Feyenoord pakt door en zet in op behoud van twee uitblinkers in kampioensjaar

Donderdag, 25 mei 2023 om 13:50Noel Korteweg

Nu duidelijk is dat Arne Slot ook volgend seizoen aan het roer staat in De Kuip, kan Feyenoord het vizier richten op de naderende transferzomer. De Rotterdammers verzekerden zich in een eerder stadium al van de komst van Thomas van den Belt en Ramiz Zerrouki en het Algemeen Dagblad en 1908.nl melden donderdag dat Feyenoord ook gaat voor een langer verblijf van respectievelijk Sebastian Szymanski en Timon Wellenreuther.

Het AD meldt dat Szymanski ‘naar alle waarschijnlijkheid wel bij Feyenoord blijft’. Het was lang onduidelijk of een langer verblijf van de 24-jarige Pool tot de mogelijkheden behoorde, aangezien het niet is toegestaan om zaken te doen met Russische clubs. Szymanski ligt nog tot medio 2026 vast bij Dinamo Moskou, maar lijkt volgend seizoen dus ook in De Kuip te spelen. Maandagavond maakte de FIFA al bekend dat spelers die onder contract staan bij clubs uit Rusland of Oekraïne ook komend seizoen in een ander land mogen spelen. Feyenoord had al een persoonlijk akkoord bereikt met de middenvelder, die kenbaar maakte het liefst bij de Rotterdammers te blijven en onder geen beding terug te gaan naar Rusland.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Het dagblad schrijft daarnaast wel dat Feyenoord er intern rekening mee kan houden dat Orkun Kökçü vertrekt. De aanvoerder maakt een uitstekend seizoen door onder Slot en zou gevolgd worden door meerdere topclubs uit de Premier League. De pas 22-jarige Kökçü, die nog tot medio 2025 vastligt in De Kuip en volgens Transfermarkt een marktwaarde vertegenwoordigt van dertig miljoen euro, was dit seizoen tot dusver goed voor twaalf doelpunten en vijf assists in 45 wedstrijden. Ook Oussama Idrissi lijkt bezig aan zijn laatste wedstrijden in het shirt van Feyenoord, daar het AD meldt dat de buitenspeler ‘in principe zal terugkeren naar Sevilla’. Idrissi werd dit seizoen gehuurd van de Spanjaarden en er is geen koopoptie bedongen in het huurcontract tussen Sevilla en Feyenoord.

De Rotterdammers maken ondertussen ook werk van een langer verblijf van Wellenreuther, die in de zomer op huurbasis overkwam van Anderlecht. De 27-jarige doelman was een uitstekende vervanger van Justin Bijlow, die aan het begin van de tweede seizoenshelft geblesseerd raakte. Wellenreuther kwam dit seizoen tot veertien wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij twee keer zijn doel schoon hield. De Duitser was met name belangrijk in de wedstrijd tegen Ajax (2-3 winst) met een katachtige reflex op een schot van Mohammed Kudus in de slotfase en in het duel met stadsgenoot Sparta Rotterdam (1-3 winst), toen hij op slag van rust bij een 1-1 tussenstand een strafschop stopte van Vito van Crooij. 1908.nl schrijft dat Feyenoord ‘druk bezig’ is om de koopoptie in het huurcontract van Wellenreuther te lichten. De doelman, die naar verluidt in de belangstelling stond van Schalke 04, moet dan wel nog een persoonlijk akkoord bereiken met de landskampioen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door expert1962)

Wellenreuther een uitblinker?.. Was een redelijke vervanger voor Bijlow, maar dan zou je dit seizoen Drommel ook een uitblinker kunnen noemen.

25 mei 2023 om 13:58
0

Tja, Wellenreuther raakte op het meest belangrijke moment in topvorm. Hij heeft met die redding in de Arena de titelrace definitief in ons voordeel beslecht. Als die bal erin ging had Feyenoord zomaar een achterstand. Dan had het seizoen anders kunnen aflopen.

25 mei 2023 om 14:01
0

Hij heeft een paar goede wedstrijden gekeept, dat maakt je geen uitblinker vind ik tenminste. 19 doelpunten tegen in 14 wedstrijden zijn nou ook geen geweldige statistieken. Al met al prima tweede keeper hoor!

25 mei 2023 om 15:26
0

Toch, die ene redding was echt heel erg cruciaal.

25 mei 2023 om 15:26
0

Eigenlijk heeft ie maar 5 wedstrijden goed gekeept. De 9 daarvoor liet ie werkelijk alles door

25 mei 2023 om 16:14
0

Elke wedstrijd ging een stukje beter tot hij constant was en op het moment dat hij constant was, was hij erg goed. Ik heb Bijlow in de laatste 1,5 maand niet eens gemist en dat zegt wat.
Zal het met wedstrijdritme te maken hebben? Of de druk om te presteren bij Feyenoord? Neemt niet weg dat hij Feyenoord er doorheen heeft geholpen tegen Ajax. Dat ze hem in de titel uitblinker noemen zal eerder een clickbait zijn om mensen te laten denken dat het wellicht over Geertruida, Hancko, Kokcu of Gimenez.

25 mei 2023 om 13:58
0

Wellenreuther heeft als tweede keeper cruciale punten gepakt, dus dna mag je het wel zo stellen vind ik.

25 mei 2023 om 14:03
0

Als 2de keeper was deze jongen hartstikke belangrijk hoor, zonder hem verliest Feyenoord in de Arena alsnog en pakken ze echt minder punten.

25 mei 2023 om 14:11
0

Inderdaad, hij begon zwak. Maar had een sterke reeks gezet. Na Arena en Sparta heeft hij toch laten zien een belangrijke waarde te zijn. Je voelt niet de spanning als Marciano ging keepen.

25 mei 2023 om 15:54
0Hoezo cruciale redding? Feyenoord is met een bizarre hoeveelheid punten boven de rest geeeindigd. Al had ajax die pot op een of andere manier gewonnen dan was Feyenoord als nog kampioen geworden.

Mensen doen net alsof ajax net tekort is gekomen maar kijk eens op de ranglijst aub.

25 mei 2023 om 16:04
0

@revenga: Ajax is (naar mijn mening) ook te kort gedaan tegen Feyenoord. Waarom hoef ik denk ik niet uit te leggen. Maar dan was Feyenoord alsnog kampioen geworden, en terecht. Ajax (en ook PSV) waren totaal niet stabiel. Dus Binny heeft gelijk, maar dat wil niet zeggen dat hij vind dat Feyenoord onterecht kampioen is geworden.

25 mei 2023 om 16:12
0

Revenga, je hoeft toch geen raketgeleerde te zijn om te begrijpen dat op 6 punten voorsprong komen een mentale boost geeft, evenals een dreun bij Ajax. Anders stonden ze in punten gelijk en Ajax op doelsaldo erboven, dan kan zo'n seizoen ineens heel anders lopen.

25 mei 2023 om 16:38
0

@revenga Ik begrijp niet hoe je dat uit mijn worden haalt. Als je ook mijn meningen bij andere topics hebt gelezen de laatse weken heb ik al aangegeven dat dit Feyenoord een van de meest dominante kampioenen is in de laatste 10-15 jaar Eredivisie. Wat wel waar is, is dat als Kudus die bal wel in het doel krijgt Ajax en Feyenoord gelijk komen in punten. Dat is dan zeker een cruciale redding. Dat geeft een enorme deuk aan het vertrouwen van Feyenoord die niet de ervaring hebben in een kampioensstrijd terwijl genoeg Ajax spelers dat dus wel hadden en dan een enorme boost in vertrouwen krijgen. Ook in Rotterdam bij de 1-1 had Kudus een gigantische kans aan het einde van de wedstrijd die er net niet in ging. Uiteindelijk is dat topsport, het zijn kleine details die het verschil maken en dat stapelt zich allemaal bij elkaar op. Uiteindelijk wist Feyenoord voor het eerst in 18 jaar in Amsterdam te winnen en pakten zij daardoor een 6 punten voorsprong, dat heeft echt wel een gigantisch effect. Het zijn mensen en in een ritme komen en successen bij elkaar opstapelen heeft een effect en dat is duidelijk geweest bij Ajax en bij Psv.
Ik zeg verder nergens dat wij dan ook kampioen zouden worden, maar Slot heeft het ook gezegd na die pot gingen zij er echt in geloven.

In short, of je staat gelijk met Ajax in punten of je staat 6 punten voor... is simpel rekenen, Wellenreuther is een sleutelfiguur gebleken in het kampioenschap, heel duidelijk.

25 mei 2023 om 14:08
0

Cruciale redding net voor tijd, anders had Ajax vermoedelijk met 3-2 gewonnen (en nu met 2-3 verloren). Zoals Slot al zei, na dit duel was er geloof in de titel.

25 mei 2023 om 14:26
0

Ben ik het wel mee eens. Redding arena en penalty Sparta waren erg goed, maar hij heeft juist ook heel veel houdbare ballen door gelaten en haalde een ruime onvoldoende voor de wedstrijden voor de klassieker.

25 mei 2023 om 14:36
0

Als back up denk ik meer dan een prima keeper

25 mei 2023 om 15:15
0

Stb040

Snap niet dat in iedere topic PSV betrokken moet worden. Dit gaat om Feyenoord!
Echt lijkt wel Psvzone hier.
De hele dag artikelen over Psv.

Zonder dollen, de keeper deed het toch aardig. Het is alleen dat Bijlow kind van de club is en meer potentie, anders was Wellenreuther wel vaste keeper gebleven.

25 mei 2023 om 15:22
0

Was meer een vergelijking dan dat ik persee psv er bij wil betrekken. Je zegg het zelf al, deed het toch aardig, dat zijn geen teksten voor een uitblinker. Maar val niemand aan of af haha, vind de titel niet helemaal kloppen bij de naam die genoemd wordt. Prima keeper, duidelijk minder dan Bijlow.

25 mei 2023 om 15:44
0

Stb040

Was een grapje he. Normaal krijgen Ajacieden juist (meer dan terecht) die kritiek dat bijna in ieder topic de club genoemd wordt.

Meer dan aardig deed de man het toch. Heeft m.i. echt punten gepakt voor Feyenoord. Dus wel goed als ze doorgaan, want hebben zo 2 goede keepers.

Ik kijk niet altijd Feyenoord maar die Doelman en die middenvelder zijn toch geen sterkhouders?

25 mei 2023 om 13:59
0

Dan heb je idd niet gekeken. Szymanski is echt heel goed en belangrijk. Voor de buitenwereld lijkt het ook een fijne persoonlijkheid, hoor er in ieder geval niets slecht over. Wellenreuther tja, daar valt wat van te zeggen. Heeft als 2e keeper prima fungeert met Bijlow als eerste keeper is een goede 2e noodzakelijk, ik geloof wel dat hij dit kan. Maar geen sterkhouder nee, zeker niet.

25 mei 2023 om 14:05
0

Ahh oke . Bedankt voor het vertellen. Ik kijk meestal alleen de donderdagavond wedstrijden van Feyenoord of een top wedstrijd Feyenoord- Ajax Feyenoord-Psv ens.

25 mei 2023 om 14:10
0

Dat is jarenlang ook meer als genoeg geweest haha! Volgend seizoen raad ik je aan wat vaker te gaan kijken, het is weer "goed".

25 mei 2023 om 15:26
0

Klopt, zeker in het systeem van Slot is hij cruciaal. Seba ligt goed in de groep, beetje verlegen naar buiten toe, maar schijnt ook een grappenmaker te zijn. Heel blij als hij blijft!

25 mei 2023 om 14:21
0

Toch altijd wel lekker dat je het niet kijkt en naar je omschrijving van 'die doelman' en 'die middenvelder' te zien niet zo goed weet wie het zijn. Maar toch ff inloggen om er wat van te vinden. Dan kan je, heel eventueel, ook niks zeggen.

Zou fantastisch zijn als onze poolse vriend kan blijven. De nummer 10 in het stysteem van Slot is enorm belangrijk in het druk zetten. Als je daarvoor een nieuwe speler moet aantrekken kost dat weer aanpassingstijd in de eerste periode. Lekker bezig don Ten Kloese!

25 mei 2023 om 14:09
0

Ja want er is werkelijk niemand anders te vinden die zo goed is dat hij deze taak in het baanbrekende systeem van de grote Arne Slot kan uitvoeren. Ze beginnen er zo langzamerhand in Rotterdam wel een beetje heel erg in te geloven.

25 mei 2023 om 14:11
0

Dat zegt hij toch ook helemaal niet? Maar voor dat geld wordt het wel erg lastig om een gelijkwaardige vervanger aan te trekken. En zoals Rooiedraad aangeeft heeft een nieuwe speler toch vaak aanpassingstijd nodig.

Leuk voor de bühne om zo overdreven reactie neer te zetten, maar het slaat helemaal nergens op.

25 mei 2023 om 14:20
0

Redbaron wow hoe lees je dat toch uit zijn comment? Soms lijkt het wel of computers volledig dynamisch zijn en iedereen iets anders laten zien als je de reacties ziet.

25 mei 2023 om 14:37
0

Zeker wel, ik denk dat een Kevin de Bruyne het ook wel kan.

Zonder gekheid. Tuurlijk zijn er genoeg spelers te vinden die de nummer 10 rol net zo goed of wellicht wel beter kunnen invullen. Echter is Szymanski gehuurd en zal je hiervoor dus geen transferbudget voor ontvangen. Als je dan geld moet gaan investeren in een speler die er direct staat en een vergelijkbaar niveau heeft, dan ben je best veel geld kwijt. Dan kun je ervoor kiezen om een goedkoper alternatief te halen door middel van goede scouting. Op deze manier kun je alsnog een speler halen die de rol goed kan invullen.

Echter snap je toch wel dat dit allemaal onzekerheden zijn. Dan is het wel zo fijn wanneer je een groot bedrag gaat uitgeven aan een speler dat je zeker weet wat hij kan. Maar dat snap je zelf neem ik aan ook wel toch?

25 mei 2023 om 15:05
0

Ja we beginnen er zeker in te geloven, het team zit namelijk super goed in elkaar. Heeft jouw club dit jaar nog iets gewonnen of horen we hier de frustratie een beetje doorsijpelen?

25 mei 2023 om 15:17
0

Rooiedraad

"zou fantastisch zijn als onze poolse vriend kan blijven."

Wat een mazzel dat Guus Til liever naar PSV wilde dan blijven bij Feyenoord. Voor jullie echt grootste geschenk.

25 mei 2023 om 15:54
0

Ja het verschil tussen deze twee is wel behoorlijk. Al moet ik zeggen dat Guus ons echt wel wat heeft gebracht, met name op het begin toen de ploeg nog niet heel goed op elkaar was ingespeeld. Meerdere keren in Europa was hij belangrijk. Hij heeft zijn waarde gehad.

Maar achteraf heeft Feyenoord gewoon een enorm goede zet gedaan door Szymanski te huren. Heel goed gezien van de directie. Brengt qua druk zetten hetzelfde als Til en kan daarnaast gewoon veel beter voetballen en kansen creëren. Dat laatste was met name zo belangrijk omdat Sini weg was. Die zorgde voor veel creativiteit in de laatste fase van het veld. Dat brachten Idrissi en Paxaio met name op het begin allebei nog niet.

Ik hoop dat idrissi en kokcu blijven bij Feyenoord

25 mei 2023 om 14:10
0

Kokcu zou geweldig zijn, maar realistisch gezien is de kans heel groot dat hij vertrekt.
Idrissi maakt me eigenlijk niet zoveel uit of hij blijft of niet. Prima een vervanger voor te halen.

25 mei 2023 om 14:23
0

Ik hoop nog altjd dat Sinistera na zijn degradatie terugkomt. Al is het voor een jaartje Champions League.

25 mei 2023 om 16:27
0

Daar zat ik ook aan te denken. Hopelijk heeft hij iets van een clausule in zijn contract staan. Een aanval met Sini, Santiago en Paixao is zeker voor eredivisie begrippen erg gevaarlijk.

25 mei 2023 om 14:16
0

Kokcu zou geweldig zijn maar ga ik niet vanuit.
De buitenspelers waren denk ik juist de zwakkere schakels dit seizoen, al vond ik die paixao vaak wel aardig spelen.

25 mei 2023 om 14:20
0

Paixao volgt een beetje de Gimenez route. De eerste seizoenshelft was het allemaal maar zozo. ik heb na een paar wedstrijden nog geschreven dat ik bang was dat Pixao gewoon niet zo heel goed is. Maar nu wordt steeds beter en scoort ook erg makkelijk voor een vleugelspits.

25 mei 2023 om 16:29
0

Men vergeet altijd hoe lastig het is om vanuit een ander continent te aarden en vervolgens ook een compleet andere speelwijze aan te leren. Je ziet zo vaak dat zulke jongens 1 seizoen nodig hebben en erna los komen.

Je zag dit ook bij Sini of bijvoorbeeld Neres van Ajax.

25 mei 2023 om 14:18
0

Idrissi mag als reserve best blijven, maar als eerste keus heb ik liever een niveautje hoger op links. Sinisterra huren (leeds degradeert) zou echt een stunt zijn.

25 mei 2023 om 14:55
0

Huren lijkt me sowieso geen optie meer voor Feyenoord. Anders ben je kapitaal voor een ander aan het creëren en gezien het nieuwe budget is dat ook prima mogelijk.

25 mei 2023 om 15:18
0

Realmezut

Hoeveel budget heeft Feyenoord dan? Hebben pas klapper gemaakt met Sinneserta en daarvoor moest veel verkocht worden om gaten te dichten. Volgens mij nog niet heel veel vlees op botten.

25 mei 2023 om 15:36
0

Feyenoord heeft na afgelopen transferzomer weer wat kunnen opbouwen, zo was bv 8 miljoen voor Zerrouki geen probleem, en nu met CL en eventuele verdere verkopen wordt het budget nog wat serieuzer.

25 mei 2023 om 15:38
0

Spelers van kaliber Sinisterra komen niet naar Feyenoord. En dat komt niet door budget, maar voornamelijk omdat ze ook in Engeland of Duitsland kunnen spelen. Huren is de enige kans om een speler te halen die duidelijk beter is dan Idrissi. Die is namelijk niet zo slecht.

25 mei 2023 om 14:59
0

Idrissi hoeft absoluut niet te blijven, op zoek naar een buitenspeler met een goede actie en creativiteit a la Sinisterra.

Voor Szymanski zou erg lekker nieuws zijn. Zeer belangrijk in het druk zetten en het spel versnellen.
Je zag tegen een Roma dat het fysiek wel erg zwaar had. al met al een prima speler voor de Eredivisie.

Vraag me toch af in hoeverre hij een keus heeft. Ik snap dat de speler absoluut niet terug wil naar Rusland. Maar de club mag dus geen zaken doen met Russische clubs. En Dinamo hoeft weer niet akkoord te gaan met verhuur (betaal je dan niks?). Wat dan? Dan zit je toch vast?

25 mei 2023 om 14:33
0

Dezelfde regeling als dit jaar... 'huur'basis dus. Fifa/uefa heeft laatst bekend gemaakt dat ze de regeling omtrent Russische en Oekrainse clubs met een jaar verlengen.

25 mei 2023 om 14:38
0

Semi verplicht? Dus in principe kan Dinamo niks beginnen als ze hem terug willen?

25 mei 2023 om 16:18
0

Dat klopt. Hij is gewoon vrij om te gaan en staan waar hij wilt.

Tweede keeper zijn is zo ongeloofelijk moeilijk, hij heeft het prima gedaan dus logisch dat ze met hem verder willen.

Ideaal om Symanski te blijven huren. Vind 10 miljoen best veel, vraag me af of hij qua fysiek een grotere stap aan kan, en dus nog veel meer waard zou worden. Hopelijk gaat hij volgend jaar bepalender zijn qua goals en assists.

26 mei 2023 om 00:14
0

Ik vind het ook zeker niet weinig, maar denk toch dat het best lastig zou zijn een veel betere speler voor hetzelfde geld te vinden. En je weet al wat je aan hem hebt.

Wellereuter was goed tegen Ajax en Sparta de rest van zijn partijen waren matig tot slecht.
Ik zou toch eerder proberen om Lars Unnerstall binnen te halen dan heb je echt een goede tweede keeper en misschien zelfs wel eerste keeper.
Het zou helemaal geweldig zijn als Kokcu ook nog een jaartje blijft maar 50/50 miljoen voor hem is ook niet verkeerd, dan Wijnaldum of Clasie terughalen. Sinistera huren, Pepi als 2de spits en nog een echte topper voor de vleugel ( 15/20 miljoen)

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Feyenoord8252
2.PSV7248
3.Ajax6950
4.AZ6734
5.FC Twente6137
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
DaniloAanvaller3310
P. WålemarkAanvaller152
J. BijlowKeeper240
O. MarcianoKeeper00
T. TroostKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

43 jaar
0 fans
SeizoenClubW
2011/2012 Górnik Polkowice 25 0 1 0
2010/2011 Górnik Polkowice 34 0 1 0

In de wandelgangen

Zaterdag 27 mei
The Gunners zouden verder geïnteresseerd zijn in Feyenoorder Orkun Kökcü. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren