Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Flinke klap voor AZ: geblesseerde basisspeler komt dit jaar niet meer in actie

Laatste update:

Sven Mijnans komt dit kalenderjaar niet meer in actie, zo maakt AZ-trainer Pascal Jansen bekend op de persconferentie in aanloop naar het duel met Zrinjski Mostar. De middenvelder kampt met een knieblessure. De absentie van Mijnans is een harde klap voor AZ, daar hij een vaste basisspeler is onder Jansen.

AZ bereidt zich voor op de Conference League-ontmoeting, die gewonnen moet worden om uitzicht te houden op overwintering. De Alkmaarders moeten daarnaast hopen dat Aston Villa in Birmingham afrekent met Legia Warschau. Als bovenstaande scenario's uitkomen, heeft AZ aan een zege op Legia op de laatste speeldag genoeg om alsnog de knock-outfase te halen.

In de jacht daarop moeten de Alkmaarders het dus stellen zonder Mijnans, die in het Eredivisie-duel met FC Volendam (3-0 winst) een knieblessure opliep en in de rust vervangen werd door Djordje Mihailovic. "Sven is naar verwachting dit kalenderjaar niet meer inzetbaar", vertelde Jansen, geciteerd door Voetbal International, woensdag op de persconferentie.

"Hij heeft een blessure opgelopen aan de binnenkant van zijn knie, dus we hopen dat hij op 2 januari fit in het vliegtuig stapt naar ons trainingskamp. Dat is een heel vervelende tegenvaller, met name voor Sven. Hij heeft heel veel goede dingen laten zien voor ons, maar nu moet hij even pas op de plaats maken."

Mijnans kwam in de winterstop van vorig seizoen over van Sparta Rotterdam en ontwikkelde zich razendsnel tot basisspeler bij de Noord-Hollanders. Tot op heden kwam de middenvelder, die vaak achter nummer 10 Dani de Wit speelt, tot 42 duels voor de Alkmaarders. Daarin was hij goed voor zes doelpunten en zeven assists.

Dat AZ er slecht voorstaat in Groep E van de Conference League, heeft voor een groot deel te maken met de eerste speeldag. AZ leek al voor rust te hebben afgerekend met Zrinjski, maar de 0-3 voorsprong werd op ongelooflijke wijze uit handen gegeven tegen de Bosniërs: 4-3. AZ heeft, nadat het ook tweemaal verloor van Villa en won van Legia, drie punten verzameld. De Engelsen, die sowieso boven AZ zullen eindigen, hebben net als Legia negen punten verzameld.

"Die nacht in Bosnië heb ik weinig geslapen, en de nacht erop was ook moeizaam", blikte Jansen terug op de dramatische avond in Mostar. "Je kunt enigszins inschatten hoe ik me heb gevoeld. Wij moeten ons richten op hetgeen we kunnen beïnvloeden, want we hebben iets recht te zetten. Het is nog steeds moeilijk te bevatten wat daar is gebeurd. We hadden die punten er graag bij gehad, maar we moeten dealen met de huidige realiteit." AZ trapt donderdag om 18:45 uur af tegen Zrinjski. Villa begint diezelfde avond om 21:00 uur aan de wedstrijd tegen Legia.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Een in vorm zijnde Mijnans word zeker gemist.
Helaas was hij niet echt in vorm.
Ik voorzie een mooie kans voor Dantas die zich imo positief gemanifesteerd heeft de laatste tijd.
Ik ben alleen bang dat Janssen gaat kiezen voor Mihailovic.....of, en ik hoop dat zeer zeker niet Goudmijn.

29 november 2023 om 18:16

Ik hoop op Mihailovic op 10 en Dantas dan op 8. Ging vorige wedstrijd hartstikke goed zonder Dani, geen reden om hem dan nu weer op te stellen. Eerst maar eens een poosje kijken hoe deze samenstelling het doet. Dantas ook één van de uitblinkers tegen Volendam.

29 november 2023 om 18:33

Gewoon met Clasie, Dantas en daarvoor Mihailovic spelen.

29 november 2023 om 18:53

Bang dat hij kiest voor Mihailovic? Heb je liever dat hij na de eerste wedstrijd van een beetje niveau meteen weer kiest voor de blinde schopper Dani? Ik zou het liefst Schouten de kans zien krijgen maar Mihailovic is gewoon de meest realistische keuze op dit moment. En van de 'ervaren' spelers ook gewoon de beste optie. Nu alweer terugvallen op het eindeloze balverlies, vertragen en vooral onbehouwen schoppen en duwen van Dani zou de kleine winst op voetballend gebied van afgelopen weekend meteen teniet doen. Gelukkig heeft Jansen al een beetje aangegeven waarschijnlijk voor Mihailovic te kiezen. Het moet eindelijk eens klaar zijn met dat eindeloze krediet voor onderpresterende spelers en dat lijkt hij zowaar een beetje in te zien.

30 november 2023 om 09:21

Hoi Mousa, niet per direct bang ofzo, maar ik heb gewoon een ontzettende zwak oor Dani de Wit.
Niet zozeer vanwege zijn beperkte voetballende kwaliteiten, maar vanwege zijn tomeloze inzet, waar Az in het recente verleden veel aan heeft gehad en hij mening maal het elftal heeft laten zien dat je met strijd ook ver komt.
Ik hoop dat Dantas weer een kans krijgt naast Clasie en dat inderdaad Mihailovic de plek van Mijnans gaat overnemen.
Zal trouwens erg koud potje worden in het stadion vanavond.
Ik trek maar wat extra warms aan of beter nog, ik hoop erg warm te worden van de wedstrijd zelf.

30 november 2023 om 15:04

Ik waardeer Dani zijn duidelijke band met het publiek, maar al die inzet van hem gaat gepaard met onnozele overtredingen en domme kaarten. Zoiets als Ocampos gisteren overkwam zou Dani ook zomaar kunnen gebeuren. Neem zijn tackle tegen Volendam vorig jaar, of de slotfase tegen Twente toen hij binnen 5 minuten twee vrije trappen rand zestien weggaf na een linie terug te zijn geschoven. Vorig seizoen was goed te zien dat iemand als Mijnans net zoveel werk verzet en belangrijk kan zijn in de druk zonder al dat schoppen.

En het zal zeker een bar avondje worden, inderdaad te hopen dat de mannen een beetje weten te vlammen.

Waardeloos
HUP AZ. Ik hoop zo voor de trainer dat AZ overwintert. Goede trainer, die steeds zijn beste spelers kwijt raakt omdat eenhoren en huiberts liever voor geld kiezen dan een echte aanval op de nummers 1 en 2
Ze zijn daar tevreden als ze elk jaar derde of vierde of vijfde worden. De supporters willen nu eindelijk wat meer!

30 november 2023 om 09:26

Dat is een eitje kort door de bocht.
Az heeft een gezond verloop van spelers en behoud zo zijn aantrekkingskracht op spelers, omdat ze weten dat een stap hogerop maken via Az goed mogelijk is.
Az moet wel winnen om nog een kleine kans te maken.
Na een overwinning vanavond is ook nog een overwinning in Polen nodig om op onderling resultaat 2e te worden.

Had meer van mihailovic verwacht zit er nu ook al even zeker een jaar. Had in Amerika goede statistieken en dacht dat het een hele talent volle speler was . Nog niet echt gezien hou dat hij zich goed kan laten zien.

Ongelukkig moment om Mijnans te verliezen. Met Utrecht, PSV en de Europese duels staan er nog een aantal belangrijke wedstrijden op het programma voor de winter. Al was Mijnans ook niet in beste vorm, begon het seizoen nog aardig maar toch al een tijdje niet heel sterk.

Hopelijk kan Mihailovic nu echt het beste van zichzelf laten zien. Tot dusver in hetzelfde schuitje als Evjen lange tijd zat, duidelijk een speler met talent aan de bal maar nooit een serieuze kans. Sporadisch korte invalbeurtjes en nooit een periode in de basis, hoogstens 1 of 2 wedstrijden en dan weer naar de bank verwezen ongeacht zijn prestaties.

Is een zege deze blessure. Kan die drol van een trainer eindelijk niet meer om Dantas heen.

Waarom is de Wit nu opeens helemaal afgeschreven?

29 november 2023 om 20:43

Dani de Wit is geen goeie speler. Enorm arrogant en maakt de meeste overtredingen per wedstrijden (terwijl hij een aanvallende middenvelder is). Het enige wat hij had, waren zijn redelijk veel doelpunten. Zonder dit, is het dus een matige speler. En hij heeft helaas weinig gescoord de afgelopen wedstrijden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren