar schuldig aanmaakt, terwijl de club er niets aandoet. Gelukkig is dat niet van toepassing op Cambuur en ook niet voor Ajax.

2 april 2014 om 10:52

@ fantje

De verhouding bij Cambuur ligt natuurlijk wel iets anders. Ze waren in Amsterdam ook al heibel aan het zoeken. Dit terwijl we nauwelijks iets horen over problemen bij andere kleine clubs als Zwolle en Gae. Natuurlijk lopen er overal idioten rond, maar ik heb het idee dat er bij Cambuur verhoudingsgewijs net wat meer gestoord zijn dan bij andere vergelijkbare clubs.

2 april 2014 om 10:58

Over dat groepje wat bij het clubhuis stond... Zei hebben allen een stadion verbod bij Ajax.
Of degene die dat hebben gedaan bij cambuur dat krijgen is voor mij een vraag

2 april 2014 om 10:58

Mooi dat een Ajacied over Heibel heeft hahaha. Jullie hebben dat ongeveer uitgevonden man.

2 april 2014 om 10:57

Tuurlijk kan de club er wat aan doen. Ze kunnen het restant van de wedstrijden zonder publiek spelen, of komend weekend zelfs helemaal niet spelen. Er zijn dan genoeg goeden die onder de kwaden lijden. Maar als club laat je je toch niet zo onder druk zetten? Waar ligt straks de grens? Ook de CBV mag hier wat mij betreft wel actie tegen ondernemen. Als 1 van je leden het werken onmogelijk wordt gemaakt omdat hij overstapt van de ene naar de andere club, waar houdt het op?

2 april 2014 om 11:33

@ Balletje

Er moet veel harder ingegrepen worden als die debielen het gebouw bestormen. Die meute moet er desnoods uit geslagen worden door de ME, maar dat mag natuurlijk niet. En dat weten die gestoorden ook maar al te goed.

Kunnen we nu weer ophouden en gaan voetballen?

Actie = reactie. Dit was te verwachten wanneer men dit nieuws naar buiten zou brengen. Het beste was geweest om direct afscheid te nemen. Had je die actie van gisteren op de training ook niet gehad. Waar het overgrote gedeelte gewoon netjes met elkaar gesproken heeft. Alleen een klein groepje met bivakmutsen moest zo nodig stoer doen.

Lodeweges heeft het hier prima gedaan. We spelen leuk voetbal, zijn thuis moeilijk te verslaan en gaan hoogstwaarschijnlijk handhaven.

Zou het alleen wel triest vinden als hij een gedeelte van de spelers van Cambuur ook nog mee gaat nemen.

2 april 2014 om 10:48

Actie = reactie? Wat een onzin zeg! Supporters die het trainingsveld bestormen omdat de coach volgend seizoen een betere club gaat coachen? Wees blij dat hij het zo goed heeft gedaan met cambuur en gun die man deze overgang, hoe gevoelig deze ook is!

Zo gaat het nu eenmaal in het voetbal. Spelers en coaches komen en gaan. Sommige doen dit omdat ze denken dat het beter is voor hun carriere. Sommige doen het voor het geld, sommige doen het om weer speeltijd te krijgen, etc etc.

Als je het als supporter niet eens bent met de timing, dan kan je niet op het trainingsveld verhaal halen, dan schrijf je maar een boze brief naar het bestuur ofzo ...

2 april 2014 om 10:48

Actie = reactie.... daardoor volgt er een kettingreactie... ik hoop dat die 20 - 30 hersenloze 'supporters' geindentificeerd kunnen worden en dat er stadionverboden worden uitgedeeld. Verzin dan als supporters iets ludieks waarmee je je ongenoegen uit. Maar dit was echt triest.

2 april 2014 om 12:46

@theredslfc, reken er maar op dat hij ocbeche gaat vragen als opvolger van finnbogasson. en misschien nog wel 1, leeuwin bijvoorbeeld. ..

Ik wil toch wel de onfrisse rol die Heerenveen heeft gespeeld naar voren brengen.

Heerenveen wist dat een vertrek van Lodeweges naar Heerenveen zeer gevoelig ligt. Heerenveen heeft het succes van Cambuur dit seizoen met argusogen bekeken. Het gaat al langer op financieel en sportief gebied niet goed met Heerenveen, hoewel dat dit seizoen uiteraard wel mee valt. Vervolgens zien ze dat de buurman het goed doet, leuk voetbal speelt en steeds meer supporters en sponsors trekken ten koste van Heerenveen. Met het aantrekken van Lodeweges verzwakken ze een directe concurrent en versterken hun eigen positie. De ophef die vanuit Cambuur gelederen zou ontstaan was mooi meegenomen en van te voren ingecalculeerd. Heel Nederland valt over Cambuur heen, niet begrijpend hoe gevoelig het ligt en Heerenveen wast zijn handen in onschuld.

2 april 2014 om 10:55

@ joey66

Wat een ontzettend zwak verhaal van je. Heerenveen is voor Lodeweges een verbetering op zowel sportief als financieel vlak. Heerenveen heeft alle recht om een goede trainer te zoeken en Lodeweges heeft bewezen dat hij zijn team leuk en resultaatgericht voetbal kan laten spelen. Dan is het logisch dat hij een goede kandidaat is! Niets of niemand kan het gedrag van deze 'Cambuur-fans' goedpraten. Het is ronduit belachelijk.

2 april 2014 om 11:06

Wie zegt dat ik het gedrag van de Cambuur supporters goedkeur? Beter lezen!

Geloof me maar, ik weet dat bij Heerenveen intern en bij de supporters onrust is over het eigen gevoerde beleid en de opkomst van Cambuur. Dus niks zwak verhaal.

Ik wil je er op wijzen dat dit eerder is voorgekomen met de overgang van Jans van Groningen naar Heerenveen.

Graag een inhoudelijke reaktie. Mijn verhaal als zwak afdoen is erg makkelijk!

2 april 2014 om 11:19

Het gevoerde beleid was ruk ja. Maar dit was al ingezet onder Kuiper toen we de stap wouden proberen te maken naar de top.
Sinds het nieuwe bestuur er een paar maanden zit hoor je veel meer postieve berichten.

Meer dan ooit is de jeugd belangrijk. Spelen we nu vaak met 5 jeugdspelers! zal dit volgend jaar nog meer zijn. Dure spelers vliegen eruit een dure trainer. Cambuur mag volgend jaar ook weer bouwen aan heel nieuw elftal. Zo slecht ziet de toekomst van Heerenveen er niet meer uit, maar dat we er nog niet zijn is wel duidelijk.

Leeghoofden, idioten, tuurlijk. Maar ook jongens die leven voor hun club. Dit is een gevoelige situatie. Jaren samen in de eerste divisie gespeeld en altijd rivaliteit. Heerenveen maakte grote stappen en wordt een subtopper in de eredivisie. Deze jongens gingen ervan uit dat Dwight hun club naast of misschien wel langs Heerenveen zou loodsen, meer was niet nodig. Dan is dit een enorme klap in het gezicht. Helaas kunnen die jongens niet een bierblikje tegen de muur gooien en weer rustig worden.
Dwight heeft de situatie enorm onderschat en moeten wachten tot einde competitie. Dan waren de supporters blij geweest voor het prachtige seizoen en de woede waarschijnlijk alleen een blikje tegen de muur.

2 april 2014 om 11:32

Hij had misschien niet eens hoeven te wachten tot het einde van de competitie. Als Cambuur officieel veilig was geweest had Lodeweges een persconferentie kunnen beleggen en zijn vertrek naar buiten kunnen brengen. Hij had kunnen zeggen "ik heb een fantastisch seizoen gehad bij Cambuur. We hebben optimaal gepresteerd met deze selectie". "een paar weken geleden heeft heerenveen mij benaderd, en aangezien ik daar 3 ton meer kan verdienen heb ik besloten om een 1 jarig contract bij heerenveen te tekenen". "ik begrijp hoe gevoelig dit ligt, en daarom heb ik besloten om per direct de eindverantwoording van de selectie over te dragen aan mijn assistenten". "bedankt voor een mooi jaar. Het ga jullie goed." Geloof me dan was er heel wat minder ophef geweest als nu...

Nieuws is dit allang niet meer, Lodeweges is weg. En nog valt heel Nederland over dit verhaal. Who's next? Stichting Wilde Ganzen, Help de Russen de winter door, Kerken in Actie?
Kappen nou eens.
Van alle drie de kampen valt wat te zeggen, maar diegene die wellicht hier wat valt te verwijten is SC Cambuur. Cambuur had in overleg met Heerenveen en Lodeweges in conclaaf moeten gaan en moeten zeggen; joh luister, prima dat jullie onze trainer willen hebben, maar we maken het pas bekend na de laatste speelronde. Eigenlijk zeer naief van alle drie de partijen om er nu mee naar buiten te komen!!!!!!

Last but not least: Lodeweges had op ietwat meer krediet gerekend, hoezo Dwight? Omdat jij Cambuur leuk voetbal laat spelen? Je bent niet één of andere God ofzo. Edoch vind ik Dwight een meer dan uitstekende trainer die van mij wel het krediet had gekregen. Maar helaas 30 non grata personen vonden van niet. We gaan nu weer verder, schade herstellen, en door.

Ik hoop aan de ene kant dat ze degraderen. Puur zodat lodeweges zijn gram kan halen en dat die supporters, als je dat zo kan zeggen, ook te kijk staan. Aan de andere kant natuurlijk zuur voor de normale supporter.

2 april 2014 om 11:47

Als Cocu nu aankondigt dat hij naar Ajax gaat en een aantal supporters maken mot. Wil jij dan ook dat PSV moet degraderen?

2 april 2014 om 12:15

Als Cocu aankondigt dat hij naar Ajax gaat beginnen de Amsterdammers te huilen en de rest van Nederland lacht zich de ballen van de buik.

2 april 2014 om 12:27

Begrijp ik, maar vroeg ik niet.

3 april 2014 om 00:17

Ik vind dat je nu appels met peren vergelijkt omdat het totaal niet dezelfde situatie is. En ik zeg toch puur voor hun. Niet voor de rest of als club cambuur...

2 april 2014 om 16:52

Dit riep jij vast ook tijdens die situatie met Rutten op de Herdgang zeker?. Zet jij die Brabantse fopneus nu maar af, carnaval is al lang over.

3 april 2014 om 00:18

Voor jou geldt hetzelfde (zie reactie erboven) met je rare opmerking over fopneus en carnaval

3 april 2014 om 17:00

Geloof je me, carnaval is nu toch echt afgelopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren