Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Genk-supporters in Napels aangevallen met ‘hamers en bijlen’

Laatste update:

De twaalfhonderd supporters van Racing Genk zullen niet met een positief gevoel terugkijken op de uitwedstrijd tegen Napoli. De ploeg van trainer Hannes Wolf ging met 4-0 onderuit in het San Paolo, terwijl de meegereisde fans in Napels werden bedreigd en aangevallen. Supporters verklaren tegenover Het Laatste Nieuws te zijn bedreigd met glazen flessen, terwijl andere Belgische fans voorafgaand aan de wedstrijd aangevallen zouden zijn met hamers en bijlen.

In Napels waren voor de wedstrijd te weinig bussen beschikbaar, waardoor een deel van de Genk-aanhang niet op tijd in het stadion was. Voor de wedstrijd ontstonden dreigende situaties. “We werden maandagavond bij de terugkeer naar het hotel meermaals achtervolgd door scooters. Eén keer stapten ze zelfs met vier personen af en dreigden ze ermee te gooien met hun helmen en met glazen flessen”, laat supporters Jordi Lenaers weten aan het Belgische dagblad.

Een andere fan laat weten dat hij vanaf het verzamelpunt voor Genk-supporters geen bus kon nemen naar het stadion. “We hebben dan maar een taxi genomen. Toen we aan het stadion aankwamen, zat de eerste helft er al op”, zo klinkt het. “We waren nochtans op tijd op de afgesproken plek. We wisten niet wat te doen en er is zelfs iemand te voet naar het stadion (zo’n zes kilometer verder, red.) gewandeld.”

Een Genk-supporters omschrijft hoe hij maandagavond al te maken kreeg met bedreigingen. “We keerden ’s avonds terug naar het hotel en werden meermaals achterna gereden door scooters. Eén keer stapten ze zelfs met vier personen af en dreigden ze ermee te gooien met hun helmen en met glazen flessen. Gelukkig geraakten we veilig in het hotel, maar gezellig is het nooit meer geworden. In het uitvak hoorden we al snel de verhalen van andere fans.”

Genk-fan Frank Haelermans verklaart dat andere fans waren aangevallen door hooligans met bijlen en hamers. “We hadden onderweg de hooligans wel zien staan, maar die leken meer te wachten op onze harde kern. Na de wedstrijd zijn we nog iets gaan eten en voor alle veiligheid hebben we het daar maar bij gehouden.” Bij het binnenrijden van een tunnel, werden bussen met Genk-supporters bekogeld. “Zeker tweehonderd mensen hebben uiteindelijk de wedstrijd niet gezien... Jammer dat we daar dan zoveel geld aan uitgeven. Dit was niet wat we ervan hadden verwacht.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Wat een gekken daar in Italië. Elke keer dat ze in aanraking komen met iemand die ook maar een beetje anders is, moeten ze zich misdragen. En het ergste is nog dat de overheid en de bestuurders van voetbalclubs er helemaal niks aan doen.

11 december 2019 om 09:50

nee nee, je draait het weer om. Dit ligt echt aan de provocaties van Genk, door met een keeper van 17 te spelen. Daarmee laat je zien dat je Napoli als stad, cultuur en club niet serieus neemt

11 december 2019 om 09:54

Niet alleen in Italië hor, Nederland heeft ook genoeg van zulke gekken. Ieder weekend kan je wel berichten vinden over mensen die in het ziekenhuis zijn beland doordat ze door een groepje zijn aangevallen met uitgaan. Niet alleen in de grote steden maar ook de kleinere steden komt het helaas veel vaker voor.

11 december 2019 om 11:08

Er wordt in Italië juist heel erg veel aan gedaan. Het is inmiddels ook allemaal veel veiliger en beter geregeld. Toch kunnen mensen die zich willen misdragen en problemen zoeken altijd wel iets. Zo is het in ieder land.

Lekker hoor, speel je een potje voor de keizersbaard, dus geen enkele rivaliteit (alsof dat al iets goed praat), wordt je ook nog door hooligekkies. Dat ze elkaar elkaar bewerken in een weiland of bos, maar van de pet en sjaal supporter blijf je af.

We kunnen langzaam aan toch gaan stellen dat er in Italië een supportersprobleem aan het groeien is? Hoe kom je erbij om mensen aan te vallen met glasscherven, bijlen en hamers? Dit is op geen enkele manier goed te praten. En dan nog tegen ocharme Racing Genk supporters, wiens ploeg met 4-0 van de mat werd geveegd en die de CL verlaten met 1 op 18 en een doelsaldo van -15...

11 december 2019 om 11:08

Dat groeit niet. Dat is er al heel lang. Maar de Italiaanse competitie zal wel meer geld opleveren als de onze, want de UEFA doet er helemaal niks aan.

Napels is ook wel een beetje het afvoerputje van Italie. Zelfs Italianen die er bijvoorbeeld heen moeten voor zakenreis ( naar MSC bijvoorbeeld ) voelen zich er niet veilig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren