Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Galatasaray haalt voormalig supertalent Adu tijdelijk terug naar Turkije

Laatste update:

Freddy Adu: wie herkent hem nog? De aanvaller werd als tiener beschreven als een van de grootste talenten ooit, maar slaagde er niet in om de hoge verwachtingen waar te maken. Adu speelt inmiddels weer in Amerika, voor Philadelphia Union, en omdat de Major League Soccer momenteel stil ligt keert de inmiddels 23-jarige dribbelaar tijdelijk terug naar Europa.

/

Philadelphia Union maakt op de website van de club bekend dat drie selectiespelers het vliegtuig zullen pakken. Michael Farfan en Amobi Okugo gaan hun kunsten vertonen bij SC Freiburg, terwijl Adu twee weken zal meetrainen bij het Turkse Galatasaray. Vorig seizoen keerde de aanvaller ook al even terug naar Europa: toen trainde hij twee weken mee bij het Spaanse Rayo Vallecano.

Adu brak al op jonge leeftijd door in het Amerikaanse voetbal en ging in 2007 naar Benfica. In Portugal kwam hij echter niet verder dan elf invalbeurten en ook avonturen bij AS Monaco, Belenenses, Aris Thessaloniki en het Turkse Caykur Rizespor werden geen succes. Nu keert Adu dus terug naar Turkije, om bij Galatasaray mee te trainen. Wellicht kan hij een definitieve terugkeer naar Europa afdwingen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo jammer dat hij uiteindelijk het niet gered heeft. Want dat kunnen we wel stellen. Het was allemaal een grote hype, typisch 'murica

19 november 2012 om 22:33

Als je deze jongen ziet spelen dan doet me dat toch echt denken aan Cruijf in zun beste jaren!

19 november 2012 om 22:35

Toen ik hem vier jaar geleden zag spelen vond ik hem zelfs een maatje groter dan Cruijf.
Zijn behendigheid en snelheid was meer als die van Messi.
Maar dat is mijn mening

19 november 2012 om 22:41

Jij bent duidelijk een andere mening toebedeeld dan ik in deze. Cruijf is onaantastbaar, er zijn niet veel voorbeelden in het Nederlands betaald voetbal die beter zijn dan Cruijf; Berry van Aerle, Oscar Moens, Kaka, Guus Hiddink, Babangida, Viktor Fischer, Peter van Ooijen, Daryll Janmaat, Mateja Kezman, Dennis Rommedahl, Kenneth Perez, Gerald Sibon en ga zo maar door

19 november 2012 om 22:51

#likmunvestje

Ik weet niet zo goed of ik je reactie wel serieus kan nemen.
Meerendeels van de namen ben ik het wel mee eens maar Gerald Sibon?
Ik vond de beste man de eerste periode in nederland wel erg sterk spelen maar in het buitenland was het een lachertje.
Freddy Adu komt nog wel terug op dit niveau, zo had cruijf een mindere periode
en ook de spelers die je net opsomde, waarna ze ervoor zorgde dat het voetbal is zoals het nu is

20 november 2012 om 00:00

Haha ik heb deze reactie nu zo'n 5x gelezen en ik snap er nog steeds geen zak van. Zeer random, zeer random.

On: Ik heb Adu wel altijd een leuke voetballer gevonden, maar hij is natuurlijk geen topper, niet eens bijna. Zou in mijn ogen een goede speler zijn voor de eredivisie.

Zou echt niet weten waarom Galatasaray hem moet halen, de man kan op zeker het niveau niet aan!

Freddy Adu, werd altijd een grote toekomst voorspeld maar op professioneel niveau niets waargemaakt. Net als bv. Ibrahim Maaroufi (ex-psv, Twente en Inter), nog zo'n geval.

Adu profiteerde in de VS bij de jeugd van zijn kracht en zijn snelheid, net als Altidore. Maar Altidore presteert nu iets, Adu helemaal niets.

19 november 2012 om 20:36

Kracht? Volgens mij is een gebrek aan kracht juist één van de dingen die ervoor heeft gezorgd dat hij niet de top heeft gehaald. De man is 1,72 en heeft het lichaam van een schooljongetje, wat ik me herinner. Zijn techniek was juist één van de grote pluspunten en vandaar dat hij als heel.groot talent werd gezien. Op europees en internationaal niveau, waar het sneller en harder gaat, redt je het alleen niet met dat ene 'straatvoetbaltalent'. Daar heb je de kracht nodig die juist bij hem ontbrak en bovendien bleek op een hoger tempo zijn techniek helemaal niet zo goed en efficient.

wrm gaat ie naar galatasaray? ze hbben al yilmaz gehaald en het lijkt me zeker dat hij ook die basisplaats krijgt en dat deze guy invalbeurten aleen gaat krijgen

19 november 2012 om 19:29

Heeft geen contract ofzo getekent bij Galatasaray maar traint gewoon 2 weken mee om ze conditie op peil te houden.

19 november 2012 om 19:34

"heeft geen contract ofzo getekent bij Galatasaray maar traint gewoon 2 weken mee om ze conditie op peil te houden. "

Heb jij de tekst wel gelezen? Waar heb jij zien staan dat hij naar Turkije gaat om zijn conditie op peil te houden? Wat een onzin. Daarvoor hoeft hij echt niet naar Istanbul. Hij gaat gewoon proberen zich in de kijker te spelen en een contract in Europa te bemachtigen.

19 november 2012 om 19:38

Wat komt die dan doen bij Galatasaray Polop?

Tijdelijk thee drinken ofzo? Er staat toch dat hij 2 weken bij Galatasaray mee gaat trainen en dus neem ik aan ze conditie op peil te houden of niet soms.

19 november 2012 om 19:41

Solopsv is het nou zo moeilijk om dat te begrijpen ? Hij zegt toch nergens dat hij Niet komt trainen ? Hij gaat in deze 2 weken meetrainen om te proberen zich in de kijkers te spelen. Ik zie toch echt nergens staan dat hij er komt om zijn conditie op peil te houden.

19 november 2012 om 19:46

Zie nergens dat die in de kijker wilt spelen.

Achja zal wel, ik denk gewoon dat die ze conditie daaro op peil gaat houden en anders zou ik het knap vinden dat zo mislukte ' grootste talent ' en contract kan afdwingen bij Galatasaray.

19 november 2012 om 20:19

uhm, koekoek :

''terwijl Adu twee weken zal meetrainen bij het Turkse Galatasaray''
Niet spelen dus.. Kan ook niet, want de transferperiode is er niet eens..

19 november 2012 om 20:26

Idd Solopsv, waarschijnlijk wordt het gewoon voor hem twee weken 'conditie op peil houden' bij Galatasaray. Verder lijkt het me vrij logisch dat hij dit zelf ook wel weet als je zelfs in de 2e lig van Turkije hebt gefaald.

19 november 2012 om 21:21

Ik weet niet wat jij hebt geleesdd maar hij doet een "proefje" als GS hem goed vindt kunnen ze hem een contract aan bieden

19 november 2012 om 21:29

@solopsv

Waarvoor zou hij z'n conditie op peil houden die 2 weken?!

De finale van de MLS is over 2 weken (waar Philadelphia niet in speelt) en het volgende seizoen begint pas weer in Maart......

Wel raar dat de Turkse media hier niks over zegt. Het klopt wel heb het net zelf even gelezen op de site van Philedelphia.

19 november 2012 om 23:04

Indd raar , heb er niets over gelezen op fanatik of andere sites ?? Deze jongen is een overschatte speler, zou niet weten waarom gs hem nodig heeft ..

Dat zou nou een goede voetballer zijn voor de Eredivisie. Rustige omgeving, technisch voetbal, eindelijk eens wat langer een basis vinden. Een beetje waar Altidore voor gekozen heeft.

Edu is zelfs niet succesvol geweest bij het turkse Caykur Rizespor. Ik respecteer alle fans van deze club, maar wel een voorbeeld hoe triest een carriere kan verlopen, terwijl hij jaren daarvoor 1 van de grootste "gehypte" talenten was.

Toch jammer hoe het met deze jongen gelopen is. Ik heb hem nooit zien voetballen maar hij werd als de nieuwe Pelé bestempeld. Hij tekende al op 14!!! jarige leeftijd een contract en debuteerde ook op 14 jarige leeftijd met DC United tegen de San Jose Earthquakes. Hij scoorde twee weken later zijn eerste goal en werd daarmee de jongste goalscoorder ooit in de Mls.

Het is echt niet normaal hoeveel hij nu eigenlijk al mee heeft gemaakt in de voetballerij. Hij debuteerde op zijn 14de, heeft nu al 8 clubs gehad en is pas 23 jaar. Hopelijk komt het talent er nog uit. Hij is pas 23 jaar en heeft nog genoeg tijd om zich te ontwikkelen.

Hmmm, begrijp ik het verkeerd of kunnen we hem nu gewoon overnemen ondanks dat er geen sprake is van een transferperiode. Overigens vind ik het wel oké, beter eerst laten meetrainen dan direct voor de leeuwen gooien.

Weet iemand trouwens meer over deze Adu?

Alvast bedankt

19 november 2012 om 20:12

Hij speelde volgens mij vorig jaar nog of jaar ervoor bij C.rizespor en faalde. Hiermee is denk ik al genoeg gezegd..

19 november 2012 om 20:19

Hmmm, ik doelde met mijn vraag meer naar zijn specialiteiten. Hij is toch niet uit niets uitgegroeid tot een 'hype' ?

19 november 2012 om 20:34

Inderdaad toen hij 16 was. Maar schijn bedriegd, heeft het helaas niet waargemaakt. Alleen zijn snelheid heeft hij mee, voor de rest is hij nutteloos naar mijn mening.

Gelukkig doet hij dus niet mee in wedstrijden anders zouden we morgen met 5-0 onderuit gaan.

19 november 2012 om 23:08

Hoogmoed komt voor de val mijn beste kerel.

Dat hij bij c. Rizespor mislukt is wil niks zeggen..
Turkse clubs hebben in het verleden wel laten zie. Dat ze goed zijn in
talenten weg sturen.

Adu speelt wel weer van af ouds alleen heeft hij het toen nooit waargemaakt. ik denk dat het toch lag aan zijn leeftijd jong en de hele wereld praat al over en nike nieuwe ster toen die tijd. Hij is nog maar 23 en heeft genoeg tijd om zich hier ook te laten zien

Freddy Adu gaat trainen in Florya [accommodatie van Galatasaray] maar hij komt niet voor Galatasaray of iets dergelijks. Scott Piri [conditietrainer van Galatasaray] is een speciale coach van Adu, en gaat trainen onder hem. Omdat de Mls-seizoen afgelopen is, probeert hij zichzelf in vorm te houden om in beeld te komen bij het nationale elftal van de Verenigde Staten.

19 november 2012 om 23:01

Ik zie op Webaslan een bericht met dat de reden (nog) onbekend is. Wat is je bron kleurgenoot?

Waarom komt hij niet naar Nederland?
Hier kan elke min of meer mislukt talent uitgroeien tot een goede speler in de Eredivisie.

Zie Altidore, overigens ook een Amerikaan die een grote toekomst was voorspelt.
Ook mislukte in Portugal en eigenlijk nergens scoorde, totdat hij hier in Nederland kwam.

Ik zou het als Nederlandse club wel gaan proberen, wellicht eerst als proef.

19 november 2012 om 23:11

Ik ben het met je eens, maar het is niet zo dat iedere ''mislukte'' speler hier naartoe moet komen, om zijn carriere een nieuwe wending te geven. De spelopvatting en het tactisch inzicht, wordt je hier wel bijgeleerd. Als aanvaller (zie Altidore) heb je daar enorm profijt van.

20 november 2012 om 00:37

Adu is ook een aanvaller. Vandaar.

Freddy Adu, de genadigde talent van Championship Manager. Als je het seizoen 09/10 bereikte, was hij de linksbuiten (aanvallende middenvelder) die je standaard in je selectie had. Hij werd beroemd op zijn 14de en die roem heeft hem mentaal stuk gespeeld.

Hij heeft zich niet weten te ontwikkelen en is keihard gefaald. Ik vind het niet erg dat hij paar weekjes komt trainen, maar in aanmerking zal hij niet komen. Hij heeft bij meerdere clubs gefaald en na je 23ste uitblinken, is erg moeilijk!

Deze jongen had naar Nederland moeten komen, dat was een ideale opstap geweest. Volgens mij heeft hij zelfs een Nederlandse vriendin. Dat zou het alleen nog logischer maken, nu heeft hij teveel clubs versleten. Maar misschien wordt hij wel stand-in voor Yilmaz

Wtf ??? Ik lees hier niets over hoor??

En daarnaast neemt Gala echt niet zulke spelers, kan zo 40 turkse spelers opnoemen die beter zijn van hem. Met het oog op de krimpende buitenlandersregel is dit gewoon een onzinbericht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren