Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Foutloos AZ neemt na rust afstand van PEC Zwolle; Martins Indi na jaar terug

Laatste update:

AZ is erin geslaagd de uiterst pijnlijke nederlaag tegen Zrinjski Mostar (4-3) weg te poetsen. Waar de Alkmaarders in Bosnië en Herzegovina een 0-3 voorsprong uit handen gaven, bleken ze zondag bij PEC Zwolle wel in staat om diezelfde marge vast te houden. Doelpuntenmakers Mayckel Lahdo, Myron van Brederode en Vangelis Pavlidis zorgden voor een 0-3 zege. Bruno Martins Indi maakte als invaller zijn rentree na ruim een jaar blessureleed aan zijn bovenbeen. Dankzij de overwinning is de ploeg van trainer Pascal Jansen na vijf wedstrijden nog altijd foutloos. De Noord-Hollanders staan op basis van doelsaldo tweede achter PSV. PEC zakt naar plek 11.

PEC-trainer Johnny Jansen had geen verrassingen in petto. De oefenmeester koos voor dezelfde elf namen die vorige week met 1-1 gelijkspeelden tegen Go Ahead Eagles. Kenneth Vermeer zat voor het eerst bij de wedstrijdselectie. Net als PEC trad ook AZ ongewijzigd aan. Pascal Jansen gaf dezelfde spelers de kans om de midweekse blamage in de Conference League goed te maken.

AZ kwam al binnen het kwartier op voorsprong. Lahdo kreeg de bal aangespeeld op een meter of twintig van het Zwolse doel en vond de korte hoek met een fraaie, lage schuiver: 0-1. AZ creëerde buiten die goal om zeer weinig in de eerste helft. Een schot van Van Brederode, dat over ging, was het meest dreigende moment. Namens PEC liet Dave van den Berg zich op positieve wijze zien. Zijn nonchalant ogende steekpass leek Eliano Reijnders een schotkans op te leveren, maar de broer van Milan-middenvelder Tijjani kwam centimeters tekort en zag hoe Mathew Ryan er net eerder bij was. Lennart Thy kreeg zijn voet wel tegen de bal. De Duitser werd bereikt bij de tweede paal en zag zijn inzet een meter of twee naast gaan.

Vlak na rust verdubbelde Van Brederode de voorsprong. Pavlidis bereikte Jordy Clasie, die op zijn beurt naar Van Brederode passte. Het schot van de vleugelaanvaller viel via Bram van Polen in de verre hoek: 0-2. Younes Namli probeerde wat terug te doen. Zijn schot kon nog maar net uit de hoek worden getikt door Ryan. De Australiër had daarna ook een antwoord in huis op een schot van Van den Berg. PEC bleef erin geloven en leek zijn beloning te krijgen in de vorm van een strafschop. Bazoer beging een overtreding op Apostolos Velios, maar na het zien van de beelden besloot arbiter Edwin van de Graaf terug te komen op zijn beslissing. De bezoekers, met de ingevallen Martins Indi in het veld, gooiden het duel in de slotfase in het slot. Invaller Ibrahim Sadiq was niet zelfzuchtig en gaf af op Pavlidis, die binnenprikte: 0-3.

Nr.TeamMWGV+/-Pnt
1PSV3127318684
2Feyenoord3123625675
3FC Twente3119662863
4AZ3016772455
5Ajax3113108749
6NEC30121171547
7FC Utrecht301299245
8Go Ahead Eagles3111911342
9Sparta Rotterdam3011712240
10sc Heerenveen3110615-1436
11Fortuna Sittard309813-1835
12Almere City FC3171212-2033
13PEC Zwolle308814-1832
14Heracles Almelo309516-2232
15Excelsior3151115-2026
16RKC Waalwijk306618-2124
17FC Volendam304719-4419
18Vitesse304521-46-1

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Respect voor het publiek van PEC Zwolle. Geen vuurwerk, geen bierbekertjes, geen rellen. Chapeau!

24 september 2023 om 18:57

Wel respect naar de club PEC Zwolle zelf. Hebben de supporters van AZ met open armen ontvangen met een pre-party in het uitvak.

Laten we donderdag beschouwen als een incident en dat dit niet nog een keer mag gebeuren. Vandaag prima gespeeld, op een paar momenten na was Zwolle niet bij machte om het AZ heel moeilijk te maken. Mooi om te zien dat Bruno Martins Indi weer terug is en dat Lahdo wederom scoort. Dat wordt de volgende speler die de club veel geld gaat opleveren.

Geen geweldige pot, wel een prima overwinning. Beetje mazzel met de tweede goal. Mooi dat BMI weer mocht spelen, maar ik ben bang dat die zo meteen weer in de basis staat, in het centrum en daar moet ik toch niet aan denken...

24 september 2023 om 18:53

En dat gaat dan waarschijnlijk ten koste van Penetra, die nu juist heerlijk loopt te ballen. Zal ook betekenen dat Goes en Dekker voorlopig niet meer op minuten hoeven te rekenen. Enorm zonde... wie weet kunnen we BMI in de winter nog wel lozen.

24 september 2023 om 19:49

Ik vrees er ook voor. Jansen is zo dwars als maar kan met dit soort keuzes. Uit de data bleek vorig seizoen dat Dekker zowel meer kopduels als grondduels won en een lager aantal overtredingen maakte. Voor Penetra zal dat niet anders zijn, die komt in ieder geval net als Dekker door de oogtest als het op passing aankomt. Dieptepunt was die Europese uitwedstrijd dat AZ trots op de socials postte dat Bruno een recordaantal passes had gegeven, vrijwel allemaal opzij of achteruit. Het voetbal is al wat stroperig laat staan met hem er weer bij.

Hoogstaand was het niet zeg. Wat een slechte pot van ons. Alsnog 0-3 winnen, zegt meer over Zwolle dan AZ denk ik. Hoop dat we qua spel nog beter worden de aankomende weken. Er zit veel meer in deze spelersgroep.

Wat fijn voor Martins Indi dat hij weer terug is. Echt vreselijk voor zo’n jongen om er zo lang uit te liggen, maanden revalideren is niet alleen fysiek maar ook mentaal zwaar.

AZ toont veerkracht, na het debacle in Bosnië pakken ze de draad weer op. 15 uit 5, een hele goede start. Wel ben ik benieuwd wat er straks gebeurt als de weerstand wat omhoog gaat. Ze kunnen uitstekend voetballen maar regelmatig zijn ze het helemaal kwijt.

Ondanks dat het niet denderend was toch degelijk en veel positieve punten. Buitenspelers beginnen beter te renderen, 100% score in de Eredivisie behouden en BMI weer hersteld

Altijd fijn dat ons provincieclubje weet te winnen van Cosny zijn club uit de grote stad. De wedstrijd zelf was niet hoogstaand. Je ziet dat AZ moeite blijft houden met langdurig geconcentreerd en gedisciplineerd te spelen. Als AZ zo doorgaat gaat dat geheid veel puntverlies opleveren. Ik hoop echt dat hier harder op getraind wordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren