Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

‘Feyenoord was veel beter dan Ajax en AZ, we hadden niets te vertellen’

Laatste update:

Jonathan de Guzmán keerde afgelopen zomer terug naar Nederland en verdedigt nu de kleuren van Sparta. Met de Kasteelclub speelde hij afgelopen zondag een bijzondere wedstrijd, namelijk tegen zijn oude club Feyenoord, waar hij tussen 2005 en 2010 onder contract stond. Inmiddels speelde de 34-jarige middenvelder al tegen Ajax, AZ én Feyenoord. Die duels gingen alle drie verloren. Voor De Guzmán is het inmiddels een uitgemaakte zaak welke van de drie topclubs het sterkste is.

De hernieuwde kennismaking met de Nederlandse velden is tot op heden zeer onplezierig voor De Guzmán. Sparta behaalde tot nu toe zeven punten uit zes wedstrijden, alleen van Go Ahead Eagles (0-1) en FC Volendam (4-0) wisten de Rotterdammers te winnen. Bovendien speelde Sparta al tegen drie club uit de top vier. Tegen Ajax (0-1), AZ (2-3) en Feyenoord (3-0) werd er verloren. In alle zes competitiewedstrijden was De Guzmán overigens basisspeler.

De ploeg die de meeste indruk op De Guzmán heeft gemaakt is zijn oude liefde Feyenoord. Alhoewel hij nog niet tegen PSV speelde, kan hij al wel een voorzichtige balans opmaken als hij de overige drie topclubs met elkaar vergelijkt. “Feyenoord maakte de beste indruk en was veel beter dan Ajax en AZ. Het zegt helemaal niets. Maar vandaag (zondag, red.) was Feyenoord veel beter, we hadden niets te vertellen. Tegen AZ en Ajax waren we tot het einde in de wedstrijd. Vandaag niet.”

De Guzmán richtte zijn complimenten niet alleen op de spelers van Feyenoord, ook de inbreng van trainer Arne Slot kan de middenvelder bekoren. “Het heeft veel te maken met de trainer. Hij doet het heel goed. Dat is een heel groot verschil met voorheen, met meer pressie voorin, meer druk naar voren en mooi voetbal. Dat zie je vandaag ook. Feyenoord was veel beter. Ze waren de hele wedstrijd door sterker en agressiever. Het was een zware avond voor ons. Vooral tactisch was Feyenoord veel beter. We hadden op alle fronten geen antwoord”, zo sprak De Guzmán lovend.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hebben ook een prima elftal. Helaas hebben wij Feyenoord niet eerder getroffen (waren nog druk bezig met transfers, samenstelling en inspelen).

Wordt een mooi boeiend strijd tussen de 2 klassieke topclubs voor plek 1.

12 september 2022 om 10:44

Op basis waarvan denk je dat?
Feyenoord heeft alleen nog tegen clubs gespeeld die hoogstwaarschijnlijk in het rechter rijtje gaan eindigen op Heerenveen na(speelde ze gelijk). Daarnaast is de enige echte test die ze gehad hebben tegen Lazio en daar faalde ze faliekant.

12 september 2022 om 10:55

Feyenoord moet nog tegen Fortuna, excelsior, cambuur, volendam, NEC. Wordt een goot rechterrijtje zo te horen....

12 september 2022 om 10:57

Naja verwacht ik NEC in het linkerrijtje evenals Heerenveen, dus 5 gespeeld en 4 die jij er opnoemt is 9, precies het rechterrijtje haha. Maar zonder dollen, Feyenoord is gewoon een sterk elftal, ik denk niet beter dan Ajax maar in mijn ogen momenteel wel het 2e beste team.

12 september 2022 om 11:04

Alle topclubs hebben tegen 1 goede tegenstander gespeeld en de rest mindere.

12 september 2022 om 11:13

De tegenstanders zijn ook een beetje slap argument, alsof Ajax alleen maar zware ploegen heeft gehad. Maar uiteindelijk is het gewoon nog te vroeg om er echt iets zinnigs over te kunnen zeggen. Vorig seizoen dacht ik in de eerste veldhelft ook dat Feyenoord wel boven PSV zou eindigen, maar niets bleek minder waar. Feyenoord maakt op dit moment weliswaar een betere indruk dan PSV en lijken nog veel progressie te kunnen boeken, maar of het voldoende is om met Ajax te concurreren durf ik echt niet te zeggen en PSV gaat ook echt nog wel verbeteren. Het zal daar sowieso flink schelen als Luuk weer terug is.
Wat echter wel een fijn gegeven is, is dat de breedte van de selectie geen probleem gaat zijn voor Feyenoord. Dat hebben ze wel echt goed voor elkaar en is ook goed voor de continuã¯teit. Het is nu vooral hopen dat een aantal van de nieuwe jongens echt juweeltjes blijken te zijn. Ik zie een hoop potentie maar niveautje Sinisterra heb ik nog niet gezien. .

12 september 2022 om 14:53

Tegen Sparta was Feyenoord beter dan de andere toppers blijkbaar, dat is het enige wat gezegd wordt...kan toch?
De ene week speel je beter dan de ander.

Ajax zal tegen Heerenveen weer beter geweest zijn dan Feyenoord tegen Heerenveen was.

Dit zegt verder helemaal niets over de onderlinge kracht verhoudingen. Iedereen kan zien dat Ajax er met kop en schouders boven uit steekt en normaliter met 2 vingers in de neus kampioen wordt. Het enige wat PSV en Feyenoord kunnen doen is er dicht op blijven en hopen dat Ajax onnodig punten gaat morsen.

12 september 2022 om 14:46

Veel te vroege conclusies allemaal. Pas in Februari/Maart kan er een enigszins realistische voorspelling gedaan worden in mijn optiek. Nu is het iets met dik en koffie.

Verrassend zeg dat een ex speler van feyenoord aangeeft dat hij vindt dat die ploeg het best speelt.Volgens mij is het wel duidelijk wie van de 3 het sterkst is. Ik geloof er wel in dat feyenoord het psv heel moeilijk kan gaan maken dit seizoen. Daar hebben ze zich goed voor versterkt.

12 september 2022 om 10:57

Hij heeft toch gewoon gelijk, Sparta heeft het tegen Feyenoord het moeilijkst gehad. Heerenveen zal nu hetzelfde over Ajax zeggen. Vraag je aan de mensen wie er kampioen gaat worden, zegt 99% Ajax. Feyenoord heeft gewoon een prima brede selectie op dit moment, die gaan gewoon 2e eindigen.

12 september 2022 om 11:08

Tegen Sparta waren wij dat inderdaad vrij duidelijk. Dat zegt hij namelijk. De selectie van Ajax is uiteraard veel sterker.

12 september 2022 om 11:28

Volgens mij niet. Hopelijk gaat de rest op denken dat Ajax de zwakste is. Zou ook wel eens lekker zijn niet constant tegen een muur van 9 man te hoeven spelen. Wel is het heel slim wat Schreuder doet met nu kudus in de spits. Tegen de tijd dat teams het uitgevogeld hebben gooi je het gewoon weer om met Brobbey in de spits. Kan echt je hele tactiek overboord. De een wil tussen de linies komen en de ander loert op de ruimte achter de verdediging. Wel moet Schreuder slimmer met ze omgaan. En dus niet te minuten voor tijd laten invallen......

Momentopname. Leuk om te horen, maar ik zal er nog niet te veel waarde aan hechten.

We zijn vooral een ploeg in opbouw en dat zal gepaard gaan met wisselvallige resultaten.
Vooralsnog is het puntenverlies zeer beperkt.

12 september 2022 om 10:41

Njfromvol

Feyenoord is gewoon favoriet met Ajax samen. Ook aankomend weekend zijn jullie gewoon de favoriet.

12 september 2022 om 10:45

@krillin

Dat lijkt me iets te veel van het goede... We zijn de samenwerking en optimale bezetting nog aan het ontwikkelen, maar het zag er inderdaad -vooral in de eerste helft- leuk uit. Zal nog wel eens met de nodige ups en downs gepaard gaan.

12 september 2022 om 10:56

Ik denk niet dat je Feyenoord als een favoriet samen met Ajax kan bestempelen. Ajax is overduidelijk de #1 favoriet. Je zou Feyenoord eventueel als een dark horse / underdog die kampioen kan worden bestempelen, maar een favoriet zijn ze zeer zeker niet.

12 september 2022 om 12:55

Dat is wel heel opportuun. Op bezoek in Eindhoven zijn we natuurlijk geen favoriet. Dat vinden de bookmakers ook niet. We staan er in mijn optiek beter voor en als Luuk nog steeds niet kan spelen maken we een hele goede kans, maar favoriet ben je niet. Dat is Ajax ook niet op bezoek in Eindhoven.

12 september 2022 om 10:57

Inderdaad , zo kunnen de spelers van Heerenveen weer zeggen dat Ajax 5 keer beter is, de ene wedstrijd is de andere niet.

Ach ja, dat kunnen we natuurlijk niet serieus nemen. Ajax lijkt de beste ploeg tot nu toe, dat is ook te zien in de ranglijst. Maar topwedstrijden kunnen altijd beide kanten opgaan.

12 september 2022 om 12:35

Aan de ranglijst kun je zo vroeg ook nog niet zoveel zien. De verschillen zijn minimaal en het puntverlies dat Feyenoord leed tegen Heerenveen….. Die wedstrijd stond Noppert zo ontzettend knap z’n doel leeg te houden. Als je dit soort wedstrijden nog 9x speelt, win je ze waarschijnlijk allemaal

12 september 2022 om 15:35

En jouw mening wel? Jonathan heeft tenminste tegen alle drie gespeeld dus kan dit het beste beoordelen

Tot aan de 16 was het hosanna maar echte kansen werden nog niet gecreëerd. Dat is een verbeterpunt maar het voetbal is leuk om naar te kijken

Ik vind Feyenoord ook wel echt een goede indruk maken, maar het is ook enigszins instabiel.
Ik zie Ajax bijvoorbeeld niet op deze wijze verliezen van Lazio, tegelijkertijd zie ik wel dat Feyenoord bij vlagen ook makkelijk voetbalt.
PSV pakt weer de punten in draken van wedstrijden en die zullen ook nog wel een keer topvorm krijgen, dus het kan nog steeds een interessant seizoen worden.
Het is niet zomaar gezegd dat Ajax kampioen wordt met de kracht van de concurrentie en ik kan me ook wel vinden in de woorden van de Guzman, dat Feyenoord tegen Sparta meer indruk maakte dan Ajax en AZ.

12 september 2022 om 10:57

"weer de punten in draken van wedstrijden"?

Tegen Twente en Bodo werden beiden niet gewonnen.
Daarbij zijn de 7-1 en 6-1 overwinning alweer rechtgetrokken qua doelsaldo.
Ook Feyenoord is wisselvallig en zie ik nog veel punten verspelen. 0-1 tegen RKC, 3-4 tegen Go Ahead, 0-0 tegen Heerenveen.

Ajax begint meestal pas goed te voetballen op het moment dat de CL begint, dat is nu. Dus denk dat met de brede selectie die Ajax heeft, ze echt lachend kampioen gaan worden.
Denk dat ze zeer weinig punten gaan laten liggen dit seizoen.

Snap ik wel. Vond Sparta ook vele malen beter tegen AZ en ons. 😉. Merk mooi dat hij nu bij Sparta zit. Mooie club.

Ja, en bij Feyenoord vinden ze Ajax elk jaar beter 😂

Zonder dollen, hier heb je natuurlijk niets aan. Het is een compliment naar Feyenoord toe dat het lijkt alsof ze het goed op de rit hebben, maar Sparta was ook wel verdomme slecht hoor. We zullen over iets meer dan een maandje wel kunnen inschatten hoe goed clubs wel of niet zijn, om vervolgens het WK in te gaan en daarna weer de markt op te moetenHet gaat erom dat Sparta alle 3 de wedstrijden verloren heeft.
Az, Ajax en Feyenoord zullen hun wedstrijden tegen elkaar op een ander niveau/leven spelen en zijn dus in geen enkele maat te vergelijken met hoe ze tegen Sparta speelde.
Wel grappig dat een mannetje met Feyenoord bloed dit zegt, komt erg geloofwaardig over.

12 september 2022 om 12:35

Waarom denigrerend ‘mannetje’ schrijven? Dat beschrijft alleen maar jouw gekleurde standpunt in dit verhaal. Als je een (oud-)international al niet naar zijn mening mag vragen over teams waar hij tegen gespeeld heeft, wie dan wel? Een willekeurige Sparta-speler zonder Feyenoordverleden kan toch ook Ajacied zijn in hart en nieren? Maakt dat zijn comment dan opeens neutraal?Feyenoord treft PSV op een mooi moment. PSV mist belangrijke spelers en bij Feyenoord gaat het steeds beter draaien (lazio daargelaten). Ik verwacht een overwinning voor Feyenoord aankomende zondag.

Mensen meteen op de kast overal waar ik deze uitspraak zie. Maar hij komt met een verhaal over de prestaties in de onderlinge duels die hij met sparta tegen die andere 2 had. Dan kan t best zijn dat feyenoord sterker voor de dag kwam tegen sparta dan ajax deed. Zo werkt het gewoon in een seizoen en daarom bestaan er verrassende uitslagen. Tuurlijk is ajax een stuk verder in het algemeen een ook duidelijk een klasse beter. Het voetbalt gemiddeld gezien gewoon makkelijker. Als feyenoorder hoop ik ook dat wij naar dat niveau toe kunnen groeien door meer leuke potjes neer te zetten. Maar dat men als fan van ajax over de vergelijking heen valt krijg ik t idee dat men alleen de kop leest.

12 september 2022 om 10:55

En dan zegt hij nota bene ook nog dat het echt helemaal niks zegt, maar op basis van de wedstrijden die HIJ speelde tegen de drie ploegen ziet hij Feyenoord als meest stabiele en sterke ploeg. Wat kunnen mensen selectief lezen zeg. Alsof de Guzman direct roept dat Feyenoord lachend kampioen wordt en Ajax niks te vertellen heeft.

Hoezo is de terugkomst van De Guzman tot nu toe zeer onplezierig, zegt hij dat zelf ergens of vult de schrijver dat zelf in? Gewonnen van twee mede degradatiekandidaten, 7 punten uit 6 wedstrijden en alleen verloren van Az, Feyenoord en Ajax waar Sparta doorgaans van verliest. Sparta doet het vooralsnog alleraardigst. Denk niet dat veel Spartanen meer punten hadden verwacht dan de behaalde zeven.

12 september 2022 om 13:50

Inderdaad gewoon drie potjes gehad die je normaliter verliest, en je pakt gewoon punten tegen de ploegen waar er voor Sparta kansen liggen. Dan is er alle reden om optimistisch te zijn, ik verwacht ook dat het ze makkelijk lukt om degradatie te ontlopen. Met Saito, Van Crooij, Sambo en Kitolano hebben ze ook echt wel een paar leuke spelers.

Wat De Guzman zegt dat is wel gewoon waar. Tegen Sparta speelde Ajax echt niet goed. Dat vond ik de slechtste wedstrijd die Ajax dit seizoen heeft gespeeld. Daar lagen echt kansen voor Sparta voor een resultaat. En Feyenoord speelde gisteren een hele goede wedstrijd. De 1ste helft was het beste spel wat ik dit seizoen heb gezien van Feyenoord. Ik denk dat Feyenoord in Eindhoven gaat winnen en geef ze ook de beste kans om dit seizoen 2de te worden. PSV overtuigd me gewoon nog totaal niet

We zijn een paar weken verder, was een van de eerste wedstrijden van Ajax. Ajax speelde uit en Feyenoord speelt thuis. Lekker lul verhaal natuurlijk, valt gewoonweg niet met elkaar te vergelijken.
Plus dat je altijd van die wedstrijden hebt die niet lopen, leuk dat voor zijn gevoel Feyenoord het beste oogt. Maar we gaan het meemaken want Feyenoord heeft gewoon een leuk team en kan het mogelijk gewoon Ajax heel lastig gaan maken want ze verliezen tot nu toe bijna geen punten!

Feyenoord heeft zich erg goed versterkt en voetbalt beter dan PSV ik zie Feyenoord ruim winnen zondag puur omdat ik ze meer een team vind en PSV te afhankelijk is van Luc de Jong zoals gisteren is gebleken , plus dat PSV een veel te afwachtende speelwijze heeft en dat met zo’n toch best wel goede selectie ,

12 september 2022 om 11:27

wedstrijd op zich. Feyenoord werd door lazio ook volledig weggespeeld dus is ook nog erg wisselvallig. psv speelt momenteel wel gewoon dramatisch dus vanuit dat oogpunt zou je feyenoord verwachten.

12 september 2022 om 11:44

Feyenoord speelt gewoon beter voetbal en speelt om te winnen en niet zo laf en afwachtend dan PSV , daardoor hebben ze gewoon van rangers verloren want dat was echt een ploeg van niks maar als je afwachtend speelt kom je zelfs tegen laaggeklasseerde ploegen in moeilijkheden .


Oud speler Feyenoord vindt Feyenoord het sterkste. Je verwacht het niet

12 september 2022 om 11:52

Sommige Ajacieden reageren hier een tikje overspannen op als je het mij vraagt. Sparta heeft deze ploegen nu gehad, dan zijn De Guzman en zijn teamgenoten toch bij uitstek geschikt om dit oordeel te kunnen vellen? Bovendien laat de uitslag ook zien dat het verschil tegen Feyenoord groter was dan tegen Ajax en AZ. Dat betekent niet dat Feyenoord beter is dan Ajax, rustig maar. Jullie staan nog steeds terecht bovenaan, niet zo verongelijkt.

Hij zegt niet dat Feyenoord beter is dan Ajax. Hij zegt dat Feyenoord beter was dan Ajax, tegen sparta... rustig aan mijn Amsterdamse vrienden

Dit is wel een goede titel van VZ om Ajacieden op de kast te krijgen. Hij zegt gewoon dat ze tegen Feyenoord het minst hadden in te brengen. Is ook gewoon zo. Word je helaas geen kampioen mee.

Vind je het gek dat deze jongeman het nooit ver geschopt heeft 😂😂

12 september 2022 om 12:00

Verklaar je nader?

12 september 2022 om 12:52

Naja toch Spanje destijds met 5-1 verslagen

Nou, Feijenoord wordt kampioen!;-)). Ach, de ene keer speelt een ploeg uit de top je finaal zoek en een andere keer gaat het moeizaam. Ook het uit en thuisverschil speelt mee. Al ben ik wel met De Guzman eens dat Feijenoord de beste trainer van de Nederlandse clubs heeft. Of dat genoeg is? Kan soms zo maar. Want bij titelfavoriet Ajax slaat vaak heel snel de gemakzucht toe. En dat heeft al tot een paar spannende ontknopingen geleid. Vorig seizoen en het afgebroken Corona seizoen. Dus het is nu echt nog geen uitgemaakte zaak. Ben wel benieuwd naar komende zondag. Mooie affiches en niet zo maar even te voorspellen uitslagen.

Leuk dat hij dat zo ervaren heeft. Maar zegt natuurlijk helemaal niets. De ene tegenstander ligt de ene club nu eenmaal beter dan de andere. Volgens mij zal een speler van Heerenveen weer wat anders zeggen. De ranglijst na 34 duels geeft aan welke club de wedstrijden het beste afgewerkt heeft en dus de beste was.

12 september 2022 om 12:12

sebasjuh, het zegt wat over deze wedstrijd en hoe hij andere tegenstanders heeft ervaren. Dat mensen zoals jouw het gelijk breder moeten trekken en gelijk direct of indirect dit soort uitspraken aan het kampioenschap koppelen snap ik dan ook niet.

Leuk dat een oud-speler van Feyenoord een goed woordje doet voor Feyenoord. Maar de stand na 34 wedstrijden al uitmaken wie het beste is. En volgens mij speelde Ajax en AZ een uitwedstrijd en Feyenoord een thuiswedstrijd, dat is ook maar een klein verschilletje en maakt de opmerking van De Guzman nog onzinniger dan dat ie al was.

12 september 2022 om 12:13

Hoezo onzinnig? Sparta heeft tegen alle 3 de ploegen gespeeld, dan kan en mag hij toch concluderen dat ze gisteren het minst te vertellen hadden? Hij is niet de eindstand van de Eredivisie aan het voorspellen hoor, rustig maar. Hoe haalt die gekke De Guzman het in zijn hoofd om een ander team dan Ajax als sterkste tegenstander te noemen, foei!

12 september 2022 om 13:35

Omdat, zoals ik al had gezegd, Feyenoord thuis in een volle kuip speelde en AZ en Ajax uit tegen Sparta speelde. Of denk je dat het niet uit maakt of je voor eigen publiek speelt of in een ander stadion?

12 september 2022 om 13:58

Dat maakt zeker uit, maar waarom is dat zo belangrijk voor je om te benadrukken? De Guzman maakt een voorlopige en voorzichtige balans op. Dat die een keer niet in het voordeel van Ajax is, lekker boeiend. Waarom de behoefte om die nuances erin te gooien? Aan het eind van het jaar staat Ajax heus wel weer ergens op een plein met de schaal hoor.

"De hernieuwde kennismaking met de Nederlandse velden is tot op heden zeer onplezierig voor De Guzmán."

Waarna in de zinnen erna perfect wordt uitgelegd hoe dat komt (3 topclubs ontmoet, alsnog 2x winst), waarmee je net zo goed zou kunnen stellen dat de competitiestart prima verloopt voor Sparta...

Verwachtte na het lezen van de titel al een aantal van de geplaatste reacties hahah, het is maar een insteek op basis van 3 vergelijkbare wedstrijden. Ben het zelf ook eens met De Guzman, Sparta was zeker niet zo kansloos tegen Ajax en Az dan wat ik gisteravond gezien heb en dat lag zeker ook door het spel wat de tegenstander op de mat legde. Overigens erg blij dat De Guzman dit seizoen bij Sparta speelt en vanaf wedstrijd 1 al positief aanwezig is in het team

Prima dat De Guzman extra punten wilt scoren bij de aanhang van zijn lievelingsclub. Logisch, hij zal er zomaar binnenkort te werk komen. Valt ook niet echt te vergelijken, Feyenoord thuis terwijl Ajax op de neppe grasmat van het Kasteel kwam te spelen. Die wedstrijd was ook slecht van Ajax, maar de Guzman had ook al rood moeten hebben .

Verder prima hoor een mening en prima ondersteund, t maakt niet zo veel uit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren