Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Grootste talent van Nigeria’ onderhandelt in Venlo over contract

Laatste update:

Uche Nwofor en Robin Udegbe (die overigens in Duitsland is geboren) krijgen er bij VVV-Venlo mogelijk een landgenoot bij. De negentienjarige Mustapha Babadidi is momenteel in stadion De Koel om te onderhandelen over een contract. Dat meldt De Telegraaf. VVV-Venlo heeft de voorbije jaren vaker Nigerianen onder contract gehad, zoals Michael Uchebo (tegenwoordig Cercle Brugge) en Ahmed Musa (CSKA Moskou).

Babadidi, aanvaller van beroep, speelt momenteel in eigen land voor Gombe United. De jongeling staat te boek als het grootste talent van Nigeria en volgens sommigen zelfs van Afrika. Babadidi is naar verluidt razendsnel en kan uit de voeten als centrumspits of rechtsbuiten. Tony Harris, de zaakwaarnemer van Babadidi, bevestigt in gesprek met De Limburger dat er gepraat wordt.

Hij houdt echter wel alle opties open voor zijn cliënt. "Mustapha is momenteel in Venlo en wellicht komt het zover dat hij dit seizoen al voor VVV gaat spelen", aldus Harris. Een woordvoerder van de club spreekt onderhandelingen met Babadidi tegen. In de wandelgangen werd hij afgelopen zomer ook al met VVV in verband gebracht, maar destijds zou een transfer niet door zijn gegaan wegens een knieblessure van de aanvaller.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Ik kan me niet voorstellen dat geen grotere club interesse heeft in "het grootste talent van Afrika".....

17 januari 2013 om 13:23

Nigeria is niet heel Afrika (beetje snel gereageerd, en lees nu ook dat sommigen zelfs van Afrika zeggen. Maar dat geloof ik niet eigenlijk..)

VVV heeft de laatste tijd toch een paar mooie spelers gehad en daarvoor een mooi geldbedrag gekregen uiteindelijk. Wellicht weer een speler die hoge ogen kan gooien in Venlo.

17 januari 2013 om 13:25

Er word ook gezegd dat hij volgens sommigen ook het grootste talent van Afrika is. Ik kan mij dus die verwarring wel voorstellen. Als hij daadwerkelijk het grootste talent is van Nigeria, zullen er toch ook wel grote clubs zijn die hem willen hebben?

Edit: @ruuddd heeft zijn reactie al aangepast.

17 januari 2013 om 13:26

Verwijder maar, hij heeft het al aangepast.

17 januari 2013 om 13:27

Waarschijnlijk een broodje aap verhaal inderdaad. Misschien dat de mensen om hem heen hem het grootste talent van Afrika vinden, zonder dat ze anderen zien.

17 januari 2013 om 13:28

"de jongeling staat te boek als het grootste talent van Nigeria en volgens sommigen zelfs van Afrika."

Dus wel degelijk volgens sommigen grootste talent van Afrika...
Zal wel een goede speler zijn hoor, aangezien de scouting van Vvv-venlo zijn zaakjes normaal gesproken wel op orde heeft. Alleen grootste talent van Afrika? Misschien omdat hij nog in Afrika speelt?

17 januari 2013 om 13:51

Misschien is hij wel groter dan 2meter, vandaar grootste talent.

ON: er zijn ook over de 30 talenten die de 'nieuwe'[vul naam maar zelf in] worden genoemt. Niets meer dan een marketing strategie lijkt me.

Overigens wel leuk dat VVV zo toch leuke talentjes weten te vinden, zoals Honda en Musa. Dat maakt het toch leuker om de club te volgen als je er geen fan van bent.

17 januari 2013 om 14:41

Los van of het het grootste talent van nigeria of afrika is, is dit wel een ideale speler voor venlo! vvv heeft al eerder bewezen dat die afrikaanse aankopen geld kunnen opleveren

17 januari 2013 om 16:46

Musa wel ja, maar spelers als Uchebo en Emenike hebben geen cent opgeleverd.

Als je spelers van buiten de EU aantrekt betaal je toch een aanzienlijk bedrag aan salaris? Waarom zoekt VVV het dan niet wat dichter bij huis?

17 januari 2013 om 13:23

Ik geloof 250.000 of 300.000 euro per jaar.

17 januari 2013 om 13:52

Vorig jaar was het salaris van een niet EU speler € 550.000

http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=157104

Maar er is een manier om dit terug te brengen. Zo kan de speler de club sponsoren waar zn een deel ervan terug stroomt naar de club. Dit deed Willem II ten tijden dat ze Veloso indienst hadden.

17 januari 2013 om 14:02

€ 550.000,- geldt alleen voor spelers 21 jaar.
21 jaar is het € 275.000,-

Nederlandse jongens zijn iets goedkoper, maar of ze willen zelf niet voor een club als VVV spelen, of hun oude club vraagt de hoofdprijs. Vvv-venlo heeft nog nooit een noemenswaardige afkoopsom moeten betalen voor deze spelers, dus het valt allemaal reuze mee!

17 januari 2013 om 13:25

omdat vvv het van dit soort onbekende pareltjes moet hebben. Spelers die niet iedere club op de radar heeft.
Wanneer je in europa balt en je doet het leuk, willen vele clubs je snel hebben. VVV trekt dan waarschijnlijk aan het kortste eind

17 januari 2013 om 13:35

Ja maar kan VVV het zich veroorloven om voor -als ik het moet geloven 527.000e per jaar- een zogenaamde parel binnen te halen?

17 januari 2013 om 13:37

waarschijnlijk wel, anders zouden ze het niet doen.

17 januari 2013 om 13:45

hij is onder 21 en ontvangt de helft van jouw bedrag.

Als nog steeds een behoorlijk bedrag, maar vvv denkt dit terug te verdienen. Lukt de ene keer wel en de andere keer niet.

VVV neemt maar voor een deel het risico. De rest ligt bij investeerders (vaak hai berden zelf en/of mister Roda jc (hend.) onbekend of er meerdere investeerders zijn. (firma scelta zal wellicht ook nog investeren, grote vriend van hai)

17 januari 2013 om 13:26

Spelers van buiten de EU moeten een jaarsalaris van minimaal 527.000 per jaar hebben. Talenten die jonger zijn dan 20 en van buiten de EU komen moeten minimaal 236.000 per jaar verdienen.

17 januari 2013 om 13:27

Aangezien deze methode in het verleden al z'n vruchten heeft afgeworpen voor de club, inzake Honda en Musa.

Als het grootste talent van Nigeria naar de kelder van de eredivisie gaat dan is dat land ook niet echt geweldig lijkt mij.

18 januari 2013 om 20:24

Een aantal jaar geleden had VVV ook de kans om Kagawa en Eji Kawashima over te nemen. Zoals bekent op dit moment een van de beste spelers van Japan op dit moment. Dat blijkt maar weer dat het ook voor VVV niet onmogelijk is om zulke spelers aan te trekken. Laten we voor de Eredivisie hopen dat dit ook een mooie toevoeging is

Mmmmm, grootste talent van Nigeria (volgens sommige van heel Afrika) en dat gaat dan een contract tekenen bij Vvv??

Lijkt mij een aardig broodje aap verhaal, van dat grootste talent dan, tekenen bij VVV zou zo maar eens kunnen natuurlijk

nieuwe Banbangida misschien?

zeker goed van Vvv-venlo, allemaal die afrikanen Japanezen hier naar Venlo halen en over 2 a 3 jaar weer door verkopen.

17 januari 2013 om 13:46

Jammer dat ze kagawa hebben laten lopen. stond hier destijds ook op het punt om een contract te tekenen.

Aan alle sceptische pessimisten boven mij:

VVV kon Musa toch ook halen!

On: Zou heel mooi zijn, ik ben benieuwd.

VVV heeft in het verleden aangetoond dat talenten daar prima door kunnen stromen zoals Honda en Musa. VVV blijkt ook goede contacten te onderhouden in Afrika als je kijkt naar bijvoorbeeld Musa, Nwofor en Uchebo. Uiteraard raar als dit 1 van de grootste talenten is van Afrika dat er geen grotere clubs achter hem aanzitten maar de stap naar VVV hoeft absoluut niet verkeerd uit te pakken als je kijkt naar het recente verleden.

Nou ja ze hebben natuurlijk al een aantal voltreffers gehad. Ook een paar flinke missers maar volgens mij staan ze op die balans nog steeds flink in de plus als het gaat om dit soort jongens,

Mustapha Babadidi lijkt op Babidi van Dragonball Z xd

http://images3.wikia.nocookie.net/__cb20100624231... 349/dragonball/images/7/73/babidi4.jpg

On-topic:

Ik weet niet of we hier veel meekunnen. Nwofor had Benfica afgewezen en kijk wat hij nu is. Niet eens de uitblinker van VVV en hij kost voor Vvv-begrippen handenvol aan salarisgeld.

Olympique Marseille zat ook achter hem aan, maar aangezien Vvv-venlo eerder was en zijn zaakwaarnemer ook die van Musa en Nwofor is, heeft VVV de beste kaarten!

Hij heeft overigens al zijn debuut in het eerste van het Nationale Elftal gehaald. Zal dus wel iets kunnen lijkt me! Leuk. Vooral omdat Reimerink nog steeds geblesseerd is/nog niet heeft kunnen mee doen.

Niemand weet precies hoe oud deze jongen is, naar verluidt is hij nog maar 16. Hier is een artikel in het Engels over hem.
http://westafricanfootball.com/2012/02/13/ mustapha-babadidi/

(spatie weghalen tussen / en mustapha.)

17 januari 2013 om 16:25

Dat is altijd met die Africanen heel moelijk om te beoordelen je ziet ook vaak dat ze voor hun 30ste al op zijn omdat ze dus veel ouder waren dan gedacht.

17 januari 2013 om 18:04

Inderdaad, volgens de Fifa is hij 16. En ik heb via een betrouwbare bron (een Nigeriaanse verslaggever) vernomen dat hij vorig jaar de Middelbare School heeft afgemaakt.

17 januari 2013 om 18:20

Ik had vroeger een videoband van Ajax en de Toekomst waar aan een aantal jongens werd gevraagd hoe oud ze waren.
Ze moesten allemaal rekenen hahah ze wilde allemaal jonger zijn zo vielen ze meer op.
Ok nou ja we zien het wel maar een speler van 16 van buiten de EU mag toch niet komen.

18 januari 2013 om 09:19

En jij met je 16 lentes hebt een betrouwbare bron in de journalistieke wereld in Nigeria....er wordt overigens overal gecommuniceerd dat hij 19 is.

Musa en Honda waren voltreffers, Yoshida redelijk, daartegen over staat een legertje miskopen of minder geslaagde spelers (nkume, Cullen, Uchebo, Nwofor), en mislukte huurspelers (de 4 Portugezen).

Maar het zal wel de moeite waard zijn, anders zou VVV hier niet mee doorgaan.

Wel worden in sommige artikelen al weer vraagtekens gezet bij de juiste leeftijd van deze speler.

VVV heeft aantrekkingskracht voor Nigerianen aangezien voor veel Nigerianen VVV een opstap is naar een grote club.

Ik heb zo het vermoeden dat dat talentvolle wel weer mee gaat vallen.

Dit is er weer eentje in de categorie het grootse talent van ..... begint een beetje op de talentenjachten op de nl tv te lijken. Het schijnt een talent te zijn maar over een jaar hoor je er niks meer van .

17 januari 2013 om 14:08

ach ja, wanneer je op deze leeftijd topscorer van de Nigeriaanse Premier League bent en opgeroepen wordt voor het nationale elftal, zal je heus wel kunnen voetballen.

Het valt of staat bij een goede begeleiding en of deze speler zich wel of niet thuis gaat voelen.

toch een risicovolle plan van aanpak aan de kant van Vvv!

17 januari 2013 om 17:01

Hoezo? VVV financiert deze spelers via investeerders. (lees Hai Berden en sponsors).

En als je voor Musa €5.000.000 krijgt, Honda €10.000.000 en Yoshida €2.700.000 mag er toch wel eens eentje mislukken. Ik zie hier geen risico...

Er wordt zelfs volgens sommigen gezegd dat dit het grootste talent van de hele wereld is!

Grootset talent van Nigeria en wellicht van heel afrika... Ik wil het eerst nog wel eens zien.

Volgens mij haalde twente een paar jaar geleden de beste voetballer van heeeel azie binnen. Die ook wel de David Backum van Azie werd genoemd. Wat heeft het Twente opgeleverd? 3x helemaal niks !!

In het geval van VVV mag natuurlijk gezegd worden dat ze met Musa en Honda veel winst hebben gemaakt. Maar die ene zin: grootste talent van nigeria vind ik zo''n bullshit.

Grootste talent van wat dan ook wil inderdaad niks zeggen. maar hij zal kunnen voetballen.
Tony Harris, de zaakwaarnemer van Musa is ook zaakwaarnemer van Mustapha Babadidi.
Het zou dus goed kunnen mede door Harris en het voorbeeld van Musa dat hij als groot talent voor VVV kiest en niet voor een grotere club.

VVV haalt weer Afrikanen binnen. Allemaal leuk en aardig maar als het niveautje Uchebo/nwofor is dan kun je beter een speler uit Nederland halen. Hoef je bovendien niet dat belachelijke minimumsalaris van drie ton per jaar te geven. Als het echt buitenklasse is, okee. Anders moet je je er als club niet aan wagen.

17 januari 2013 om 14:43

De salarissen van deze spelers worden gefinancierd door Hai berden en zijn zaken partners.
Bij doorverkoop strijken zij dus ook de grootste winst op.

17 januari 2013 om 14:48

Afrikanen? Het is er maar 1 hoor! En zolang Nederlandse jongens zich zelf te goed vinden voor clubs als VVV zullen ze wel moeten!

Bovendien is dit goedkoper dan wanneer je een Nederlander voor bijv. € 500.000,- moet overnemen en hem 2 ton per jaar moet betalen! Deze komt gratis en kost € 275.000,- per jaar.
Hij kan dus 3 jaar voetballen voor een bedrag dat een Nederlander al in het 1e jaar kost.

Kijk nu naar zo'n Godee van Agovv. Daar zit 75 van de eredivisieclubs nu achteraan. Hoeveel acht je de kans dat VVV een dergelijke speler kan overnemen? Ik denk 0
Daarbij levert zo'n jongen straks niets op. Dus is het niet interessant om hier Überhaupt aan te beginnen.

17 januari 2013 om 16:18

Ze zijn al tijden bezig met Nigerianen verschepen. Bovendien lopen er in de jupiler league ook spelers rond van kaliber Nwofor die echt niet zoveel hoeven te kosten (zeker geen half miljoen!), en krijgen zij ook geen 2 ton per jaar.
Maar aangezien Berden deze handel financiert zal VVV er lak aan hebben.

nou laat komen zeg ik dan maar, schiet hij er 5-10 in en een jaar later gaat die voor 5 miljoen naar Rusland.

met die grote Afrikaanse talenten moet je altijd maar afwachten. Vaak zijn ze (veel) ouder dan op hun paspoort staat, en verder snap ik niet dat, als hij echt zo'n groot talent is er een enkele echte (europese) topclub geinteresseerd is in deze speler.

Ik kan niet ontkennen dat VVV en Nigeria een goede match is, komen namelijk vaak genoeg prima spelers voor deze club vandaan. Maar ik denk dat het wel heel makkelijk is om te roepen van het grootste talent van Nigeria en misschien wel heel Afrika. Deze titel wordt sowieso al maandelijks aan een andere jongeling toegewezen en daarnaast is VVV over t algemeen geen club waar je terecht komt als je uitzonderlijke talenten heb..

ik hoop echt dat die naar venlo komt hij is echt beste speler van nigeria komop vvv

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren