Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Frankrijk is zelf zijn grootste tegenstander

Laatste update:

Het land van brood, wijn en smeerkaas zag het allemaal met schaamrood op de kaken aan. De rest van de voetbalwereld zuchtte maar weer een keer. Niet dat het EK 2012 desastreuzer verliep dan het WK in 2010, maar de mannen in het blauw verdienden voor hun optreden in Polen en Oekraïne zeker geen schoonheidsprijs of eervolle vermelding. Nee, les Bleus maakten de afgelopen jaren geen reclame voor hun voetbal.

/

Ja, ook ik moest een paar keer achter mijn oren krabben na het slecht verlopen EK 2012 voor Frankrijk. Het Franse voetbalelftal had het toen (wéér!) voor zichzelf verpest. Ik was dan ook niet verbaasd toen de krant Le Parisien in oktober 2013 een onderzoek over de populariteit van het Franse voetbalelftal publiceerde. De uitslag van dit onderzoek kunt u al raden: de lezers van deze krant uitten onverholen kritiek op het Franse voetbalelftal. De kop van het artikel – Les Bleus, kampioen van de impopulariteit – is al veelzeggend. Het Franse voetbalelftal had weinig sympathie meer onder de eigen bevolking.

In de loop der jaren is er een hoop gebeurd waardoor de populariteit van het Franse voetbalteam sterk afnam: sportieve successen bleven uit op de drie vorige eindtoernooien. Bovendien werd Nicolas Anelka tijdens het WK 2010 in Zuid-Afrika naar huis gestuurd nadat hij sterrenkundige (oké, coach) Raymond Domenech voor ‘hoerenzoon’ had uitgemaakt. Daarnaast zijn de beelden van de verbale clinch tussen Patrice Évra en de fitness-trainer van Frankrijk op datzelfde WK de hele wereld overgegaan. Ook beledigde Samir Nasri tijdens het EK 2012 diverse keren de Franse media. Zomaar een greep van datgeen wat er allemaal fout ging bij de Franse haantjes. En dan heb ik niet eens alles genoemd.

Waar komt dit nou allemaal door? Natuurlijk, Fransen staan hier in Nederland bekend vanwege hun zogenaamde arrogante uitstraling en overdreven fierheid. Het Franse voetbalelftal bevat een hoop spelers die hun naam al hebben gevestigd op het allerhoogste niveau. Dat zijn bepaalde karakters die zichzelf boven de rest kunnen plaatsen. Bovendien hebben de gebeurtenissen op het WK in 2010 het Franse voetbalteam geen goed gedaan. Op sportief gebied klopte er toentertijd niets bij Frankrijk, op sociaal gebied ontstond er in rap tempo de ene breuk na de andere binnen de nationale ploeg.

Het Franse voetbalteam vormde jarenlang geen hecht collectief, maar er gloort hoop. Het zag ernaar uit dat Frankrijk zich niet zou kwalificeren voor het aankomende WK in Brazilië na de kansloze 2-0 nederlaag in en tegen Oekraïne. Totdat de mannen van trainer Didier Deschamps in Stade de France écht opstonden. Frankrijk zette een wereldpartij neer tegen de Oekraïners en won nog met 3-0. Gevolg: Deschamps kreeg meteen een contractverlenging en is ook op het EK in 2016 in eigen land bondscoach. Over impulsiviteit gesproken.. Maar thuis tegen Oekraïne stond er wél een hechte spelersgroep op het veld die gepassioneerd voetbal speelde én voor elkaar door het vuur ging. Het kan dus toch!

Nog honderd dagen en het WK voetbal 2014 staat voor de deur met wéér Frankrijk erbij. Ik kan niet wachten op het eindtoernooi. Natuurlijk ga ik dan ook Frankrijk volgen. Er valt echter nog een hoop te doen voor Les Bleus. Naast het scoringsprobleem – Karim Benzema kan volgens mij niet in een blauw shirt doelpunten maken – heeft Frankrijk te weinig bijval bij de rest van het voetbalpubliek. Er is weinig sympathie voor het Franse voetbalteam. Dat heeft Frankrijk echt aan zichzelf te wijten, doordat het jarenlang niet als een hecht collectief optrad. Het Franse voetbalelftal moet het eigen publiek eerst terug zien te winnen.

Tijdens de tweede wedstrijd in de barrages tegen Oekraïne liet Frankrijk dus zien dat het wel als één blok kan strijden. Hoe Frankrijk op het mondiaal eindtoernooi zal optreden, dat hebben de spelers in eigen hand. Kwaliteit in de Franse selectie is er weldegelijk met al die wereldsterren. Het zou mij echter niet verbazen als Frankrijk kansloos zal worden uitgeschakeld in de groepsfase, maar ook niet als de Fransen het WK uiteindelijk zullen winnen. Dat is allemaal afhankelijk van de sfeer in de groep. Frankrijk is zelf zijn grootste tegenstander. Hoe men het wendt of keert; Frankrijk is een outsider voor de eindwinst.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Prachtig geschreven stuk die makkelijk weg te lezen is. Ik kan helaas geen sympathie hebben voor de Fransen, want telkens als het echt moet, lijkt het altijd alsof ze een handje geholpen worden door de Uefa of Fifa, omdat Frankrijk altijd op een toernooi aanwezig moet zijn. De tweede doelpunt van Benzema tegen Oekraïne had nooit geteld mogen worden en natuurlijk de beruchte handsbal van Thierry Henry tegen Ierland.

Overigens vond ik niet dat het EK 2012 nou zo slecht was. Natuurlijk was de nederlaag tegen Zweden onnodig, maar tegen Spanje kan je verliezen.

5 maart 2014 om 18:33

Bedankt voor je beoordeling.

Ik wil nog wel één ding toevoegen. In de tweede wedstrijd tegen Oekraïne maakte Benzema ook nog een glashelder doelpunt dat onterecht werd afgekeurd. Ik vond het al zo raar dat Voetbalzone toentertijd geen melding van maakte in hun wedstrijdverslag. VZ maakte wél melding van een onterecht (geldig) doelpunt van Benzema. Maar goed, die handsbal van Henry praat ik absoluut niet goed. Dat was gewoon een arbitrale blunder van jewelste.

5 maart 2014 om 18:41

Daarom zeg ik ook dat het erop lijkt alsof ze altijd bevoordeeld worden. Ik ben niet iemand die zomaar iemand beschuldigt van corruptie, want zoiets moet je kunnen bewijzen. Hoe dan ook: ik vond het jammer dat Oekraïne er nu niet bij is op het WK, maar ik ben wel benieuwd naar de, toch wel, talentvolle selectie van Frankrijk.

Goed stuk, leuk om te lezen! Frankrijk heeft wel geluk met die play-offs altijd.

6 maart 2014 om 19:23

Niet zo gek dat je de Play-offs moet spelen als je in een poule zit met Spanje lijkt me.

Lekker stuk! Inderdaad heb ik net als vele Nederlanders niet al te veel sympathiek voor het Franse voetbalteam. Wel is er bakken aan kwaliteit aanwezig, lijkt de nieuwe lichting niet tot nauwelijks onder te doen voor de vorige en lijkt men met Deschamps ook echt een coach aan boord te hebben die er wat van kan maken.

Met een Nasri, Evra, Ribery en Benzema heb je toch aardig wat ego'tjes in je selectie. Het is meer de vraag of Deschamps het ook echt aandurft om deze stuk voor stuk mee te nemen naar Brazilie. Het zijn natuurlijk kwaliteitsspelers, maar ze zullen niet sfeerbevorderend zijn wanneer het ook maar een beetje tegenzit.

5 maart 2014 om 18:46

Ik denk dat Laurent Blanc is begonnen met het selecteren van jonge spelers en dat Deschamps daarop voort borduurt, want wat Blanc bij PSG nu neerzet is fantastisch. Jonge spelers zoals van der Wiel, Verratti en Lucas bloeien bij hem op en verder krijgen ook Digne en Rabiot genoeg kansen. Dat terwijl een Ancelotti vooral voor zekerheid ging met Jallet en over Domenech hoeven we geen woorden vuil aan te maken.

Inderdaad veel opstootjes de laatste tijden, ook geen hecht collectief.

Ik vind het een goed geschreven stuk, waar ik geen fout in heb kunnen ontdekken, ik geef je dan ook de volle vijf sterren. Hoe zou jij spelen op het WK met Frankrijk?

Ik zou met Lloris als keeper spelen, ondanks dat ik Mandanda een heel goede keeper vind.

Debuchy, Koscielny, Mangala en Digne zou mijn verdediging zijn. Debuchy maakte al veel indruk op het EK. Sagna vind ik ietwat over de top. Digne is een verrassing, maar net als Sagna vind ik Evra ook wat over de top.

Het middenveld bestaat uit Cabaye, Matuidi en Pogba. Cabaye is een van mijn favoriete spelers, die jongen is zo begaafd. Werd door Del Bosque de Franse Xavi genoemd. Geweldige traptechniek, scorend vermogen en creativiteit. Matuidi laat een prima indruk achter bij Psg, een zekerheidje voor de basis. Pogba is het meest talentvolle, die jongen is zo fenomenaal bezig bij Juve, die kan je niet negeren.

De aanval zal zijn: Nasri, Benzema en Ribery. Nasri hangend op rechts, daar kan hij denk ik prima spelen. Het middenveld staat namelijk al geweldig. De keuze tussen Loic Remy en Benzema vond ik lastig. Het is dat laatstgenoemde ook in een geweldige vorm steekt, anders had ik gekozen voor Remy. Ribery heeft geen uitleg nodig.

Lloris
Debuchy
Koscielny
Mangala
Digne
Cabaye
Matuidi
Pogba
Nasri
Benzema
Ribery
5 maart 2014 om 18:48

Ik ben het bijna met je eens, maar ik zie dan toch liever Varane spelen dan Mangala. Bovendien vergeet je dat Frankrijk ook nog Giroud heeft.

5 maart 2014 om 19:10

Ik vind dat Deschamps al een goede selectie heeft gemaakt. De kans dat Nasri met Frankrijk naar het WK gaat, is echter klein. In de Franse media vroeg Nasri hardop af waarom hij weer niet bij de Franse selectie zit. Hij zegt ervan te hebben geleerd, maar Deschamps laat Nasri voorlopig links liggen.

Keeper: Lloris is de absolute nummer 1, met Mandanda als goede tweede. Daar is geen discussie over.

Verdediging: Rechtsback zou ik toch wel Sagna neerzetten, toch wel vanwege de ervaring. De meeste Franse verdedigers zijn zeer talentvol, maar hebben niet de ervaring van een groot toernooi. Bovendien doet Sagna het niet zo verkeerd op rechtsachter. De centrale achterhoede bestaat voor mij uit Varane en Koscielny, al vind ik Mangala een groot talent. In zijn tijd bij Standard Luik was hij ook al goed. Op de linksback-positie kan ik moeilijk kiezen. Ondanks zijn geschiedenis bij de nationale ploeg, kies ik dan toch maar voor Évra. Hij is toch wel een van de beste linksbacks ter wereld. Maar Digne komt er inderdaad aan!

Middenveld: Matuidi is bij PSG en Frankrijk een certitude, een zekerheidje. Hij zou bij mij zeker in de basis staan. Matuidi maakt je middenveld beter. Naast hem twijfel ik sterk tussen Cabaye en Pogba. Maar Pogba is momenteel in bloedvorm, terwijl Cabaye de bank bij PSG verwarmt. Dan toch maar Pogba.
Verder kies ik voor drie aanvallende middenvelders. Ribéry vergt weinig uitleg. De kans dat Nasri meegaat is, zoals ik al eerder zei, best klein. Verder ben ik wel onder de indruk van Griezmann. Tot slot kies ik toch voor Valbuena van Olympique Marseille. Altijd een leuke speler om erbij te hebben op het veld, hij gaat altijd voor zijn ploeg. Helaas duikt hij wel (te) vaak naar het gras.

Aanval: Een heikel punt. Zoals ik al in mijn Clubexpert zei, scoort Benzema vrijwel nooit bij Frankrijk. Dit probleem duurt al bijna vier jaar. Benzema krijgt de kans om zich te bewijzen, maar laat dit bijna altijd na. Hij heeft teveel kansen nodig om te scoren. Daarom kies voor Rémy, met Giroud als goede reserve. Dat betekent niet dat ik Benzema niet mee zou nemen naar het WK. Hij kan nog altijd van waarde zijn wanneer Benzema dan toch gaat scoren. Een beetje Van Persie-Nederland verhaal eigenlijk.

Lloris
Sagna
Varane
Koscielny
Évra
Pogba
Matuidi
Ribéry
Griezmann
Valbuena
Rémy
5 maart 2014 om 19:17

Geen Sakho? Kan zowel op LCB als LB.

5 maart 2014 om 19:23

Ik zou Sakho zeker ook meenemen, zonder twijfel.

Heel goed geschreven. Prachtige CE dat de keiharde waarheid weergeeft. Een van de betere CE die ik heir al heb gelezen. Hopelijk draait Frankrijk een goed WK!

Goede en informatieve CE

Goed stuk, leest lekker weg,is informatief en ik heb geen fouten kunnen ontdekken. Dan kan ik nu wel een heel lang verhaal gaan maken, maar dat doe ik niet, 5/5!

Heerlijke CE. Ik heb net als veel anderen hierboven ook geen sympathie voor Frankrijk. Dat komt door meerdere oorzaken, maar die heb je zelf al treffend genoemd in je Ce.

Wat mij wel verbaasd is dat Frankrijk veel geluk heeft met lotingen en dergelijke. Ik kan me nog herinneren dat het slechtst presterende Europese land in pot 2 zou komen, dat leek Frankrijk te gaan worden. Uiteindelijk werd het toch maar via een loting gedaan en zie in welke poule Frankrijk nu zit. Eigenlijk is Frankrijk het nu wel verplicht om door te gaan, want met Zwitserland, Honduras en Ecuador is het toch wel schokkend simpel.

Gisteren dan Frankrijk - Nederland gezien, maar ik vind Benzema toch wel een geweldenaar hoor. Lijkt ook dit jaar bij Madrid eindelijk op te leven onder Ancelotti, waardoor hij hopelijk dat vertrouwen meeneemt richting het nationale elftal. Want qua elftal heb ik wel diep ontzag voor Frankrijk, alleen het volk mag ik niet haha.

Nogmaals, uitstekende CE en zeer prettig om door te lezen.

6 maart 2014 om 13:00

Bedankt voor je beoordeling!

Ik kan zeker niet ontkennen dat Frankrijk in de loop der jaren - understatement - veel mazzel heeft gehad. De handsbal van Henry, de recente loting voor het WK in Brazilië. Maar doordat Frankrijk in al die jaren geluk heeft gehad, verpestten ze het telkens weer op de momenten wanneer het echt moet. Verliezen tegen Spanje in de kwalificatieronde, dat kan nog. Maar tegen de rest van de ploegen in de poule speelde Frankrijk vrij pover.
Onderschat Zwitserland trouwens niet. Op tactisch gebied is Zwitserland misschien wel een van de beste voetballanden ter wereld. Ze spelen zeer gedisciplineerd en op de counter zijn ze zeer effectief.

Maar dan kwestie Benzema. Ja, hij is goed bezig bij Real Madrid en ja, hij heeft kwaliteiten. Gisteren maakt hij dan een schitterend doelpunt, maar even daarvoor kopte hij een open kans op Vlaar. Het missen van die kans is het verhaal van Benzema bij Frankrijk: hij krijgt grote kansen, maar mist ze telkens weer. Als Benzema echter zo speelt zoals tegen Nederland gisteren, dan krijgt hij van mij het voordeel van de twijfel.

Mooie CE, alleen even één opmerking.

Je zegt dat het publiek Frankrijk niet echt steunt en er niet echt achter staat. Naar wat ik gisteren heb gezien, verbaas ik me daar een beetje over. Alleen die opkomst al... Nee, daar kunnen wij Nederlanders nog veel van leren

6 maart 2014 om 15:06

Ik heb deze CE de dag vóór Frankrijk-Nederland geschreven. Gisteren opende onder andere L'équipe positief over het Franse voetbalteam. Dus ja, als ik geweten had hoe die krant de woensdagmorgen zou koppen.. Maar de opkomst is nooit het probleem geweest hoor. Mijn CE ging onder meer over die enquête die in Le Parisien stond. Die cijfers zijn bikkelhard.

Goed geschreven stuk! Ik heb het idee dat Deschamps er eindelijk een collectief van kan smeden, wanneer ze echt een team kunnen vormen zie ik Frankrijk als outsider op het komende WK.
Persoonlijk zou ik Lloris, Mandanda en Ruffier meenemen als 3 keepers.
Sagna, Debuchy, Varane,sakho,mangala, Koscielny, Evra en Digne als verdedigers.
Pogba,sissoko,cabaye, Matuidi, Grenier of Guilavogui als defensieve middenvelders.
Griezmann, Valbuena, Nasri, Remy, Giroud en Benzema als aanvallend ingestelde spelers.
Hier kan je toch een geweldig team van maken.

Lloris
Sagna
Koscielny
Varane
Evra
Pogba
Matuidi
Valbuena
Nasri
Ribéry
Benzema
8 maart 2014 om 13:20

Is Grenier ook geen aanvallende speler? Of ben ik fout?

Frankrijk speelde gisteren een erge goede pot en waren heer en meester op het veld ik zie dit Frankrijk nog wel doorgroeien tot een kanshebber voor het WK ik vind in ieder geval dat ze een betere selectie hebben dan Italië en Uruguay er gaat een nieuw tijdperk aanbreken voor Les Bleus jonge talentvolle spelers zijn opgestaan zie Griezmann , Pogba , Dinge etc. PSG gaat hier denk ik een groot aandeel aan leveren de Franse spelers die bij PSG zitten hebben ongelofelijk veel zelfvertrouwen en waarom ook niet je zit bij een van de beste clubs van Europa het eigen publiek zal denk ik ook wel terug keren als Frankrijk goede prestaties blijft leveren

Mooi stuk over Les Bleus, wat verwacht je eigenlijk van ''il Polpo" Pogba op het WK? Bij mijn club is hij de laatste tijd wat minder bezig, al heeft hij intussen al wel bewezen een raspaardje pur sang te zijn, bij Frankrijk volg ik hem niet zo dus weet ik niet wat voor rol hij heeft en hoezeer hij al van invloed is op het team.

kan iemand mij vertellen waarom Clichy elke keer wordt genegeerd voor het nationale elftal? in mijn ogen de beste linkerverdediger van Frankrijk

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren