Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord schrikt: spelers gaan na afloop massaal om Kasanwirjo staan

Laatste update:

Het gaat weer goed met Neraysho Kasanwirjo, zo laat Feyenoord weten via de sociale media-kanalen. De tegen FC Emmen (1-3 overwinning) ingevallen verdediger bleef na afloop van de ontmoeting op De Oude Meerdijk minuten lang op het veld liggen en er waren zichtbaar zorgen bij zijn medespelers en de stafleden, die om hem gingen staan. Inmiddels is Kasanwirjo weer aan de beterende hand, zo blijkt uit de foto waarop hij zijn duim omhoog steekt.

"No worries, all good!", schrijft Feyenoord bij de foto van een wat onzeker lachende Kasanwirjo. De schrik zat er in eerste instantie behoorlijk in. "Blijkbaar gaat het niet zo goed met Kasanwirjo. Dat is dan een akelig einde van deze wedstrijd. Het valt te hopen dat dat allemaal meevalt", zo zei ESPN-verslaggever Michiel Teeling. Kasanwirjo ging na de behandeling op het veld in een zijwaartse ligging en per brancard het veld af in Emmen. Op dat moment was er overigens geen paniek aan de kant van Feyenoord, zo meldt RTV Rijnmond-verslaggever Dennis van Eersel via Twitter.

"Ik heb het niet echt kunnen volgen, maar ik zag dat een paar teamgenoten naar Neraysho gingen", verklaart aanvoerder Orkun Kökçü direct na afloop bij ESPN. "Volgens mij kreeg hij moeilijk adem, maar voor de rest weet ik ook niet wat hij heeft. Maar je wil dan wel om hem heen staan, om te zien hoe het met hem gaat. Volgens mij reageert hij wel gewoon op alles en is hij een beetje aangedaan, denk ik. Als je hem zo ziet liggen en moeilijk ziet ademhalen, denk je wel dat er iets ergers aan de hand kan zijn. Ik ben geen dokter en weet niet wat de stand van zaken is, maar volgens mij reageerde hij wel gewoon op de dokter en fysio."

Het gaat inmiddels stukken beter met Kasanwirjo, zo bevestigt ook trainer Arne Slot. "Hij is gewoon bij kennis en dat is hij ook steeds geweest overigens", zo klinkt het vanuit de catacomben bij ESPN. "Maar de dokter en de medische staf waren er heel snel bij om hem in een zijligging te leggen, dat schijnt dan te moeten. Hij had moeite om adem te krijgen. Maar hij is constant bij kennis geweest en net in de kleedkamer zag ik alweer een smile op zijn gezicht. En hij was ook gewoon aanspreekbaar voor alles en iedereen." De schrik zat er wel even goed in, zo erkent Slot.

"Ja, natuurlijk. Omdat je helaas veel te vaak van dit soort beelden ziet met een verschrikkelijke afloop. Als je dan ziet dat de jongens erom heen gaan staan, dan slaat de schrik je wel om het lijf. Maar toen ik erbij kwam hoorde ik al wel dat hij constant bij kennis was en je zag ook wel dat zijn ogen open waren. Dat gaf ergens wel een geruststellend gevoel, maar het meest prettige is om hem te zien met een lach op zijn gezicht in de kleedkamer", zo besluit Slot.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Altijd enorm schrikken maar fijn dat het goed nieuws is. Lijkt me dat ze wel een extra onderzoekje nog gaan doen voor de zekerheid.

21 mei 2023 om 20:39

Ja hij zal vast wel even door de medische molen gaan, al was het om dingen uit te sluiten. Hopelijk is hij snel weer fit.

Krijg toch altijd even flashbacks naar moment Nouri en Eriksen. Vreselijk om te zien dit soort momenten. Gelukkig lijkt het allemaal mee te vallen. Hoop dat het te maken had met het weer/hitte en niet een andere medische reden. Kop op Kasanwirjo! Blij om te zien dat hij weer staat.

21 mei 2023 om 17:33

Het schijnt dus te maken te hebben met het kunstgras. Door de warmte worden die rubbertjes ontzettend warm en je kan daardoor met te weinig vocht heel gemakkelijk oververhitten.

21 mei 2023 om 17:48

Moet ook verboden worden die zooi. Volle begrip dat het niet 1-2-3 kan maar een kunstgrasveld is echt een aanfluiting. Het spel is heel anders, opvallend veel blessures en de velden gaan veel korter mee dan dat er gezegd wordt. De andere gezondheidsrisico's daargelaten

21 mei 2023 om 18:06

Inderdaad, daar is jaren geleden onderzoek naar geweest. Was de uitkomst niet dat uit die rubberen balletjes erin giftige dampen vrij kwamen?nog een reden om te stoppen met die plastic troep

21 mei 2023 om 22:21

Klopt. Ook bleek dat kinderen thuis kwamen met rubbertjes in hun sportkleding. Grote kans dat ze ze ook binnenkrijgen tijdens het voetbal.

Gewoon overgaan op gras. Is ook nog eens beter voor het milieu.

21 mei 2023 om 18:19

Ademhalingsproblemen is iets anders dan wat Eriksen en Nouri is overkomen.

21 mei 2023 om 18:24

Dat was op het moment zelf natuurlijk nog niet duidelijk. Hij ging er wel zomaar bij liggen, dus dan schrik je toch even.

Tsja.. Daarom zijn er bij hockey, zeker bij jeugdwedstrijden, strikte protocollen voor het sproeien, zeker als de zon een beetje schijnt. Sproeien lijkt voor verkoeling te zorgen, maar op een hete kunstgrasmat verdampt het water vrij snel. Zo kan het bij een temperatuur van een graad of 25 (zoals gisteren) boven het kunstgras oplopen naar een graad of 40 of zelfs 45. Dat is, denk ik, ook één van de redenen dat ze bij hockey in 4 kwarten spelen, in plaats van 2 helften. Iets meer drinkpauzes.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren