Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heerenveen voor blok: 'In tweede divisie van Zweden wordt hetzelfde betaald'

Laatste update:
/

SC Heerenveen wil Janio Bikel graag langer binden, maar daar zit de speler op dit moment niet op te wachten. De negentienjarige middenvelder, die onlangs zijn debuut mocht maken in de hoofdmacht, is namelijk niet tevreden over het voorstel dat de Friezen hebben gedaan. Dat laat hij weten bij monde van zijn zaakwaarnemer Oliver Cabrera.

Die noemt het contractvoorstel van de club 'niet goed'. "Geld is niet het belangrijkste, maar in de tweede divisie van Zweden wordt hetzelfde betaald. We zijn ver van elkaar verwijderd", geeft Cabrera te kennen in de Leeuwarder Courant. Wel zegt hij dat zijn cliënt 'in principe' in Friesland zou willen blijven. "Misschien is er nog wat mogelijk."

De kans lijkt echter groter dat het jonge talent vertrekt. Hij krijgt komende zomer de kans om zich in de kijker te spelen. "Janio doet deze zomer met Portugal mee aan het WK onder 20 in Nieuw-Zeeland en kan zich daar laten zien. Nu al zitten veel clubs achter hem aan", besluit zijn zaakwaarnemer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik weet natuurlijk niet wat voor aanbod dat hij heeft gekregen, maar dit is een logische zet van een zaakwaarnemer. Hij moet contractueel ook het beste voor zijn voetballer regelen.

16 april 2015 om 10:41

Ik dacht dat deze jonge een salaris van 380 kreeg. Voor Nederlandse dienen niet heel slecht ofxo ik weet niet waar de beginner aan denkt.

16 april 2015 om 10:44

Tja, het is moeilijk in te schatten. Zeker omdat het niet duidelijk is of er uberhaubt vergaande interesse van andere clubs is.

16 april 2015 om 10:54

Transfervrije speler, jeugdinternational van Portugal. Bikel kan op genoeg plekken terecht mits zijn eisen niet extreem zijn.

16 april 2015 om 11:22

Sorry maar €380 krijg je in de topklasse al hoor...

16 april 2015 om 13:19

Zou het niet lager zijn, ze zullen in de Zweedse 2e divisie toch niet zomaar 4 Tom betalen

16 april 2015 om 15:02

Het bleek 380 excl belasting dus daar zal nog 52 procent vanaf gaan dus 182000 voor een jeugd speler van 20. Lijkt me geen slechte zaak. Buiten dat is depay dit jaar behouden voor 2 mil.
800 salaris 1 mil tekengeld en 200 bonus in dat geval is het idd maar 1/8 daarvan

16 april 2015 om 16:02

380? Dat is een belachelijk laag salaris. Een oud-klasgenoot van mij had destijds (hij was toen nog 18) een contract gekregen bij hoofdklasser (de topklasse bestond toen nog niet) Hsc'21 (als reservespeler) en die kreeg destijds al een salaris van 1000 euro voorgeschoteld. Dat is bijna 3x zo hoog voor een speler met ongeveer dezelfde leeftijd.

Dan mag je van SC Heerenveen toch wel een iets hoger salaris verwachten lijkt me.

16 april 2015 om 18:15

380.000

16 april 2015 om 21:09

Haha, 380 000 krijgt niemand in Heerenveen. Met twee ton mag je de handjes dichtknijpen en een belofte als Bikel mag dat doen met een ton. Bruto dan.

16 april 2015 om 12:14

Hij moet inderdaad contractueel ook het beste regelen voor zijn cliënt, maar moet dat niet ook op sportief gebied? Het is vaak gebleken dat Heereveen een springplank is naar bijv. een Ajax of AZ en als je het dan ook goed doet naar een andere competitie. Dat gaat niet gebeuren in de tweede divisie van Zweden.

Hoeveel was het aanbod van Heerenveen dan? Dat moet dan nog geen 100.000 per jaar zijn ofzo
En hoe weet hij wat er in de Zweedse 2e divisie wordt betaald?

16 april 2015 om 10:44

dat is het werk van een zaakwaarnemer. Die weet wat de salarissen overal zijn en dikt het nog een beetje aan als het in hun voordeel is.

16 april 2015 om 10:59

Geen flauw idee wat er betaald word, maar ik heb even wat info opgezocht over de 2e divisie in zweden, de gemiddelde toeschouwersaantallen zijn nog best netjes daar. Van wat ik zo snel zag beter dan de Jupiler league. Hammarby had vorig jaar gemiddeld 20.000 bezoekers, doet amper onder voor Heerenveen. Had ik niet verwacht moet ik eerlijk zeggen.

16 april 2015 om 12:15

Hammarby is dan ook een grote club in Zweden. Spelen nu weer hoogste niveau. Verder zie je daar vaker dat er wisselingen zijn in de top. Malmo is er nu wel even bovenuit gestegen. Veel clubs hebben nieuwe, grotere stadions zoals ook Hammarby die het stadion delen met Djurgardens. Aik heeft een nieuw stadion en ook het Ullevi van Ifk is vrij nieuw. Ik heb het idee dat het voetbal daar in de lift zit, alleen wordt er erg verdedigend gespeeld. Ik was laatst naar djurgardens tegen elfsborg en het staat zo compact, niet te geloven.

Gevalletje blufpoker dit. Niet aan toegeven. Gewoon laten gaan!!. Dan gaat hij toch lekker in de 2de divisie in Zweden spelen.

16 april 2015 om 10:52

Ja een portugal u 21 international moet je gewoon laten gaan ja. Wat dacht je van een gesprek voeren?

16 april 2015 om 11:09

Hoezo gaat hij in de Zweedse tweede divisie terecht? Er zijn vast wel Portugese clubs die hem een contract aan zullen bieden hoor.

16 april 2015 om 11:30

Abe snapt het niet.

Bikel kan ook wel een club in Portugal (of elders) vinden, zijn zaakwaarnemer speelt dit nu uit. De tijden van goed verdienen zijn echter voorbij en Bikel mag heel blij zijn met een ton per jaar.
Tweede divisie Zweden zal overdreven zijn, daar krijgt het gros niet meer dan een modaal salaris. Niet eens 50 000 per jaar.

16 april 2015 om 11:14

Euh 50,000 is bijna anderhalf keer modaal

16 april 2015 om 11:35

Ik stel dat het niet eens 50 000 is. Niet dat dat modaal is. Denk eerlijk gezegd dat er ook nog best wat semiprofs rondlopen op dat niveau, maar dat is een inschatting.

Die jongen moet niet zeiken. Heeft nog niets laten zien!

Dan ga je toch lekker in de Zweedse 2e divisie voetballen.
Als hij bij Heerenveen de kans krijgt als jong talent dan moet hij dat zien als een investering in z'n toekomst.

16 april 2015 om 11:48

Inderdaad. Wat dacht je van je club dankbaar zijn voor de kansen die je krijgt. Net 2 potjes met het eerste meegespeeld en gelijk denken dat je een flink salaris moet krjjgen. Word eerst maar eens basis speler en een dragende kracht voor je met eisen komt. Voetballers nowadays. Word er moe van.

16 april 2015 om 12:36

Het zal door zijn zaakwaarnemer zijn dat hij niet wil tekenen. Zij willen zo veel mogelijk geld eruit halen. Heereveen zou een goede keuze zijn voor hem maarja it's all about the money

16 april 2015 om 16:36

Niemand kent het aanbod exact dus het is lastig oordelen. Tevens is het zo dat er eerder een optie bij verlenging was afgesproken waar Heerenveen dus nu van af wil. Dat is natuurlijk wel wat zuur voor Bikel.

Maar er is in ieder geval een nieuwe realiteit voor spelers die bij Heerenveen willen spelen, de tijd van het verdienen van tonnen is voorbij. En als belofte mag je blij zijn met een modaal salaris.

Ik zou hem laten gaan, speler valt niet op. Als die nu al hoog in de boom gaat zitten dan is het einde zoek. Ik zou mooi wat van die Scandinaviërs halen, Thern en Larsson zijn een succes, ik zou meer van zulke spelers halen.

"het gaat niet om het geld, maar ze bieden te weinig geld."
De logica van een zaakwaarnemer.

Dit verhaal heeft natuurlijk 2 kanten. Snap de kant van hem dat hij graag waardering wil zien vanuit de club, daarentegen is Vonk nu hard bezig de club financieel weer gezond te maken. De salarisverhogingen die een aantal jaren geleden zijn vastgesteld, zijn nu gewoon niet meer te betalen. Gelukkig is De Roon daar akkoord mee gegaan, hoop dat Bikel dat ook doet. En vanuit zijn kant waardering laat blijken naar de club wat ze voor hem al die jaren gedaan hebben in de jeugdopleiding.

16 april 2015 om 16:08

Dat is zeker zo, maar als ik zo her en der verneem met wat voor belachelijke aanboden (veredelde jeugdcontracten) de club komt richting jongens als van Aken en Bikel dan snap ik wel dat ze ook even verder kijken.

Dan gaat ie toch lekker in de tweede divisie in Zweden voetballen. Wie weet wordt hij dan over een paar jaar wel gescout door ....... sc Heerenveen.

Mooie vergelijking maar als je in Zweden gaat spelen dan moet je daar ook wonen. Het leven daar is dan ook 2x zo duur ongeveer... Effectief verdien je dus maar de helft...

Ophalen Groningen. Groot talent, zou een mooie pay-back zijn voor Sietsema.

16 april 2015 om 22:20

Sietsema die nog niks heeft laten zien.. Bikel is echt een te groot talent voor Groningen en ook Heerenveen en denk je dat Groningen wel zijn salaris kan betalen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren