Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Frustrerend, ja, maar ook Bony had tijd nodig om zich aan te passen’

Laatste update:

Vitesse voetbalt dit seizoen doorgaans heel aardig, maar staat met negentien punten op een teleurstellende twaalfde plaats in de Eredivisie. Een van de voornaamste problemen van de ploeg van trainer Peter Bosz is dat men moeizaam tot scoren komt. Zondag moest centrumaanvaller Abiola Dauda tijdens het uitduel met FC Groningen (1-1) op de bank plaatsnemen.

/

Bosz koos in de spits voor Bertrand Traoré, die het enige doelpunt van de Arnhemmers voor zijn rekening nam. Dauda, tot dusverre goed voor zes goals deze competitie, weet niet waarom hij gepasseerd werd. “Ik hoop dat ons drukke programma meespeelt”, geeft de Nigeriaan aan in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Deze week spelen we drie duels”, legt Dauda uit.

De spits merkt voorts op dat zijn ploeggenoten op het middenveld en op de vleugels niet zelden voor eigen succes gaan. “Dat is voor mij weleens frustrerend, ja”, erkent Dauda. Toch is de aanvaller ervan overtuigd dat hij in de voetsporen kan treden van voormalig Eredivisie-topscorer Wilfried Bony, die in 2013 naar Swansea City verkaste. “Ook Bony had tijd nodig om zich aan te passen.”

Vind je dat Abiola Dauda een basisplaats verdient bij Vitesse?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je mag nog niet eens in zijn schaduw staan Dauda! Ik ben van mening dat Djurdevic een kans verdiend na al het harde werk in de beloften.

15 december 2014 om 13:40

Ik ken Djurjevic niet, maar hoor meer mensen over hem. Ik volg echter wel genoeg Vitesse om te kunnen zeggen dat Dauda erg matig speler is. Past niet bij Vitesse vindt ik!

Bony had inderdaad even tijd nodig om zich aan te passen, het zelfde als bij Swansea, maar daarna was hij niet meer te houden, net als bij Swansea. Maar hij mag zich niet vergelijken met Wilfried, komop zeg, wel geef ik hem gelijk dat er te weinig goede voorzetten van de flanken afkomen.

Ze moeten denk ik Traoré er verplicht inzetten van Chelsea, want als hij niet speelt dan hebben ze er niets aan. Weer een gevolg van die belachelijke invloed van Chelsea denk ik. Vitesse moet zich schamen dat ze zo'n samenwerkingsverband hebben.

15 december 2014 om 14:27

@afc Ajaxfan
Wat een bullshit. Chelsea verplicht Vitesse helemaal niet hun spelers op te stellen.
In totaal hebben ze maar 3 spelers van Chelsea gehuurd. Josh Mceachran, Bertrand Traoré en Wallace.

- Traoré heeft al een paar keer op de bank gezeten dit seizoen.
- Josh Mceachran deed tegen Groningen voor de 1e keer dit seizoen mee in een wedstrijd.
- Wallace zat tegen Groningen op de bank na zijn dramatische wedstrijd tegen Twente.

Dus het is onzin dat Vitesse niks te zeggen heeft wie er wel en wie niet opgesteld mogen worden.
Waarom moeten ze zich daarvoor schamen dan?

15 december 2014 om 14:38

Wallace was geschorst

15 december 2014 om 15:16

Ik ben het met je eens, ik denk ook niet dat Chelsea het verplicht. Peter Bosz heeft eens in een Engels interview gezegd dat hij Traore een geweldige speler vindt. Dus ik denk dat hij hem vrijwillig laat spelen. Josh stond nu idd zijn eerste wedstrijd in de basis. Bosz gaf aan dat hij hem een goede speler vind, maar dat er op het middenveld andere spelers beter zijn op die positie (pröpper bijvoorbeeld). Alleen Wallace snap ik weinig van waarom hij speelt. Maar ik krijg bij Bosz het idee dat backs vooral goed moeten kunnen opkomen om een voorzet te geven en dat daarna het verdedigende aspect pas aan bod komt. Hij vindt de opbouw heel belangrijk, dus ik vermoed dat hij daarom kiest voor Wallace boven Diks of Leerdam.

Overigens heeft hij vorig jaar ook meerdere keren Chelsea spelers gepasseerd. Beste voorbeeld was bijvoorbeeld Piazon. Maar ook Atsu heeft lang moeten wachten voor hij zijn kans kreeg. Die kwam eigenlijk pas echt toen Theo Janssen geblesseerd raakte.

Bij Dauda heb ik het gevoel dat hij alles op 80% doet, ik mis overtuiging en gretigheid bij zijn acties. Verder krijgt hij ook geen goede ballen, wanneer gaat Bosz er nou eens op hameren dat spelers voorzetten afleveren ipv alles voetballend door het midden te proberen. Dat werkt namelijk al een heel seizoen niet en dat gaat ook niet werken, want het is zo voorspelbaar. Dauda is voetballend niet best, dus ik snap niet dat ze hem dan toch als aanspeelpunt blijven gebruiken. Ik heb nog steeds het gevoel dat hij wel doelpunten gaat maken als de trainer hem juist gaat gebruiken. Bosz moet een tactiek spelen die bij de groep past ipv blind aanvallend te willen spelen.

Bony had idd ook wat tijd nodig om aan te passen in Arnhem, aan Vitesse en aan de Eredivisie. maar bij hem zag je na 5 minuten al dat hij heel veel potentie had.

Dauda is een redelijke spits, maar ook niet meer dan dat. De echte drive om de belangrijke nummer 9 te zijn, ontbreekt een beetje bij hem.

Oké hij treft het niet met buitenspelers, die vaak naar binnen trekken. Daar Dauda zelf weinig kan creëren, is Vitesse beter af met Traoré als meer technische aanvaller.

Hij heeft inderdaad gelijk. Volgens mij haalde Bony zijn eerste seizoen niet meer dan 10 doelpunten. Later was Bony natuurlijk een echte tank en hij was de reden waarom Vitesse toen succesvol was. Dauda vind ik beduidend minder, hij scoorde volgens mij 1 keer een hattrick en daarna dus nog 3 losse goals. Beetje matig maar aan de punten van Vitesse te zien en de plaats waar ze staan zie je dat ze ook doelpunten missen.

Bosz moet eens gaan werken aan een vaste basiself en wat zekerheid achterin bouwen. 27 tegendoelpunten hebben ze al gehad.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren