Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heracles na ongelooflijke middag naar finale play-offs

Laatste update:

Heracles Almelo is door naar de finale van de play-offs om Europees voetbal. Dat gebeurde op ongelooflijke wijze. Tien minuten voor tijd stond FC Groningen nog 0-1 voor en was er, mede door de 2-1 thuiszege, geen vuiltje aan de lucht voor de noorderlingen. In de slotfase en in de verlenging draaide Heracles Almelo het toch nog helemaal om: 5-1.

/

Beide partijen trapten in het Polman Stadion af zonder de vaste aanvoerder: Mark-Jan Fledderus en Rasmus Lindgren waren geblesseerd. FC Groningen had het thuisduel dankzij een doelpunt van Lindgren met 2-1 gewonnen, maar in Almelo kwam de ploeg van trainer Van de Looi er aanvankelijk niet aan te pas. Albert Rusnák kreeg in de openingsfase weliswaar een kansje; verder was het Heracles Almelo dat de klok sloeg.

Jaroslav Navrátil stuitte na goed doorzetten op FC Groningen-keeper Sergio Padt, diezelfde Padt verrichtte een wonderredding bij een poging van Brahim Darri en de jarige Joey Pelupessy raakte met een fraaie inzet de paal. De storm van Heracles Almelo ging na die kansenregen even wat liggen, tot er op slag van rust opnieuw een dot van een kans te noteren viel. Wout Weghorst schonk Iliass Bel Hassani een uitstekende mogelijkheid, maar de middenvelder kon niet profiteren.

/

Ook na rust wilde het maar niet vlotten voor het kansen missende Heracles Almelo, dat via Thomas Bruns al snel weer een prima kans kreeg. Het falen voor de neus van Padt brak de ploeg van trainer John Stegeman lelijk op. Na een vlugge counter tekende Rusnák voor de 0-1, waardoor Heracles Almelo twee keer moest scoren om nog tot een verlenging te komen. Het werd alles of niets voor de thuisploeg: trainer Stegeman wisselde aanvallend en ook verdediger Ramon Zomer ging mee naar voren.

Invaller Paul Gladon was al dicht bij een gelijkmaker, niet voor het eerst stond keeper Padt in de weg, waarna ‘aanvaller’ Zomer met een kopbal alsnog voor spanning zorgde. De fans gingen er eens goed voor zitten en invaller Gladon was in blessuretijd het goudhaantje: 2-1. In de verlenging werd het vechtvoetbal en beide ploegen kregen te maken met de vermoeidheid. Heracles Almelo bleek de meest frisse ploeg: FC Groningen stortte in de tweede helft van de verlenging helemaal in en Weghorst, Darri en Pelupessy hielpen Heracles Almelo naar de finale. Kasper Larsen (FC Groningen) kreeg nog rood.

De zege van Heracles Almelo is meer dan terecht

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dik verdiende overwinning van Heracles. Spelen leuk en goed voetbal. Ben ik toch zeker jaloers op als FC Groningen fan zijnde.

Blij dat 3 jaar Van der looij er op zit. Bedankt voor de beker en voor de play offs winst. Maar wat ben jij een matige trainer zeg. In deze 3 jaar is het voetbal alleen maar achteruitgegaan spelers zijn slechter geworden. Drost en Bacuna laten staan en Rusnak en Idrissi eruit halen. Kom op hoor. Dan wil je ook gewoon niet winnen.

Volgend seizoen afscheid nemen van De Leeuw, Lindgren, Burnet. Voeg alsjeblieft daar aan toe : Antonia, Hoesen en Drost. Wat is die Drost een verschrikkelijke voetballer. Totaal geen inzet. Doet amper wat goed en als hij wat goed kan doen verprutst hij et.

15 mei 2016 om 15:11

Alles benoemd waar vd looi voor staat, plus de gehele selectie van FC. Ik zou zelf ook graag reijnen zien opdonderen, verdedigend een drama. Bacuna is ook net als zn broer, wel power maar totaal geen voetbal intelligentie of overzicht. Die mag ook wel ergens anders heen in mijn opinie.

Wat gebeurde er bij de rode kaart. Heb ik gemist

15 mei 2016 om 15:11

Elleboog met geen bal in de buurt

15 mei 2016 om 17:02

En wat was dat die weghorst gegund zeg, ik had gehoopt dat hij hem nog wat beter raakte alleen. Wat een kwal van een ventje is dat zeg, komt er net bij kijken en nu al een grote bek

15 mei 2016 om 17:08

Naja Weghorst ligt ten minste op de grond als er echt iets gebeurd, kun je van die jankende Groningers niet zeggen.

15 mei 2016 om 17:49

Lul jij maar raak Grûn fan, maar jullie mogen maar wat graag willen een type Weghorst te hebben. Een hele lastige vent in het veld, houd de matige verdedigers van Groningen bezig een winnaar!! Als we 11 Weghorsten bij het Nederlands elftal hadden dan waren wij er in Juni bij geweest in Frankrijk. Klootzakken en lastige jongens heb je gewoon nodig in elk team, Heracles heeft er een! Gratis opgehaald bij de reserves van Emmen, het is maar dat u het weet. Die gaat straks voor minimaal 1 miljoen pond naar Engeland let maar op. In Engeland zijn ze gek op dat soort spelers

15 mei 2016 om 19:56

+1 ! Hahahaha

Absoluut een reclamepot voor de play-offs. Wat een super leuke pot voetbal om naar te kijken! Heracles terecht door op vechtlust met wout weghorst voorop!

15 mei 2016 om 18:30

Vanmiddag zelfs 2 leuke reclamepotten voor de play-offs. Kom maar op met die finales, heb er zin in!

Mooi dat Heracles door is, want met alle respect naar Groningen, maar ik vond dat Grunn de play-offs eigenlijk niet verdiend had n.a.v. het vertoonde spel dit seizoen. Die zijn voor mij gevoelsmatig te hoog geëindigd. Op basis van het seizoen is Utrecht-Heracles een mooie terechte play-off finale. En uiteraard is het het meest terecht als Utrecht hem dan wint.

Dik verdiende overwinning,Heracles gefeliciteerd! Larsen schorsen voor een wedstrijd of 6,hoop dat we volgend seizoen een compleet nieuw centrum hebben,Bacuna verhuren en hopen op een aanvallende voetbal visie.

Jaaa lekker en dik dik verdient. Kom maar door met die berichten over niet in Europa horen! (Niet dat we er al zijn...)

15 mei 2016 om 17:02

Nee, Vitesse en Utrecht hebben onze eer hoog gehouden in de voorronde begin van het seizoen. Laat Heracles het maar proberen, als je het hele seizoen zo constant speelt heb je er gewoon recht op.

15 mei 2016 om 17:35

Zeg Piet, als je een beetje op de hoogte bent. Spelen meer clubs in Europa op kunstgras. Dus dat voordeel hebben.

16 mei 2016 om 16:04

Kunstgras?? Heracles speelt koment jaar gewoon op parket hoor.. als het aan asito ligt

15 mei 2016 om 15:23

Ik wil net zeggen, Utrecht staat al met 1 been in de play off finale tegen Heracles, word een leuke pot voetbal!

15 mei 2016 om 15:44

Waarom nou weer zon kansloze opmerking met kom maar op? Ik als Cambuur fan ben wel jaloers op hoe Heracles het doet ze hebben er de laatste 10 jaar leuke seizoenen tussen gehad. Maar kwa Europa heb ik liever van af dit jaar teams die er ook echt wat kunnen betekenen. Want ben bang dat we onze directe plaatsing CL kwijt raken. Dus wie de plat off finale ook wint ik hoop gewoon dat ze punten binnen harken voor de Nederlandse clubs.

15 mei 2016 om 15:59

Omdat ik dit soort commentaar vaker tegenkom (zie Piet hierboven). Vervolgens verliest Utrecht van die Luxemburgse club en denk ik er het mijne van. Verder begrijp ik je overigens wel.

15 mei 2016 om 17:13

Altijd leuk om naar die Luxemburgse club te noemen he? Maar de punten gepakt tegen Liverpool, Napoli, Steau Boekarest en Celtic worden voor het gemak vergeten. Dat moet ik Heracles nog zien doen...

15 mei 2016 om 18:32

Dat zal, zo is Heracles in een ver verleden ook 2x landskampioen geworden. Toch heb ik nog nooit een Nederlandse club gezien die ons zooooo voor lul zette in Europa tegen de Luxemburgers. Ik ben echt voor de Nederlandse clubs maar Utrecht Europa insturen is alles behalve een garantie!

15 mei 2016 om 20:52

Hou toch op met je Liverpool en Napoli. Dat waren tijden dat Van Seumeren met geld strooide en Utrecht nog aan spelers als Strootman kon helpen. Die tijd is geweest en komt voorlopig niet meer terug.. Van Seumeren heeft nog heel veel geld van de club tegoed en dit betekend dat Utrecht niet meer salaris kan en wil betalen als de bestbetalende spelers bij Heracles. Heracles zal het niet slechter doen tegen een café team uit Luxemburg

15 mei 2016 om 17:33

Een prachtige ervaring om mee te maken. Vooral de Champions league is een ervaring op zich. Maar geniet er maar van. Zal voor jullie duimen.

Paul Gladon volgend seizoen maar basisspeler maken? Is toch veel te goed voor de bank, valt in en beslist wedstrijd met goal en assist... Groningen speelde bedroevend... Maar ja, dat doen ze al drie jaar...

15 mei 2016 om 15:40

Ik vergelijk Groningen niet met Bayern München, maar met de ploeg die jarenlang een stabiele middenmotor was met goed voetbal.... Daar is niets van over...

15 mei 2016 om 15:15

Gladon is een geweldige spits, maar hij heeft een betere boven zich (weghorst) voor Heracles zijnde. Weghorst vertrekt wss komende zomer wel (cardiff schijnt nog steeds interesse in hem te hebben) En dan hebben we al een opvolger. Valt me echt reuze op hoe goed heracles eigenlijk scout en hoeveel er naar grotere clubs vertrokken.

15 mei 2016 om 15:40

Weghorst levert veel strijd.... Voor de rest vind ik het geen geweldenaar.. Ik denk dat Gladon meer potentie heeft en uiteindelijk dus ook beter is..

Leuk voor Heracles. Gun ze van harte de voorronde EL.

Wat een drama. Zo slecht en dan nog bijna door gaan ook. Gefeliciteerd heracles

Dik verdiende overwinning voor Heracles. Leuke, frisse en enthousiaste ploeg. Ik schaam me kapot. Voor een club als Groningen met onze ambitie was dit wederom een kleurloze en zwakke prestatie. Ik hoop dat Faber de selectie van nieuw elan kan voorzien en dat dit zaadvoetbal eindelijk verleden tijd zal zijn. Ondanks de bekerwinst en play-offs plaatsing worden we niet bepaald vermaakt in de Euroborg en buitenshuis de afgelopen jaren. Het voetbal is ronduit slecht. Het wordt weer eens tijd voor een swingend elftal dat met goed voetbal kan stunten tegen de topploegen. Niemand kwam voorheen graag naar de Euroborg, tegenwoordig is dat wel anders. Punten halen is namelijk geen grote opgave meer voor menig club.
Larsen verdiend overigens een dikke schorsing, schaam me kapot.

Felicitaties aan alle Heraclieden!

15 mei 2016 om 18:18

Hopelijk kunnen we jullie ook binnenkort feliciteren.... Hoop dat de derby van het oosten er nog steeds is volgend jaar behalve als jullie winnen dan 😉

Dubbel gevoel.
Heracles zijn goal in de Euroborg was Buitenspel, zo jammer dat dit dan doorslaggevend is door geen hulp van camerabeelden te mogen gebruiken.

Maar goed, Heracles was in de verlenging wel veel beter.

Maar ik hoop gewoon dat Utrecht wint, want die hebben iets meer kans in Europa dan Heracles.

15 mei 2016 om 18:01

Was geen buitenspel, zet het beeld maar stil op moment van koppen.

De goal van Lindgren in Groningen kwam echter wel door een arbitrale dwaling. Deze goal was namelijk het gevolg van een onterecht gegeven vrije trap.

15 mei 2016 om 21:12

Iets meer kans in Europa? Gaan die hem winnen? A.u.b. zeg, flikkeren er beide in de 1e ronde uit...

16 mei 2016 om 09:58

Ben het met je eens wat betreft buitenspel goal. Daarnaast ook penal ontnomen in groningen (hands van heraclied in de zestien) en penal ontnomen gister bij duw in de rug van de leeuw.

Wat betreft onterechte vrije trap waar goal van lindgren uit valt, tja, dat zat er aan te komen na al dat gefluit van die janssen. Floot echt continue voor niks, werd er gek van.

Heracles gister wel verdient gewonnen, maar we moeten niet vergeten dat ze in de euroborg ook niet veel voorstelden. De meeste kansen kwamen van een ronddartelende bacuna die het leuk vond om de bal weg te geven aan de aanvallers van heracles. Het feit dat heracles die situaties niet afmaakte geeft wel aan hoe zwak ze daar waren.

16 mei 2016 om 10:19

Ga niet zo janken. Heracles dik en dik verdiend door in de play offs, wat een strijd. Op naar Utrecht, dit zal echter een lastige klus worden maar zeker niet onmogelijk. Donderdag volle bak in Almelo!

16 mei 2016 om 10:46

Die uitmuntende zwakheid zag ik gisteren bij Groningen in het Polman stadion.
Tel alle feiten bij elkaar op en je ziet dat er maar een terechte winnaar is: Heracles

Wat een lelijke shirts heeft heracles met die nieuwe hoofdsponsor Asito verpest het hele shirt... veel te groot en lelijk. Past helemaal niet bij het tenue ! De zwarte strepen op het shirt zijn niet eens meer zichtbaar... goed bezig hoor Heracles
Krijgen we nu dan parket ipv kunstgras?? dan kan A.s.i.t.o het mooi bijhouden..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren