Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Het is heel simpel: als ik niet bij de Oranje-selectie zit, ga ik op vakantie’

Laatste update:

Kenny Tete liet zich zondag gelden door de openingstreffer tegen Manchester United voor zijn rekening te nemen. De rechtsback van Fulham is in Engeland een gewaardeerde kracht, kent een uitstekend seizoen en kan rekenen op lof vanuit de Engelse media. Zijn laatste interland speelde hij echter alweer ruim twee jaar geleden, waardoor het de vraag is of hij de voorselectie van Oranje dit keer wel overleeft. Na afloop van het uiteindelijk met 2-1 verloren duel op Old Trafford stond Tete Viaplay te woord.

"Wie Kenny is weten ze in Engeland allemaal wel, maar weet de bondscoach dat nou inmiddels ook?", vraagt verslaggever Bart Nolles aan Tete. "Ik denk niet dat ik daar weer iets over moet zeggen toch?", antwoordt hij breeduit lachend en met een knipoog. Tete is opgenomen in de voorselectie voor de eindronde van de Nations League, maar de verdediger zegt niet te weten of hij er daadwerkelijk bij zal zitten. "Ik heb geen idee. Het is heel simpel: of ik zit erbij of ik ga lekker op vakantie." Tete geeft nuchter antwoord en bevestigt dat hij ook daadwerkelijk zo nuchter tegen de situatie aankijkt.

Tete krijgt vervolgens de vraag van Nolles of er sprake zou zijn van hard feelings als hij er niet bij zit. De verslaggever stelt dat hij 'er in alle objectiviteit bij hoort'. Daar is Tete het mee eens. "Ik denk dat ik het het hele seizoen al laat zien. Misschien kijkt niet altijd iedereen en hebben ze het nog niet gezien. Het zijn gewoon keuzes die door iedereen worden gemaakt, fair enough. Dat respecteer ik, no hard feelings. Ik blijf mijn best doen en als dat niet voor Nederlands elftal is, dan lekker voor mijn familie."

"Nogmaals, natuurlijk hoop je dat je erbij zit, maar als je er niet bij zit ga ik lekker op vakantie. Ik heb een geweldig seizoen gehad en ik sta er gewoon zo in", sluit Tete af. Verschillende media loven de prestaties van Tete tegen United. Zo beloont 90 Minutes hem met een 7, het hoogste cijfer van alle Fulham-spelers. "Hij maakte een mooie goal en stond zijn mannetje tegen de frivole Garnacho." Football.London beloont de veertienvoudig international zelfs met een 8. "Een werkpaard tussen Luke Shaw en Anthony Martial in. Hij toonde vaardigheid in zijn tackles en in het drukzetten. Zijn werklust is terug te zien op het veld."

Tete in maart
Het sterke seizoen van Tete leverde hem in maart al een oproep voor de voorselectie van bondscoach Ronald Koeman op. Het was toen de eerste keer in twee jaar dat hij op de voorlopige lijst stond. De ex-Ajacied overleefde de laatste schifting echter niet en was daar gefrustreerd over. "Ik heb er twee jaar niet bij gezeten, dan hoop je toch stiekem dat je er nu wel bij zit", liet hij na het verloren FA Cup-duel tegen uitgerekend Man United (3-1) weten tegenover Ziggo Sport. "Dan voel je je toch, grof gezegd, alsof er met je balletjes gespeeld wordt." Op de vraag of hij de voorselectie alleen al moest zien als een compliment, was hij ook duidelijk. "Zo kun je het zien, maar als ik er niet bij zit, dan kun je me net zo goed niet in de voorselectie opnemen, toch?"

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

het probleem van Tete is dat hij aanvallend bijna niks brengt terwijl dat wel wordt verwacht van backs maar verdedigend, is hij wel met afstand de beste echt beter dan Dumfries en Frimpong

29 mei 2023 om 00:19

Lijkt zich aanvallend ontwikkeld te hebben. Toch 1 goal en 5 assists in de Premier League dit seizoen.

29 mei 2023 om 01:45

Ik zeg met deze statistieken basisplaats!

29 mei 2023 om 02:23

Heeft 5 assist en een doelpunt in de meest zware competitie van Europa. Waar komt hij aanvallend te kort? Spelers kunnen zich ontwikkelen en de stempel dat hij niet kan aanvallen is iets wat mensen roepen die niet naar zijn wedstrijden kijken. Tijd dat hij meer erkenning krijgt.

Het moet natuurlijk Dumfries en Frimpong zijn op de rechtsback positie. Dan heb je ook nog Geertruida die CV en RB kan spelen. Zie weinig redenen om Tete op te roepen.

28 mei 2023 om 23:48

Kenny daar jarenlang op de bank gezeten, gelukkig speelt hij steeds vaker en laatste tijd zelfs basis. Toch maar vanuit gaan dat hij erbij hoort, alsof die andere backs koekenbakkers zijn..

29 mei 2023 om 07:07

Speelt hij de laatste tijd vaker? Hij heeft 31 wedstrijden dit seizoen gespeeld. Dat is een vol seizoen.

29 mei 2023 om 09:04

En eerlijk gezegd zou Dumfries er al voor het WK niet meer bij moeten zitten. De beste man doet het bar slecht bij inter, geeft veel energie, maar dat is het ook. Geertruida en daarnaast 3 spelers die ondergewaardeerd worden moeten het uitmaken, namelijk Frimpong, Veltman en Tete.

29 mei 2023 om 00:05

Tete kent Koeman en zat er al veelvuldig bij in Koemans vorige termijn, dus helaas. Tete zal ook eerder opgeroepen worden als Frimpong, ook omdat Tete wel kan ''verdedigen'' (lees: hij is geen aanvallende back of zo)

29 mei 2023 om 00:39

Zo goed vind ik Tete verdedigend niet, vooral tactisch. Maakt veel slidings en moet veel op snelheid doen. Tete is niet goed genoeg voor Oranje, doet mij denken aan een Haterboer, Spierings of een Schouten die ook in de basis staan of stonden in een grote competitie, maar dat dit dus niet betekent dat je goed genoeg voor Oranje bent.

29 mei 2023 om 01:41

Ik maakte ook altijd veel slidings en kreeg vaak complimenten van mijn teamgenoten. Toen kwam de trainer naar mij toe en zei: “Die geweldige slidings van je waar je zo trots op bent, moet je maken omdat je óf verkeerd gepositioneerd staat of niet op tijd geanticipeerd hebt op een situatie. Het is dus zinvoller om te zorgen dat je geen sliding hoeft te maken.”

Dat was wel een advies waardoor ik mijn spel heb veranderd zodat die sliding als 1 van de laatste keuze was.

Slidings worden alleen ingezet om een voorgaande verkeerde handeling/beslissing te herstellen

29 mei 2023 om 01:47

Je hebt gelijk, had 10 jaar geleden eeuwige discussie Tete of Veltman.. Exact deze reden was ik voor Veltman, die stond positioneel beter en bracht aanvallend meer.

29 mei 2023 om 02:26

Tete is 1 van de minst gepasseerde rechtsbacks van de premier league met 1 van de hoogste tackels rating(staande tackels). Verdedigend staat hij als een huis en zoveel slidings heeft hij dit seizoen niet gemaakt. Als je geen wedstrijden van Fulham kijkt moet je ook geen dingen roepen die nergens op gebaseerd zijn.

29 mei 2023 om 08:47

Tete is juist wel goed verdedigend. Je komt hem gewoon niet voorbij

29 mei 2023 om 00:10

Omdat je hem waarschijnlijk niet vaak genoeg ziet voetballen, draait echt een geweldig seizoen. Verdedigend met afstand de beste back die we hebben, zwaar terecht dat ie is opgeroepen. Verder moet Koeman eigenlijk alle 3 oproepen, Frimpong kun je namelijk ook op rechtsbuiten kwijt en daar hebben we problemen.

29 mei 2023 om 14:22

Frimpong op rechtsback? Stop daar nou eens mee, dat is echt geen rechtsback.

Zijn spel is heel erg vergelijkbaar met die van wan-bissaka. Dit seizoen verdedigend heel stabiel en vrij weinig gepasseerd ook. Hopelijk trekt hij deze lijn door, maar het is natuurlijk belachelijk dat Frimpong niet meegaat. Ik had Blind niet meegenomen, want je hebt Malacia en Ake al voor de linksbackpositie, en daarvoor Tete, Frimpong en Dumfries voor rechtsachter. Geertruida dan als centrale verdediger waar ik hem toch beter vind.

Een goal maken is toch 0 interessant als verdediger, als je vervolgend verliest? Wat een nutteloze statistiek zeg.

Ik lees liever dat Tete dr linksbuiten van Man u compleet in zn broekzak had en daarnaast de linksback bijv ook nog.

29 mei 2023 om 07:10

Garnacho kwam letterlijk de hele wedstrijd niet langs hem. Stond te verdedigen als een beest. Heb je überhaupt gekeken? Jaap Stam noemde hem in de studio van viaplay man of the match en volgens mij weet Jaap wel wat verdedigen is

Ga lekker op vakantie gast. Met koeman ga je sowieso niets winnen. Met z'n Blind.... idioot wat t is.

29 mei 2023 om 09:41

Zeer incapabel voor NL indd..Ronald OUT !!!

lastig, frimpong en dumfries vind ik beide iets beter.
als dumfries de nummer 1 rechtsback is, dan zou de keuze tussen frimpong en tete zijn.
daarin zie ik wel grote verschillen, qua speelstijl. Waar frimpong vaak als wingback speelt (en dus ook als rechtsbuiten eventueel gebruikt kan worden) is tete wat meer verdedigend ingesteld.
voor beide valt wat te zeggen, maar ligt eraan wat je nodig hebt in het nederlands elftal.
als je met een rechtsbuiten als berghuis speelt, heb je meer aan frimpong denk ik.
maar wanneer je een type bergwijn daar hebt denk ik dat tete beter zou zijn.

Fijne vakantie! Waar ga je heen?
Eerlijk is eerlijk, fijn dat hij weer speelt en het goed doet maar er zijn op dit moment betere spelers op zijn positie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren