Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hart van Guus Hiddink huilt: ‘Er moet een oplossing komen'

Laatste update:

De Achterhoek en De Graafschap hebben nog altijd een warm plekje in het hart van Guus Hiddink. De club uit Doetinchem en SC Cambuur hopen vrijdag in een kort geding tegen de KNVB het besluit van de voetbalbond om geen promotie en degradatie toe te passen van tafel te krijgen. “Het sportieve gevoel is geschaad. Er moet een oplossing komen die daar recht aan doet”, vertelt Hiddink vrijdag in gesprek met De Telegraaf.

Hiddink pleit in deze situatie voor een Eredivisie met twintig clubs en benadrukt dat het ‘een heel redelijk compromis’ zou zijn. “Daar ondervindt vrijwel niemand nadeel van en de organisatorische problemen die het oplevert, met een uitbreiding van het speelschema en burgemeesters die bezwaar maken, kunnen worden opgelost. Daarvoor is ruimschoots de tijd, want het voetbal gaat pas na 1 september weer van start.”

Het besluitvormingsproces van de KNVB zorgde voor ergernis bij Hiddink, die naar eigen zeggen ‘in het voetbal’ veel bijval heeft gekregen inzake zijn mening dat De Graafschap en Cambuur het verdienen om in de Eredivisie te spelen. Een van de belangrijkste argumenten van Cambuur en De Graafschap is dat zestien clubs bij een stemming vóór promotie/degradatie waren, tegenover slechts negen tegenstemmers. Negen andere clubs onthielden zich van stemming.

“Als er blanco wordt gestemd, dan is dat neutraal en dan moet je die stemmen niet bij het ene of het andere standpunt trekken. Ik denk dat als de clubs nu weer bij elkaar gaan zitten, er een heel ander resultaat uit zal rollen.” Hiddink roept de KNVB op om niet langer de hakken in het zand te zetten, ook jegens FC Utrecht. “De KNVB moet beslissen om de bekerfinale voor de start van het nieuwe seizoen te laten spelen in plaats van de Johan Cruijff Schaal.”

“In deze moeilijke tijd moet er ruimte zijn voor flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Als in eerste instantie niet de goede beslissing is genomen, moet je daarop terug durven komen. Welke partij wordt er nu gedupeerd als er wordt gekozen voor een Eredivisie met twintig clubs?", vraagt de voormalig bondscoach zich openlijk af. "Bovendien komen SC Cambuur en De Graafschap uit regio’s waar het voetbal enorm leeft. Het zijn clubs die absoluut niet zouden misstaan in de Eredivisie.”

Cambuur en De Graafschap hebben gezamenlijk advocaat Dolf Segaar in de arm genomen. Met ruim dertig jaar ervaring in de advocatuur is hij gepokt en gemazeld. In 2016 wist Segaar een besluit van de KNVB om de licentie van FC Twente in te trekken ongedaan te maken, waardoor de club uit Enschede toch in de Eredivisie actief kon blijven.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

2 extra thuiswedstrijden zie ik als supporter best zitten! :D

8 mei 2020 om 07:20

Twee extra thuiswedstrijden die je toch niet mag bezoeken en die voor de organiserende club alleen maar extra kosten met zich meebrengen.

8 mei 2020 om 07:35

Die glazen bol heb ik dan weer niet.. ik heb goede hoop dat we nog wel wedstrijden gaan zien.

8 mei 2020 om 08:04

Maar niet tegen de Graafschap...
Ik vind het prachtig dat ze door dit besluit promotie mislopen! En ja, dat heeft absoluut te maken met in het verleden gedane uitspraken jegens mijn club! Ik ben dan ook totaal subjectief in deze...

8 mei 2020 om 12:05

Welke uitspraken doel je op?

8 mei 2020 om 10:11

@jansen Joenite, of de plaatselijke politie op meer dan 17 thuiswedstrijden in de Eredivisie zit te wachten, waag ik te betwijfelen. De vraag stellen is, vermoed ik, het antwoord al geven

8 mei 2020 om 13:53

Helaas idd, daarom spreek ik ook uit mijn supportershart

Corona kampioenen De Graafschap en Cambuur. Mocht het ze lukken: Schaamteloos!

8 mei 2020 om 09:05

Vind op dit moment eerder ADO en RKC de corona kampioenen, die hebben winst door corona en niet door sportieve prestaties.

8 mei 2020 om 09:20

goochem4u maar Ado en Rkcdie hadden ook nog een 8-tal wedstrijden om zich veilig te spelen en geloof me; die waren in de strijd tegen degradatie waarschijnlijk nog dichtbij mijn club gekomen.

8 mei 2020 om 10:05

Ik denk niet dat clubs die het hele seizoen nog maar vier overwinningen gehaald hebben dat aantal had kunnen verdubbelen in de laatste acht. En zelfs dat was niet genoeg geweest. Strijd voor plaatst 16 had nog spannend kunnen worden maar voor 17/18 niet.

8 mei 2020 om 13:47

nrvier natuurlijk snap ik dat het onwaarschijnlijk is, maar het had gekund en daar gaat het me om.

8 mei 2020 om 11:41

Als de corona er niet was geweest waren de Graafschap en Cambuur gepromoveerd dus dat vindt ik onzin
Vooral dat "schaamteloos"slaat nergens op .ze hebben groot gelijk dat ze voor hun recht gaan
Ik zou ook een competitie met 20 clubs een goede oplossing vinden
En dan misschien de beker overslaan

In West-Brabant leeft het voetbal ook, dus ik vind dat NAC moet promoveren!

8 mei 2020 om 12:04

We hebben met RBC gezien hoe daadwerkelijk echt het voetbal leeft in West-Brabant..

8 mei 2020 om 13:19

@voetbalfreak, met alle respect, maar clubs als RBC en NAC lijken me qua achterban en potentie niet met elkaar te vergelijken. Of zeg ik nu iets raars?

Welke partij wordt er nu gedupeerd als er wordt gekozen voor een Eredivisie met twintig clubs?"alle clubs die nog in der Eerste Divisie blijven, dat zijn er meer dan de 3 clubs waar we het nu over hebben.want met 20 clubs in de ere, blijven er maar 14 over in de Eerste met noch 4 tweede elftallen. hoe serieus neem je de eerste divisie noch, die is dan ten dode opgeschreven.gaan er volgend jaar dan 4 clubs direct degraderen plus nog 1 club naar de na-competitie vanuit de Ere divisie dit om het noch een beetje eerlijk te houden naar de overgebleven 14 Eerste Divisie Clubs?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren