Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Georges Mikautadze toont zich met twee heerlijke goals opnieuw aan Ajax

Laatste update:

Georges Mikautadze verkeert in bloedvorm. De Georgiër van FC Metz, dat hem huurt van Ajax, was vrijdagavond goed voor twee treffers in het thuisduel met RC Lens. Metz boekte dankzij de treffers een cruciale zege in de strijd tegen degradatie (2-1). Mikautadze, die vorig weekend ook tweemaal trefzeker was tegen het Stade Brest van Marco Bizot, staat nu op negen Ligue 1-treffers dit seizoen.

Bijzonderheden:


Het was Lens dat al binnen het kwartier de voorsprong wist te grijpen. Florian Sotoca mocht een penalty nemen en stelde niet teleur vanaf elf meter: 0-1. Langzaam maar zeker leek Lens de rust te halen met een voorsprong, maar daar stak Mikautadze een stokje voor. De aanvallende middenvelder annex spits draaide open en schoot verwoestend raak in de korte hoek: 1-1.

In de blessuretijd van de eerste helft wisten Metz en Mikautadze nogmaals toe te slaan. Balverlies van de bezoekers leidde balbezit in voor Kevin N'Doram, die meegaf aan zijn Georgische ploeggenoot. Mikautadze besloot het met een stiftballetje te proberen en dat pakte uitstekend uit. Lens-goalie en Frans international Brice Samba was andermaal kansloos: 2-1.

Na rust werd er niet meer gescoord. Metz heeft de mogelijkheid om Mikautadze na dit seizoen definitief over te nemen, al is het de vraag of de club kan en wil voldoen aan de koopsom van naar verluidt tien miljoen euro. Mikautadze ligt nu nog tot medio 2028 vast in Amsterdam, waar hij in zijn eerste half jaar geen indruk wist te maken.

Metz heeft nu 26 punten verzameld en staat nu nog maar twee punten achter de veilige vijftiende plek, die momenteel bezet wordt door FC Nantes. Lens staat zesde en komt door de nederlaag volgend seizoen vrijwel zeker niet uit in de Champions League. Zes punten bedraagt het gat met nummer vier Lille, terwijl OGC Nice een punt meer en een wedstrijd minder heeft afgewerkt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

15 wedstrijden, 9 goals en 3 assists. 2 goals minder dan Dallinga die een “super”seizoen draait. Hij is de enige speler van alle aankopen samen met Ramaj die het niveau aan kan, of aan kon. Ik bedoel hoe kan je van nieuwe spelers dingen verwachten als je eigen “ajax spelers” d’r niks van bakken. Maar wel blijven zeggen “ dit zijn geen ajax spelers”. Zal na dit seizoen opgepikt worden door een Marseille ofso.

12 april 2024 om 23:30

Een typische 4-4-2 spits is het. Zou op Brobbey zn plek wellicht renderen al betwijfel ik het. Maar Brobbey is gewoon basis. Zonde.

13 april 2024 om 01:37

Hij is juist geen 4-4-2 spits. Bij Metz speelt hij ook gewoon als enige spits in een 4-5-1 en eerder dit seizoen in 4-3-3. Mikautadze had gewoon kansen moeten krijgen op zijn eigen postitie, maar daar wilde van 't Schip niet aan. Had Brobbey misschien ook een blessure gescheeld als hij wat vaker rust had kunnen krijgen.

13 april 2024 om 00:18

Het probleem is vooral dat hij met de enige speler moet concurreren die wel in vorm is en z'n beste seizoen tot nog toe heeft. Daarnaast is Brobbey zowel in karakter als in manier van spelen dominanter aanwezig, waardoor een Mikautadze al snel zou spelen in dienst van... Gewoon een domme aankoop als je Brobbey al hebt, al denk ik wel dat Mikautadze van waarde zou kunnen zijn.

Toch moeten we het ook weer niet groter maken dan het is. De kans is goed aanwezig dat een Dallinga door het ijs zou zakken bij een club als Ajax. We hebben het hier wel over de middenmoot en degradatiezone van de Ligue 1. Da's op zich al geen indrukwekkende competitie en vanaf de middenmoot is het voor Eredivisie-begrippen niet eens goed.

13 april 2024 om 18:23

In de huidige 5-3-2 had hij wel gepast.

Volgend seizoen toch maar een kans geven.

13 april 2024 om 00:09

Metz gaat gewoon optie in het contract lichten en hem met dikke winst doorverkopen. Top staaltje transferbeleid weer. De beste jongen heeft totaal geen kans in de spits gekregen en dan verhuur je hem weer en accepteer je ook nog een optie tot koop. Echt hoe dom kun je zijn. Deze jongen had brobbey na het seizoen uitstekend kunnen vervangen.

13 april 2024 om 04:55

Nee hoor, Ajax heeft ook doorverkooppercentage afgedwongen. Dus mocht Metz hem terugkopen voor 15 mln en weer doorverkopen dan casht Ajax mee.

13 april 2024 om 08:43

Ik lees overal 10 mln. Waar komt die 15 vandaan?

Uitstekende speler, heel dom om een koopoptie in zijn contract te zetten. Deze jongen kan gewoon heel goed voetballen. En gaat eindigen bij een grotere club dan Ajax.

Hoewel Akpom het naar behoren doet en redelijk wat impact heeft vanaf de bank, is deze jongen echt beter. En geschikter. Ik denk zelfs dat ie het verder gaat schoppen dan Brobbey in z'n carriere. Geeft toch wel te denken.

12 april 2024 om 23:17

Volgens mij geldt die koopoptie alleen als Metz erinblijft. Ze staan nu nog op plekken waar ze rechtstreeks degraderen, maar er zijn nog genoeg wedstrijden te spelen en het verschil is 2 punten met de veilige plekken. Maar volgens mij wordt juist Metz alsnog als 1 van de 3 teams gezien die sowieso zal degraderen.

12 april 2024 om 23:22

Optie geldt hoe dan ook, maar Metz heeft het financieel zwaar. Als ze degraderen, kunnen ze sowieso niet dat geld opbrengen. Dat is het verhaal omtrent optie tot koop en de degradatiestrijd

12 april 2024 om 23:49

Geldt dat ook als ze hem gegarandeerd kunnen doorverkopen voor meer?

13 april 2024 om 00:10

Ze mogen hem niet direct doorverkopen.

13 april 2024 om 04:56

Jawel, Ajax heeft ook doorverkooppercentage afgedwongen. Dus mocht Metz hem terugkopen voor 15 mln en weer doorverkopen dan casht Ajax mee.

Direct doorverkopen mag wel gewoon.

12 april 2024 om 23:25

Toont alleen maar het sportief wanbeleid bij Ajax, 22 minuten in de spits gegeven en gelijk afgeschreven want het is een aankoop van die enge Mislintat.

12 april 2024 om 23:31

Het is wel raar dat ie als vervanger van Kudus is gehaald. Daar ligt met name de crux. Ik had zelf Akpom nooit gehaald als Mikautadze ook een optie was als tweede spits.

Nu hebben we veel te goede bezetting daar vergeleken met andere posities.

12 april 2024 om 23:53

Teveel goede bezetting heb je überhaupt niet als nummer 6

13 april 2024 om 00:04

Begrijpend lezen blijkt lastig voor sommigen.

13 april 2024 om 00:22

Laat dat goed maar weg

13 april 2024 om 00:35

Laten we wel zijn deze meneer heeft er in de 5 wedstrijden dat hij nee mocht doen nog minder van gebakken als Ebecilio.

13 april 2024 om 08:19

Maar ebecillio kreeg 40 duels de kans zich te verbeteren

Gaf het vorige week ook al aan, maar Mikautadze is 1 van de weinige aankopen die ik niet afschrijf. Ramaj (nog wat te grillig), vd Boomen (was in het begin onder Schip tot zijn blessure goed) en Akpom (prima in de rol die hij vervuld) lijken mij prima aanwinsten. Tahirovic wil ik niet helemaal afschrijven net als Mikautadze. 9 goals en 3 assists in 14 wedstrijden bij een laagvlieger op het hoogste niveau is gewoon top. Bij Ajax kan hij dit denk ik ook wel, maar probleem was dat hij onder zowel Steijn als Schip overal werd neergezet in de aanval behalve als nummer 9 waar hij juist op z'n best is. Brobbey doet het natuurlijk ook top en Akpom ook. Maar Mikautadze is volgens mij wel iemand die ook heel veel goals kan maken en je kan laten rouleren met Brobbey.

13 april 2024 om 04:59

Nee, totaal ander type spits. Vooral counterend goed met ruimte voor hem. Dat is nou net iets wat je bij Ajax normaal gesproken niet hebt. Past totaal niet in het Ajax systeem en zal dus ook niet gaan renderen bij Ajax.
Miskoop puur omdat hij niet past bij Ajax. Heb je zijn goals gezien in de Ligue 1? Dan weet je genoeg

13 april 2024 om 08:20

Stel je toch voor dat je dat kwartet voor 25 miljoen p stuk verkoopt, dan is een groot deel van die alom vervloekte 115 miljoen aan transfers door Mislintat al bijna terug verdient.

13 april 2024 om 08:47

Lijkt mij heel sterk dat je na een seizoen als deze als Ajax zijnde nog dikke vette winst gaat maken op deze jongens. 25 miljoen per stuk is gewoon compleet onrealistisch en op niets gebaseerd. Als je kunt kiezen om voor hetzelfde geld Akpom, Mikautadze of Pavlidis kan halen zou mijn keuze een makkelijke zijn.

13 april 2024 om 09:53

Omdat je het als Ajax zijnde ook niet de kans hebt gegeven idd. Maar ik sluit niet uit.

Ergens denk ik dat we ook gewoon alleen maar kuttrainers hebben gehad na het vertrek van Ten Hag. Natuurlijk is 115 miljoen voor deze aankopen idioot. En natuurlijk zullen ze niet allemaal goed genoeg zijn. Maar het is in het begin van het seizoen op meerdere fronten mis gegaan. Ten eerste is twaalf nieuwe spelers veel teveel. Ten tweede helpt het niet als Steijn na drie wedstrijden zegt dat het zijn spelers niet zijn en hij liever anderen had gezien. En wat ook niet helpt: als je met een elftal waarin niemand elkaars taal spreekt en met spelers die elkaar niet kennen, totaal niet op elkaar ingespeeld ook, meteen tegen de top zes moet in de eerste acht wedstrijden. Dan vervolgens ook nog eens onderaan staat. Dat heeft het hele seizoen doorgewerkt. En als Schip dan ook nog eens gaat roepen dat deze spelers het Ajax niveau missen is dat net het laatste zetje. Daar komt bovenop dat er dan één versterking komt in de winter, mijnheer Henderson. Die werkelijk geen enkele speler beter maakt, het team in zijn totaliteit ook niet. Iemand als Mikautadze heeft bewezen goals te kunnen maken. Maar raakt bij Ajax geen knikker. Het is honderd procent zeker een mentale kwestie. Ik heb Forbs tegen Marseille en toch ook grotendeels AEK Athene best leuk zien meedoen. Maar hij raakt geen knikker meer opeens. Lang verhaal kort: haal in godsnaam Dick Advoxaat voor volgend seizoen.

Precies zoals verwacht echt gewoon een uitstekende speler. Bij Ajax zetten ze hem op 10 of op de vleugels, Metz zet hem vanaf dag 1 in de spits en hij levert gelijk. Ja hij is wat lui met drukzetten en zal fysiek niet elk duel winnen zoals een Brobbey maar aan de bal is hij toch wel 3 niveaus hoger qua techniek, een goede trainer maakt hier een topspits van.

13 april 2024 om 00:20

Dat vind ik echt veel te kort door de bocht. Die jongen kan Ajax vast wel aan, maar niemand weer vooralsnog of er meer in zit. Hij speelt met alle respect bij de nummer 17 van de Ligue 1 (dat overigens al niet de meest bijzondere competitie is). Bij Ajax komen er hele andere dingen bij kijken, los van de druk. En, topspits? Met alle respect hoor, maar als dat erin had gezeten op korte termijn, kon Ajax hem uberhaupt niet halen afgelopen zomer...

Mocht Gimenez of Ueda verkocht worden,dan mag deze man wel naar Rotterdam komen

Deze jongen hoorde altijd al het vertrouwen te krijgen. Zeker omdat Brobbey nooit alle wedstrijden kon spelen. Voetballend altijd al veel sterker dan Akpom. Maar ja deze kerel wordt in tegenstelling tot Akpom niet als spits gebruikt. Maar als linksbuiten, rechtsbuiten en nummer 10. Tja dan heb je niet veel vastigheid als speler. En vertrouwen was er natuurlijk ook niet onder Van t'schip. Ben benieuwd wat er aankomende zomer gaat gebeuren met hem. Metz heeft een koopoptie maar die is 10 miljoen. En dat hebben zij nooit neergelegd voor een speler.

Als je als nieuwe speler bij een club komt waar het sportief niet loopt, waar het bestuurlijk een puinhoop is en waar je maar een paar minuten speeltijd krijgt, dan kan je op je vingers tellen dat je het lastig krijgt.
Bij Metz terug in een vertrouwelijk omgeving en je ziet dat hij best kan voetballen

Gewoon een uitstekende speler maar nog steeds een onlogische aankoop gezien zijn positie en de 2 belangrijke posities die juist niet bezet waren. Wat ook niet meegeholpen zou hebben is de taalbarriere. Een mismatch met Ajax helaas. Dat veel Ajacieden hem al na 1 duel afschreven en riepen dat hij er niks van kon is puur omdat het een Mislintat aankoop was, en complete onzin. Zeker als je bedenkt dat door veel van diezelfde Ajacieden bepaalde spelers al 3 jaar het hand boven het hoofd gehouden wordt

Ik had deze jongen graag eens in de spits aan het werk gezien ipv overal in het veld behalve daar

Dat mensen hier durven te beweren dat deze jongen beter is dan Brobbey is echt lachwekkend. Brobbey heeft Ajax in zijn eentje op sleeptouw genomen en ervoor gezorgd dat Ajax nog enigszins kans heeft op Europees voetbal. De minuten die Mikautadze kreeg heeft hij er echt niets van gebakken. Zelfs bij Georgië in de beslissingswedstrijd voor het ek zat hij op de bank.

ik heb het al vaker gezegd, maar het hele "beleid" van mislintat qua aankopen sloeg nergens op.
stuk voor stuk zullen het waarschijnlijk goede spelers zijn, maar bijna geen 1 van de aankopen past bij ajax qua spelsysteem. En dan bedoel ik niet te zeggen dat ajax een heel ingewikkeld lastig concept probeert uit te voeren qua voetbal. Maar als je mikautadze en akpom koopt (beide speelde in andere formaties bij hun clubs) dan is dat gewoon gedaan zonder enig idee behalve dat ze veel goals gemaakt hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren