Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Greenwood kan met transfer terugkeren in Europese top: contacten al gelegd’

Laatste update:

Mason Greenwood staat in de concrete belangstelling van Atlético Madrid, zo meldt Marca. De 22-jarige rechtsbuiten raakte ernstig in opspraak bij Manchester United en wordt dit seizoen verhuurd aan Getafe, waar hij opnieuw grote indruk maakt. Atlético heeft de eerste contacten al gelegd om Greenwood binnen te kunnen halen.

Getafe kon Greenwood onder hele gunstige voorwaarden binnenhalen. De Spaanse club verwierf 25 procent van de transferrechten voor een bedrag van slechts één miljoen euro, weet Marca. Voor dat bedrag speelt Greenwood dit seizoen bovendien op huurbasis bij Getafe.

Greenwood speelde voor het laatst voor Manchester United op 22 januari 2022. Meer dan anderhalf jaar later maakte de enkelvoudig Engels international zijn rentree op profniveau bij Getafe. De jongeling had logischerwijs enkele weken nodig om wedstrijdritme op te doen, maar presteert de laatste weken erg goed in LaLiga.

Van de laatste acht competitiewedstrijden verloor Getafe er slechts één (vijf keer winst, twee keer gelijk). Greenwood produceerde in die reeks van wedstrijden twee goals en drie assists. Getafe staat verrassend achtste in LaLiga.

Atlético onderzoekt de mogelijkheden om Greenwood binnen te halen. De vleugelspits lijkt het seizoen hoe dan ook af te maken bij Getafe en ligt vervolgens nog slechts één seizoen vast bij Manchester United. Als de Engelse grootmacht daadwerkelijk niet verder wil, ligt een definitief vertrek in de zomer voor de hand.

Getafe lijkt financieel te kunnen profiteren van kans die de club aan Greenwood geboden heeft om terug te komen. "Wij houden alle opties open, zelfs om hem te behouden", zegt clubeigenaar Ángel Torres. "We zijn heel blij met Greenwood."

"We zouden hem zelfs kunnen kopen, maar er is nog niet gesproken over een prijs." Getafe moet het standpunt van Manchester United afwachten. "Er heeft ook een aandelenoverdracht plaatsgevonden bij die club." INEOS verwierf 25 procent van de aandelen en heeft nu dus medezeggenschap.

De vermeende verkrachtingszaak rond Greenwood


Greenwood werd in januari 2022 gearresteerd op verdenking van mishandeling en verkrachting van zijn vriendin Harriet Robson. Dat gebeurde nadat Robson beeldmateriaal van de mishandeling had gedeeld op social media. Inmiddels heeft Robson alle aanklachten jegens Greenwood ingetrokken en is ze zelfs weer met hem samen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prima. Zijn wij ervan af. Wat mij betreft hoeft hij niet terug te komen. Ik weet het, niet veroordeeld, maar wat er bekend is, is voor mij voldoende om hem niet meer in een United shirt te hoeven zien.

30 december 2023 om 13:43

Goed wij leven in een wereld waarin Trial by media zwaarder weegt dan een echte veroordeling van een rechter klaarblijkelijk.

30 december 2023 om 13:45

Normaal gesproken helemaal met je eens. Echter was hier overduidelijk bewijs en lijkt trial by media hier terecht.

30 december 2023 om 13:47

Sorry, maar ik kan zelf wel bepalen of een vent wiens vriendin onder de blauwe plekken zit en als er een geluidsopname is waarin hij doodleuk aankondigt dat hij haar gaat verkrachten schuldig is of niet. Of hoe zou dat met jouw zus zitten? Ga jij dan ook lekker met die vriend van haar op de koffie onder “de rechter bepaalt”? Je hebt zelf toch ook hersenen?

30 december 2023 om 13:48

De dingen die hij in de filmpjes en geluidsopnames heeft gezegd behoeven geen rechterlijke veroordeling te hebben om het te verafschuwen.

30 december 2023 om 14:09

Cali88mero als je de zaak niet kent, comment dan niks.

30 december 2023 om 14:13

Hij is niet veroordeeld door een rechter omdat de aanklacht werd ingetrokken. Betekent niet dat hij onschuldig is..

30 december 2023 om 14:17

Nou ja, ik wilde hier dus best inhoudelijk op reageren, maar het is eigenlijk hieronder al wel duidelijk aangegeven. Ik hoop alleen dat de likes die je krijgt van mensen zijn die het verhaal niet kennen, maar met de wereld waarin we leven, ben ik bang van niet…

30 december 2023 om 14:26

Je hebt mensen die doorgeslagen zijn en bij zowat alles tegendraads gaan doen omdat ze "anti-woke" willen zijn of zoiets stoms, tegen problemen die niet bestaan. Zie ook hier. Ze zouden Ridouan Taghi nog verdedigen als zijn tegenstanders bestond uit "woke"-mensen.

30 december 2023 om 14:45

Nee maar ik vind het zelf heel raar dat je vriend je veerkracht en vervolgens paar maanden later ben je doodleuk zwanger alsof er niks aan de hand is en ben je big familie wij moeten stoppen hier in dit kut land met denken dat wij Nederlanders heilig zijn want hmmmm verre van. Iedereen verdient een 2 de kans. Als moordenaars die kunnen krijgen waarom hij niet. Alleen iedereen heeft een mening tegenwoordig dat we de realiteit voorbij lopen af en toe. Ik heb politie vrouwen zien kloppen paar jaar terug bij denhaag en na paar dagen hoor je niks meer dus dat kan en mag allemaal wel maar nee dat ene jonge voetballer moet een voorbeeld zijn voor de rest van de wereld toch.

30 december 2023 om 17:20

Freddy? Zoek anders even op hoe ze in Engeland over Greenwood denken, met je "wij Nederlanders."

30 december 2023 om 18:31

Als z’n vriendin hem kan vergeven, dan moet jij het toch ook op kunnen brengen? De mogelijkheid om te kunnen vergeven is een mooie eigenschap. En Manu kan hem zeker goed gebruiken…

30 december 2023 om 13:54

Ben het er niet mee eens. Tuurlijk wat hij heeft gedaan valt niet goed te praten, maar we gaan nu niet doen alsof het de einde van de wereld is. Sommige spelers hebben ergere dingen gedaan & trappen nog steeds tegen een bal aan.Ik ben van mening dat Greenwood een 2e kans verdient. Daarnaast beschikt hij ook nog eens van de kwaliteiten, is hij beter dan iedereen die bij ons voorin loopt & z’n talent spat ervan af. Juist wat we bij United missen. & als ik me niet vergis, was ETH hem liever rijk dan kwijt. INOES gaat nu bepalen of hij gaat of niet.Dus ben benieuwd!

30 december 2023 om 15:16

Ten Hag zou ik dan ook niet als moreel kompas gebruiken, die heeft naar mijn mening Promes ook wel iets te hard zitten verdedigen bij Ajax omdat EtH de goals van Promes op dat moment nodig had en over de coronacrisis (ongeacht wat waarheid was in die discussie, deze wil ik absoluut niet opstarten) had hij ook wel zijn woordje klaar op het moment dat het hem goed of slecht uitkwam.

Ik blijf Ten Hag een hele goede trainer vinden, maar dat soort dingen moet je hem niet over laten gaan (en over transfers natuurlijk. Wel heb je gelijk dat hij waarschijnlijk met twee vingers in de neus de basis inwandelt op het moment, maar ik zou het sterk vinden van United als ze hem alsnog lozen. Hij mag dan wel niet veroordeeld zijn, het materiaal wat naar buiten is gekomen liegt er niet om.

30 december 2023 om 17:22

Wat ik hier vooral lees is dat United hem volgens jou kan gebruiken, dus dan verdient hij een tweede kans. Ben eens benieuwd als ze volgende week een, ik noem maar wat, Maguire voor de rechter slepen...

30 december 2023 om 15:49

@panFC wat er bekend is, is vooral een eenzijdig verhaal van voice-memo's. Heeft de dame in kwestie ook haar voice-memo’s laten horen met wat zij allemaal gezegd en gestuurd heeft waardoor hij zo reageert? Zijn reacties zijn niet goed maar waar twee vechten hebben twee schuld waarvan wij maar één verhaal middels de media hebben vernomen.

30 december 2023 om 15:56

Ik zie hem HEEL graag terug komen bij manu! Ja ik weet het, maar dat is klaarblijkelijk afgehandeld, en zo engels toptalent zijn ze daar op links gewoon nodig! Ik hoop dat ze t aandurfen.

30 december 2023 om 19:20

Wie ben jij om hem niet meer in united shirt te hebben? Die jonge heeft een fout gemaakt en heeft er van geleerd. Dus gun hem nieuw begin.

Tsja, wat moet je hier van zeggen. Ik gun haar en het kind als ze ooit gaan scheiden het beste. Dus is het voor hun het beste als hij nog wat geld kan binnen harken in de toekomst. En op en 1 of andere manier ben ik niet verrast met clubs als Getafe en Atletico.

Wil m graag terugzien bij Utd. Het zou me pijn doen om hem ergens anders te zien excelleren dan op Old Trafford!!

30 december 2023 om 13:47

Ik denk niet dat deze jongen nog in Engeland kan voetballen. De media en de supporters daar zullen hem nooit met rust laten.

30 december 2023 om 13:57

Pff snap je heb niets liever. Het is echt een goede voetballer. 2 benig, skillvol, behendig, technisch, neusje voor de goal!
Liefst over 2 dagen al terug halen!

30 december 2023 om 15:25

De kans is klein dat iemand excelleert op Old Trafford. De laatste speler die dat deed was Cristiano Ronaldo en die is naar buiten gewerkt. Mason Greenwood mist ook veel aspecten om iets toe te voegen aan een topclub.

30 december 2023 om 15:59

Welke aspecten mist hij, behalve ervaring? Hierboven staat precies beschreven wat voor voetballer het is!

30 december 2023 om 16:16

Ik vind hem snelheid tekortkomen en toch wel wat mentaliteit. Hij heeft ook een behoorlijke ego op het veld en mist daardoor overzicht. Het is een prime speler voor de subtop.

30 december 2023 om 17:25

Hij was volgens mij 20 toen dit gebeurde, had hele goede statistieken en spelers worden beter. Daarbij komt gezien zijn assists dat hij dat wellicht nog op gaat pikken. Dit was nu echt een speler die de wereld aan zijn voeten had. En als hij dit niet had gedaan had Anthony nog bij Ajax gespeeld.

30 december 2023 om 23:24

Ik denk dat hij niet zou uitblinken in het huidige Man united. Ze zijn wisselvallig als het maar kan en hebben geen tactiek. Ten Hag heeft na 1,5 jaar nog steeds niks gedaan met de tactiek van united. Ik zie hem dat ook niet doen. Daarnaast zou Anthony ongeacht wat er met Greenwood is gebeurd gehaald worden.

Een type aanvaller dat United heel goed kan gebruiken…

31 december 2023 om 13:39

Hoezo? Ze hebben Anthony toch voor rechtsbuiten? 🤣🤣

Ik hoop dat deze man snel weer terug komt bij united. Wat is het jammer zeg dat hij nu bij Getafe speelt en wij met Anthony opgescheept zitten...

Ik hoop dat zijn vriendin of vrouw waar hij nu ook samen een kleine mee heeft gaat helpen om dit mogelijk te maken.

Doet het echt geweldig bij Getafe. Ze staan netjes 8e en dat komt mede door de kwaliteiten van Greenwood voorin. Dat is zeker knap omdat die kerel 1,5 jaar niet heeft gevoetbald. Bij United zie ik hem niet meer terugkeren nee want dat brengt teveel controverse in Engeland op. Maar in het buitenland kan hij prima slagen. En als die Atletico haalt is dat Greenwood zijn verdienste.

Zou een geweldige aankoop voor Atletico Madrid zijn. Ik vind hem persoonlijk ook veel beter dan Antony en Sancho.

Toch wel apart de ene verziekt de ander ze leven de ander verziekt de ene ze carrière maar daarna toch weer vrolijk bij elkaar terug komen.

30 december 2023 om 14:10

Tja moneyz hè. Ik vind het echt onbegrijpelijk na horen en zien van foto’s zou je denken dat haar omgeving er alles aan zou doen om haar uit die situatie te halen maar die ouders van haar praten als wat krom is recht en zij lijkt zelf ook niet snuggerste. Ik wens vooral het kind een veilige omgeving.

Had de voetballer Greenwood graag bij United gezien. Beter dan Antony.

Karma bestaat niet, want kennelijk zit zelfs Barcelona achter Greenwood aan.

30 december 2023 om 14:48

Volgens The Sun inderdaad. Zogenaamd zou Barca £40m willen betalen en het #10 shirt willen geven. Ik geloof er persoonlijk niks van.

30 december 2023 om 15:21

Barcelona zou hier dan wel per ongeluk (morele overwegingen daargelaten) per ongeluk wel een hele goede zet doen, Greenwood is beter dan wat daar voor de rest op de vleugels rondloopt (lees Raphinha en Torres) en kost waarschijnlijk niet veel. Ik vond Greenwood bij United altijd al een monsterlijk talent, groter dan Rashford dat was op die leeftijd en dat was afgelopen jaar zogenaamd één van de beste linksbuitens ter wereld. Sir Alex Ferguson schaarde hem samen met Foden ook altijd tot de grootste talenten die in Engeland en die had er volgens mij wel kijk op.

United moet hier echter niet meer aan beginnen; daarvoor heeft hij teveel geflikt en ligt er ook teveel van op straat van wat hij gedaan heeft, maar dat die jongen kan voetballen staat als een paal boven water.

30 december 2023 om 15:33

Barcelona had ook geen problemen met Suarez, dus dit verbaast niemand denk ik.

30 december 2023 om 16:20

Bedoel je dan die bijtincidenten of het vermeende racisme richting Evra?

Als het over dat vermeende racisme gaat zou je eventueel nog een punt kunnen maken, maar dat was qua bewijslast en dergelijke nog wel even een totaal andere situatie (dat hij persoonlijk vooral een bloedhekel aan Evra had leek me een belangrijker motivator voor zijn gedrag dan dat hij een hekel aan alle donkere mensen had, al kan het ook prima een racist zijn natuurlijk) en die bijtincidenten zijn dingen die op het veld zijn gebeurd en waarvoor hij volgens mij zwaar genoeg is gestraft.

Je gooit redelijk je waardigheid als speler weg naar mijn mening als je andere spelers gaat bijten, maar zowel qua effect als intentie gaat het minder ver dan spijkerharde tackles met het enkele doel frustatie te botvieren en iemand uit de wedstrijd te schoppen en die worden vaak minder zwaar gestraft.

Da’s geen goed nieuws voor Memphis, met Morata, Greenwood en Griezmann komt-ie helemaal niet meer aan spelen toe.

In nederland krijgt zelfs een moordenaar vaak nog een 2e kans om iets van zijn/haar leven te maken.
Iedereen maakt fouten?
Ik hoop dat ie ervan geleerd heeft en dat ie zijn carriere weer nieuw leven weet in te blazen.
Hij heeft het qua talent wel in zich om echt een top voetballer te worden.
Als dat 'm lukt, zou ie dan weer in het nationale team toegelaten worden?
Persoonlijk hoop ik van wel.
En voordat iedereen over me heen gaat vallen nee ik keur niet goed wat er gebeurd is.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren