Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fortuna reageert op uitspraak Kraay dat Yilmaz ‘voor 100 procent zeker’ vertrekt

Laatste update:

Hans Kraay junior weet zeker dat Burak Yilmaz volgend seizoen niet meer in het shirt van Fortuna Sittard te bewonderen is. De verslaggever van ESPN doet de mededeling zondag vanuit de Johan Cruijff ArenA, waar hij aanwezig is voor de thuiswedstrijd van Ajax tegen FC Utrecht. Yilmaz plaatste begin april een afscheidsbericht op Instagram, maar kwam daar later op terug. Opvallend genoeg kwam de 37-jarige aanvaller sindsdien geen minuut meer in actie voor Fortuna.

"Burak Yilmaz is weg", weet Kraay zondag te melden in een kort video-item. "Ik kan met honderd procent zekerheid zeggen dat hij volgend seizoen niet meer bij Fortuna Sittard is. In welke vorm dan ook." Yilmaz speelde zijn laatste wedstrijd voor Fortuna op 9 april van dit jaar, toen in de Johan Cruijff ArenA met 4-0 werd verloren van Ajax. Volgens de ervaren afmaker zelf kampt hij met blessureleed, maar Fortuna-trainer Juliano Velazquez zegt dat Yilmaz er vanwege ‘technische redenen’ al weken niet bij is. Ploeggenoot Dogan Erdogan vertelde onlangs aan ESPN dat de spits ‘echt geblesseerd is’, maar meer kon hij niet zeggen.

De 77-voudig international van het nationale elftal van Turkije ligt tot medio 2027 vast in Sittard. Het plan is dat hij na het seizoen 2023/24 zijn schoenen aan de wilgen hangt en vervolgens een andere functie binnen de club gaat bekleden. Of die plannen doorgaan, is onduidelijk. “Er zijn veel aanbiedingen voor hem, ook van de nationale ploeg, maar ik weet niet wat hij gaat kiezen”, aldus Erdogan in het interview van begin mei. Yilmaz ontbreekt zondag ook bij Fortuna in de uitwedstrijd tegen Excelsior. Zaterdag werd de routinier uit Turkije nog wel gespot bij zijn oude club Lille OSC.

Turkse bond
Verschillende Turkse media brachten begin mei naar buiten dat Yilmaz een aanbieding van de Turkse bond heeft ontvangen. Hij moet bij de Turkse ploeg de rechterhand worden van Adbullah Avci, die op het punt staat om Stefan Kuntz op te volgen. Yilmaz was tot vorig jaar nog de aanvalsleider van het Turkse nationale elftal, maar nam na de uitschakeling in de strijd om een WK-ticket afscheid.

Reactie Fortuna Sittard
Technisch directeur Sjoerd Ars wil nog niet bevestigen dat Yilmaz inderdaad binnenkort vertrekt uit Sittard. "Op dit moment is er nog niets besloten. Gesprekken over de toekomst lopen nog", zo laat de bestuurder in Limburgse dienst zondag weten in een korte reactie aan het Algemeen Dagblad.

Zie jij Burak Yilmaz volgend seizoen bij Fortuna Sittard spelen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het leek al geen ideale match: te dominant aanwezig, rare combinatie met zijn ervaring en de club Fortuna, opvallend communicatie. Beter om afscheid te nemen van elkaar en wat stabiels neer te zetten qua organisatie in Sittard.

Op 37/38jarige leeftijd nog betrokken bij 13 goals is gewoon goed. Dit was duidelijk een 1 jaar stunt en is inmiddels afgelopen

21 mei 2023 om 15:36

Hoeveel daarvan waren uit open spel?

21 mei 2023 om 16:34

En van elf meter?



Ach ja, over 10 jaar is Burak Yilmaz gereduceerd tot antwoord in een pubquiz over obscure vergeten voetballers die dankzij diverse redenen even in de aandacht stonden, maar niet vanwege hun prestaties op het veld. Fortuna is beter af zonder hem.

21 mei 2023 om 16:19

Wat zeg jij hahahaha Bural Yilmaz heeft bij Lille zich bewezen heeft hen kampioen gemaakt speelde goed in de Turkse competitie is gewoon een held voor de turken. Dat ie 1 jaar zich misdraagt bij een kleine club wat eigenlijk normaal is normaal zou een speler van zon kaliber nooit naar een club als Fortuna gaan maarja Turkse eigenaar… heeft zeker zijn zakken gevuld onder de tafel. Yilmaz heeft gewoon wat anders verwacht bij Fortuna maar tis m niet geworden

21 mei 2023 om 18:10

Alkaline. Dat hij MEE geholpen heeft om Lille kampioen te maken is zeker. Maar ja je hebt ook nog andere spelers nodig. Ik dacht altijd van elf in een team.

21 mei 2023 om 16:24

Nou, het is een prima speler in Turkije geweest en als je Lille kampioen gemaakt hebt is dat een super kroon op je carrière.

21 mei 2023 om 17:03

Dat is wel erg overdreven. Hij schoot ze er natuurlijk niet aan de lopende band in, maar hij heeft wel gewoon z'n waarde gehad voor Fortuna.

Betreft de rest is het maar de vraag hoe alles precies zit. Dat er rare dingen gebeuren in Sittard, zover is wel duidelijk. Hoe diep de problemen zitten en wat er precies allemaal speelt, daar komen we de komende tijd vast wel achter.

Ach, gewoon een probeersel om de Turkse gemeenschap te betrekken bij Fortuna. Snap die hele heisa niet om Yilmaz, het is geen superster. Geen topspeler geweest, alleen in Turkije echt een naam maar daar ook niet heel de competitie aan flarden geschoten. Leuk idee en het begon ook best wel heel aardig, maar helaas.

21 mei 2023 om 17:05

Dat eerste vind ik wat te kort door de bocht. Het lijkt meer een ons-kent-ons-dingetje. Turkse eigenaren die het dicht bij de deur zoeken. Op zich kan dat geen kwaad, vooral als je Turkse Nederlanders haalt die makkelijk in te passen zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren