Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Go Ahead Eagles heeft spits met Barcelona-verleden definitief binnen

Laatste update:

Go Ahead Eagles heeft zich definitief versterkt met Marc Cardona, zo brengt de club uit Deventer vrijdagochtend officieel naar buiten. De 26-jarige spits komt op huurbasis over van Osasuna en is de beoogde nummer één in de punt van de aanval bij de Deventenaren. In de afgelopen dagen werden de laatste details rondom de huurovereenkomst van een seizoen afgerond.

"Het spreekt mij erg aan dat Go Ahead Eagles een familiaire club is", reageert Cardona na het zetten van de handtekeningen in De Adelaarshorst. "Mooi stadion ook, echt Engels. In tegenstelling tot de Spaanse fans zullen veel Nederlandse supporters mij nog niet kennen. Daardoor kan ik vrijuit voetballen en wil ik dit seizoen gaan verrassen. Door Go Ahead Eagles te helpen om in de Eredivisie te blijven, wil ik ook in Nederland mijn naam vestigen."

Technisch manager Paul Bosvelt is blij dat Go Ahead de aanvalslinie zo kort voor de start van het nieuwe seizoen heeft kunnen versterken. "Marc is een beweeglijke, dynamische en snelle aanvaller die doelgericht is. Zijn primaire positie is spits, maar hij kan ook prima als linksbuiten of aanvallende middenvelder uit de voeten, waardoor de technische staf meer keuzemogelijkheden heeft."

Het gaat om een huurovereenkomst met daarin een niet verplichte optie tot koop. Cardona komt niet in de plannen voor bij Osasuna, dat hem vorig jaar uitleende aan Real Mallorca in LaLiga2. Op het Spaanse eiland kwam de centrumaanvaller tot twee doelpunten en een assist in dertien officiële optredens. De Spaanse aanvaller ligt nog twee seizoenen vast bij Osasuna.

De club uit Pamplona betaalde twee jaar geleden 2,5 miljoen euro voor Cardona aan Barcelona, waar de spits drie jaar in het B-elftal had gespeeld. In het tweede elftal van de Catalanen haalde Cardona met 24 goals en 11 assists in 60 officiële duels verdienstelijke cijfers. De aanvaller kwam in 2016 zelfs tot twee invalbeurten in het eerste elftal van Barcelona.

Bij Go Ahead Eagles moet Cardona de concurrentie aan met de 37-jarige Jacob Mulenga, die onlangs zijn verblijf in Deventer met een jaar verlengde. De Eagles raakten met Sam Hendriks, die transfervrij bij SC Cambuur tekende, een spits kwijt. Verder haalde de promovendus ook Isac Lidberg binnen voor de spitspositie. De 22-jarige aanvaller kwam transfervrij van het Zweedse Gefle.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit was altijd een beetje overhyped talentje, je zag bij Osasuna al dat La Liga te hoog gegrepen was, wss door zijn gebrek aan speeltijd. Mooi dat hij nu in NL nog een kans krijgt bij een club met een reële kans om veel te spelen. Hopelijk word het geen gevalletje Toni Lato.

26 juli 2021 om 20:05

Een 26 jarige spits met deze clubs achter zijn naam is voor GAE natuurlijk wel degelijk een versterking. Je debuteert echt niet in Barca 1 in 2016 (wat nog een zeer goed team was) als je er geen klote van kan. Het enige wat hem kan opbreken is dat hij er als de vedette bij gaat lopen en daar lijkt het gezien zijn statistieken nou nét niet de speler voor. Toch verwacht ik dat hij er voor GAE wel een paar in weet te prikken in de ED, ik ben iig benieuwd.

30 juli 2021 om 11:34

Ik verwacht veel van Cardona. Hij zegt zelf te gaan verrassen. Ik verwacht een vibe die heel de regio aldaar in z'n greep krijgt. En Ajax plus PSV die vol ontzag het veld verlaten,hun wonden likkend,terwijl Cardona voor de camera uitlegt dat zijn hattricks pas het begin zijn.

26 juli 2021 om 20:18

Jij lijkt hem aardig te kennen. Hoewel je toon niet super enthousiast is, denk je dat hij potten kan breken in de eredivisie? Wat voor type spits is het?

26 juli 2021 om 21:47

Er staan mooie filmpjes van hem op YouTube. Wel koel voor het doel en lijkt wel een mannetje

26 juli 2021 om 20:33

Een speler die het 1e elftal van Barcelona heeft gehaald kan toch nooit te slecht zijn voor GAE? Je zou denken dat hij met zijn cv wel bij een iets grotere club terecht zou kunnen komen.

30 juli 2021 om 11:37

Cuenca speelde 16 wedstrijden voor Barcelona. Maar zou bij vrijwel geen eredivisie club in de basis hebben gestaan in zijn tijd bij Ajax. Zijn genoeg talenten die er op hun 17e bovenuit springen maar zich daarna niet door ontwikkelen.

30 juli 2021 om 16:07

Misschien kan hij wel bij meer grotere clubs terecht. Ik denk dat hij eigenlijk kiest voor een club waar hij veel speeltijd kan krijgen.

Lijkt me voor GAE een prima versterking! Ze hadden daar in de voorhoede nog wel wat nodig.

Gewoon 16 minuut CL ervaring, maar zonder gekheid. Lijkt me een leuke spits voor GAE.

GAE heeft het nog niet eens aangekondigd, maar hij is al wel gespot rondom het stadion. Zal dus inderdaad wel rond komen. Zelf erg tevreden over de optie tot koop. Ken deze speler verder natuurlijk niet, maar ik laat me graag verrassen. Met zulke clubs achter je naam zal je toch wel wat kunnen verwacht ik. Nou maar hopen dat hij voldoende aanvoer krijgt.

26 juli 2021 om 20:54

Als hij Laliga 1 niet aankan en dus Laliga 2 speelde dan zou hij in de ED wel iets moeten kunnen betekenen.

Wie weet wordt hij de nieuwe Fran Sol
Statistieken zijn niet best, moet het echt van zijn afkomst qua clubs hebben

26 juli 2021 om 21:19

Lijkt mij een goede versterking voor Kowet. Mulenga zal toch voornamelijk gebracht gaan worden als er iets geforceerd moet worden. Is in de zestien nog wel slim en met ballen doorkoppen maar loopvermogen is er niet meer. Hoop dat ze het goed gaan doen. Mijn favoriete club uit het rechterrijtje

Ben al lang blij dat we niet stil zitten qua transfers

Hoop op nog een stuk of 3 spelers met eredivisie ervaring. Op elke linie in de as. Een centrale verdediger, verdedigende middenvelder en een centrale middenvelder. Daarnaast hopen dat ze allen het hele seizoen fit blijven. Van vele spelers heb ik nog geen beeld omdat ik ze te weinig heb zien spelen op niveau, maar van de gehuurde Griek Giannis Botos heb ik toch wel een hoge pet op. Denk dat hij zichzelf dit seizoen in de kijker gaat spelen bij veel clubs,

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren