Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Guirassy bezorgt Dortmund nieuwe nederlaag; Weghorst scoort opnieuw

Laatste update:

Borussia Dortmund heeft opnieuw een pijnlijke nederlaag geleden in de Bundesliga. Nadat de ploeg van trainer Edin Terzic vorige week al verloor van Bayern München (1-4), ging het zaterdagmiddag ook mis tegen VfB Stuttgart: 2-1. De thuisploeg was vrijwel de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, maar moest toezien hoe Deniz Undav de openingstreffer van Niclas Füllkrug ongedaan maakte. In de slotfase maakte Serhou Guirassy de verlossende 2-1 voor de thuisploeg. Tegelijkertijd speelde TSG Hoffenheim met 1-1 gelijk bij FC Augsburg. Wout Weghorst opende de score en was zo voor de derde keer op rij trefzeker.

Het was Stuttgart dat het initiatief greep in de openingsfase en al snel een schietkans kreeg via Maximilian Mittelstädt. Een gevaarlijk ogende vrije trap leverde niets op, waarna de bal voor de voeten van de linksback kwam. Hij zag zijn poging een meter of twee naast gaan. Dortmund, met Donyell Malen op de bank, kon aanvallend niets bewerkstelligen, terwijl Stuttgart zijn tanden liet zien. Een gevaarlijke aanval leidde in de tiende minuut tot een strafschop, nadat Gregor Kobel Undav onderuithaalde. Kobel, die geel kreeg, maakte zijn fout goed door de inzet van Chris Führich te keren.

Na een half uur spelen had Stuttgart nog altijd het betere van het spel en weer had het de score kunnen en misschien wel moeten openen. Führich maakte tempo en gaf mee aan Undav, die geen controle over de bal kreeg, maar wel zag hoe de bal bij Jamie Leweling terechtkwam. Hij leek simpel binnen te kunnen tikken, maar rekende buiten de uitstekend keepende Kobel.

Tien minuten voor rust was het plotseling raak voor Dortmund. Marcel Sabitzer genoot te veel tijd en ruimte en bracht de bal naar de rechterkant bij Julian Ryerson. De Noor bracht scherp voor en zag Julian Brandt nog langs de bal schieten. Gelukkig voor Dortmund kreeg Füllkrug bij de tweede paal wel zijn voet tegen de bal: 0-1. Daarmee was het nog niet gedaan in de eerste helft. Stuttgart liet zich niet van de wijs brengen en maakte vlak voor rust gelijk. Een diepe bal kwam terecht bij Leweling, die Undav een niet te missen kans bood: 1-1.

De eerste grote kans na rust kwam op naam van Führich, die Kobel kansloos liet maar zijn schot centimeters naast zag gaan. Het zat Stuttgart bepaald niet mee die fase. Na een voorzet van Mittelstädt belandde de bal via Ramy Bensebaini en Nico Schlotterbeck net naast het doel van Kobel. Aan de andere kant kwam ook Stuttgart goed weg. Marco Reus bracht de bal snel bij Sabitzer, die zijn inzet via Dan-Axel Zagadou op de paal zag belanden.

Stuttgarts clubtopscorer Guirassy mocht het laatste kwart van de wedstrijd meedoen, nadat hij drie wedstrijden moest missen wegens blessureleed. Hij was met een slimme voetbeweging direct belangrijk bij een opgelegde kans voor Josha Vagnoman, die er ook achter kwam dat Kobel in topvorm verkeert. Even later ging Kobel toch in de fout, door de doorgebroken Silas te vloeren: strafschop. Guirassy ging achter de bal staan en schoot zijn vijftiende Bundesliga-treffer tegen de touwen: 2-1. Silas liet nog een uitstekende kans liggen, maar de voorsprong werd niet meer uit handen gegeven.

FC Augsburg - TSG Hoffenheim 1-1
Weghorst was in de afgelopen twee wedstrijden al trefzeker en had slechts 23 minuten nodig om ook in Beieren tot scoren te komen. Een aanval van Hoffenheim leverde in eerste instantie niets op, maar omdat Augsburg de bal niet goed weg kreeg, kreeg Marius Bülter een nieuwe kans om voor te geven. Hij vond bij de tweede paal de ongedekte Weghorst, die met een kopbal de verre hoek vond: 0-1.

Nadat Maximilian Beier en Grischa Prömel nalieten om de voorsprong van Hoffenheim te verdubbelen, kwam Augsburg een kleine tien minuten na rust op gelijke hoogte. Ermedin Demirovic sneed na een fraaie dribbel naar binnen en krulde de bal heerlijk in de bovenhoek: 1-1.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1Bayer Leverkusen3125605581
2Bayern München3122365169
3VfB Stuttgart3120473264
4RB Leipzig3119573862
5Borussia Dortmund3116962057
6Eintracht Frankfurt3111128545
7Freiburg3111713-1240
8Augsburg3110912-439
9TSG Hoffenheim3111614-839
10FC Heidenheim3191012-837
11Werder Bremen3110714-937
12Wolfsburg319715-1434
13Borussia Mönchengladbach3171113-732
141. FC union Berlin 318617-2430
15Bochum3161213-2530
16Mainz 053151313-1728
171. FC Köln3141116-3023
18Darmstadt313820-4317

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Wat fantastisch voor het prachtige VFB Stuttgart, echt gedomineerd vandaag! Zoveel zware jaren gekend de afgelopen 10 jaar maar ze zijn eindelijk weer terug in de Duitse top, waar ze thuishoren! Dat het nog lang zo mag doorgaan!

11 november 2023 om 17:49

Niet normaal. Die hadden echt 3 a 4-0 voor moeten staan na 35 minuten spelen. Gelukkig hebben ze zich goed herpakt na de 0-1. En Führich pfff. Wat een speler en wat een seizoen heeft die. Die jongen was echt overal vandaag.

Blijf het toch raar vinden dat er voor dat soort situaties een penalty wordt gegeven. De pass is eigenlijk te hard en gaat van het doel af, de spits is er net eerder bij dan de keeper, tikt de bal erlangs (zonder die ooit nog te kunnen halen), gaat dan liggen en krijgt een penalty. Het zal allemaal misschien wel volgens de regels zijn, maar eigenlijk vind ik dat je hier geen penalty voor zou moeten krijgen. Misschien zoiets als dat wanneer de bal van het doel af gaat en de aanvaller kan er niet meer bij, dan geen strafschop. Op de overwinning van Stuttgart viel weinig af te dingen overigens.

We waren zo verschrikkelijk slecht vandaag, dat elk woord te veel geschreven is. Hier laat ik het dus ook maar bij..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren