Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Genee bang voor vertrek Johan Derksen: ‘Ik denk dat ze hem eruit flikkeren’

Laatste update:

Wilfred Genee verwacht dat Johan Derksen een groot probleem kan krijgen als hij daadwerkelijk weigert om de verplichte onlinecursus over respectvol samenwerken voor medewerkers van Talpa te volgen. Derksen liet dinsdagavond tijdens een uitzending van Vandaag Inside weten niet van plan te zijn om ‘dit soort onzin’ te doen.

Genee waarschuwde in het praatprogramma al dat Derksen mogelijk twee maanden op non-actief kan worden gezet en er salaris wordt ingehouden als hij de e-learning niet doet. Politiek verslaggever Merel Ek voegde eraan toe dat iedereen bij Talpa de uitnodiging voor de cursus heeft gekregen en dat deze voor 12 april moet worden gedaan.

In de online rubriek In de Wandelgangen komt het onderwerp nogmaals ter sprake. "Even zonder gekheid: als Johan het niet doet, heeft hij een serieus probleem. Ik denk dat ze hem eruit flikkeren", zegt Genee op serieuze toon tegen Job Knoester.

De advocaat, die dinsdag te gast was bij Vandaag Inside, deelt de vrees van Genee echter niet. “Ik denk dat het wel meevalt en ze dat niet doen. Ik denk dat het gewoon een algemene mail was.”

Het viel Genee desalniettemin op dat Derksen geïrriteerd raakte toen hem ter ore kwam dat hij eigenlijk verplicht is om een cursus ongewenst gedrag te volgen.

De training is opgezet door het Mediapact Respectvol Samenwerken, een samenwerking tussen verschillende partijen die is opgericht na de misstanden bij The Voice of Holland.

De cursus heeft als doel ongewenst gedrag in Hilversum tegen te gaan. Niet alleen bij de commerciële zenders, maar ook bij de publieke omroep komen steeds meer problemen rondom dit onderwerp aan het licht.


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De cursus is waarschijnlijk een video van vijf minuten met een aantal testvragen. Poeh poeh. Uiteindelijk zal een stagiair(e) de cursus voor Derksen voltooien en gaan we gewoon weer verder.

27 maart 2024 om 14:21

Stelt niet veel voor, maar ik snap best dt het irritant is, al helemaal op zijn leeftijd.
Het is natuurlijk ook niet slechts 1 training... Bij grote bedrijven heb je meerdere jaarlijkse trainingen, zoals cyber security, mensen rechten, compliance etc.
Dan komt er zo'n nietszeggende ''training'' erbij die voor 99,9% van de medewerkers niet relevant is, daar de meeste mensen geen grensoverschrijdend gedrag vertonen.
Daarnaast heeft ieder (groot) bedrijf huisregels waar er ongetwijfeld in staat dat je elkaar op een normale manier moet behandelen.
Degenen die dat niet doen weten dat ze dat niet doen, daar hebben ze geen training voor nodig.

27 maart 2024 om 14:21

Dat denk ik dus ook. Wat een belachelijkheid. Talpa maakt zichzelf nog belachelijker door zo'n cursus...

27 maart 2024 om 14:29

Ik denk dat Derksen gelijk heeft, John de Mol was op de hoogte van de misstanden en heeft dit toegestaan (omdat het grotendeels de sterren + familieleden waren). Als 1 iemand een cursus moet doen is het John de Mol en de cursus luid hoe handel ik bij dit soort misstanden.

27 maart 2024 om 14:41

Hoezo? De e-learning kost 30 minuten tijd, lijkt me een minimale investering als dat de bewustwording vergroot. Hij kan verder de e-learning onder werktijd doen, dus waar hebben we het over?

27 maart 2024 om 14:57

Ieder bedrijf dat enigszins iets voorstelt heeft tegenwoordig dit soort cursussen. Het zijn e-learnings van zo'n 10 minuten. Derksen moet dat ding gewoon invullen en niet zo geforceerd zn'n kont tegen de krib gooien

27 maart 2024 om 16:35

Achja wat verwacht je. Het is een seniele ouwe man aan het worden. Nog altijd even overdreven principieel.

27 maart 2024 om 16:42

Dus als iemand vasthoud aan zijn eigen principes ben je gelijk seniel?

Good to know..

27 maart 2024 om 14:24

Een half uur. De e-learning staat op de site van respectvolsamenwerken.nl mocht je geïnteresseerd zijn.

27 maart 2024 om 14:38

Lachwekkend toch? Die man heeft al 40 jaar het pad bewandeld . Die moet je niet willen sturen. Tenminste nog de enige die nog iets er van meent wat hij zegt. De rest zijn praatpoppen .Die ze niet durven te uiten.

27 maart 2024 om 16:22

@pesso

Ja ik doe ook alles als 40 jaar geleden. Ik was ook tegen de komst van de auto. Wat is er mis met paard en koets?

27 maart 2024 om 15:25

Gewoon je vrouw de cursus laten doen. Deden veel mensen in de bouw ook als er weer een veiligheids training online gedaan moest worden :P

Wilfred heeft weer aandacht nodig hoor. Wat een zielige showtje is dat geworden sinds ze naar veronica zijn gegaan. Was veel en veel leuker toen ze nog gewoon een voetbal programma op rtl hadden.

27 maart 2024 om 14:29

Zijn optreden bij Veronica Offside was ronduit schandalig. Genee ging er met gestrekt been in bij Seedorf, terwijl pijnlijk duidelijk was dat Seedorf alleen over de liefdadigheidswedstrijd wilde praten. Ladyshave Genee beweerde doodleuk dat hij niet op de hoogte was van de vooraf gemaakte afspraken.

27 maart 2024 om 15:02

Seesorf die bij veronica offside gaat zitten, en dan verbolgen is dat hem vragen gesteld worden. En werkelijk op elke vraag zegt, daar wil ik best over praten, maar niet hier en nu. Deze hele grote voetballer os tevens nog steeds een heel klein kind, dat is exact wat hem al die jaren parten heeft gespeeld bij oranje. En dat moet ie helemaal zelf weten hoor, maar ga er dan niet zitten alsjeblieft

27 maart 2024 om 15:15

Wat mensen voor het gemak altijd even vergeten, is dat Genee daar niet zit om de allerheilige Seedorf zijn zegje te laten doen. Het is aan journalisten om informatie uit mensen te krijgen die ze niet altijd willen delen. Dat brengt het nieuws wat mensen naar bijvoorbeeld een site als Voetbalzone brengt. Niet een vooropgezet pr-praatje. Ook dit is een opinie praatprogramma, waarbij de gasten gevraagd wordt naar hun mening. Niet een Business Class waarin je betaalt om je promotiepraatje te vertellen.

Het is dan leuk een aardig dat hij zn benefietpotje wil promoten, maar als je daar gaat zitten, is het een journalist zijn goed recht om ook naar andere zaken te vragen. In dit geval het voetbalverleden van een groot voetballer of zijn strijd tegen racisme.

Waren mijns inziens niet eens echt rare vragen, maar de houding waarmee Seedorf de vragen wegschuift en vervolgens aangeeft daar op een andere dag eventueel antwoord op te willen geven, vind ik eerder schandalig. Dan kan hij namelijk even een ingestudeerd praatje houden, waar niemand eigenlijk iets aan heeft en zeker niet een tv-programma waar iedereen juist graag wil horen wat er nu eigenlijk mis ging bij Seedorfs interlandcarrière

27 maart 2024 om 15:30

De redactie had afspraken gemaakt over welke onderwerpen wel en niet besproken mochten worden. Niet heel netjes als een partij zich niet aan de afspraak houdt.

27 maart 2024 om 15:52

Maar ja, wat verwacht je als je daar aan gaat schuiven? Dat je geen lastige vragen krijgt?

27 maart 2024 om 16:06

Ik begrijp wat je bedoelt, maar dat vind ik iets te makkelijk. Als je een afspraak maakt, mag je ervan uitgaan dat de afspraak nageleefd wordt.

27 maart 2024 om 16:25

@N-5Dat jij bij een programma gaat zitten als GAST betekent niet dat jij vanaf geforceerd moet worden te praten over onderwerpen waar je niet over wilt praten. Integendeel, hij is de gast.Als hij simpelweg aangeeft dat dit niet het moment is, dan is het niet het moment. Je eigen zin doordrijven is kinderlijk en over andermans grenzen heen gaan is kinderlijk, niet je grenzen aangeven.

27 maart 2024 om 16:43

Ik heb inderdaad het gevoel dat alles bij hem tegenwoordig bewust en met voorbedachte raden gedaan word. Alleen maar voor aandacht en/ of sensatie. Voelt heel nep allemaal.

75 is toch een prima leeftijd. Kan die ook mooi als een soort martelaar van de woke beweging brandend ten onder gaan. Iedereen blij.

Derksen zet zijn werkgever onder druk en niet voor het eerst: "het zijn jullie kijkcijfers en inkomsten die op het spel staan. Compenseer me maar."

Het is een cursus. Niet om je gedrag te verbeteren, maar voor de werkgever iets tastbaars te geven om je later mee om de oren te slaan, mocht het (opnieuw) fout gaan. Uiteindelijk is het online inloggen, een uurtje aanluisteren en dat is alles.

Aandachtstrekkerij om niks, alsof Derksen naar een strafkamp wordt gestuurd; kleinzerige man. Als hij wat te zeggen heeft is hij haantje de voorste, maar hij doet alsof een cursus een martelgang is. Betuttelend zeker, maar men moet het ook niet groter maken dan het is.

27 maart 2024 om 14:37

Je moet het juist wel groter maken dan dat het is, dat zorgt ervoor dat ze de cursus wellicht in twijfel trekken. Omgekeerd maken we ook alles groter door iedereen aan de schandpaal te nagelen, maar als het moet deugen loopt de mensheid als schapen achter elkaar aan. Ik zou ook principieel weigeren, het is van een totaal waanzinnig niveau om dit soort verplichtingen door te willen voeren.

Ik wacht nog op de eerste werkgever in die sector die is wat meer 'schijt' heeft aan de deugmaatschappij van nu.

27 maart 2024 om 14:43

Dat om je oren slaan zal ongetwijfeld ook mee spelen, maar waarvoor het primair is (lijkt mij ieder geval) is bewustwording bij de mensen binnen je organisatie zowel hoog als laag. Het is dan frapant te noemen dat één van de boegbeelden van de zender weigert hier aan mee te doe, geeft een prima signaal af naar de rest van de organisatie.

27 maart 2024 om 15:02

Als je elke vraag het ongewenste antwoord geeft krijg je alsnog het certificaat. Het is dus een wassen neus, enkel bedoeld om één of ander quotum te halen.

Eén of andere HR consultant heeft zich na de Voice rel naar binnen gechanteerd en een nietszeggend kutprogrammaatje geschreven. Niks meer, niks minder.

27 maart 2024 om 15:57

Een kut programmaatje dat iedere medewerker gevolgd heeft waardoor er van iedere werknemer verwacht mag worden dat deze zich conform de fatsoensregels binnen het bedrijf gedraagt. Kan de werknemer dat niet, dan heb je een goede reden om afscheid van die persoon te nemen

27 maart 2024 om 18:10

Daar gaat het toch helemaal niet om dvh? Dit is gewoon weer een e learning voor de bühne. Dan staat er ergens in een systeem een vinkje en kun je als werkgever aan een auditeren de instantie laten zien dat je er alles aan gedaan hebt om het onderwerp van de e learning te bewerkstelligen. Allemaal onder de noemer bewustwording. Niet schreeuwen en niet ongevraagd aan de kont van je collega zitten. Nou Poeh hee. Daar hebben we allemaal wel een cursus voor nodig he, voor die bewustwording. Belachelijk.

Ze gaan Derksen nooit van de buis halen joh. Hij is het kijkcijferkanon van John de Mol. Dan nemen ze die niet gevolgde cursus wel voor lief

Lijkt mij onwaarschijnlijk dat Talpa Derken er uit gaat flikkeren. Even de kip met de gouden eieren slachten, dat wordt intern links- of rechtsom opgelost.

Eigenlijk zouden ze die e-learning met zijn allen samen moeten maken in een speciale uitzending. Zal waarschijnlijk nog aardig bekeken worden ook en voldoen ze allemaal weer aan dit soort onzinnige eisen.

27 maart 2024 om 14:59

Onzinnige eisen.. dit soort cursussen duren 10 minuten ofzo. Ben je dan een klein kind als je niet eens de moeite wilt doen om die paar vragen in te vullen en weer verder met je dag te gaan

27 maart 2024 om 15:46

Ja hij is heel kinderachtig, maar dat maakt deze e-learnings toch niet minder onzinnig? Zoals je zelf zegt, 10 minuten wat vraagjes invullen en je bent door. Niks meer dan geldklopperij door de makers van dit soort dingen

27 maart 2024 om 15:55

Mwah, het idee erachter is natuurlijk prima. Je wilt je medewerkers hebben gewezen op hoe jij als bedrijf vindt dat mensen met elkaar om horen te gaan. Mochten werknemers zich vervolgens misdragen, dan kun je wijzen naar zo'n cursus

Ach ja anders kunnen ze altijd nog de 2 afgelopen seizoenen herhalen. Zoveel heeft de snor niet te melden de laatste jaren. Het is meer een grammofoonplaat daar bij vi.

Medewerkers dwingen aan dit soort nonsens mee te doen schept een precedent. Nu is het waarschijnlijk nog een soort niemandalletje, maar voor je het weet zit je op dwingend propagandaniveau. Goed dat Derksen er de aandacht op vestigt en er de spot mee drijft. Hij heeft de status dat te doen. Het gros van de medewerkers staat machteloos tegenover dit soort dwingelandij.

E.e.a. heeft niets te maken met je mening over Johan D zelf, het gaat om deze enge ontwikkeling in de werksfeer in het algemeen.

27 maart 2024 om 16:32

@AFC

Als jij vind dat jij 'gedwongen' wordt, omdat je een cursus van je bedrijf moet volgen wat aansluit op hun bedrijfsvoering, dan heet dat dus werk.

Een cursus van 10 minuten tot een half uur over 'mensen normaal behandelen'. Het einde van de wereld. Wat een enge ontwikkeling.

27 maart 2024 om 23:56

Vrijwel iedereen ziet toch in dat dit een wassen neus is, alleen maar goed dat iemand die zich dit kan permitteren ook bestempelt als onzin. Net alsof Overmars zijn lul in z’n broek had gehouden als hij die cursus had gevolgd, hou toch op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren