Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Gullit: ‘Ik voorspel dat Van Persie een grote ster wordt op dit WK’

Laatste update:

De langdurige blessure die Robin van Persie dit seizoen langs de lijn hield, kan positief uitpakken voor het Nederlands elftal. Dat denkt althans Ruud Gullit. “Ik voorspel dat Van Persie een grote ster wordt op dit WK”, zei de Nederlandse oud-voetballer in diverse Britse media. “Want ik zie hetzelfde patroon als ik zag bij Van Basten”, doelt Gullit op het door Oranje gewonnen EK van 1988.

/

Samen met Gullit was Marco van Basten dat toernooi van doorslaggevende betekenis voor Nederland. “Hij was in 1988 lange tijd geblesseerd geweest en kwam toen weer in vorm”, herinnert zijn voormalige ploeggenoot zich. “We deden het uiteindelijk erg goed, en daar was Marco verantwoordelijk voor. Zó goed was hij op dat moment.”

De vergelijking met Van Persie in 2010 dringt zich op bij Gullit. “Het kan een voordeel voor Nederland zijn dat Van Persie geblesseerd was en nu terugkomt. Hij is fris, enthousiast en hongerig. Hij hoeft geen rust, hij wil spelen en scoren. Rooney is nu niet fit, en die heeft een druk seizoen achter de rug. Ik vraag me af of de sterren die zo veel bij hun club hebben gespeeld ook voor hun land kunnen presteren.”

Robin van Persie kan dit WK het verschil maken voor Oranje

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

meneer Gullit dat Is ie al hij kan zich onstervelijk maken

Toch zijn er ook genoeg verschillen met van Basten van '88, dus laten we het nou maar gewoon afwachten

Alle respect voor de voetballer Gullit, maar na zijn actieve periode is hij nimmer meer betrapt op een zinnige bijdrage aan de voetbalsport. Met deze opmerking schopt hij een deur open die reeds wagenwijd openstond. Ook zijn bijdragen aan de uitzendingen rond de vriendschappelijke wedstrijden van het Nederlands Elftal zijn tenenkrommend.

3 juni 2010 om 08:48

amen laat deze man aub zijn mond houden want het is werkelijk verschrikkelijk wat hij iedere
keer zegt

en hij biedt zich weer aan als bondscoach voor die australiers ik hoop voor ze dat ze er niet intrappen maar het zou fijn zijn als hij weer ver weg gaat van hier

3 juni 2010 om 09:48

hij zegt weliswaar voor de hand liggende dingen, maar wat mij betreft lult hij tot in het einde der tijden onzin. dat heeft hij wel verdiend voor ons land. dus zeggen 'het zou fijn zijn als hij weer verg weg gaat van hier' is niet op zijn plaats. maar goed, mijn mening

3 juni 2010 om 09:58

hij is anders zeer goede bezig voor onze wk bid vergeet dat niet,

van persie is uitstekende speler die als nederland ver komt inderdaad de ster van het toernooi wordt;

4 juni 2010 om 01:19

@nico50

Wat bedoel je met ''zijn actieve periode'' ???
In elk geval, als trainer heeft hij het nodige weten te bereiken... FA cup gewonnen met Chelsea, voordat die miljardair aan het roer stond... Heeft Met Chelsea hele goede wedstrijden op de mat gelegd... Bij Newcastle heeft hij het ook niet slecht gedaan, helaas niet de tijd gehad om er echt iets goeds neer te zetten... Bij Feijenoord heeft hij het achteraf gezien, niet slechter gedaan dan al zijn opvolgers...

Ruud Gullit is in elk geval een topspeler geweest en die mag wat mij betreft altijd dit soort positieve dingen zeggen over goede voetballers... Open deur of niet, Als zo iemand dat zegt, dan heeft het waarde... Althans zo zou het moeten zijn, maar nederlanders weten het altijd beter, dus kan hij maar beter niks zeggen als hem iets gevraagd wordt, maar dan is hij weer arrogant... het is nooit goed... Ik vind hem wel goed als persoon en als voetballer en ook als trainer vond ik hem goed... Hoewel hij bepaalde dingen niet goed deed als trainer, maar ik geloof dat hij daarvan geleerd heeft...

Als President van het Nederlands/belgische bid, doet hij het fantastisch... Ben blij dat hij erachter is gaan staan.. misschien levert het uiteindelijk niets op, maar het is in elk geval een bid dat serieus genomen wordt en dat is mede dankzij zijn inbreng...

Eigenlijk wil ik niets anders zeggen dan, ''een beetje respect alsjeblieft voor deze man ''

als van der vaart ipv kuyt meedoet dan kan van persie een grote worden op dit wk. je ziet aan de lichaamstaal van van persie duidelijk dat hij zich afvraagt waarom hij met kuyt moet samenspelen. totaal geen chemie tussen die 2. van der vaart heeft net als ibi wel een klik met van persie.

3 juni 2010 om 09:36

Ben ik totaal met je eens gozer ik vind kuyt een harde werker maar gooi hem pas de 70ste minuut erin ofzo totaal geen chemie tussen kuyt en van persie sorry

3 juni 2010 om 10:57

het is zelfs zo dat het hele elftal geen klik heeft met kuyt, maar ik moet zeggen dat affelay ook nog niet top genoeg is om elke wedstrijd te spelen zoals tegen mexico....

maar tegen ghana zag je wel dat van der vaart heel, maar dan ook heel belangrijk gaat worden of het draait of niet....

3 juni 2010 om 13:16

Ja jongens Kuyt zal gewoon lekker spelen op het wk, hoe vervelend dat voor jullie ook zal zijn. vd vaart bewijst nooit zijn waarde in belangrijke wedstrijden. Kuyt doet dat wel.

On topic: v.persie gaat idd de ster van dit wk worden denk ik. Ik ga iig geld op hem inzetten als topscorer, want hij is echt zoooo goed geworden.

Als een meneer Gullit dit soort dingen gaat roepen dan ben ik er bang voor.

3 juni 2010 om 11:11

op basis van wat??

Verstand van voetbal heeft hij zat.
Verstand van coaching en financiele zaken heeft hij duidelijk minder, maar dat is niet aan de orde..

Ik hoop het, vd Vaart heeft ook voldoende rust genoten, mischien dan toch maar opstellen?

Ik hoop echt dat NL dit jaar gaat schitteren, ik vind dat NL die beker nou eindelijk een keer verdiend, in het verleden zoooo vaak naast de pot gepist, dit is het jaar!

tjonge wat meer respect voor gullit mag wel. die man praat echt geen poep hoor. hij is de enige aanvoerder van het NL elftal die zijn team naar goud heeft geleid. dat kan cruijff niet zeggen.

3 juni 2010 om 08:50

hij praat dus wel poep

als voetballer was hij groot maar na zijn carriere heeft hij niks laten zien

3 juni 2010 om 08:52

Die man praat al 10 jaar poep...

En als het geen poep is dan is het wel een open deur. De vergelijking met Van Basten is 3 maanden terug al meerdere keren aangehaald (geblesseerd, op tijd fit, aanvaller bij een grote club etc.) en daarnaast kan me vriendin ook nog wel inzien dat de spits van Oranje een belangrijke rol kan vervullen bij de prestaties van Oranje, zeker als die Van Persie heet.

Gullit heeft helemaal geen voetbalkennis. hij zit maar wat te lullen.

3 juni 2010 om 08:50

Gullit geen kennis ? Jij hevt geen verstand van voetbal.

Ot:
Ik hoop maar dat hij gelijk krijgt.
Ik dnek dat het een voordeel is om fris te beginnen. Ik zie van Persie wel topscoorder van het toernooi wroden.
Van Persie is NU niet te vergelijken met van Basten.
Van Basten was een held wat van Persie nog niet is.
Hij zal deze vergelijking zeker waar maken op het Wk.

3 juni 2010 om 08:54

Nee maar Gullit vertegenwoordigd Nederland wel om het WK binnen te halen in 2018.

Dat hoeft hij absoluut niet te voorspellen, van Persie is altijd een uitblinker geweest op toernooien zowel het ek als op het wk. Geweldige speler en hoop dat hij goed zal presteren in Zuid Afrika.

3 juni 2010 om 11:12

De afgelopen jaren hebben we als enige uitblinker Van der Sar gehad. Er was in het veld niet 1 duidelijk de betere. Dit kan onze kracht zijn, maar ook een tekortkoming.. We zullen zien welke het gaat worden.

De dood of de gladiolen!

tis geen lastige voorspelling van Gullit, maar ik denk wel dat v. Persie een belangrijke rol kan gaan spelen.

Gullit is er wel voor aan t zorgen dat het WK over 8 of 12 jaar naar Nederland komt dus beetje respect voor die man

Van Persie is de beste Nederlandse voetballer die we op dit moment hebben en net als Gullit, gaf van Marwijk ook al aan dat van Persie nu al ongelofelijk goed is. Bovendien is hij nu lekker fris en fit en dat is zeker een voordeel op dit soort toernooien.

Ik snap trouwens niet waarom bij de landenpagina van NL, Sneijder als onze sterspeler staat. Van Persie is voor mij de absolute sterspeler van het NL elftal!

3 juni 2010 om 09:10

Tja Sneijder heeft natuurlijk wel alles gewonnen dit jaar, wat mij betreft zijn zowel Robben, vd Vaart, Sneijder als vpersie spelers uit de buitencategorie. Het is alleen erg jammer dat onze coach Kuyt daar tussen wil zetten.

3 juni 2010 om 09:11

lol? Sneijder is ook overduidelijk de beste speler van Nl...
Van Persie speelt aardig, maar om nou te zeggen dat hij op DIT moment de beste speler is...
Ik denk dat Van Persie nu nog niet eens op de 100% zit, Sneijder verkeerd echter in bloedvorm.

3 juni 2010 om 09:20

Voetballend gezien is van Persie voor mij altijd de betere speler geweest en dat gaat hij dit WK bewijzen. Ik vond Sneijder trouwens tegen Ghana nou niet echt in bloedvorm verkeren. Hij oogde ietwat gefrustreerd, naar mijn idee. Maar goed, jij mag een andere mening hebben, wat natuurlijk prima is.

3 juni 2010 om 09:22

De beste speler is robben. Dan heel lang niks en dan v persie, VDV en sneijder,

3 juni 2010 om 10:02

Euh de beste speler is verreweg van Persie. Die is van uitzonderlijke klasse als Torres of Rooney!
Sneijder, Robben zijn ook toppers maar absoluut niet zo als een fitte v Persie.
Persie is constant terwijl je dat van die andere 2 niet kan zeggen.
vdvaart in deze vorm hoort ook in het rijtje Robben en Sneijder, gevolgd door Bommel, Kuyt en de Jong (in mindere mate).

3 juni 2010 om 13:08

helemaal mee eens Dekuip1908.. wanneer mensen dat niet inzien,vind ik dat ze er geen verstand van hebben.. V.persie absolute ster,1 van de beste spelers ter wereld..hij hoort in de de top 5 van de wereld,zo niet dan sws in de top 10.. en robben,sneijder en vdv mogen al blij zijn als ze top 20 komen.. als nederland wereldkampioen word, gaat van Persie daar voor zorgen.. laten we het hopen met z'n allen

Ruud Gullit... Voetballen, dat kon hij!
Maar praten, over wat dan ook, dan kan hij beter niet doen.
Ruud Gullit... Open deuren intrappen, dat kan hij!
Maar praten, over wat dan ook, dat kan hij echt beter niet doen...

Tsja, Marco was ook geblesseerd. Maar Marco was nog niet zo'n ster als Van Persie. Een talent natuurlijk wel, maar toch een verschil.

Ten aanzien van Rooney heeft hij een punt. Maar het is allemaal lekker filosoferen, het gaat uiteindelijk om het resultaat.

En als we dan toch gaan vergelijken met het toernooi van 1988, dan ben ik van mening dat we destijds vooraf weinig twijfel hadden over onze verdediging. Die stond als een huis. Uiteindelijk slechts een enkel doelpunt van een struikelende Lineker en een penalty van de Duitsers na die schwalbe op Rijkaard.

En de verdediging van ons huidige Oranje baart me wel degelijk zorgen. Sterker nog, ik denk liever helemaal niet aan goede resultaten om teleurstelling te voorkomen.

ai, dit is een fikse klap voor van persie en het is te hopen dat hij zich erover heen kan zetten. want als gullit namelijk iets voorspelt, weet je bij voorbaat al dat die voorspelling niet gaat uit komen. het is dus te hopen dat van persie toch hard blijft werken al weet hij nu wel dat hij nooit meer de ster van het WK kan worden.

Ik denk ook dat van Persie een van de sterren zou kunnen worden.
Maar ik begin te twijfelen nu gullit het zegt.

Wat doet iedereen toch denigrerend over Gullit. Naar mijn mening zegt hij niks verkeerds hier en het is ook geen open deur. Hij geeft zijn visie over het WK van Van Persie, waarschijnlijk omdat dat hem wordt gevraagd. Hoezo wordt Gullit in zijn algemeenheid dan in twijfel getrokken hier? Wat een onzin om niks, reageer dan op wat hij zegt maar daar hoor je ook maar weinig mensen over!

Robin zal zeker een belangrijke rol opeisen, maar de grote ster zal, zoals altijd, Robben zijn.

Ongelooflijk hoor, hoe Van Persie wordt opgehemeld...
Tuurlijk, het is een goede voetballer! Maar om hem nu te vergelijken met 1 van Nederlandse beste voetballers ooit Marco van Basten vind ik wel heel erg ver gaan..

Daarvoor heeft van Persie nog veel te weinig gepresteerd. Tuurlijk, we mogen blij zijn met zon speler, maar laten we even reeel blijven...

3 juni 2010 om 13:12

naja misschien kan van Persie nog wel beter worden dan Van Basten.. als die bijv naar Barcelona zou gaan,zou die uit kunnen groeien tot misschien wel de beste speler van het jaar, hij heeft het pech dat die zoveel concurrentie heeft met Ronaldo,messi,xavi,rooney.. anders had die misschien wel meer bereikt dan Van Basten.. Beste Nederlandse voetballer allertijden was Dennis Bergkamp, gevolgd door Cruijf,van Basten en Van Persie!

Van basten was ten tijde van t toernooi nog niet de grote voetballer die hij later werd..
De toenmalig grotere Gullit zag dat Marco de man in vorm was en daarom speelde hij later in dienst van hem. Dat zie ik mannetje Sneijder nog niet doen...

Emdee...helemaal met je eens.....de realiteit wordt door de pers gauw verdraait....gullit is de beste nederlandse speler ooit.....en voelde zich nooit te goed om voor de rest op te draaien. (over die anders spelers doet de pers dan lyrisch....maar ze vergeten dat Gullit het voor ze mogelijk maakte)

herinner me een invalbeurt bij Oranje...ondanks dat hij geblesseerd was moest hij de vuile was opknappen...en bezorgde via een perfecte voorzet op Kieft Oranje de winst in een kwalificatie pot. (match tegen scandinavisch team)

Of van Persie de ster van het WK kan worden weet ik niet, Hij kan wel heel goed voetballen en kan zich meten met de top.

Vind het een beetje flauw dat de meesten Gullit zo uit lopen te kotsen, Hij is iemand die Nederland een titel heeft bezorgd dus we mogen met zn allen niet eens in zijn schaduw lopen. Bovendien zit hij al zo lang in de voetballerij, wie zijn wij om te zeggen dat ie er geen verstand van heeft ?

Ik denk trouwens dat de euforie ten aanzien van Nedereland een beetje te vroeg is, Tuurlijk zijn we goed op weg en ik denk ook dat deze groep meer dan ooit beseft wat er gedaan moet worden om wereldkampioen te worden. Wat me vooral opvalt is dat ze in wedstrijden waar niks (meer) op het spel stond en in vriendschappelijke wedstrijden toch ook de wedstrijd weet te winnen, waar dat in het verleden nog wel eens ontbrak aan gretigheid. Wat me ook opvalt is dat de bereidheid om een actie te maken groter is, zegmaar de drang naar het doel. We hebben wel vaker selectie gehad die steengoed waren maar dan zat je naar een team te kijken wat de bal driekwart wedstrijd rond tikte.
Ik vond Affelay en Kuyt in dat opzicht postief opvallen om maar niet te spreken van een Robben en van der Vaart, Alleen al voor hun heeft de tegenstander dubbele dekking nodig en dat geeft weer ruimte voor de spits en de opkomende mensen. Waar Nederland traditiegetrouw aan moet werken is dat als onze aanval afgeslagen word de spitsen van de tegenstander de bal niet op kunnen pikken en bij zich houden tot er bijsluiting is want NL speelt met veel mensen voor de bal en dat maakt het dus juist voor de tegenstander makkelijker, niks dubbele dekking, NL speelt achterin meestal één op één. Bij Bayern Munchen zag je hoe dat moest, aanval afgeslagen dan kwam de voorste linie helpen de bal terug te veroveren.

Nederland kan wereldkampioen worden, maar dat is eigenlijk niet ongebruikelijk op grote tournooien, we hebben altijd goede spelers gehad. Of we het ook worden ligt aan zoveel factoren dat het niet te voorspellen is. Denk aan wedstrijden tegen Portugal met ik geloof drie rode kaarten en elf gele, of Nederland de betere zijn tegen Brazilie en er dan uitvliegen door een onmogelijke bal. Om maar niet te spreken over Italie (verlies na strafschoppen) terwijl we domineerden. Of de Russen die twee jaar terug een super coach hadden en een geweldige vorm van de dag.

Alles is dus mogelijk, ook voor ons. Zou wel een keer terecht zijn als we het zouden redden

3 juni 2010 om 13:16

klopt wel wat je zegt, laten we het hopen, zou idd terecht zijn.. maar vond dat team tegen italie misschien wel de beste nederlands elftal aller tijden, damnn zo een team en zoveel pech

Het is elk wk en ek hetzelfde liedje....de media die weer doen alsof we fantastisch zijn.....en straks als het weer niet gelukt is eindeloze praat programmaas over .....hoe dit nou kan...we hebben zulke geweldige spelers.

Misschien eens een beetje realistisch worden in dit land. In 88 had nederland Koeman, Rijkaard, Gullit van Basten.....en werd het met Geluk EK kampioen......dat team had betere spelers als het huidige Oranje.....vooral de defensie is gewoon erg matig.

Jezus Christus Wat zijn sommige nederlands zeikerts aleen maar
mekkeren en klagen Zelfs als de man wat posetievs zegt over
een voetballer in oranje.. Word dat nog in een negetieve dag licht gezet
En wat johan cruif allemaal zegt is heilig ..

lijkt wel alsof mensen mee doen met johan derksen en die andere zogenaamde
verstand hebbende voetball anlysten Ze zijn gewoon jaloers om dat ze zelf geen flikker
hebben gepresteerd moeten ze andere mensen die meer hebben gepresteerd ...
in een negetiev daglicht zetten door aleen hun mindere dingen te vertellen of te bespreken
Dat is bij seedorf gebeurt bij gerald Vanenburg is dat gebeurt bij humpry mijnals is dat gebeurt
en zo kan ik er nog wat op noemen ..

titan57nl

je hebt gelijk de kans dat nederland het wk wint Is Heel klein in 88 was er de drie hoek rijkaart gullit basten jaren jaren later was het bergkamp davids seedorf kluivert bogarde de boers ectra die kampioen konden worden Als het kon was het toen ...nu niet meer

Graag wat meer Respect voor 1 van onze beste voetballers ooit. Voor de Nitwitts die Mr. Gullit afbranden en zeggen dat hij geen voetbalkennis heeft:

Erelijst als speler

Individueel

Nederlands Voetballer van het Jaar uit de Eerste Divisie (1981)
Nederlands Voetballer van het Jaar (1984)
Nederlands Voetballer van het Jaar (1986)
Europees voetballer van het jaar (1987)
Wereldvoetballer van het jaar (1987)
Wereldvoetballer van het jaar (1989)
Club

Kampioen Eerste Divisie 1980/1981 (hfc Haarlem)
Nederlands landskampioen 1983/1984 (feyenoord)
Nederlands landskampioen 1985/1986 (psv)
Nederlands landskampioen 1986/1987 (psv)
Nederlandse beker 1983/1984
Italiaans landskampioen 1987/1988 (AC Milan)
Italiaans landskampioen 1991/1992 (AC Milan)
Italiaans landskampioen 1992/1993 (AC Milan)
Italiaanse Super Cup 1988 (AC Milan)
Italiaanse Super Cup 1992 (AC Milan)
Italiaanse Super Cup 1994 (AC Milan)
Europacup I 1988/1989 (AC Milan)
Europacup I 1989/1990 (AC Milan)
Uefa Super Cup 1989 (AC Milan)
Uefa Super Cup 1990 (AC Milan)
Fifa Wereldbeker voor clubteams 1989 (AC Milan)
Fifa Wereldbeker voor clubteams 1990 (AC Milan)
Italiaanse beker 1993/1994 (sampdoria)
Engelse beker 1996/1997 (chelsea)
Nederlands elftal

Europees kampioen 1988

Bron: http://nl.wikipedia.org/wiki/ruud_gullit#erelijst_...

Wellicht als coach minder succes, maar toch zeeeeer veel respect voor deze man.

Van Persie 's buitengewone kwaliteiten staan buiten kijf....
Maar er zijn wel meer gegadigden......!

Ik weet het allemaal niet hoor. Ik ben zo bang voor het scenario: Geweldige poulefase spelen en dan door een Off-day uitgeschakeld worden in de kwartfinale. Ik hoop dat veel spelers in het buitenland geleerd hebben dat je door zakelijk te voetballen ook wedstrijden kunt winnen. On Topic: Mits Van Persie fit blijft en Nederland ver komt sluit ik niet uit dat hij gaat schitteren op het WK.

Wat een verstand heeft die Gullit er toch van! Dat had nou nog niemand in de gate, dat v Persie weleens een grote ster kan worden dit WK!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren