Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Feyenoord kan directe huldiging na eerst mogelijke kampioensduel vergeten

Woensdag, 26 april 2023 om 07:05Wessel Antes • Laatste update: 11:32

Mocht Feyenoord op zondag 7 mei al landskampioen worden, zullen de Rotterdammers hoe dan ook niet op maandag 8 mei gehuldigd worden op de Coolsingel. Dat meldt het Algemeen Dagblad dinsdagavond. De gemeente en politie van Rotterdam zijn van mening dat er nog te veel onzekerheden aan die datum zitten, waardoor supporters geduld moeten hebben indien de Stadionclub het klusje bij stadgenoot Excelsior Rotterdam al klaart.

Feyenoord kan al op zondag 7 mei landskampioen worden wanneer PSV op zaterdagavond niet wint bij Sparta Rotterdam. Het elftal van trainer Arne Slot moet zelf dan wel een zege boeken bij Excelsior. Zes jaar geleden slaagde Feyenoord daar niet in, ook op 7 mei, toen de Kralingers met 3-0 wisten te winnen. De club uit Rotterdam-Zuid werd uiteindelijk alsnog kampioen door in de eigen Kuip met 3-1 te winnen van Heracles Almelo. Nu is de marge voor Feyenoord een stuk groter.

De gemeente en politie van Rotterdam houden er rekening mee dat Feyenoord op zondag 14 mei kampioen wordt, wanneer Go Ahead Eagles op bezoek gaat in De Kuip. De eventuele huldiging zou dan op maandag 15 mei plaatsvinden. Toevalligerwijs werd het laatste kampioenschap van Feyenoord (2017) dus ook beslist op 14 mei. Dirk Kuijt kroonde zich toen tot de grote held door drie treffers te noteren. Destijds werd Feyenoord ook op maandag 15 mei gehuldigd.

Mario Been, analist bij ESPN en groot Feyenoorder, denkt niet dat een uitgestelde huldiging een grote smet is op het kampioenschap van de Rotterdammers. “Er is heel veel als, hè? Want dan moet PSV eerst nog puntenverlies lijden bij Sparta. Zelf moet je ook nog eens winnen bij Excelsior, wat natuurlijk niet makkelijk is”, grapt het bestuurslid technische zaken van de Kralingers te gast in Voetbalpraat. “Ik denk dat het voor Feyenoord het allerbeste is dat het kampioenschap thuis tegen Go Ahead plaatsvindt. Dan heeft de gemeente voldoende tijd om dat te organiseren. Nu ben je van te veel dingen afhankelijk. Ik weet vanuit betrouwbare bronnen wel dat de Coolsingel al een tijdje geleden schoon is geveegd, dus wat dat betreft kunnen ze daar wel naartoe.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door westend)

Ik vind het sowieso beter een week later. Snap niet waarom het gelijk zou moeten. Die vreugde voelen we een weekje later ook nog wel en dan kan hrt beter gepland worden. En meer mensen de ruimte om vrij te vragen op werk haha

26 april 2023 om 07:32

Op een wedstrijddag (zaterdag of zondag) hoeft 95% van Nederland ook niet te werken hè.

26 april 2023 om 07:40

Nee maar op een wedstrijd dag huldigen is sowieso stom. Vandaar dat ze het ook hebben over de maandag erna. En dat het die dus niet zal worden maar een week later.

26 april 2023 om 08:40

@wesley1910

Op de dag zelf stom en een week later beter?

Op de dag zelf is het het mooiste wat er is: je zit nog vol in de emotie, alles is puur en er gebeuren veel spontane dingen op zo’n dag. Een week later is alles vaak tot op de minuut gepland en is het spontane er ook vanaf.

Geef mij maar lekker een spontane tour vanaf Woudestein door de stad richting de Coolsingel met alle gekkigheid erbij, in plaats van zo’n geforceerde huldiging een week later met allemaal volk dat nog nooit in de Kuip is geweest.

26 april 2023 om 09:13

Vol in de emotie ga ik het ook zeker vieren op woudenstein of in de kuip. Heb het geluk dat ik er bij beide wedstrijden bij kan zijn. Een week later zorgt er voor dat het veel beter kan verlopen. Geloof mij dat mn emotie net zo puur is een week later. Gewoon een extra feestje. En ook met supporters erbij die misschien niet in de kuip kunnen komen extra mooi toch dat zij ook onderdeel kunnnen zijn.

26 april 2023 om 09:51

@ Jjr12,

En dat dagjesvolk is er niet als Feyenoord kampioen wordt? Volgens mij waren de vorige keer tegen Heracles ook ruim 150.000 mensen in de stad toen de wedstrijd werd gespeeld en dat gaat nu niet anders zijn.

26 april 2023 om 09:58

Vul de Kuip gewoon met de seizoenkaart houders als ze kampioen zijn kunnen ze in stadion huldiging houden. Lijkt me verstandiger dan dat ze in de stad gaan wachten

26 april 2023 om 10:03

@FrDirk

Dat er dagjesvolk komt daar ontkom je bijna niet aan, maar zelfs onder het dagjesvolk heb je verschillende gradaties. Waarbij ik het dagjesvolk dat op oefenwedstrijden afkomt (en dan hamas hamas gaat roepen tegen RKC thuis) en het dagjesvolk dat op kampioenschappen afkomt (“waar is Dessers?” en “hup Alvarez” ipv Gimenez) het verschrikkelijkste vind.

Op de wedstrijddag zelf (zoals tegen Heracles) heb je natuurlijk ook bizar veel mensen die gewoon een feestje willen vieren en die heb je op maandagmiddag niet.

26 april 2023 om 10:14

Want huldigen is alleen voor seizoenkaarthouders? Rare gedachtegang is dat toch. Alsof er genoeg plek is voor alle feyenoord fans in een stadion.

26 april 2023 om 08:52

Ze worden in elk geval op eigen kracht kampioen en niet omdat een tegenstander verliest, dat vind ik altijd zo'n sof.

Het is de Feyenoord fans van harte gegund een prachtig kampioensfeest.
Twee fantastische seizoenen gedraaid. Des te trotser ben ik dan mijn cluppie ze wel 2x wist te verslaan.

Feyenoorders, alvast gefeliciteerd en geniet van jullie kampioenschap

26 april 2023 om 07:16

1x maar toch?

On: het is ook mooier om in de Kuip kampioen te worden en de dag daarna gehuldigd worden op de Coolsingel.

26 april 2023 om 07:19

Twee keer, aangezien hij aangeeft dat het gaat om twee fantastische seizoenen. Dus dikke kans dat hij de Conference League finale meetelt.

26 april 2023 om 07:56

Ik gun het de Feyenoorders ook van harte. Waar ik in de in de winterstop Feyenoord nog kampioen van de armoede noemde, moet ik die woorden toch terug nemen. Zelfs in de jaren dat Ajax of PSV naar verwachting presteerden zou het met dit puntenaantal spannend zijn geworden. Dus alle lof voor Feyenoord de afgelopen 2 seizoenen. Des te knapper dat mijn cluppie hier 3x van heeft gewonnen, 1 keer tegen gelijk heeft gespeeld en maar 1 keer heeft van verloren....

26 april 2023 om 08:25

Met je eens dat je dit geen kampioen van de armoede kan noemen. Wel de kanttekening dat wanneer Ajax in normal doen was, ze zeker wel 1x gewonnen hadden van Feyenoord (leert de geschiedenis). Niet dat dat nu het verschil was, maar als het spannend zou zijn geweest, wellicht wel. Meer dan terechte kampioen, hopelijk behouden ze de kapstok van de selectie, inclusief Slot, zodat ze in de CL ook niet roemloos ten onder gaan.

26 april 2023 om 08:31

Hoe kan je uberhaupt van een kampioen van de armoede spreken als je grootste concurrent vooraf meer dan 100 miljoen aan spelers uitgeeft. Daarnaast word je altijd alleen kampioen omdat de anderen het laten liggen.

26 april 2023 om 09:56

Alles behalve idd, de eredivisie was goed spannend met veel ploegen die bovenin meededen voor een tijdje. Dat is wel eens anders geweest. Het is jullie gegunt. Het was een leuk seizoen geweest, als mijn clubje niet zou degraderen. Nederland blijft toch de mooiste competitie te hebben!

26 april 2023 om 17:49

Totti, is er nergens een Italiaans forum waar je je vermoeiende berichten kan posten. We weten nu wel dat je voor roma bent

Ik denk niet dat Feyenoord dat weekend kampioen wordt. Ik heb wel het gevoel dat het in de gemeente Rotterdam altijd lastiger is dan in de andere gemeenten om Feyenoord tegemoet komen. Jammer dat de partijen vaak tegenover elkaar staan ipv samenwerken.

26 april 2023 om 07:30

Kan kloppen hoor, misschien komt het doordat er drie eredivisieclubs in de stad zitten.

26 april 2023 om 07:33

Ja, maar ook vanwege de enorme veiligheidsmaatregelen die extra genomen moeten worden. De Coolsingel afsluiten schijnt een grotere onderneming te zijn dan bijvoorbeeld het Museumplein. Dat heeft weer te maken met de doorloop van verkeer en dat die er zo min mogelijk last van hebben.

26 april 2023 om 07:57

Hoezo zou dat er iets mee te maken hebben?

26 april 2023 om 09:30

Omdat je dan drie clubs tegemoet moet komen. Nou hebben die andere twee veel minder fans en huldigingen over het algemeen, maar nog even buiten dat. Je ziet het ook bij het stadiondossier. Het is voor een lokale politici in Rotterdam geen politiek zelfmoord om daar tegen te zijn, waar dat in steden met maar één betaald voetbalclub misschien wel zo is.

26 april 2023 om 12:26

Achja, iedereen weet dat als Feyenoord kampioen wordt bij Excelsior, de weg naar de Kuip 1 lange huldiging wordt.

26 april 2023 om 07:41

Bij Ajax hebben ze regelmatig op een parkeerdek buiten de stad het feestje moeten vieren he, dus valt nog best wel mee bij Feyenoord hoor :P

26 april 2023 om 08:15

Precies, ik heb respect voor Rotterdam dat ze het altijd op de Coolsingel vieren. Ondanks dat daar ook vaak wat mis gaat en Feyenoord een flinke groep doorgesnoven idioten heeft. In Amsterdam wordt de huldiging gewoon op een parkeerplaats buiten de stad gehouden. Bij ons of PSV wordt weliswaar wel in de binnenstad gehuldigd. Maar wij hebben waarschijnlijk ook veel minder veiligheidsmaatregelen nodig dan gemeente Rotterdam. Petje af voor de mensen die dit in Rotterdam weten te organiseren

26 april 2023 om 08:24

Is gegaan en daarom wordt het niet meer op de wedstrijd dag georganiseerd. Het laatste titelfeest in Rotterdam was prima verlopen. Dit dus door het niet op de wedstrijd dag te doen.

26 april 2023 om 08:28

De maatregel is wel dat inmiddels de huldiging op een maandag-voormiddag wordt gehouden, zodat een gevarieerder publiek komt, de adrenaline na het direct behalen van het kampioensschap net even gezakt is en alcohol minder een rol speelt. Daarmee wordt de grootste ellende afgewend, hoewel het in Rotterdam natuurlijk nooit risicoloos is (ik verdenk de winkeliers dat ze stiekum Ajax sponsoren).

Ik sluit zeker niet uit dat Feyenoord gewoon komende speelronde al kampioen wordt eigenlijk. Het zou typisch het PSV van dit seizoen zijn om na een overwinning op Ajax uit bij Sparta weer te verliezen. Het zou mij in ieder geval zeker niet verbazen.

26 april 2023 om 07:20

Goede reageerder Fossen, maar dit pessimisme valt me dan weer van je tegen..

26 april 2023 om 07:25

Of realisme? 😉 Dit seizoen tegen Ajax en Feyenoord 10 punten gehaald in 4 wedstrijden (hadden er zelfs 12 kunnen zijn als je het niet zo compleet weggeeft tegen Feyenoord). En tegelijk punten verspeeld tegen oa Groningen, Cambuur, Fortuna, Vitesse en AZ en Sparta al thuis. Dit PSV is dusdanig wisselvallig dat puntverlies bij Sparta prima in dit seizoen past.

26 april 2023 om 07:30

Maak van “is” maar was. 14 wedstrijden ongeslagen en ik zie een opgaande lijn met een Veerman, Luuk, Til, Xavi, Branthwaite en Bakayoko in topvorm en de selectie is breed. Zou mij dan weer verbazen als we punten laten liggen in Rotterdam.

26 april 2023 om 09:12

We gaan het zien...

26 april 2023 om 09:10

Ajax gaat ook verliezen van AZ dus die 2e plek is al wel veilig

26 april 2023 om 10:13

Een dag niet geklaagd is een dag niet geleefd haha. Weet je nog dat we onder Schmidt de kleintjes versloegen maar alle toppers verloren? Nu is het weer niet goed ;p

PSV is heel stabiel. Ze zijn altijd inconsistent.

Tja, als als. Prima als Feyenoord in de eigen Kuip kampioen wordt. Daarentegen heeft PSV zeker nog niet gewonnen van Sparta. Lastige club die het enorm goed doet dit seizoen. Tevens zie ik in de tekst: 'grapt Mario Been'. Ik zie echter geen enkele grap staan, Excelsior uit is gewoon een lastige tegenstander. Zeker omdat die gasten natuurlijk ook gewoon weer gemotiveerd zullen zijn voor ieder punt en ergens invloed op kunnen hebben. Genoeg motivatie lijkt me. Neemt niet weg dat Feyenoord natuurlijk kampioen wordt, dat is een uitgemaakte zaak. Maar laten we vooral hopen dat je het zelf kan afmaken en niet dat je zaterdagavond al naar bed gaat met het idee dat je de volgende dag kampioen kan worden. Liever zelf overtuigend van GAE winnen en de terechte kampioen zijn.

26 april 2023 om 10:05

Hij zegt het met een knipoog omdat die er zelf belang bij heeft. Is toch duidelijk grappig bedoeld, kan tegelijk alsnog waar zijn. Maar Excelsior is echt een vrij matig team dus dat zou normaal gesproken geen probleem moeten zijn

Goede voorbereiding is helaas noodzakelijk. Want het hardnekkige 'supporters' probleem speelt ook bij dit soort festiviteiten, winkeliers houden hun hart vast. Hopelijk laten ze dit jaar zien hoe het wel moet. (Geldt dus niet alleen voor Feyenoord)

26 april 2023 om 08:36

De winkeliers houden hun hart vooral vast voor het Rotterdamse straattuig dat dit soort gelegenheden gebruikt om eens fink te kunnen plunderen (net zoals bij de corona-rellen).

Ach, ongeacht wanneer de huldiging is: het mooiste, puurste feestje vindt hoe dan ook direct na het fluitsignaal plaats.

De stad Rotterdam waar altijd alles mogelijk is, zeggen Aboutaleb en consorten altijd. Tenzij het om Feyenoord gaat dan is er altijd vrijwel weinig tot niets mogelijk en lijkt het wel alsof ze de club alleen maar maar willen tegenwerken. Natuurlijk hangen er veel onzerheden ervan af voor een eventueel kampioenschap op zondag 7 mei.
Maar als je dan al leest dat de gehele selectie + staf graag een open busrit door de stad zou willen doen wordt dit idee alweer tegen gehouden door de burgermeester.

26 april 2023 om 14:35

Ach stel je niet zo aan. In Rotterdam kan ook alles, maar je moet het wel organiseren. Staat toch heel duidelijk dat je moet putten uit dezelfde poule (veiligheids)evenementenwerkers die ook bezig zijn met koningsdag en 4/5 mei. Je moet dat wel een beetje tijd kunnen geven. En als je van alles optuigd en het gebeurd komend weekend niet, ben je onnodig veel geld kwijt. Zon feest als in 2017 kan je ook niet hebben zonder goede planning. Dat gaat dan gewoon fout. Als Aboutaleb onwelwillend is, dan zetten ze je gewoon weg op de parkeerplaats voor De Kuip.

Laat ze maar tegen ons kampioen kunnen worden. Gemeente Rotterdam heeft ons vrij vervoer gegund dus we kunnen lekker met een vol uitvak met de trein naar Rotterdam. Gezellig man, wordt een mooi dagje.

26 april 2023 om 10:46

1200 Go Ahead supporters met vrij vervoer naar de Kuip. En na de wedstrijd staan er 1200 uit Deventer het kampioenschap mee te vieren. Deze Go Ahead supporter staat na de wedstrijd zeker op de Coolsingel.

Was dit een paar jaar geleden ook niet zo? Dat ze toen tegen excelsior kampioen werden maar Excelsior ze versloeg? Waarna de wedstrijd erna het ook niet van het leien dakje ging maar Kuyt ze naar de overwinning schoot in de Kuip, waarna Gio met tranen in zijn ogen de schaal in handen had? Dat deed mijn hart als voetballiefhebber echt smelten. Zou leuk zijn als Feyenoord kampioen wordt in eigen stadion, scheelt de andere ploeg ook weer. Hoorde bij fc Emmen al hoe absurd sommige fans te werk gaan om een kaartje te bemachtigen (door bijv andere adressen te gebruiken en een half jaar lang al kaarten te kopen bij Emmen zodat ze gerechtigd zijn om kaarten voor die wedstrijd te kopen).

26 april 2023 om 10:48

Er zijn al wat Feyenoord supporters op de Eagles forums te vinden die een kaartje willen voor het uit vak.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV3943
2.Feyenoord3229
3.AZ2923
4.FC Twente2711
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
C. StengsMiddenvelder133
Q. TimberMiddenvelder134
Igor PaixãoAanvaller133
S. GiménezAanvaller1316
M. WiefferMiddenvelder122
R. ZerroukiMiddenvelder110
Y. MintehAanvaller103
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

30 fans
Coach, 45 jaar
SeizoenClub
2021- Feyenoord
2019-2020 AZ
2017-2019 AZ
2016-2017 SC Cambuur
2009-2013 PEC Zwolle
Laatste voetbalnieuws

Neemt Feyenoord in de eigen Kuip revanche op Atlético Madrid?

Een van de belangrijkste duels van het seizoen dient zich aan voor Feyenoord. Atlético Madrid komt dinsdagavond namelijk op bezoek in De Kuip. De Rotterdammers moeten eigenlijk winnen om mee te...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren