Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fortuna bevestigt het vertrek van Yilmaz: ‘Dat is de uitkomst van een gesprek’

Laatste update:

Fortuna Sittard heeft het vertrek van aanvoerder Burak Yilmaz officieel bevestigd. Het verblijf van de 37-jarige spits in Limburg blijft daardoor beperkt tot slechts één seizoen, ondanks dat hij vorig jaar zomer voor vijf jaar tekende. Yilmaz zou na twee seizoenen als speler aan zijn trainerscarrière beginnen. De 77-voudig international wil zich nu volledig gaan focussen op zijn loopbaan als trainer.

“De wegen van Fortuna en Yilmaz scheiden. Dat is de uitkomst van een gesprek tussen alle betrokken partijen”, schrijven de Limburgers op de clubwebsite. “Burak streek afgelopen zomer neer in Sittard om een nieuw hoofdstuk toe te voegen aan zijn imposante carrière. In totaal kwam de aanvaller tot 27 wedstrijden, waarin hij goed was voor negen treffers. Fortuna wil Burak via deze weg bedanken voor zijn inzet en hem veel succes wensen in zijn verdere carrière.”

Yilmaz kondigde zijn vertrek ruim twee weken geleden al aan via Instagram. "Ik zal volgend seizoen niet meer voor Fortuna spelen", zo liet hij weten. "Ik zal op een later moment vertellen wat er is gebeurd met de president en Azerion (mede-eigenaar, red.). Ik wens jullie het beste." Het afscheid van de spits mag geen verrassing heten. De 77-voudig international plaatste begin april een afscheidsbericht op Instagram en speelde, hoewel hij op dat bericht terugkwam, sindsdien geen minuut meer voor Fortuna.

Volgens Yilmaz zelf was dat vanwege blessureleed, maar technisch manager Sjoerd Ars gaf onlangs een andere verklaring aan Voetbal International. "Het plan dat we in het begin hadden, toen Burak hier voor vijf jaar tekende waarvan twee als voetballer, zal anders uitpakken", aldus Ars. "We zijn met elkaar in gesprek over zijn situatie. Maar Burak heeft nu besloten dat hij geen tweede jaar als speler wil ingaan. Hij wil zich gaan focussen op het trainerschap."

In Turkije gaan geruchten rond dat Yilmaz wordt betrokken bij de Turkse nationale ploeg als assistent-bondscoach. De aanvaller tekende vorig jaar zomer een contract voor vijf seizoenen met de intentie om na twee jaar verder te gaan als trainer. Door zijn vertrek gaat de uitwedstrijd tegen Ajax (4-0) de boeken in als de laatste van Yilmaz in het shirt van Fortuna. Hij kwam in totaal 27 keer in actie voor de Limburgers. Daarin wist hij 9 keer te scoren en gaf hij 5 assists.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als je zijn penalty’s wegdenkt toch een behoorlijke anti climax dit. Ik zag de berichten nog wel voorbij komen hoe hij de speeltuin van de eredivisie zou veroveren ondanks zijn leeftijd. Hij zal niet gemist worden

3 juni 2023 om 14:57

Ach, er gebeurde in ieder geval wel wat. Ook wel eens leuk (als buitenstaander iig). Maar sportief heeft hij ze niet erg veel gebracht nee

3 juni 2023 om 16:44

Hij heeft me nog positief verrast hoor. Dit leek me echt een pure goodwill flop, maar hij deed het voor Fortuna begrippen niet vekeerd oid

Nou dat was een hele hoop poespas om niks. Voorafgaand aan het seizoen leek het even alsof van Bastan z'n schoenen opnieuw aan had getrokken. Dat bleek even vies tegen te vallen.

Het blijft een topstunt van Fortuna dat ze een speler met zo'n CV en status in hun gelederen hebben gehad. Knap gedaan! Dat het geen gelukkig huwelijk zou worden wist waarschijnlijk iedereen behalve Burak zelf. Nu bouwen aan een elftal met spelers die wel trots zijn om voor deze club te spelen, want dat ontbrak zeker wel afgelopen seizoen.

Hij is niet de enige, maar ik vind het altijd kwalijk dat iemand aanvankelijk tekent voor de lange termijn, om uiteindelijk maar een jaartje te blijven en dat met voorbedachte rade: erg jammer. Dat zet iemand als Dusan Tadic wel in een ander, beter daglicht, die wel zijn contract respecteert.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren