Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Heerenveen ontsnapt na dramatische tweede helft tegen Willem II

Laatste update:

Drie dagen na de bekerwinst tegen AZ heeft Willem II verloren op bezoek bij Heerenveen. In het Abe Lenstra Stadion had de thuisploeg voor de rust geen kind aan de Tilburgers, die in de tweede helft juist het betere team waren. Uiteindelijk konden de supporters in Friesland met een 4-2 overwinning opgelucht ademhalen. Sam Lammers en Michel Vlap bleken andermaal de uitblinkers aan de kant van Heerenveen.

Willem II moest het in Friesland stellen zonder aanvoerder Jordens Peters. Trainer Adrie Koster besloot jongeling Victor van den Bogert voor de leeuwen te gooien, maar de negentienjarige verdediger zal niet heel tevreden terugkijken op zijn basisdebuut. Na vier minuten liet hij zich gemakkelijk aftroeven door Lammers, die zijn ploeggenoot Vlap alleen voor doelman Timon Wellenreuther zette. De middenvelder bleef ijzig kalm en wipte de bal fraai over de goalie heen. Niet veel later was er opnieuw een hoofdrol voor Van den Bogert. Na een handsbal van de verdediger ging de bal op de stip en schoot Lammers de thuisploeg op 2-0.

Pas na een half uur spelen meldden de Tilburgers zich voor de eerste keer bij Warner Hahn. Een fraai schot van Daniel Crowley vloog voorlangs. Aan de overkant was het Lammers die op aangeven van Vlap voor de derde Friese treffer zorgde. Het doelpunt leek te worden geannuleerd vanwege buitenspel, maar na ingrijpen van de VAR kon er alsnog feest worden gevierd. Heerenveen kreeg via Ben Rienstra de kans op een vierde goal en Daniel Höegh zag tot zijn opluchting dat de bal via hem niet achter Hahn verdween.

Na de thee verscheen een onherkenbaar Heerenveen binnen de lijnen. Het swingende spel van de eerste helft maakte snel plaats voor onrust toen een schot van Diego Palacios via Alexander Isak tegen de paal belandde. Even later had de Zweedse aanvaller meer geluk. Al vallend werkte hij een voorzetje van Damil Dankerlui tegen de touwen. Crowley vond vervolgens de vuisten van Hahn, maar Willem II kwam wel terug tot 3-2. Ditmaal zorgde Isak voor de assist en schoot Vangelis Pavlidis raak. Het leek wachten op de gelijkmaker, ware het niet dat Thomas Meißner zijn ploeggenoten een slechte dienst bewees.

De centrale verdediger ging hard door op Lammers en scheidsrechter Martin van den Kerkhof toonde hem de rode kaart. Heerenveen bleek met een man meer ook niet bij machte om tot grote kansen te komen en ontsnapte vlak voor tijd aan de 3-3. Crowley schoot tegen de paal, Hahn redde op een poging van Renato Tapia en invaller Kristófer Kristinsson kreeg zijn hoofd net niet tegen de bal. In de blessuretijd moest het tiental van Willem II nog een vierde treffer toestaan. Lucas Woudenberg gaf Rienstra een niet te missen kans en de middenvelder gooide de wedstrijd in het slot: 4-2.

Wie eindigt er dit seizoen hoger in de Eredivisie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is niet te geloven, zelfs als Heerenveen 5-0 voor staat zit je nog met geknepen billen om te hopen dat het niet nog misgaat, blij met de 3 punten maar was me weer veel te spannend..

3 maart 2019 om 18:31

Inderdaad. En dan heb je ook nog een coach die het allemaal aanziet en niet ingrijpt. Had iets gedaan op het middenveld bijvoorbeeld.

3 maart 2019 om 19:13

JOR is een tactisch onbenul. Het is nu meermaals gebeurd dat Heerenveen niet met een (riante) voorsprong om kan gaan. Tegen PSV was het hopeloos en vandaag was het ook dramatisch. Dat heeft met de opdracht die de trainer geeft te maken.... Achteruitlopen en zonedekken. Bij de 3-2 laat Hornkamp zijn man gewoon weer minimaal vijf meter vliegen... JOR moet de spelers beter leren verdedigen. Wat beter ging vandaag in de eerste helft, maar wat de tweede helft verdwenen was, was de beweging zonder bal. Veel dynamiek gezien in de eerste helft en dan loopt het spel ook veel beter.

Jeetje mina wat een onthutsend slecht Heerenveen heb ik gezien in de 2e helft... ongelooflijk slecht/laag niveau. En ze staan nog 8e ook, de eredivisie word echt slechter en slechter en slechter... vraag me echt af waar
Ik soms naar zit te kijken mijn hemel.

3 maart 2019 om 16:34

Tsja. Maar dan ook weer een 1e helft van een heel hoog niveau. Wisselvalligheid ten top.

3 maart 2019 om 16:41

9e staat Heerenveen.

3 maart 2019 om 17:16

Wat een ontzettend goed Heerenveen heb ik gezien de eerste helft... ongelooflijk goed/hoog niveau. En ze staan maar 9e, de eredivisie wordt beter en beter. Hier is het glas half vol ipv half leeg Malapasqua86.

3 maart 2019 om 18:10

*slams table* thank you Tjerry. Het pessimisme op dit forum komt mij af en toe de keel uit. Sommige mensen snappen niet dat pessimisme niet gelijk staat aan realisme. Ik heb de wedstrijd verder niet gezien, maar misschien speelde Willem II de tweede helft een heel stuk beter?

3 maart 2019 om 18:55

Helemaal met je eens.
Het voetbal wordt echt steeds minder, ook te zien aan de vele lege plekken in de stadions.
En dan ook nog eens de var die veel invloed op de wedstrijden heeft.
De spanning is er helemaal af met die onderbrekingen
Nee geef mij maar snel het ouderwetse voetbal terug.
Want net wat je zegt, waar zitten we met zijn allen nog naar te kijken.

Enerverende pot en weer 6 goals bij een wedstrijd van Heerenveen. Nooit saai.

@Tilburg013: vol uitvak?

3 maart 2019 om 18:11

Haha het is carnaval, zondagmiddag om 14;30 in Friesland vanuit Tilburg..

3 maart 2019 om 19:45

Haha slap excuus. Feestje duurt meerdere dagen. Kun je wel een middagje missen toch?

3 maart 2019 om 19:53

Pak gelijk ff de wedstrijd met de verste afstand in Nederland. Ik weet niet voor welke club jij bent?

3 maart 2019 om 19:54

Dat zou kunnen maar laat deze middag nou net ook de optocht zijn..

Verdedigend is het onthutsend slecht. Niet alleen de verdedigers, maar ook de middenvelders doen ontzettend domme dingen. Terwijl het al niet loopt, gaan ze rustig door met hakjes en dom balverlies. Vooral Kobyashi heeft daar een handje van.
Ook Pierie wordt veel te veel overschat. Vorig jaar een paar leuke potjes gespeeld, maar dit seizoen gewoon slecht. Bij het uitverdedigen de bal pardoes in de benen van de tegenstander schieten, verkeerd positie kiezen enz.

Op basis van de tweede helft verdiende Willem II een gelijkspel. Scheids had weer een hoofdrol, zoals zo vaak helaas.

3 maart 2019 om 17:09

Heeft de scheids iets verkeerd gedaan?

3 maart 2019 om 18:17

Nou die rode kaart was wel overdreven normaal krijg je hier hoogstens geel voor. Je kon op tv met herhaling niet eens zien of hij bewust op de hak ging staan laat staan in het veld. Dat was wel het kantel punt had het met 11 man nog wel willen zien.

Lekker Lammers! Dit gaat nog een luxeprobleem worden als De Jong blijft.

3 maart 2019 om 18:40

Als hij slim is gaat hij gewoon weg bij Psv. Zolang de Jong, Malen en Gakpo er zijn zal Lammers altijd ondergewaardeerd worden. Maar goed de toekomst zal het uitwijzen.

3 maart 2019 om 21:28

Malen en Gakpo zijn geen centrumspitsen. Dus ook geen concurrenten. Mocht De Jong vertrekken dan zal hij het moeten uitvechten met Romero. En laatstgenoemde kostte 10mil, heeft er 12 maanden opzitten en heeft n-i-k-s laten zien. Grote kans dat Lammers dan veel minuten zal maken.

Als heerenveen tegen psv moet lukt er niets bij lammers tegen andere clubs speelt hij de sterren van de hemel

Gaat je toch afvragen waarom er niet meer zekerheid wordt ingebouwd met Dresevic en Skovgaard op de bank. Kongolo zal wel afgeschreven zijn, zie je nooit. Extra rugdekking voor Hornkamp en Woudenberg is nooit weg. Pierie is fantastisch voor zijn leeftijd maar enorm wisselvallig, zelfs ik wedstrijden.
Kobayashi en Rienstra brengen te weinig rust ih team. Bijzonder dit allemaal.
ADO en de Graafschap komende weken maar proberen en dan doorselecteren, aantal kunnen beter op zoek maar nieuwe club, zowel voor eigen als toekomst van Heerenveen.
Dan kun hè nog beter paar wedstrijden talenten uitproberen

3 maart 2019 om 18:36

Dat Kongolo niet speelt ligt niet aan hem. De minuten die hij wel mee mocht doen deed hij het gewoon goed. Hij viel ook in voor Schaars toen hij net terug was. Maar als het om een basisplek gaat kiest JOR liever voor Kobayshi of Rienstra. En ik weet eerlijk gezegd echt niet waarom, op basis van wat spelen zij wel en Kongolo niet?

Ongelofelijk wat een wereld van verschil, de 1e helft en de 2e helft van Heerenveen...
Ik ben blij dat de 3 punten binnen zijn, maar het zat deze wedstrijd wel mee voor Heerenveen. Met een penalty, een VAR goal en een rode kaart voor Willem II. En daarnaast had Willem II volgens mij wel 3x de paal of lat geraakt. Een gelijkspel zou terecht zijn geweest.

Wat vinden de heerenveen fans eigenlijk van Riekerink tot nu toe? Vond hem namelijk goed bij Galatasaray alleen kreeg hij niet de nodige tijd op wat te bouwen.

3 maart 2019 om 18:38

Aan de ene kant vind ik hem een prima vent. Houd de rust in het team ondanks alles. Maar sommige spelerkeuzes snap ik echt niet of wissels. Maar dat heb ik met andere coaches ook wel. Maar echt overtuigd ben ik ook niet. De verdediging weet hij niks van te maken, nog altijd even lek als eerder. En de ploeg weet ook net als onder Streppel niet goed wat ze moeten als ze de bal hebben. Al weet ik niet of dat aan de coach ligt.

3 maart 2019 om 19:19

Vind het een tactisch onbenul. Zie mijn reactie hierboven. Er zit duidelijk veel kwaliteit in het elftal (getuige de eerste helft), maar in plaats van van de kracht uit te gaan, gaan ze bij voorsprong achteruit lopen.... Onbegrijpelijk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren