Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Haarscheurtjes bij Bayern München: Neuer en Kahn clashen openlijk

Laatste update:

Manuel Neuer heeft zijn ongenoegen geuit over de gang van zaken rond het ontslag van keeperstrainer Toni Tapalovic. Laatstgenoemde kreeg vorige maand zijn congé nadat hij het al een tijdje niet kon vinden met trainer Julian Nagelsmann. Het ontslag kwam voor Neuer, die heel goed was met Tapalovic, als een donderslag bij heldere hemel. De doelman liet zich bij The Athletic en de Süddeutsche Zeitung uit over de situatie, maar daar was Oliver Kahn niet van gediend.

Voor Neuer was het een schok dat Tapalovic het veld moest ruimen. De twee kenden elkaar al in de tijd dat Neuer nog bij Schalke 04 speelde en de keeperstrainer was in 2017 zelfs de getuige bij het huwelijk van de Duitse goalie. Zijn vertrek kwam dan ook hard aan. "Voor mij voelde het als een klap, terwijl ik al op de grond lag. Het was alsof mijn hart eruit werd getrokken. Het is het wreedste wat ik in mijn carrière heb meegemaakt. En ik heb veel meegemaakt. Alle keepers waren verbijsterd. Mensen barstten in tranen uit", aldus Neuer.

De woorden van de geblesseerde doelman zijn in het verkeerde keelgat geschoten bij Kahn. "Wat Manuel heeft gezegd in delen van deze twee interviews in verband het ontslag van Tapalovic doet geen recht aan hem als aanvoerder of aan de waarden van Bayern. Bovendien komen zijn uitspraken op het verkeerde moment, omdat we hele belangrijke wedstrijden voor de boeg hebben. We gaan het hier nog met hem over hebben", aldus Kahn, die ook medelijden toont. "Hij is persoonlijk aangedaan, dat moet je tot op zekere hoogte begrijpen. Dat beseften we ook toen we hem deze niet licht genomen beslissing uitlegden."

Het ontslag van Tapalovic hield verband met zijn moeizame relatie met Nagelsmann. De twee botsten al maanden met elkaar. Tapalovic vond het moeilijk om de instructies van Nagelsmann op te volgen en koos vaak voor zijn eigen weg. Sportief directeur Hasan Salihamidzic probeerde maandenlang om de twee op één lijn te krijgen, maar slaagde daar niet in. De omgang met Alexander Nübel droeg ook bij aan het ontslag van Tapalovic, al was dat niet de hoofdreden. De keeper, die door der Rekordmeister verhuurd wordt aan AS Monaco, klaagde over het gebrek aan communicatie.

Volgens Neuer is er echter nooit een duidelijke reden aangegeven voor het ontslag van Tapalovic. "Er zijn dingen gezegd, maar niets van wat ik heb gehoord, sluit de mogelijkheid uit om met elkaar om tafel te gaan en zaken uit te spreken", aldus de 36-jarige doelman. Neuer zag zijn plek onder de lat bij Bayern onlangs worden ingenomen door de deze winter aangetrokken Yann Sommer, nadat hij tijdens het skiën geblesseerd raakte en zijn been brak. De van Borussia Mönchengladbach overgekomen Sommer moest in zijn eerste vier wedstrijden voor de Duitse recordkampioen drie keer vissen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Blind naar Bayern, Bayern heeft interne ruzie.

Ik zeg 1 en 1 = 2.

4 februari 2023 om 10:48

Kun je blind op vertrouwen

4 februari 2023 om 10:49

Ik zeg: diep triest weer dat Blind hierbij betrokken wordt. Laat die jongen toch met rust.

4 februari 2023 om 10:52

Als ik het voor het zeggen had bij Bayern zou ik people manager Schreuder nu aannemen om de boel daar een beetje te sussen.

4 februari 2023 om 12:26

Waarom mag dit blijven staan, dit heeft niets met Blind te maken. Ga iemand anders lastig vallen man.

4 februari 2023 om 12:56

Flauwe humor is u vreemd?

Ik verwacht eigenlijk dat we Neuer niet meer terug gaan zien onder de lat bij Bayern. Met het aantrekken van Sommer hebben ze een prima keeper in huis gehaald en Neuer haalt al tijden zijn topniveau niet meer. Neuer naar Schalke en volgend jaar kampioen in de 2.Bundesliga lijkt me een mooi scenario. Ter Stegen eindelijk onder de lat bij de Duitsers.

4 februari 2023 om 10:59

Ter stegen zal inderdaad mooi zijn maar verwacht wel dat hij erg duur zal zijn. Weet niet wat zijn contract situatie is bij barcalona maar zal een fors prijsje worden.

4 februari 2023 om 11:00

Ik neem aan dat hij het heeft over de nationale ploeg

4 februari 2023 om 11:01

Denk dat hij bedoelt dat Ter Stegen onder de lat komt te staan bij het nationale elftal.

4 februari 2023 om 11:05

@cuco, bedoel inderdaad bij de nationale ploeg

Had Neuer maar niet moeten gaan skiën.
Nu kon die zijn keeper trainer ook niet helpen.

Ik heb wel de indruk dat Neuer teveel macht heeft bij Bayern. Het feit dat je aanvoerder bent wil niet zeggen dat je ook veel macht hebt. En hij heeft natuurlijk zelf ook niet bepaald handig gehandeld. Skiën na het WK waarmee je gewoon een groter risico loopt op blessures

4 februari 2023 om 11:30

Je typt 4 zinnen. En eigenlijk houden alle vier zinnen geen enkel verband met elkaar. Dat vind ik persoonlijk heel erg knap.
Eerst heeft hij te veel macht. Maar de tweede zin geeft aan dat het weer niet zo is. Dan gaan we ineens naar een blessure die eigenlijk niks te maken heeft met dit hele artikel.

4 februari 2023 om 19:06

Onzin, Nagelsmann heeft te veel macht. Dat ziet men aan de reactie van Kahn als counter. Het is niet zo dat ik de reactie van Neuer goedkeur.
Als de resultaten slecht zouden blijven is het 'schluss mit lustig' voor Nagelsmann en het bestuur. Nagelsmann heeft het al verkorven bij een gedeelte van de selectie (davies, Musiala en Gnabry maken hiervan deel uit).

Waarom luistert de keeperstrainer niet naar Nagelsmann? Nagelsmann had elders een eigen keeperstrainer kunnen aanstellen bij zijn staff. Vreemd dat hij nog maandenlang is doorgegaan naar een stafflid die niet naar je wilt luisteren.

4 februari 2023 om 12:27

Hij kwam er na die maanden achter dat hij toch echt niet wilde luisteren! :D

4 februari 2023 om 19:08

Het is nog altijd niet duidelijk wat er precies is voorgevallen. Nagelsmann heeft gewoon te veel macht en zoekt de schuld te veel bij anderen. Eigenlijk wel vreemd waarom Tapalovic zou moeten luisteren bij Nagelsmann. Het lukte aardig onder Heynckes, Guardiola, Ancelotti, Kovac en Flick. Toevallig niet onder Nagelsmann???

Dus Neuer moet alles maar pikken wat Bayern doet en ja en Amen zeggen. Beetje meer respect voor Neuer kan geen kwaad. Dictator gedeag van Kahn. Tuchel staat in de start blokken, Nagelsmann dagen zijn geteld

4 februari 2023 om 19:22

Zelfs Lewandowski had problemen met het opvolgen van de 'tactische richtlijnen' van Nagelsmann. Alleen daarom wilde hij dringend weg.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren