Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Frivool Nederlands elftal wint mede dankzij eerste interlandgoal Xavi Simons ook laatste oefenduel voor het EK

Laatste update:

Het Nederlands elftal heeft maandag ook de laatste oefenwedstrijd voor EURO 2024 winnend afgesloten. Oranje was in een kletsnatte Kuip met 4-0 te sterk voor IJsland. Bondscoach Ronald Koeman zag Xavi Simons zijn eerste interlanddoelpunt maken, maar zal zich na afloop vooral zorgen maken om de blessure die Teun Koopmeiners opliep tijdens de warming-up.

Koeman moest maandag al voor het eerste fluitsignaal noodgedwongen een wijziging doorvoeren in zijn beoogde basiself. De ervaren keuzeheer was van plan zijn elftal op liefst negen plekken te wijzigen en alleen Bart Verbruggen en Memphis Depay te laten staan na de 4-0 oefenzege op Canada.

Tijdens de warming-up liep Koopmeiners echter een liesblessure op, waardoor PSV’er Jerdy Schouten toch wél in de basis mocht starten tegen het tamelijk zwakke IJsland. Nederland zette vanaf de eerste minuut behoorlijk wat druk op de compact staande defensie van de bezoekers.

Na een schot van Joey Veerman en meerdere kleine mogelijkheden voor Memphis was het Simons die in de 23ste minuut de ban brak met zijn eerste doelpunt in het shirt van Oranje. Na een fraaie bal van Veerman knikte Denzel Dumfries door op Simons, die doelman Hákon Valdimarsson van dichtbij verschalkte: 1-0.

Ook na rust was Nederland de bovenliggende partij. Dat leidde al heel snel tot een verdubbeling van de score. Aanvoerder Virgil van Dijk was net als tegen Canada belangrijk uit een hoekschop. De uitdraaiende corner van Veerman belandde via de hoofden van Schouten en Nathan Aké bij Van Dijk, die er als de kippen bij was om binnen te knikken: 2-0.

Tien minuten na de theepauze ontsnapte Tijjani Reijnders aan een hoofdrol bij een tegendoelpunt. De middenvelder van AC Milan raakte de bal kwijt op zijn eigen achterlijn, waarna Stefan de Vrij met een alerte ingreep voorkwam dat de bezoekers uit IJsland konden scoren. Na 66 minuten besloot Koeman te wisselen.

Micky van de Ven was de vervanger van Aké, terwijl Schouten plaatsmaakte voor Georginio Wijnaldum. IJsland kwam er in het laatste deel van het oefenduel iets beter in. Invaller Stefán Teitur Thórdarson dacht Verbruggen te verrassen met een afstandsschot, maar zag zijn inzet van ver uiteenspatten op de paal.

Toch kwam ook de laatste oefenzege van Oranje voor het EK nooit in gevaar. Donyell Malen, die drie minuten daarvoor Cody Gakpo had vervangen, gooide de wedstrijd na 79 minuten volledig in het slot. Na een heerlijke pass van Memphis maakte de pijlsnelle invaller alleen voor Valdimarsson geen fout: 3-0.

Memphis zelf dacht ook nog een duit in het zakje te doen, toen hij een heerlijke voorzet van Jeremie Frimpong achter Valdimarsson werkte. De videoscheidsrechter zorgde er echter voor dat dat feest niet doorging, omdat Veerman vroeg in de aanval hands had gemaakt. Supersub Wout Weghorst zorgde uiteindelijk alsnog voor een vierde Nederlandse treffer na een intikker op aangeven van Malen: 4-0.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Op zich prima pot, maar aanvallend tot de 75e minuut wat pover. Zonder Van de Ven links op de vleugel gebeurt er echt helemaal niks aan die linkerkant. Verder kan Koeman echt niet meer om Frimpong heen. Ja Dumfries levert vrijwel altijd, maar voetballend is het zo armoedig. Frimpong kan alles wat Dumfries kan, maar dan beter.

Koeman moet nu ook eens ophouden Xavi steeds via de flanken te laten komen, die jongen is toch gewoon een perfecte 10? Gesproken over dingen waar Koeman mee op moet houden; Wijnaldum minuten geven. Het kan toch niet anders dan dat Wijnaldum belastend materiaal over Koeman bezit?

Schouten weer top, en Veerman ook een goede wedstrijd. Reijnders vond ik tegenvallen. Malen is echt top om als wissel er fris in te brengen. Opstelling mits Frenkie fit:

Verbruggen
Frimpong-Geertruida/De Ligt, Van Dijk, Ake, Van de Ven
Frenkie-Schouten
Xavi
Memphis-Gakpo

10 juni 2024 om 22:39

Reijnders>Frenkie en Malen>Gakpo. Malen heeft in 20 minuten meer laten zien dan Gakpo in de afgelopen 3 interlands en Reijnders heeft meer voetballend vermogen dan Frenkie en ook nog eens een beter schot.

10 juni 2024 om 22:40

Veerman een goede wedstrijd? Weet niet welke wedstrijd jij gekeken hebt, maar hij was de beste man van het veld. Hij creëert tenminste iets. Ook raar dat je pleit voor Gakpo, terwijl Malen veel dreigender is. Over Frenkie ben ik nog niet overtuigd. Hoewel hij qua talent de beste Nederlandse speler op dit moment is, zou het zomaar kunnen zijn dat dit team beter zonder hem draait. Zonder Frenkie spelen ze namelijk directer. Bovendien helpt het niet dat Frenkie er nu uitligt en weer ritme zal moeten op doen en wellicht helemaal niet mee zal doen. Overigens vond ik Reijnders geen goede indruk maken. Hij liep best vaak in de weg. Wijnaldum daarentegen; degelijk.

10 juni 2024 om 22:41

Dan heeft hij dus een goede wedstrijd gespeeld 😆

10 juni 2024 om 22:41

Veerman was misschien wel de beste vandaag in de eerste helft zoveel goede steekpasses waar kansen uit kwamen.

10 juni 2024 om 22:46

OnsBerry, ‘Schouten top, Veerman goede wedstrijd’. Hij heeft wel meer dan een goede wedstrijd gespeeld

10 juni 2024 om 22:40

Frimpong is niet ingevallen voor Dumfries. Dumfries staat rechtsback, Frimpong rechtsvoor. Je moet gewoon Geertruida kiezen ipv Dumfries en dan Frimpong rechtsvoor.Verder vond ik Gakpo erg zwak.

10 juni 2024 om 22:40

Je gaat toch niet 5-3-2 spelen na deze oefeninterlands? We spelen lekker zo, mooi zo laten

10 juni 2024 om 22:43

Is natuurlijk geen echte 5-3-2. Frimpong noemt zichzelf ook een wingback, zijn favoriete positie. Het is geen echte rechtsbuiten.

10 juni 2024 om 22:41

Gek genoeg vond ik Wijnaldum prima invallen,net als Woutje en de overige invallers

10 juni 2024 om 22:41

Wat hebben Gakpo en Simmons nou laten zien om basis te staan? Zet maar gewoon Frimpong op rechtsbuiten en Malen op links. Snap ook niet waarom je weer met 5 achterop moet gaan spelen.

10 juni 2024 om 23:20

Gakpo die drie keer het openingsdoelpunt maakte op het WK.

11 juni 2024 om 00:47

Als we spelers gaan selecteren op basis wat ze in het verleden hebben laten zien kunnen we wijnaldum en bergwijn ook de basis ingooien.

11 juni 2024 om 05:53

Het feit dat je moet teruggrijpen naar het WK zegt denk ik voldoende.

11 juni 2024 om 07:53

Simons word verkeerd gebruikt. Ik zie juist voor hem en depay een mooie tandem als spits en 10. Malen en Frimpong op de zijkanten. Maatsen die nog word opgeroepen. Dan zou je van de ven centraal kunnen zetten en maatsen op links

10 juni 2024 om 22:42

Malen in plaats van Gakpo. Gakpo heeft niet laten zien dat hij basis moet staan.

10 juni 2024 om 22:43

Gakpo? Doe mij Malen maar. Verder gewoon 433 met Verbruggen, Geertruida, De Vrij (De Ligt), Van Dijk, Ake, Frenkie, Schouten, Reijnders, Frimpong, Memphis, Malen. Tegen defensieven ploegen Simons er eventueel in voor Schouten op het middenveld.

11 juni 2024 om 10:22

Wat mij betreft schuift Van Dijk door naar RCV en speelt Aké LCV, dan kan Van de Ven op linksback. Je kunt gewoon niet om Van de Ven heen op basis van clubprestaties en hoe hij zich in Oranje profileert de afgelopen twee wedstrijden (en eigenlijk gewoon altijd sinds zijn debuut). Daarnaast zie ik Aké liever in het centrum dan op linksback, daar speelt hij bij City dit seizoen ook altijd (als hij speelt).

De Vrij en De Ligt zijn het minst onomstreden en beide maken geen onuitwisbare indruk deze twee interlands (al was De Ligt degelijk hoor, goede stand-in voor Virgil). Daarnaast is die enorme snelheid van Vd Ven echt een wapen, zowel aanvallend tegen goede ploegen en verdedigend tegen defensieve ploegen.

Voor de rest volledig eens, behalve dat Frenkie helaas geen optie meer is. In dat geval ging ik met Reijnders naast Schouten en Simons op 10 spelen (al vind ik Depay op 10 ook nog steeds een optie). Vind Reijnders ook (veel) beter als box-to-box dan afgelopen wedstrijd als 10, al snap ik dat je normaliter niet om Reijnders heen zou kunnen en dat je een passer controlerend op het middenveld wil, maar zonder Frenkie is dit de beste optie denk ik. Heel complementair middenveld heb je dan ook. Ik ben een enorme Veerman-fan, maar zijn passingskwaliteiten wegen denk ik gewoon niet op tegen zijn gebrek aan handelingssnelheid tegen de echt grote ploegen en daarnaast is hij ondanks zijn werkethos wel echt te traag eigenlijk.

10 juni 2024 om 22:44

Joey legde die ballen weer heerlijk weg vandaag. Schouten en Memphis ook erg sterk. Sowieso een uitstekende wedstrijd van het elftal. Op de rechterkant zie ik graag de combo Geertruida - Frimpong, dat werkt goed.

Kan wel kritisch zijn op sommige spelers maar wat maakt het uit, we worden gewoon Europees kampioen.

We zijn toch wel de dark horse op dit EK! Goeie indruk deze twee oefenwedstrijden. Vooral de selectie is toch wel bizar. Je hebt nu zoveel diepte in de selectie als je nog jongens zoals Malen, Frimpong en Weghorst kan inwisselen. Nu Argentiniã« niet meedoet moet je ver kunnen komen met het materiaal dat we hebben. Heb er zin in hoor in aankomende zondag!

10 juni 2024 om 22:41

Vooral heel degelijk en we scoren toch wel relatief gemakkelijk. Zonder echt te sprankelen toch 2 dikke overwinningen is echt heel goed.

10 juni 2024 om 22:45

Vooral de diepte van deze selectie is wat het verschil kan maken. Met Weghorst, Frimpong en Malen heb je 3 uitstekende aanvallers waarmee je een moegestreden tegenstander helemaal kapot kan spelen met die snelheid.

10 juni 2024 om 23:03

Ja eens. Daarom scoren we veel in einde wedstrijd. En we kunnen best veel varianten spelen

11 juni 2024 om 11:25

Ach hou toch op, ze spelen goed voetbal tegen Canada en Ijsland maar kom tegen Frankrijk, Duitsland, Spanje, Engeland, Portugal zijn we echt een maatje te klein. Kwart finale tegen Portugal en dan is het klaar. Geen schande zeker niet maar dark horse schei uit. We zijn een subtopper in europa niets meer.

11 juni 2024 om 12:43

Engeland delfde het onderspit tegen IJsland met toppers in de selectie en Frankrijk kwam niet verder dan 0-0 tegen Canada terwijl wij wel dik winnen. We kunnen de finale halen en zelfs winnen ..

11 juni 2024 om 13:55

2 oefenpotes is bepalend voor heel het EK hahahaha. Nederland speel al jaren geen hoogstaand voetbal. Onder Koeman zijn we ook niet beter gaan spelen dan toen onder Van Gaal. Maar omdat de toppers van Engeland en Frankrijk met de handrem speelde en daardoor hun oefenpotjes deze week niet hebben kunnen winnen worden wij kampioen???? Wacht maar tot er voor die landen iets op het spel staan.

Wat top om te zien dat Oranje echt veel smaken heeft, als je ziet hoe compleet we zijn, zijn we echt kanshebber. Lekker dat goaltje van Xavi! Als het straks op het WK niet loopt, heb je met Frimpong (die overigens van mij basis mag, maar vrees dat Koeman z'n eigen vondst niet direct gaat inzetten) en Malen snelheid waarmee je het kan openbreken. Achterin heb je luxe te over, waar mijn voorkeur wel gaat naar Van Dijk met De Ligt maar gezien Koeman ook vandaag weer De Vrij met VVD heeft staan, lijkt me dat ook redelijk uitgemaakte zaak. Ik begrijp alleen nog niet waarom Wijnaldum zoveel heeft mogen oefenen, die gaat gewoon een basisplaats krijgen en dat is te zot voor woorden.â 

11 juni 2024 om 00:40

Je logo verraadt wel waarom je De Ligt boven De Vrij zou kiezen. Ik denk dat vele anderen wel kunnen leven met De Vrij als rechter cv. Ervaren verdediger die alles al heeft meegemaakt bij Inter. Daarnaast veel rustiger dan De Ligt en minder een ongeleid projectiel. De Ligt is qua verdedigen en zwaaiende armen soms gewoon te druistig en onrustig. Als De Ligt zijn dag heeft, is hij beter dan De Vrij. Heeft hij niet zijn dag, is het een gevaar voor je eigen verdediging.

11 juni 2024 om 07:55

Sterker nog als je ziet hoe makkelijk de ligt er werd uitgelopen tegen Canada. Motoriek heeft van een bonkige kogelstoter en draaicirkel van een cruiseschip denk ik idd dat het beter is niet met de ligt te starten. Dat is mijn oprechte mening

Nederland heeft deze interlandperiode uitstekend voetbal laten zien, misschien wel het beste samen met Spanje. De keuze om Geertruida en Frimpong op de vleugel te zetten is een slimme zet, en dit moet een zekerheidje worden op het EK. Daarnaast zou ik Frenkie niet te snel terugbrengen omdat het nu gewoon goed gaat, en je nooit weet in wat voor vorm Frenkie terugkeert. De kansen voor Nederland liggen er zeker dit EK vooral gezien het feit dat grote landen zoals Portugal, Engeland en Frankrijk deze interlandperiode niet echt overtuigende wedstrijden hebben gespeeld.

Net als tegen Canada was ook vanavond de tweede helft de beste helft, Nederland moet altijd een beetje loskomen maar we mogen toch zeker meer verwachten van Xavi Simons en Gakpo zij waren toch echt de minste de rest gewoon prima gespeeld, tegen Polen hoop ik op een voorste linie met Malen, Memphis en Frimpong in ieder geval heel veel zin in het ek denk dat we echt iets kunnen bereiken met deze groep

10 juni 2024 om 22:46

Xavi wil ik wel graag op links zien ipv rechts. Koeman kan wel lullen dat de kant niet boeit, maar dat is onzin. Gakpo dan lekker op de bank en Frimpong op rechts.

10 juni 2024 om 22:57

Of Simons' naar 10 en Malen naar links. Reijnders naast Schouten aangezien Frenkie nu ook wegvalt.

Het lijkt me duidelijk na vanavond. Een voorhoede met Malen-Depay-Frimpong is gewoon fantastisch.

10 juni 2024 om 22:44

Klopt, alleen tegen Frankrijk zal Dumfries wel RB staan, stukken beter als Geertruida. Houdt wel in Frimpong bank, maar voorin ook zat keuze

10 juni 2024 om 22:47

Ben ik het mee eens. Dan met Frimpong vanaf de bank nog counteren tegen Frankrijk. Toch wel een luxe die we hebben dit jaar. Ik heb voor het eerst in 10 jaar weer zin in een eindtoernooi!

11 juni 2024 om 05:49

Dumfries hoort gewoon op het bankje. Geert is defensief beduidend beter dan Dumfries

11 juni 2024 om 07:57

Laat Frimpong mbappe maar helemaal gek lopen met z’n snelheid. Dan ook paar keer opkomen (gaat mbappe niet achteraan lopen) en als daaruit gescoord word dan weet je vanzelf wat gaat gebeuren. Je moet er dan wel voor zorgen dat je in de omschakeling goed staat. Hoe dan ook je moet ballen tonen

11 juni 2024 om 10:29

Dumfries is verdedigend absoluut niet beter dan Geertruida; die speelt nota bene nog geregeld in het centrum terwijl Dumfries de afgelopen drie jaar louter als halve vleugelaanvaller gespeeld heeft in die aanvallende 3-5-2 van Inter en bij PSV ook vooral goed was om zijn offensieve kwaliteiten en niet om zijn verdedigende stabiliteit.

Vorige jaren had Dumfries steevast een basisplaats verdiend en deed hij het ook nog eens heel goed toen hij die basisplaats kreeg, maar dit jaar vind ik eigenlijk dat Frimpong en Geertruida moeten spelen en Dumfries op de bank.

Dumfries en Frimpong kan simpelweg niet samen omdat ze dezelfde ruimte bespelen en Geertruida speelt gewoon echt heel sterk de afgelopen interlands en is ontzettend complementair aan Frimpong omdat Geertruida naar binnengaat het middenveld in en Frimpong daardoor ruimte krijgt aan de zijkant. Ook zorgt een 4-3-3 met Frimpong op rechtsbuiten en Geertruida op rechtsback ervoor dat je in de wedstrijd super makkelijk kan switchen naar 5-3-2 zonder één wissel toe te hoeven passen. Ten slotte moeten we ook niet vergeten dat Dumfries dit seizoen ook gewoon niet zo goed is als voorgaande seizoenen; waar hij zich steevast opwerkte in elk jaar van zijn voetbalcarrière zit hij dit seizoen veelvuldig op de bank bij Inter (vorig jaar speelde hij alles) voor Darmian, wat ook absoluut geen geweldenaar is. Dat zegt wel iets over de vorm van Dumfries en dan kun je hem simpelweg niet laten staan op basis van zijn bescheiden palmares als je alternatieven zo goed zijn.

10 juni 2024 om 22:51

Zou eigenlijk Malen toch wel als super sub gebruiken met zijn snelheid. Is toch een ontzettend goeie optie om te hebben als tegenstanders wat vermoeiender zijn. Want hij gaat nog makkelijker achter de verdediging langs met zijn snelheid. Gakpo en Xavi vallen natuurlijk tegen. Maar ja zou wel een van die twee op links zetten.

11 juni 2024 om 10:33

Xavi op links is stukken beter dan op rechts, daar ben ik van overtuigd. Logisch ook, het is een halve tien die naar binnen komt, dat is ook gewoon niet fijn voetballen voor een rechtspoot op rechts. Zet Robben op links of Ronaldo op rechts en ze spelen ook gewoon stukken minder (zonder enige vergelijking te willen maken qua kwaliteit).

Echter zie ik met het uitvallen van Frenkie Xavi het liefst op 10 met Reijnders en Schouten daarachter. Dan kan Gakpo eventueel beginnen op links en Malen gebracht worden of gewoon de hele wedstrijd blijven staan.

We hebben gewoon een puike pot gezien en vooral een prima generale repetitie. Ik zie mannen die hongerig zijn, waarbij ik toch even Memphis wil belichten. Altijd zo enorm onder kritiek maar misschien wel de meest hongerige speler van Oranje. Verdedigend komt het wel goed, er is balans op het middenveld en onze voorhoede zal gedurende het toernooi moeten groeien, maar ik heb er vertrouwen in dat we een kans maken!

Wat moet het heerlijk zijn dat je weet dat Joey Veerman de bal panklaar legt wanneer je begint te lopen

Dit is echt prima voetbal, ook de invallers vallen steeds top in. Toch wel een lekker team hoor. Op papier geen Frankrijk, maar ze spelen heerlijk.

Het is sinds 2014 dat ik weer met een rustig gevoel naar Oranje kan kijken. Als je alleen al ziet dat we spelers als Malen, Frimpong en Vd Ven nog kunnen laten invallen, hebben we kwalitatief gezien gewoon een erg goede selectie. Dan komen hopelijk Frenkie en Koopmeiners er nog bij.

Frimpong wat een speler, waar gaat deze gast eindigen?!? Geen zorgen jongens, Koeman gaat natuurlijk nooit meer Frimpong banken. Zelfs hij niet

10 juni 2024 om 23:01

Dat gaat die wel doen. Want je kan niet met Dumfries en Frimpong spelen. Afhankelijk van de tegenstander zou Koeman dus gaan wisselen tussen die twee.

Ik heb zowaar zin in dit EK! NL speelde gewoon goed, en kan in principe elke tegenstander verslaan, op een goede dag. Als het eenmaal loopt zijn er echt een paar toppers. Depay ook heerlijk in deze vorm.Edit. Ik heb trouwens 100’x liever veerman dan frenkie. De manier waarop hij speelt zou frenkie moeten doen, zolang het tikkie breed tikkie terug is gewoon Joey laten staan.Edit 2.Hij gaat niet eens mee. Spijt me eerlijk gezegd niet heel erg.

Wat is die Frimpong een mooi ventje!

Eerste helft was opzich goed. Tweede helft was buiten de laatste 15 min om echt doodsaai.

Er zat veel meer een idee achter dan tegen Canada. Het draaide goed en was snel en efficiënt. Denk dat de verdediging en het middenveld dat vandaag begon ook wel begint op het Ek; Alleen voorin zal Koeman nog wel twijfelen of hij ket Gakpo en Simons op de vleugels moet beginnen of Malen en Frimpong.

We gaan gewoon op zijn Duits in Duitsland het EK winnen! Frimpong, Malen, Weghorst prachtig gedaan!

Zeer positief gestemd! Dat is lang geleden voorafgaand aan een eindtoernooi 🧡

Pfoehhh begin nu toch te twijfelen. Had oranje niet als een van de kanshebbers, maar wat een power voorin. Achterin zoals verwacht redelijk stabiel en op het middenveld zal je het lastig krijgen tegen grote landen, maar voorin die jongens daar zoveel power!

Had de jongens voorin echt onderschat en waar vroeger alles op lat en paal ging bij dit soort spelers en stroperig was is het nu gewoon gelijk diep op snelheid en in een paar tikken voor het goal. Mede door Joey veerman en Memphis die de buitenspelers echt goed diepstaken.

Verbruggen 7 (niet veel te doen)
Dumfries 6,5 (veel dreiging maar ook een idioot)
de Vrij 7
van Dijk 6,5 (speelde als of het een oefenwedstrijd was)
Aké 8 (sterk op treden, meerder gevaren er uit gehaald)
Schouten 7
Reijnders 2,5 (je loopt richting de cornervlag en ziet de speler daar niet?)
Veerman 7,5 (strooide met passjes)
Simons 5 (verkeerde positie, op doelpunt na niet veel gezien)
Depay 8,5 (bleef jagen op meer goals)
Gakpo 6,5

van de Ven 6
Wijnaldum 2 (goede morgen, niks goed gedaan, alleen maar in de weg en bal verlies)
Geertruida 6
Frimpong 7,5 (net zo veel dreiging als Dumfries, maar dan geen idioot gedrag)
Malen 6,5
Weghorst - (te kort)

Kunnen we Wijnaldum nog in Nederland laten en een ander mee te nemen?

10 juni 2024 om 22:48

Ik kan me goed vinden in je analyse, hoewel de 2.5 wat te veel is natuurlijk. Maar ik dacht exact hetzelfde, hahaha. Hij loopt naar hem toe, maar heeft hem niet gezien... hoe dan?

Niveau van het Oranje publiek was zowel hier op dit forum als ook in het stadion mooi te zien.

- Goal van Memphis wordt afgekeurd: stadion juicht denkende dat hij telt.
- Frimpong valt in op rechtsbuiten ipv rechtsback: bij iedere goede actie snelde iedereen naar het live meepraten om Dumfries even een kopje kleiner te maken niet realiserende dat beiden spelers niet eens op dezelfde positie staan.

Dat geouwehoer over dat Dumfries en Frimpong niet samen kunnen terwijl ze nog nooit een wedstrijd samen hebben gespeeld is lachwekkend. Dumfries loopt Frimpong zogenaamd in de weg vanwege zijn speelstijl, maar Geertruida is nog aanvallender ingesteld dan Dumfries en loopt Frimpong niet in de weg?

Maar we winnen tegen wat C-landen en de wave wordt landelijk ingezet, f* logica. 😂

10 juni 2024 om 22:46

Geertruida speelt meer naar binnen. Dumfries gaat langs de lijn naar voren waar Frimpong dus staat. Dumfries aan de bal is weer te beperkt naar binnen te trekken.

10 juni 2024 om 22:51

Frimpong speelt bij Bayer ook vaker naar binnen op die positie dus dan zou het juist een goede combo met Denzel moeten zijn volgens jouw logica.

10 juni 2024 om 22:58

Huh die komt juist op vanaf de zijlijn.

10 juni 2024 om 22:48

Hoe kom je erbij dat Geertruida aanvallender is? Dat is een halve centrale verdediger en halve back, juist ideaal en blijft meer achter. Dumfries loopt juist altijd naar voren, iets wat Frimpong ook doet.

10 juni 2024 om 22:49

Ah joh, laat gaan. Publiek bij Oranje staat bekend om hun carnavaleske kleding en gedraagt zich als Thialf publiek.

10 juni 2024 om 22:50

“Dumfries loopt Frimpong zogenaamd in de weg vanwege zijn speelstijl, maar Geertruida is nog aanvallender ingesteld dan Dumfries en loopt Frimpong niet in de weg?” Ik heb het in de live topic al benoemd maar let eens op de looptijden die Dumfries hanteert en die van Geertruida. Dan is je vraag beantwoord waarom Dumfries en Frimpong niet samen kunnen.

10 juni 2024 om 23:16

Ja hallo, zo'n scheids wijst voor ons eerst richting middenlijn. Geen wonder dat iedereen dacht dat t een doelpunt was. Pas bij t handsgebaar was het pas duidelijk dat de goal was afgekeurd. Beetje zure reactie ook..

Frimpong basis. Geertruida wordt zijn maatje. Dumfries eruit. Xavi nooit meer op rechts. Dat lijkt me (allang) duidelijk. Hopelijk ziet Koeman dat ook. Reijnders ook niet meer in deze rol, maar als box to box waar zijn kracht ligt. Gakpo mag basis echt uit zijn hoofd zetten. Zo beperkt. Na deze oefenwedstrijden denk ik dat 4-2-3-1 het beste is met voorin Xavi op rechts. Memphis op 10. Malen in de spits en Frimpong rechts. Reijnders en Frenkie/Schouten op het middenveld.
Achterin Geertruida. Is een goede match met Frimpong. Verder moet Ake echt altijd spelen. Dat is onze echte leider achterin.

10 juni 2024 om 22:49

Zou Depay gewoon spits zetten. Op 10 mis je verdedigend dan echt iemand.

10 juni 2024 om 22:49

De tering, ben ik f blij dat jij niet onze bondscoach bent.

11 juni 2024 om 09:21

lekker onderbouwd maat.

11 juni 2024 om 01:12

Mooi verhaal. Xavi nooit meer op rechts en 6 regels verder zet je hem weer op rechts?

11 juni 2024 om 09:20

Xavi links bedoel ik.

Na 36 jaar weer het EK winnen.
Ik heb er wel vertrouwen in

Het lijkt me toch duidelijk dat geertruida met frimpong gewoon veel beter werkt dan dumfries xavi. Nu hopen dat koeman niet eigenwijs gaat doen. Dan kan je het links laten uitvechten tussen gakpo, simons en malen. Verder hoop ik dat vvd rcv gaat spelen zodat ake centraal kan staan en vdv op links. Het lijkt er alleen een beetje op alsof vvd per se op links wil staan.

Vrij degelijke wedstrijd gezien. Aanvallend kon het wel beter. Xavi en vooral Gakpo was vrij matig tot slecht. Memphis soms iets wat ongelukkig, maar super veel energie en dreiging komt er van hem af. Lijkt erop dat hij net op tijd fit is.

Vraag me af of Xavi niet beter kunnen op 10 kan spelen. Dan kan Frimpong op rechts en Lutsha op rechtsback.

Lijkt mij dat je dan de juiste balans qua pressie en snelheid hebt op rechts.

Veerman speelde ook zijn beste wedstrijd in Oranje. Genot om te kijken naar zijn passing. Vraag me wel af of hij dit zou kunnen tegen een top 10 land.

Bart
Geertruida-de Vrij-Virgil-van der Ven/Ake
Veerman-Reijnders
Xavi
Frimpong-Memphis-Gakpo/Malen

Waarom zetten ze Van Dijk niet eens gewoon rechts in het centrum? Dan heb je met Ake naast hem en Van der Ven aan de zijkant toch wereldklasse? Niet dat De Vrij het slecht deed hoor maar ik denk dat dat beter is.

Los van wie nu waar moet staan: ik heb vooral een heleboel afwisselende vormen van aanval gezien. En voetbalplezier. Dit Oranje is heel divers. Lijkt me best een nachtmerrie voor tegenstanders. Nou heb ik Oranje in '74 zien verliezen dus ik ben redelijk fossiel, maar ik heb wel eens slechtere lichtingen naar een toernooi zien afreizen.

Vind Xavi beetje geprikkeld overkomen. Voorzie een stoorzender.
Kan heel slecht de druk van de kritiek aan.

Malen viel positief op! Micky van Ven ook wel top.

10 juni 2024 om 23:01

Snap het wel met die vragen soms en als je steeds op kut positie wordt weggezet. Depay ook top.

Depay was natuurlijk goed en Veerman ook maar dit zijn nou precies spelers die het niet altijd tegen de beste tegendstanders laten zien. Maar omdat we mischien niet meer keuze hebben ga je hier gewoon voor. Ook omdat dit "x factors" zijn die we nodig hebben om überhaupt een kans te maken tegen de betere teams. En waarschijnlijk zijn we tegen de mindere teams goed genoeg om de groep door te komen.

Prima wedstrijd van Oranje. Deze keer ook de eerste helft zeer fatsoenlijk voetbal gezien. Middenveld stond prima met Reijnders, Veerman en Schouten.

Depay lekker gretig en scherp, Dumfries weer continu aan weer op rechts. De invallers bevielen me ook wel, je hebt van de bank veel snelheid en scorend vermogen.

Uitval van De Jong is erg jammer, maar hij was sowieso al een vraagteken voor dit toernooi. Koopmeiners is afwachten, maar vrees ook daar het ergste voor.

Ja, het is 'maar' tegen Ijsland, maar ik zie steeds meer lijn en vertrouwen bij dit Oranje. En Ijsland is trouwens al jaren een stug, moeilijk te bestrijden team. Vraag maar aan Engeland, of het Oranje van 2014/2015.

Tegen Polen heb ik er wel vertrouwen in. Ook het sterke Oostenrijk zie ik dit Oranje wel verslaan.

Tegen Frankrijk ben ik benieuwd of Oranje eindelijk eens fatsoenlijk weerstand kan bieden.

Leuke maar nietszeggende oefenduels gezien want voor het echie moet blijken of dit jongentjes of mannen zijn. Verder wordt het wel knutselen voor de bondscoach; ik vind het middenveld niet in balans, de verdediging niet echt getest maar gelukkig in de aanval is er wel veel keuze met eenieder z’n specifieke kwaliteiten. Laten we dan maar vooral aanvallen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren