Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Groenendijk schrikt van schandaal: ‘Als het waar is, ben ik daar ziek van’

Laatste update:
/

Zeker twee wedstrijden van Willem II zouden zijn gemanipuleerd door Aziatische matchfixers, zo schrijft de Volkskrant. Voormalig Willem II-speler Ibrahim Kargbo is naar verluidt hoofdpersoon in het omkoopschandaal. Hij zou geld hebben aangenomen van matchfixers uit Singapore. De betrokken Willem II-spelers zouden samen een ton per wedstrijd hebben gekregen om (met meerdere doelpunten verschil) te verliezen van Ajax en Feyenoord; Ajax-Willem II (4-0) op 17 oktober 2009 en Feyenoord-Willem II (1-0) op 19 december 2009.

Alfons Groenendijk weet niet wat hem overkomt. De nu trainer van Universitatea Cluj in Roemenië stond toentertijd voor de selectie van Willem II, dat tegen degradatie streed. “In zo'n jaar probeer je met elkaar er alles aan te doen om in de Eredivisie te blijven, en als je dan dit soort dingen hoort, dan schrik je wel”, erkent Groenendijk aan Omroep Brabant. Hij kan zich niets opvallends herinneren. "Ajax-uit is een wedstrijd die je natuurlijk kan verliezen als Willem II zijnde. Ik heb niks gemerkt aan mijn spelers, net zoals bij Feyenoord. Die wedstrijd hebben we in mijn beleving goed gespeeld, daar zat zelfs meer in.”

/

“Maar de Volkskrant heeft feiten en e-mails, dus ja, wie ben ik dan om te zeggen dat het niet gebeurd is? Ik heb in elk geval niks gemerkt aan mijn spelers”, verzekert Groenendijk, zonder zijn ogen te sluiten voor matchfixing. "Ik wil zeker niet mijn kop in het zand steken, want als het in heel Europa gebeurd, dan is het ook mogelijk in Nederland." Het dagblad zegt met drie matchfixers te hebben gesproken. Zij zouden onafhankelijk van elkaar Kargbo en Willem II in verband hebben gebracht met matchfixing.

“Als het waar is dat er wedstrijden zijn gemanipuleerd, ben ik daar ziek van. Ik heb bij Willem II alles gegeven wat ik had", reageert Groenendijk in gesprek met de Volkskrant. “We vochten met z'n allen om in de Eredivisie te blijven. Mijn ontslag bij Willem II, in februari 2010, heeft echt wat met mij gedaan. Ik begrijp het nog steeds niet. Ik hoop dat de waarheid boven tafel komt."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

dit zijn wel de slechtste matchfixers ooit. Ajax wint altijd thuis ruim van Willem II en bij die andere wedstrijd slagen ze er niet eens in om dik te verliezen.

17 januari 2015 om 11:27

Wie denk jij nou dat de "gokmaffia" gaat omkopen? De beter betaalde spelers? of die mindere spelers die minder verdienen en dus eerder vatbaar zijn voor omkoping? En wat zou jij omkopen? Iets heel opvallends zoals een 0-4 zege voor W2 in de Arena? of iets onopvallends zoals een 4-0 nederlaag voor W2 in de Arena? Het zijn criminelen die natuurlijk niet op willen vallen. Dus ze gaan Ajax niet omkopen om 3 eigen goals te maken.

17 januari 2015 om 12:51

Dat zijn wel bets die minder opvallen waar willem 2 met 3 goals verschil van rkc moet verliezen. Dat moet je ook in overweging nemen. Dat gaat namelijk opvallen als er spelers dan finaal falen.

Ik snap sws niet dat als je zoieta doet als speler of matchfixer dat je dat via telwfoon of mail doet. Dan weet je altijd dat er bewijs is en achterblijft

Ik snapvhet niet helemaal zijn Ajax en Feyenoord nou ook in de fout gegaan nee toch?

17 januari 2015 om 11:31

Nee, Ajax en Feyenoord staan hier los van.

17 januari 2015 om 11:44

Willem II ook. Als club kun je dit niet uitsluiten. Voetballers zijn mensen en schijnbaar voor een luizige ton al te bewegen dit soort dingen te doen.

Die luizige ton graag in perspectief zien natuurlijk. Voor een prof, ook bij Willem II is een ton niet echt een bedrag waar je het warm van krijgt als je bedenkt dat ze daar zo ongeveer hetzelfde bedrag als salaris opstrijken(exclusief premie's). Een bedrag waar je een heel goed leven mee kan hebben. Met een extra ton loop je dan niet binnen.....

De, als ik me niet vergis, toch zeer geliefde Kargbo(onder de W2 fans)had dus twee gezichten? Financieel graag tot op de laatste euro uitkleden(en dat geld voor alle betrokken spelers).

17 januari 2015 om 12:21

Schvn

Een speler van Willem 2 verdiend normaal maximaal 1 ton per jaar ongeveer... Met zo een schandaal 1 ton in een weekend..

17 januari 2015 om 11:35

Als ik alles goed begrijp, hebben de clubs Ajax en Feyenoord, noch een vertegenwoordiger van die clubs (speler, coach, ... ), noch de scheidsrechters hier iets mee te maken. Er zouden slechts 1 tot 3 spelers van Willem II bij betrokken zijn, dus ook bij deze club geen andere vertegenwoordiger.

Alles moet nog officieel bewezen worden in de rechtszaal, dus tot nu toe zijn het alleen nog maar veronderstellingen dames en heren!

Wel slecht van Feyenoord. Tegen Willem II dat zijn best niet doet, met maar 1-0 in de Kuip winnen.

17 januari 2015 om 12:08

Feyenoord speelde dat jaar sowiezo slecht, eindigde ook 10e volgens mij

Edit: heb het opgezocht ze eindigde 4e dat jaar. 2010/2011 eindigden ze als 10e

Willem 2 maar laten degraderen dan. Gebeurde in Italië ook..

17 januari 2015 om 11:30

In Italie lag dat heel anders. Daar werden clubs teruggezet omdat de clubs scheidsrechters omkochten. Hier gaat het dus waarschijnlijk om spelers en helemaal buiten de club om. De spelers moet je dan aanpakken niet Willem II.

17 januari 2015 om 11:33

Dat was vele malen groter en opvallender.

17 januari 2015 om 11:33

Vind ik te kort door de bocht. Zeker omdat Willem II hier geen voordeel uit heeft gehaald als vereniging. Ik zou het beter vinden als de betrokken spelers worden gestraft. Die hebben uiteindelijk deze puinzooi veroorzaakt.

Even voor degene die het niet snappen, het ging er in dit geval om, om met een bepaald aantal doelpunten verschil te verliezen.
Daar valt dus veel geld meen te verdienen als je daar op wed.

17 januari 2015 om 12:31

Inderdaad,
Een reguliere Ajax of Feyenoord overwinning zou je normaliter slechts 1,20 keer je waarde opleveren... wanneer je kiest voor een -2 of -3 handicap dan levert dat toch al snel 2,5 à 3x je waarde op.

Dat is dan aardig geld pakken (mits het uitkomt)

Zelfs als ze zijn omgekocht heeft Feyenoord nog moeite om van de tegenstander te winnen

Nee, maar dit is belachelijk natuurlijk en moet per direct de kop in worden gedrukt. Een paar jaar geleden kwam dat boek over de voetbalmaffia uit van VI, dan gaat een hele wereld voor je open waar je je helemaal kapot van schrikt.

Wel een beetje raar om die wedstrijden te manipuleren, want meestal winnen Ajax en Feyenoord die wel, maar toch is het jammer dat er waarschijnlijk matchfixing heeft plaatsgevonden in de Eredivisie.

Zo te zien begrijpen de meesten essentie van match fixing niet! Het wordt niet alleen op het resultaat gegokt maar ook op dingen als eigen doelpunt, eerste corner, eerste ingooi, eerste gele kaart etc. Het is juist in de wedstrijden tegen sterke clubs dat dit soort dingen niet opvallen!

Nou Alfons dan zou ik niet te lang blijven in Roemenie. Zelfs de grenspolitie is corrupt daar en dan heb ik het niet eens over de voorzitters.

Als je een criminele werknemer in dienst hebt zonder dat je dat weet kun je daar als werkgever natuurlijk niks aan doen......verloor feyenoord in dat seizoen ook niet met 10 - 0 in ehvn

17 januari 2015 om 12:07

dat was een seizoen later..die 10 10 10 10-0..

Stel het word ook echt 100 procent bewezen... Wat kunnen de mensen doen die daar de dupe van werden? Zoals deze coach, meerdere medewerkers en de club zelf. Want door die spelers die zijn omgekocht raakte andere misschien wel hun baan kwijt? Imagoschade.. Enzo

Denk dat dit nog pas een klein begin is van een hele lange reeks met omgekochte wedstrijden. Het gebeurd bijna zeker overal....

Dit is toch een van de redenen dat hij ontslagen werd? Ik kan me voorstellen dat hij daar ziek van wordt. Doordat er een wedstrijd verkocht is blijft de speler in kwestie chantabel en kunnen ze eisen aan hem stellen. De kans is groot dat er meer uitslagen gemanipuleerd zijn. Groenendijk werd ontslagen omdat Willem II niet presteerde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren