Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Hans Nijland meldt zich als tegenkandidaat voor Paauw om bondsvoorzitterschap

Laatste update:

Hans Nijland gaat zich kandidaat stellen voor het KNVB-bondsvoorzitterschap, zo meldt De Telegraaf. Hiermee zal hij de tegenkandidaat worden van de veelbesproken Frank Paauw, de hoofdcommissaris van de Amsterdamse politie, die door het bondsbestuur van de KNVB is voorgedragen om Just Spee op te volgen.

Nijland, voormalig algemeen directeur van FC Groningen, is momenteel voorzitter van amateurclub HSC in Sappemeer, dat onlangs in het nieuws kwam nadat Mark-Jan Fledderus een vuistslag uitdeelde aan zijn tegenstander. Nijland wordt nu voorgedragen bij de KNVB door het Supporterscollectief Nederland.

Een tegenkandidaat voor Paauw was nodig, aangezien zijn ideeën een hoop losmaakten bij de voetbalsupporters in Nederland. Paauw toonde zich namelijk een voorstander van het verbieden van uitsupporters bij wedstrijd in het betaald voetbal. Ook wilde hij harde kernen weren bij wedstrijden, wat in de Nederlandse voetbalstadions leidde tot verschillende spandoeken tegen Paauw.

“Waarom niet? Ik sta al meer dan 25 jaar met mijn poten in de voetbalklei”, aldus Nijland. “Ik solliciteer niet, maar na het verzoek van het Supporterscollectief met zo’n 1,3 miljoen leden heb ik me eens verdiept in de functie-inhoud en hoewel ik geen diplomaat ben, acht ik mezelf bijzonder geschikt voor het bondsvoorzitterschap bij de KNVB”, luidt de verklaring van Nijland.

In een brief van het Supporterscollectief Nederland aan alle supportersverenigingen wordt een groot probleem gesteld. “Het is Paauw of niets, met onbekende gevolgen.” Bovendien is er dus veel vertrouwen in Nijland. “Nijland heeft veel ervaring en een uitgebreid netwerk”, aldus het Supporterscollectief.

Het Supporterscollectief Nederland wil dat supportersverenigingen er bij hun clubs op aandringen om Nijland voor te dragen als alternatieve kandidaat. Worden er tien bondsafgevaardigden gevonden, dan kan Nijland het in de verkiezing opnemen tegen Paauw.

“Hij geeft bovendien gemiddeld driemaal per week lezingen bij amateurclubs in het hele land en maakt deel uit van het buddyprogramma van de KNVB om nieuwe clubdirecteuren wegwijs te maken. Nota bene is hij ook als lid van verdienste door de KNVB benoemd bij zijn afscheid. En bovenal: hij staat open voor deze functie”, zo valt er verder in de brief te lezen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Massaal steun erachter!

Denk dat onze agent nu geen schijn van kans meer heeft. Nijland had al vaak de sympathie van (fans van) andere clubs, dus lijkt me de beste optie. Denk wel dat FC Groningen dan weer vrij snel in de eredivisie te zien zal zijn, maar heb ik geen problemen mee 😉

25 maart 2024 om 07:18

Aparte uitspraak. Wat heeft zijn mogelijke functie te maken met de promotie van Groningen. Of beschuldig je hem bij voorbaat al van corruptie?

Perfect! Een man met verstand op dezefunctie. En alles beter dan paauw die uitsupporters wil verbieden en voorstander van collectief straffen is

24 maart 2024 om 23:46

Of pauw geschikt is als bondsvoorzitter vraag ik me af, maar als hij in zijn huidige functie niet voor of tegen deze zaken had gepleit was hij sowieso ongeschikt

25 maart 2024 om 09:26

Er is natuurlijk wel een groot verschil tussen ergens niet voor zijn of actief pleiten voor drastische maatregelen Baardfgrasmus.

24 maart 2024 om 23:57

Als je ziet wat er aan politie nodig was voor nota bene Volendam - Utrecht... Supporters moesten zelfs terug door dreiging tussen harde kernen. Is slechts een voorbeeld. Uitsupporters betekend de laatste tijd helaas gewoon schuim op de bekken en gezeik in de stad. Men moet eens niet zo hypocriet doen, die harde kernen zijn zulke grote jongens tegen iedereen behalve zichzelf. Omdat ze elke zondag niks beters te doen hebben en er dus toevallig altijd zijn mogen ze daar een beetje de dienst uitmaken. Vinden ze zelf.Ben zelf ook veel meer voorstander van Nijland hoor. Ik snap alleen helemaal waarom deze Pauw deze standpunten inneemt. Het is enorm zonde, hard en tegen het zere been. Desondanks zijn dergelijke standpunten wel helemaal zelf gecreëerd. Zelf bij Real - Barca gezeten tijdens Mourinho/Pep. Bloedfanatiek, maar een stuk minder gezeur dan in de NL stadions.

Nou dit lijkt mij voor elke club goed nieuws

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren