Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Feyenoorder stijgt boven zichzelf uit: ‘Alsof hij al jaren acteert in de CL’

Woensdag, 20 september 2023 om 07:51Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 09:19

Feyenoord is met een kickstart begonnen aan het nieuwe Champions League-seizoen. De ploeg van trainer Arne Slot speelde dinsdagavond niet groots tegen Celtic, maar vocht zich mede dankzij twee rode kaarten bij de Schotten wel naar een knappe 2-0 overwinning. Calvin Stengs scoorde vlak voor rust uit een vrije trap, Alireza Jahanbakhsh vond na rust het net. Ook de ochtendbladen zagen dat het geen walk in the park was.

De Telegraaf haalt een opvallende reden aan waarom het niet liep in de eerste helft. "Het veld was lekker nat, dachten de supporters. Toch ging ruim een half uur vooraf de sproei-installatie vol gas aan. Het biljartlaken dat De Kuip al jaren heeft, werd er nóg sneller door. Zo snel dat de spelers van Feyenoord veel vaker dan gebruikelijk is de bal verspeelden, in de opbouw veel schoonheidsfoutjes kenden en in de verste verte niet de dominantie kregen die in de Eredivisie zichtbaar was in de afgelopen drie wedstrijden."

Volgens het dagblad werden Mats Wieffer en Quinten Timber flink op de proef gesteld en lag Igor Paixão, die in de tweede helft een strafschop miste, het eerste half uur aan de ketting. Ook Yankubah Minteh had het lastig. "Wat Feyenoord op de been hield en zelfs nieuwe inspiratie gaf, was de power en energie die de nog jonge verdediger Quilindschy Hartman bracht. Alsof hij al jaren in de Champions League tegen grote ploegen acteert, zo ging hij tekeer op het veld. Hartman won alle duels en durfde met iedereen de strijd aan te gaan."

Ook Willem Vissers zag dat het weer van invloed was. "Op de dag van de eerste herfststorm verlengde Feyenoord het onvergetelijke zomergevoel in de hoofden van de supporters", schrijft hij op poëtische wijze in de Volkskrant. "Gevoegd bij de dwarrelende wind en de regensluiers, voltrok zich een partij onstuimig voetbal, met veel balverlies, en met defensies die voortdurend moesten oppassen voor de snelheid van de aanvallers. Het regenwater danste van pret tussen de mazen van het net."

De spelers van Feyenoord vieren de 1-0 van Calvin Stengs.

Trouw stelt dat het sentiment drastisch is veranderd bij Feyenoord. "Onder Slot is alles anders. Het vertrouwen in eigen kunnen lijkt onbegrensd. Na de Conference League-finale en het bereiken van de kwartfinales in de Europa League wordt nu al voorzichtig gespeculeerd over overwintering in de Champions League. Het affiche dat deed herinneren aan Nederlands eerste Europa Cup 1-triomf in 1970, ontbrandde zich in een vertrouwde Europese avond in Rotterdam-Zuid."

Tactisch steekspel
NRC viel op dat het opvallend rustig was rond De Kuip een half uur voor de wedstrijd. Alle supporters waren toen al binnen om niks te hoeven missen. "De Kuip schudde letterlijk van opwinding, even voor 21:00 uur, voor de spelers het veld opkwamen. Maar daarna wachtte lange tijd een taai, wat afwachtend gevecht. Een tactisch steekspel, waarin weinig ruimtes werden weggegeven. In een turbulent kwartier na rust zette Feyenoord het duel met Celtic naar zijn hand."

Eén linie heeft het volgens het NRC duidelijk lastig bij de start van het nieuwe seizoen. "In de strijd om het middenveld heeft Feyenoord het zwaar, met name Stengs en Quinten Timber. Die laatste leed meerdere keren balverlies, zag soms de vrijstaande man niet, en draaide zich dan de moeilijkheden in. Uitzondering was Mats Wieffer, die er vaak tussen zit met zijn benen en zuiver was in de passing. Zijn vormdip aan het begin van dit seizoen, toen regelmatig in gevecht met de bal, lijkt hij achter zich te hebben gelaten."

'Een prettige start', kopt het Algemeen Dagblad. "Vijf dagen voor de Klassieker in Amsterdam tegen aartsrivaal Ajax liet Feyenoord wederom zien een meer dan uitstekend elftal te hebben dat elkaar blindelings lijkt te kunnen vinden", schrijft Mikos Gouka. "Na prima optredens in de Conference League en de Europa League was Feyenoord dit keer voor het eerst heer en meester op het allerhoogste podium. Het geeft nog meer vertrouwen voor de wedstrijd in de hoofdstad van zondagmiddag."Gerelateerd

Meer sportnieuws

100 reacties (laatste reactie door dekaaar)

Wat verwacht je ook? Het is toch logisch dat Feyenoord wat rustiger aan doet en dat ze wat zenuwen hebben? Celtic is ook niet zo slecht als wordt gezegd.

20 september 2023 om 08:02

Celtic is een hele matige ploeg. Geen standaard champions league niveau. Dat is een meevaller. Met een betere tegenstander en minder hulp van de scheidsrechter had de campagne heel anders kunnen beginnen.

20 september 2023 om 08:05

Celtic is een degelijke ploeg. Daar ga je echt niet met 4-0 van winnen in de eerste CL wedstrijd.

Hulp van de scheids slaat natuurlijk nergens op. Alle beslissingen waren goed.

20 september 2023 om 08:06

Hulp van de scheidsrechter? Waar heb jij het nou over. Je had zelfs een aantal overtredingen mee kunnen krijgen dat in de ogen van de scheids vaak niks was. Was verder niet echt een scheids die zijn stempel heeft gedrukt op de wedstrijd, wat goed is. Celtic is verder gewoon champions league. Speelt net een ander soort voetbal dan we in nederland gewend zijn, dus snap dat feyenoord iets moest wennen. Uiteindelijk heb je jezelf een paar keer in de problemen gebracht met slappe passen, maar verder is Celtic toch ook niet aan bod gekomen.

Azijn in de koffie of betaalde trol?

20 september 2023 om 08:11

Natuurlijk was het stroef en niet zoals we het vaker wel zien bij Feyenoord.

Andere kant, we komen echt van ver. Europees was voorheen gewoon paar wedstrijden meedoen en that’s it. En nu moeten we alle matige clubs oprollen en spelers die nog nooit CL hebben gespeeld moeten geen spanning voelen?

Vind het altijd zo negatief en teveel als als. We moeten blij zijn met de 3 punten en hopelijk spelen de zenuwen volgende wedstrijd minder.

Van finale conference league naar kwartfinale Europa league en nu champions league. Ik ben een blije supporter.

20 september 2023 om 08:13

Och Feyenoord heeft weer hulp van de scheids gehad, tis weer zover. Zelfs buitenlandse scheidsen hebben Kuipvrees.

Je kan twisten over de eerste penalty, maar je kan hem geven. Wordt die gegeven aan de club die je verafschuwt, dan was het geen pingel. Heb je een clubvoorkeur, dan was het wel een pingel. Neutrale kijker zou zeggen, zwaar gegeven maar het is een 50/50. Extra zuur is dan de 2e gele kaart. Verder heeft de scheids prima gefloten.

Van de week Celtic zitten kijken en raakte echt wel onder de indruk. Spelen vergelijkbaar voetbal zoals PSV en Feyenoord. In NL zou Celtic gewoon een titelkandidaat zijn, samen met Psv, Feyenoord en AZ.

20 september 2023 om 08:20

Welke hulp? Voor die tweede gele bij het penalty moment? Tweede rode kaart was dik terecht en penalty was ook gewoon een overtreding. Tuurlijk worden die ook wel eens niet gegeven, maar lijkt me dan eerder onterecht. Bovendien stond Feyenoord toen al voor en maakte Celtic nou niet echt de indruk een goal te gaan maken.

20 september 2023 om 08:25

Het zou aan mij kunnen liggen, maar ik vond Celtic helemaal niet zo slecht. En daarmee bedoel ik vooral zonder bal. Daar vond ik ze erg goed in het drukzetten en zette ze ons de eerste helft helemaal vast. Daarna kwam Feyenoord gelukkig wat meer in haar spel.

20 september 2023 om 08:25

Ach hulp van de scheids vind ik zo groot gezegd altijd. Maar een beetje geluk hebben ze wel en dat mag ook best. Dit was niet erg goede wedstrijd van Feyenoord en tref je een belaberd Celtic thuis met een beetje het kwartje aan de goede kant. Dat is toch juist iets om blij mee te zijn.

Ik merk erg gevoelige teentjes bij veel Feyenoorders als er maar iets op de wedstrijd aan te merken is. Dat hoeft helemaal niet, in de CL telt alleen de punten en daarmee de euro's

20 september 2023 om 08:30

Waarom naar Feyenoord kijken als je er zo'n hekel aan hebt? Celtic staat toch echt in de CL als kampioen en dus een CL niveau ploeg, net als dat Feyenoord dat is. Dat het met een betere tegenstander anders was geweest dat lijkt mij logisch, dan win je niet met gemak maar wat de scheidsrechter ermee van doen heeft? Celtic is zelf zo dom om de fouten te maken, de VAR en scheidsrechter hebben hun ding gedaan.

20 september 2023 om 08:30

En geluk dwing je af. Ik vraag me zelfs af of het wel buitenspel was bij de overtreding op Ivanusec in de eerste helft. Die lijn hebben ze nooit laten zien. Dan spelen ze na 20 minuten met 10 man.

20 september 2023 om 08:34

Haha, nee die lijntjes zullen ze wel express scheef getrokken hebben omdat het Feyenoord is.

20 september 2023 om 08:42

Die eerste penalty en geel, dus rood was wel zwaar gestraft. Maar dat kan je wegstrepen tegenover die handsbal eerste helft en hadden Hartman en Timber (eerder) een gele kaart mogen krijgen. Verder is dit gewoon een goed begin van een CL campagne (zonder spits), waar de uitslagen in de groep ook nog eens mee zitten en heeft Slot weer iets heeft om de groep mee te kietelen gezien het spel, met name eerste helft. Mooi voor het Nederlands voetbal en wie weet kan Feyenoord hier gewoon eerste worden in de groep. Er liggen echt kansen tegen Atletico en Lazio.

20 september 2023 om 08:54

FcKorsou: goede realistische reactie dit. Handsbal eerste helft was er geen als ik het goed zag, dus dat daar geen pingel voor wordt gegeven lijkt me eigenlijk wel logisch.

De uitslagen zitten mee in de groep, gister zat het(zeker gezien ons matige spel) ook mee en mede daarom ben ik erg tevreden. Smetje is het uitvallen van Luka, die overigens ook matig speelde.

De tweede rode kaart vond ik wel zeer terecht trouwens, dat vond ik echt een schandalige tackle, bewust of onbewust.

20 september 2023 om 09:04

@Silvano, dat zeg ik niet, maar dat lijnen trekken blijft mensenwerk

20 september 2023 om 09:26

Haha Thamike jij bent een grote komiek. Kwam onlangs nog een reactie van je uit april 2022 tegen. Mag ik jou even citeren?
"ik denk dat menig speler daar echt heel anders over zal denken. Wat jij opnoemt is leuk voor de supporter sentiment maar een speler wil prijzen winnen en dat zal PSV ook komende jaren meer gaan doen dan Feyenoord. Betere spelers komen ook bij PSV. Dat vinden spelers zelf ook iets belangrijker dan de ligging van het stadion die voor buitenlandse spelers helemaal niet zo bijzonder is en meer oud en versleten".

Kortom: je roept maar wat. Groetjes van een gevoelige Feyenoordteen.

20 september 2023 om 09:35

Het is wel onwijs duidelijk hoeveel zure Ajacieden er hier zijn zeg mijn god. Net al DeAmstel die zijn gal komt spuwen en nu weer genoeg die alleen maar kunnen zeiken. De scheids was goed en Celtic is gewoon beter dan bijvoorbeeld de Rangers. Je zag dat de spelers spanning hadden en toch weten ze deze pot prima te winnen. Door naar zondag

20 september 2023 om 09:52

Had gekund. Ze hadden ook met 5-0 kunnen winnen of ze hadden ook gewoon met zijn alleen thuis kunnen zitten op deze avond omdat ze geen Europees voetbal spelen

20 september 2023 om 11:27

Als het goed is hebben ze in de Champions League een soort Hawkeye systeem voor buitenspel. Bij de buitenspel goal van Geertruida lieten ze dat ook zien.

20 september 2023 om 11:48

@gluubstertj, uit een bepaalde herhaling leek het toch echt alsof de bal de armen toucheerde. De bal kreeg ineens ook een hele rare curve, waardoor ik denk dat dit een penalty had moeten zijn. Het enige waar ik over twijfelde was de plek, aangezien zijn armen buiten de zestien waren, maar de speler met zijn voeten in de zestien stond.

20 september 2023 om 19:36

Ik weet het niet zeker hoor, maar begon Feyenoord vorige 2 seizoenen de eerste wedstrijd ook niet slecht? Met een kansloze verliespartij tegen lazio en een gelijkspel tegen partizan?
Waarna ze in het toernooi groeide en mooie resultaten neerzette. Dan is dit in ieder geval een beter begin.

Als je in de Champions League je slechte wedstrijden wint ben je gewoon uitermate goed bezig. Bovendien dat ook nog eens zonder beide 9’s. Duidelijk dat het tegen die andere twee een niveau omhoog moet, maar er waren niet zo lang geleden tijden dat Nederlandse clubs er gisteren gewoon met 0-3 vanaf zouden gaan.

20 september 2023 om 08:04

Niet zo lang geleden? We praten wel over Celtic he, niet over Real Madrid of Bayern Munchen. Deze thuiswedstrijden tegen de slechtste van de groep hoor je altijd te winnen.

20 september 2023 om 08:08

Nou ja, doorgaans zijn de ploegen uit de eredivisie de slechtste in de groep. Dus als je tegen zon stugge ploeg wint sta je er al goed op. Kijk bijvoorbeeld naar de wedstrijden van Oranje tegen ploegen als Luxenburg. Dat is de bus parkeren en heb je geluk als je 1 of 2 keer er doorheen komt. Hier net zo.

20 september 2023 om 08:09

Ik denk dat je onderschat hoe ernstig het Nederlandse voetbal er recent voorstond. Een paar jaar geleden hadden we het over Rijeka, Osijek, Ludogorets en Rosenborg.

20 september 2023 om 08:23

Sinds ik mij kan heugen werd, als er een Nederlandse ploeg meedeed aan de CL, deze eigenlijk altijd wel minimaal derde. We moeten echt niet gaan doen alsof dit zo bijzonder is, maar het is natuurlijk wel lekker om je 1ste wedstrijd met 2-0 te winnen.

20 september 2023 om 08:33

In 2017 toen Feyenoord voor het laatst in de CL stond waren we kansloos tegen City, Shaktar en 1 x tegen Napoli. We wonnen de laatste wedstrijd toen er eigenlijk geen druk meer op lag. Je kan en mag dus wel stellen dat Feyenoord gewoon een prima voor de dag is gekomen en het voor Feyenoord niet vanzelfsprekend is.

20 september 2023 om 08:38

@Silvano, alleen de laatste 5 jaar door Ajax misschien. PSV de laatste 2 keer dat ze meededen in 16/17 en 18/19 werden ze 4e. Daarna kwamen ze de kwalificaties niet eens door. Dus beetje vreemd om nu neerbuigend te gaan doen.

20 september 2023 om 08:45

En de jaren met Frank de Boer ook de meeste keren, maar dan heb ik niet aan PSV gedacht. Excuses

20 september 2023 om 09:03

@Silvano, en we hebben dus gewonnen, dus waar maak je je druk om?

20 september 2023 om 08:10

Wat versta je onder niet zo lang geleden? Dit Celtic was deze wedstrijd toch echt werkelijk dramatisch slecht. Op deze manier had Celtic gisteren ook niet van de onderkant van de Eredivisie gewonnen. Mooi voor de Nederlandse punten en een goede boost voor Feyenoord.

20 september 2023 om 08:12

De periode van ongeveer 2014 tot 2018, waarin Nederland o.a. een seizoen had met nauwelijks 3.000 coëfficiënten.

20 september 2023 om 08:17

Ja maar in die tijd leven we al een tijdje niet meer.

20 september 2023 om 08:20

En hier ga je enorm de fout in. Feyenoord was gister zo goed dat het leek dat Celtic slecht was. Dit Celtic wint over 14 dagen van Lazio (mark my words!). Is Lazio dan onderkant KKD niveau?

20 september 2023 om 08:21

Daarom wordt er ook gerefereerd naar “niet zo lang geleden”. Mag ik een lesje begrijpend lezen aanbevelen?

20 september 2023 om 08:22

Het seizoen 17/18 inderdaad dramatisch, jaar daarvoor nog goed geboerd door o.a. de Europa League finale plaats van Ajax.
Maar klopt die periode daarvoor was het een paar jaartjes een heel stuk minder.

20 september 2023 om 08:24

Tsja als je 12 bent is dat mega lang geleden. Als je al een tijdje rondloopt voelt dat veel minder ver weg. Wat er staat kom je ook uit een dal en dat dal heeft ons gebracht naar finale conference en een kwartfinale europa league naar nu champions league. Dat is sowieso al een periode van 3 jaar. Opbouw gaat niet binnen 1 seizoen. Daarom heeft het ook geen zin om na een korte periode meteen de trainer de deur uit te zetten. Dingen hebben tijd nodig. Zeker als je net als Feyenoord in een opbouwperiode ook geen rooie cent had om uit te geven.

20 september 2023 om 08:28

Ja maar wat heeft het voor zin om naar een tijdje geleden te refereren terwijl dat al ongeveer 6 jaar geleden is en we als Nederland ( buiten Ajax om op het moment) daarin heel erg gegroeid zijn?

20 september 2023 om 08:29

4fredondo
Kan heel goed zijn dat Celtic andere wedstrijden veel beter voor de dag komt, maar een blunder van de keeper, hele domme penalty waar ook geen gevaar was en daarbij ook nog een tweede geel pakken en daarnaast nog eens direct rood pakken bij een totaal onnodige sliding heeft Celtic deze wedstrijd toch wel echt zelf helemaal naar de knoppen geholpen. Feyenoord had hier aan zijn doelsaldo moeten werken.
Maar hartstikke gefeliciteerd met de 3 punten, dat meen ik. Kom de poule maar door.

20 september 2023 om 08:37

Om aan te geven dat je bent gegroeid, maar het arrogant is om te denken dat je in de champions league even gemakkelijk een tegenstander zoek kan tikken. Want gezien waar je vandaan bent gekomen, is dat natuurlijk weer een stap verder.

20 september 2023 om 08:43

Ja maar het is niet normaal dat NLse clubs punten halen in de CL. Waarom snap je dat niet? Ajax deed dat de afgelopen jaren, maar vorig jaar gebeurde dat ook nauwelijks. Maar Feyenoord speelt er al jaren niet in. Daarnaast is tegen een Lazio of Atletico spelen heel anders. Niet makkelijker, maar je hoeft wel minder het spel te maken.

Als Nederlandse ploeg win je natuurlijk niet zomaar even met een nulletje of 4. We kunnen lacherig doen over Celtic, maar het is uiteindelijk wel champions league niveau. We lekker om de campagne in eigen huis te beginnen, dat is wel goed voor de zenuwen.

Vond Timber eigenlijk maar wild. Wieffer was veel belangrijker als stofzuiger. Volgende pot hopen dat Ueda fit is, want met een duidelijk 9 heb je voorin misschien een aanspeelpunt en afmaker

20 september 2023 om 08:07

Timber en Stengs hadden er last van dat er geen echte spits stond en de wisselingen/bezetting voorin. Draaiden regelmatig goed weg, maar dan konden ze de bal niet kwijt en moesten ze wel gaan lopen. Vond ze verder enorm hard werken en sterk in duel.
Wieffer vond ik, op het eerste half uur na, toen had hij ook veel balverlies, aardig spelen

20 september 2023 om 08:10

Het was inderdaad goed opbouwen zonder eindstation. Minteh was ook verschrikkelijk bezig, maar is uiteindelijk toch ook geen spits gebleken. Die stond op een gegeven moment voorzetten te geven op zichzelf.

20 september 2023 om 08:22

Op papier de beste aanvaller was gisteren de slechtste man. Desondanks hoop ik dat de blessure meevalt.

20 september 2023 om 08:24

Het is indrukwekkend wat Ajax laat zien tegen de nummer twee van Duitsland. Haller kopt de Amsterdammers naar 4-0.
zo lang geleden is dat nog niet, ik heb het idee dat je denkt dat de eredivisie nogsteeds zwak is, terwijl het niveau gelukkig echt flink gestegen is. feyenoord had hier zeker 4-0 moeten winnen. de eerste helft was echt slecht, en de 2e helft tegen 9 man scoor je er maar 1. ook zonder die 9 in de spits moet je er meer maken. en dan kan je het gooien op niet teveel energie insteken i.v.m. zondag, maar uiteindelijk wil je het toch op dit niveau laten zien.
Dat heb je als je al langere tijd goed draait, dan gaan mensen ook meer verwachten op het hoogste niveau

20 september 2023 om 08:30

Ze hebben het toch laten zien op dit niveau? 2-0 gewonnen en verdedigend amper in de problemen gekomen. Ja, er waren wat zenuwen en het voetbal was verre van goed, maar als je zelfs die punten zo naar je hand zet hoor je mij als supporter nietnl klagen. Sterker nog ik heb lekker centjes gewonnen met m'n 2-0 voorspelling.

20 september 2023 om 08:33

Feyenoord is geen Ajax he? Onze laatste CL avontuur is ook alweer jaren terug.

20 september 2023 om 08:39

het gaat hier toch niet om ajax of feyenoord, jij geeft aan als nederlandse ploeg win je niet zomaar 4-0. Hoe feyenoord momenteel in de eredivisie speelt, vond ik weinig van te zien gisteren. maar hee ieder zn eigen mening.
tuurlijk de punten heb je daar draait het om, maar het niveau moet wel ff wat omhoog wil je wat gaan bereiken op dit niveau.

20 september 2023 om 08:50

Dat was een prachtige overwinning van Ajax maar toch niet te vergelijken met dit Feyenoord. Je speelde met enorm veel (CL) ervaring met Blind, Tadic, Berghuis, Alvarez en Haller. Dit Feyenoord heeft nauwelijks ervaring op het hoogste niveau.

Daarbij kan je geweldig voetballen tegen Chelsea, maar er de volgende ronde tegen Getafe uitvliegen. Het is dus niet zo makkelijk allemaal.

20 september 2023 om 09:01

"het niveau moet wel ff wat omhoog wil je wat gaan bereiken op dit niveau."

Wederom niet waar, want gister heb je ook wat bereikt met dit matige niveau, namelijk de 3 punten😉.

Nee gekheid, natuurlijk moet het beter. Echter heb ik in Slot al het vertrouwen dat hij dat de spelers goed duidelijk maakt. Als je ook je matige/slechte potten wint

Aan de andere kant, waren de twee afgekeurde goal net niet buitenspel, dan hadden we hier 4-0 gewonnen en hadden we hier hele andere gesprekken gehad. Dat maakt her soms zo opportunistische voetbal ook mooi vind ik.

20 september 2023 om 09:23

gluubstertj , is ook zeker waar, maar ben bang voor de feyenoorder dat als je zo speelt tegen een wel goede club, dat je dan zoals je gisteren speelde echt op je bakkes gaat. tegen een celtic kom je dr zeker nog mee weg.

20 september 2023 om 09:31

Dat denk ik ook Karel en daarom hoop ik/ga ik er een beetje vanuit dat onze Arend Martijn dat de spelers duidelijk maakt. Uiteraard nadat er en klein feestje is geweest betreffende de drie punten.

Op naar zondag, hopen dat we daar met matig voetbal ook 3 punten kunnen weg slepen.

20 september 2023 om 10:08

nou gluubster, daar zijn onze meningen anders in
al vrees ik het ergste.

Succes zondag

20 september 2023 om 08:32

Oh jee daar gaan we weer met Wieffer. Die gast was echt totaal niet goed gisteren. Ook best wel een idiote actie in de 3e minuut of zo die best een penalty had kunnen opleveren voor Celtic.

20 september 2023 om 08:34

Jij vond van niet, ik vond van wel. Een goeie sliding is niet zomaar een idiote actie, dat is gewoon onderdeel van (verdedigend) spel. Kan er wel van genieten. Het was een prima stofzuiger gebleken gisteren.

20 september 2023 om 08:37

En waarom was Wieffer gisteren niet goed? Speelde goed, onderschepte veel ballen en gaf hem continue aan de persoon met dezelfde kleur shirt.

Waarom was dat een idiote actie? Moest hij hem laten lopen? Prima tackel met een hoop risico maar die jongen lijkt zo rustig in zijn kop dat het hem niets deed.

20 september 2023 om 08:54

Ah ook weer wat geleerd. Nooit een goede sliding inzetten want in een andere universum was het een penalty... ofzo

20 september 2023 om 08:55

Met name de eerste helft onnodig balverlies en vaak verkeerd gepostioneerd bij balbezit tegenstander. De positionering van Wieffer is echt heel matig hoor. Het is heel vaak zijn man die vrij staat tussen de linies. Over die tackle twijfel ik oprecht of het komt omdat hij rustig in zijn kop is of dat het onnodig veel risico was. Maar ja wat betreft Wieffer sta ik atlijd loodrecht tegenover de mening van Feyenoorders haha..

20 september 2023 om 09:07

Ik vond hem gister ook niet zo goed als men hier zegt hoor, dus loodrecht staan we niet tegenover elkaar. Ik vind zelfs dat je een goed punt maakt qua positionering. Wieffer moet nog leren zijn momenten te kiezen om in te stappen, want soms wordt hij kinderlijk eenvoudig uitgespeeld. Dit ligt ook deels aan zijn positionering vind ik, omdat hij dan simpelweg te ver van zijn directe man weg staat en dit moet compenseren met een versnelling richting de tegenstander.

Ik ben groot fan van Wieffer, maar je merkt dat er dit seizoen meer van hem gevraagd wordt en dat hij dat lang niet altijd met verve oppakt. Is niet erg, hij is nog jong en speelt nog niet lang op dit niveau en daarom denk ik dat hij nog stappen gaat zetten.

20 september 2023 om 09:20

Goed om te lezen dat er enigszins bijval is voor wat ik zeg. Ik wil niet zeggen dat Wieffer een slechte speler is, integendeel het is echt wel een degelijke speler. Maar die positionering valt mij al op sinds dat ik op hem ben gaan letten toen er wat 'hype' ontstond, maar zoiets wordt niet bijgehouden in statistieken en dus krijg ik daarover vaak de wind van voren hier op VZ.

20 september 2023 om 09:37

Dat is je dan goed opgevallen Feliix vind ik. Die wind van voren moet je ook een beetje voor lief nemen, daar het gros hier gewoon reageert vanuit het supportershart, zeker zo vlak na de match waarbij veel spanning kwam kijken. Dat geldt overigens niet alleen voor de Feyenoorders hier hoor, dat geldt voor eigenlijk alle clubfans haha(uitzonderingen daar gelaten).

20 september 2023 om 08:48

Niet iedereen in de CL is van CL niveau. Ajax en Rangers waren dat vorig jaar ook niet bijvoorbeeld.
Wat Feyenoord hier heeft laten zien is dat ze bij en altijd lastige eerste CL hun hoofd koel hebben gehouden en een kwalitatief mindere tegenstander hebben verslagen. Juist dat is belangrijk in Europa op jacht naar overwintering.
Ze hebben ook nog geen andere tegenstander gehad dus dat is alles wat je van ze kan verwachten. Dit geeft in ieder geval vertrouwen voor de komende wedstrijden waar ze het weer zullen moeten laten zien. Al met al een zeer mooie avond in de kuip.

20 september 2023 om 08:51

Had alles met druk zetten van Celtic te maken, dat deden ze erg goed waardoor de verdediging gedwongen werd om Timber met veel risico aan te spelen. Andersom werkte de pressing van Feyenoord minder totdat Stengs McGregor ging schaduwen. Die kwam namelijk constant vrij. (voetbaldiepte.nl Stan Spoel legt het mooi uit)

20 september 2023 om 09:10

Ja helemaal eens Wieffer en vooral Luts speelde echt goed gisteren. Lingr is ook mooi om te zien. Wat een wil en energie zit er in die gozer.

De zenuwen spatte ervan af, ze kunnen echt nog 2 niveaus beter. Helaas was Ivanusec wel een belangrijke factor die het niveau omhoog krikte met Stengs in de Eredivisie. Hopelijk kan Minteh dat ook.

20 september 2023 om 08:10

Dan heb je toch geluk gehad dat de eerste pot tegen een mindere tegenstander is geweest in de eigen Kuip. Speel je de eerste uit tegen Atletico en je zelfvertrouwen krijgt meteen een deuk

20 september 2023 om 08:14

Minteh blijft mij verbazen. In de voorbereiding nog een blinde hardloper, maar hij lijkt wekelijks beter te worden. Hij is ook basiswaardig.

20 september 2023 om 08:20

Vind je? Waar wil je hem neerzetten? Als spits mist hij toch wel de doelgerichtheid die je wel verwacht van Ueda en Gimenez. En als buitenspeler vind ik zijn voorzetten wel huizenhoog de kuip uit vliegen. Dan zie ik liever paxiao en onze kroaat. Minteh is een imposant figuur, maar zou van de normale basis niemand slachtofferen voor hem

20 september 2023 om 08:23

Nee, dat niet. Maar je wordt niet zwakker als hij er staat.

20 september 2023 om 08:55

Met die 1 tegen 1 na weer een goede pass van Stengs had ie veel meer moeten doen. Holt zichzelf af en toe voorbij in enthousiasme. Aan de andere kant, die jongen had s'middags ook nog mee mogen doen met de youth league.

Ach nou is Celtic weer slecht. Het zal ook niet. Eerste helft zette ze zeer goed druk en gaven ze niets weg. Pas toen Feyenoord in 2e helft iets anders ging staan kwam er wat grip, maar tot de rode kaart kon Celtic goed partij bieden. Foute passes over en weer kun je nooit los zien van de tegenstander die dan juist veel dingen goed doet.

20 september 2023 om 08:59

Dat dit Celtic een stuk beter is dan Rangers wisten we wel maar hun pressing en tactisch vermogen zal zelfs Slot verrast hebben. Dit zal Feyenoord in de Eredivisie niet zo snel tegenkomen.

Ik hoor nog steeds net wat te vaak dat Celtic maar een matig clubje is en dat je makkelijk moet winnen, het was inderdaad geen beste wedstrijd van de Rotterdammers, maar niet lang geleden werd een nederlandse topclub uitgeschakelt door Rangers als je met een matige wedstrijd weet te winnen in de Champions league heb je het gewoon heel goed gedaan

Man man man wat een kop weer!! Blij dat we gewonnen hebben en de 3 punten in the pocket zijn. Zoals velen op de topics zeggen, tegen een CL onwaardig Celtic, met geluk, met hulp van de scheidsrechter en wat nog meer. Ook goed om te zien dat de volledige bonus nu eens op de bankrekening komt en niet weer een groot deel naar de uefa moet. Chapeau boys, FTID

20 september 2023 om 08:55

Celtic is zo'n onwaardige CL-ploeg dat ze in de laatste 20 jaar ook maar 18 keer hebben meegedaan. Een aanfluiting!

20 september 2023 om 16:09

Jup, gelukkig hadden we de scheids mee en kregen ze 2 onterechte rode kaarten

De mensen die vooraf riepen dat we dit wel ff gingen winnen (zijn altijd fans van andere clubs maar goed) waren ook onbegrijpelijk. We spelen als club al vrijwel nooit CL en al die jochies doen het voor het eerst. Dan win je niet ff met 3-0 van een ploeg die er ieder jaar speelt. Nee Celtic is geen Barcelona, maar wel beter en sterker dan vrijwel alles in de Eredivisie. Gewoon een prima resultaat, zeker zonder spits, want je zag dat we voorin niemand hadden om de aanval aan op te hangen en dat speelt bijzonder lastig.

Enige domper is het uitvallen van Ivanusec, hoop echt dat het meevalt en hij er "maar" een paar weken uitligt.

20 september 2023 om 08:59

Eens dat we niet moeten zeggen dat we wel 'even' gaan winnen van Celtic, maar aan de andere kant was Celtic wel echt heel matig hoor.. We moeten Celtic ook niet groter maken dan het is.

20 september 2023 om 09:33

Nee absoluut niet, maar we moeten onszelf ook niet groter maken dan we zijn. Je zag vooral in de 1e helft heel duidelijk dat onze spelers stijf vonden van de zenuwen. En als je dan ook opeens zonder spits speelt en die Schotten erop klappen tsja.

20 september 2023 om 14:39

We moeten ook niet vergeten dat een Celtic minder ruimtes weggeeft dan elke eredivisie tegenstander die je kan treffen. De afgelopen weken tegen Heerenveen en Utrecht krijg je ruimte om het spel te versnellen en lijk je (terecht) een heel goed team. Die ruimte zal je aanstaande zondag ook weer krijgen. Maar in de CL krijg je die niet. Dat combineren met zenuwen en geen balvaste spits en je wint gewoon een pittige wedstrijd! Trots op de jongens , Hartman motm met zijn prachtige voorzetten waar helaas te weinig mee werd gedaan voorin.

Ik vond niemand echt heel goed spelen, maargoed, het is ook niet gemakkelijk om te spelen zonder je vaste spits en back-up spits. Voor mijn gevoel is Feyenoord niet echt in de problemen geweest, en de punten zijn binnen. Dus een prima start, en mooie basis om de volgende wedstrijden op verder te bouwen.

20 september 2023 om 09:08

Ik had bezoek en heb de aandacht moeten verdelen (ik dek mijzelf vast in) maar van wat ik ervan meekreeg vond ik Hartman goed spelen. Zit er vol op en kwam een aantal keren toch goed door. Waarbij je je af kunt vragen of de voorzet niet goed was of de bezetting voor de goal.

20 september 2023 om 09:25

De gehele verdediging speelde goed

20 september 2023 om 09:33

Ik ben daar weer verbaast dat Hartman maar een 6,5 krijgt hier op Voetbalzone. Die zat overal tussen, was fel en kwam er een aantal keer goed overheen. Daarnaast was Trauner weer ijzersterk.

Ik vond Timber het minst. Zocht te vaak de duels op en verloor deze dan. Had wat moeite met het feit dat je in CL minder tijd krijgt.

20 september 2023 om 17:15

@maximus, en Timber had er weer last van dat de aanval niet goed liep. Hij moest soms de bal wel vasthouden wamt kan geen kant op

20 september 2023 om 09:34

Anderen zeggen het al, maar Q was goed man! Het is dat er geen bezetting voor de goal was, anders had ie 3 assists.

Was een matige wedstrijd. Vond het redelijk gelijkopgaand en de goal viel voor Feyenoord op een perfect moment. Feyenoord is eigenlijk ook nooit in de problemen geweest, hebben geen kans weggegeven. Dat Celtic 2x rood krijgt helpt wel mee, maar was ook dom van hun zelf. Penalty vond ik zelf geen penalty maar was ook niet slim van die schot om aan Paxiao zijn nek te gaan hangen. Gewoon goed gestart en nu vooruit kijken. Hopen op een stuntje in Madrid. Jammer van de blessure van Ivanusek...

3 punten is echt fantastisch. Maar als feyenoord hoopt te overwinteren, dan zal het wel een paar stapjes beter moeten. Maar dat weten ze zelf vast ook. Gewoon fijn om te winnen op een soort van off day.

Sorry hoor maar Celtic is toch geen CL niveau. Ik moet het nog zien tegen ploegen die echt de kwaliteiten hebben van de gemiddelde CL ploeg. Daar ligt het tempo toch echt wat hoger.

20 september 2023 om 09:34

Ow, is dat echt zo? Ligt het niveau bij een Lazio en Atlético Madrid hoger dan bij een Celtic? En moeten ze beter spelen dan tegen de Schotten? Dat zijn op zich wel inspirerende teksten.

Celtic staat er, zoals eerder vermeld, al 18 keer in de afgelopen 20 jaar, dus de ervaring hebben ze. Dat ze er altijd als eerste afgaan, betekent niet dat ze niet verdienen daar te staan. We spelen niet allemaal voetbal a la City en Barca.

20 september 2023 om 09:42

Wat vind jij de definitie van CL niveau dan? Als ik daar aan denk, dan zie ik top voetbal met een hoog tempo voor me waarbij je dus niet onderdoet voor tegenstanders die je tegen gaat komen in de KO fase.

Dat zie ik bij Celtic niet voor me en bij Feyenoord "nog" niet. Daar moeten ze zich eerst voor bewijzen tegen Lazio en Atletico. Al denk ik wel dat ze de potentie kunnen hebben dat niveau te halen overigens.

20 september 2023 om 09:58

Dat niveau hebben we vorig jaar natuurlijk gezien tegen in ieder geval Lazio. Dus daar hopende uiteraard nu ook weer in de buurt te komen.

Ik zie het zelf meer een beetje als volgt: wat denk je als je aan de Eredivisie denkt? Natuurlijk aan Feyenoord, PSV en Ajax, maar ook aan RKC, NEC en PEC. Die horen er ook gewoon bij, net als Celtic in de CL.

20 september 2023 om 10:04

Ja, ik begrijp wat je bedoeld. Eigenlijk het gemiddelde niveau van een competitie waarbij je dus goed mee kan met bijna alle tegenstanders.

Denk je dat Feyenoord het niveau kan halen van Ajax in 2018/2019? Dus dat ze ook tegenstanders van het kaliber Real of Juve uit kunnen schakelen.

Want dat bedoelde ik met mijn reactie. Dat als Stengs daar ook zo goed tegen speelt, je pas echt kan concluderen dat dit "boven je zelf uitstijgen" is.

20 september 2023 om 17:41

Ik weet het niet, ik zei voordat alles begon: ik ben tevreden als we derde worden en door kunnen in de Europa League. Het is leuk je te kunnen meten met de groten der aarde, maar we maken uiteraard meer kans in de EL. Al zijn de centjes van de CL meer dan welkom natuurlijk, haha.

20 september 2023 om 13:31

Celtic doet al twee decennia op rij vrijwel jaarlijks mee aan de CL, lijkt me wel degelijk van CL niveau dus. Natuurlijk, het is een typische pot 4 ploeg, maar de (groepsfase van de) CL bestaat niet alleen uit Man City's en Real Madrid's he..

Wat speelde Hartman gisteren een wereldpot zeg, Feyenoord heeft werkelijk goud in handen met die jongen.

Het niveau van de Nederlandse voetbaljournalistiek is heden ten dage soms grotesk en tenenkrommend te noemen. De Telegraaf zoekt meteen excuses voor de zeer matige wedstrijd en komt met het besproeien van de grasmat op de proppen. Soit, maar hoe moet het dan niet zijn als het regent of zelfs stortregent? Gelukkig herkende De Telegraaf nog wel de goede prestatie van Hartman. Willem Vissers van de Volkskrant kan zich in plaats van sportjournalistiek beter gaan toeleggen op poëzie, maar dan wel voor eigen gebruik want niemand zit op nietszeggende poëtische frasen of kinderrijmpjes te wachten. Trouw is de weg kwijt met het refereren aan de EC I winst van Feyenoord tegen Celtic. Dat waren "andere tijden voetbal" en de wedstrijd van gisteren leende zich, buiten de naam Celtic, totaal niet voor een dergelijke link. NRC komt nog het dichtst in de buurt van objectieve verslaggeving al is het onzin te stellen dat Feyenoord het duel naar zijn hand zette in een kwartier na rust. Het waren toch echt de spelers van Celtic zelf die voor de domme kaarten zorgden, Feyenoord profiteerde daar slechts van zonder ook maar een moment een goed niveau te halen. Het Algemeen Dagblad tenslotte heeft blijkbaar naar een andere wedstrijd zitten kijken want Feyenoord was geen heer en meester. Sterker nog, Feyenoord was thuis een groot gedeelte van de eerste helft de mindere van de twee ploegen. Hoe dan ook mijn felicitaties aan de echte Feyenoord supporters en het Nederlands voetbal mag blij zijn met de punten voor de UEFA ranglijst.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4244
2.Feyenoord3228
3.AZ3023
4.FC Twente3013
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. StengsMiddenvelder143
Q. TimberMiddenvelder144
Igor PaixãoAanvaller143
S. GiménezAanvaller1417
M. WiefferMiddenvelder132
R. ZerroukiMiddenvelder120
Y. MintehAanvaller113
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

50 fans
Aanvaller, 30 jaar
SeizoenClubW
2023/2024 Feyenoord 8 0 0 0
2022/2023 Feyenoord 28 5 2 0
2021/2022 Feyenoord 27 4 2 0
2020/2021 Brighton & Hove Albion 21 0 3 0
2019/2020 Brighton & Hove Albion 10 2 0 0

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren