Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Frankrijk verliest na Kanté weer vast selectielid voor WK; ook België vreest

Laatste update:

Mike Maignan zal het aanstaande WK in Qatar aan zich voorbij moeten laten gaan, meldt de Franse sportkrant L'Équipe. De doelman van AC Milan kampt sinds eind september met een kuitblessure, waarvan hij bijna hersteld was. Woensdag kreeg Maignan echter te maken met een terugslag tijdens een training bij zijn club. Hoe lang de sluitpost uit de roulatie ligt is vooralsnog onbekend, al zal het WK hoe dan ook te vroeg komen.

La Gazzetta dello Sport meldde woensdag dat Maignan bij zijn club een terugslag in zijn herstel kreeg en de training daarom voortijdig moest afbreken. De 27-jarige sluitpost liep zijn blessure op in het met 2-0 gewonnen Nations League-duel met Oostenrijk. In de rust van dat duel liet de vijfvoudig international zich vervangen door Alphonse Areola. Onder meer RMC Sport meldde toen dat Maignan een maand uit de roulatie zou liggen, maar dat blijkt nu langer te gaan duren. Bondscoach Didier Deschamps riep voor het daaropvolgende duel bij Denemarken (2-0 nederlaag) de 37-jarige Steve Mandanda op als vervanger, terwijl Areola het doel van les Bleus in Kopenhagen verdedigde.

Eerste doelman Hugo Lloris was beide duels afwezig vanwege een dijblessure, maar de aanvoerder van Tottenham Hotspur is inmiddels weer helemaal fit en zal in Qatar normaliter de eerste doelman van de regerend wereldkampioen zijn. Wie er naast Maignan niet bij zal zijn, is N'Golo Kanté. De middenvelder van Chelsea kampt met een hamstringblessure. Achter de naam van Paul Pogba staat nog een vraagteken. De middenvelder van Juventus is herstellende van een meniscusblessure. Maignan moest door zijn blessure de nodige wedstrijden voor Milan missen. Met Ciprian Tatarusanu als vervanger van de onbetwiste eerste doelman wonnen i Rossoneri drie keer op rij in de Serie A, maar gingen ze ook twee keer onderuit tegen Chelsea in de Champions League.

Thomas Meunier
Net als Frankrijk lijkt ook België het zonder een gewaardeerde kracht te moeten stellen op het WK. Thomas Meunier heeft namelijk een breuk in zijn jukbeen opgelopen en staat weken aan de kant. De rechtervleugelverdediger van Borussia Dortmund liep zijn blessure op in het duel met Hannover 96 in de tweede ronde van de DFB-Pokal. De 58-voudig international is inmiddels geopereerd, maar of het WK haalbaar is zal de komende tijd moeten blijken. Onder meer Thomas Foket (Stade de Reims) en Timothy Castagne (Leicester City) gelden als alternatieven bij afwezigheid van Meunier en Alexis Saelemaekers, die het WK zo goed als zeker mist vanwege een knieblessure.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sacre …. Gelukkig kunnen we nog zo’n 36 andere keepers mee laten nemen naar het WK. Dit WK gaat vermoedt ik, een fiasco worden voor Les Bleus. Deschamps is al te lang de bondscoach en de resultaten zijn de laatste tijd niet behoorlijk.. Enfin, dan maar voor het volgende toernooi lekker doorselecteren en hopelijk met Zizou aan het roer.

21 oktober 2022 om 01:26

Zeg dat, volgens mij zou de tiende keeper van Frankrijk nog bij ons in de basis staan

21 oktober 2022 om 07:01

Il n’y a pas de soucis! Ik hoop ook dat het een fiasco word zodat Deschamps eindelijk plaats kan maken voor Zizou en dan kan er eindelijk is een keer serieus en goed gevoetbald worden. Allez les Bleus, Ramenez Zidane à la maison et mettez Deschamps dehors.
#VivelaRepublique 🇫🇷

Lloris is toch eerste keeper. En gelukkig heeft Frankrijk ook nog Lafont.

20 oktober 2022 om 21:09

En Areola natuurlijk. Die was 3de keeper dacht ik .

🥊🥊🥊🥊🥊🥊🥊🥊🥊

20 oktober 2022 om 23:10

Goed punt, zo had ik er nog niet naar gekeken.

En zo valt ook de enige verdediger van België weg die wel kan rennen.

20 oktober 2022 om 22:50

Zou lukaku niet het diep van binnen in zich hebben om een magistrale centrale verdediger te zijn, zijn gevoel voor waar de bal terechtkomt gekoppeld aan dat fysiek😅

De wereldkampioen van dit jaar zou zo maar eens het land kunnen worden met de minste blessures(gevoelige)spelers. Ik ga uit van Brazilië, copa Brasil is daar net al afgerond, terwijl wij deze potjes er nog ff tussendoor hebben.

21 oktober 2022 om 07:40

Hoeveel Brazilianen in de selectie spelen er niet in Europa? De meest recente selectie had er 3 en als je op de recente eindtoernooien af gaat zijn dat er zelden veel meer. Ik verwacht niet dat ze dus veel voordeel daaruit gaan halen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren