Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Feyenoord houdt voorlopig stand tegen AS Roma: verlenging in Stadio Olimpico

Laatste update:

Feyenoord maakt nog altijd kans om de achtste finales van de Europa League te bereiken. De Rotterdammers speelden net als in de heenwedstrijd met 1-1 gelijk tegen AS Roma. Feyenoord begon uitstekend en kwam op een vroege voorsprong via Santiago Gimenez. Na een kwartier verzorgde Lorenzo Pellegrini de gelijkmaker. In de verlenging en eventuele strafschoppenserie wordt bepaald welke ploeg doorbekert.

Bij Roma stond ex-Feyenoorder Rick Karsdorp aan de aftrap. Voorin koos trainer Daniele De Rossi voor Romelu Lukaku als spits, met naast hem Paulo Dybala en Stephan El Shaarawy. Bij Feyenoord verdedigde Timon Wellenreuther het doel. Lutsharel Geertruida, Thomas Beelen, Dávid Hancko en Quilindschy Hartman vormden de verdediging. Mats Wieffer, Quinten Timber en nummer 10 Calvin Stengs waren de middenvelders, terwijl spits Gimenez werd geflankeerd door Bart Nieuwkoop (rechts) en Igor Paixão (links).

Feyenoord kende een absolute droomstart in Rome. In de vijfde minuut belandde een voorzet vanaf de linkerkant bij Nieuwkoop, wiens halve inzet via de schouder van Gimenez in het doel plofte. Hevige protesten aan Roma-kant bleken tevergeefs: 0-1. Roma liet zich niet van de wijs brengen door die treffer. Uit een hoekschop zag Dybala zijn inzet een meter voor de lijn weggehaald worden door Nieuwkoop. In diezelfde aanval dacht Roma aan een strafschop, maar de vermeende overtreding van Stengs op Diego Llorente bleek er geen te zijn.

Een heerlijke steekpass van Gimenez leidde vervolgens een enorme kans in voor Wieffer, die één-op-één richting doelman Mile Svilar ging. De middenvelder kwam tot een schot, maar moest zijn meerdere erkennen in de Roma-goalie, die goed uit zijn doel kwam. Het bleek een dure misser voor Feyenoord, dat vlak daarna de schitterende gelijkmaker van Pellegrini moest slikken. De middenvelder werd onvoldoende gehinderd en liet Wellenreuther kansloos met zijn schot in de bovenhoek: 1-1.

Vlak daarna ontsnapte Feyenoord, toen een kopbal van Bryan Cristante rakelings naast het doel van Wellenreuther vloog. Aan de andere kant bood Timber een schietkans aan Gimenez, die net niet genoeg tijd had om goed positie te kiezen en de bal verkeerd raakte: kans verkeken. De spanningen liepen bij tijd en wijle op, wat resulteerde in gele kaarten voor Leonardo Spinazzola, Leandro Paredes en Lutsharel Geertruida. Voor laatstgenoemde leverde zijn gele kaart overigens geen schorsing op.

Feyenoord kwam in het restant van de eerste helft onder druk te staan. Roma speelde goed, al wist Feyenoord zich prima staande te houden. Roma begon Feyenoord beetje bij beetje verder naar achteren te drukken. Feyenoord stond verdedigend echter sterk en liet weinig toe. Aanvallend probeerde het hier en daar uit te breken, maar ook Roma stond achterin goed.

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Roma was de dominantere partij, terwijl Feyenoord bar weinig weggaf. De ploeg van Slot kon daarna wat meer aan aanvallen denken, ook omdat Roma net een paar procent minder speelde dan voor rust. Zo dwong Hartman na een goede actie de eerste hoekschop voor Feyenoord af en kwam Nieuwkoop tot een voorzet, die niets opleverde. Aan de andere kant greep Wellenreuther adequaat in bij een dieptepass.

Slot bracht verse benen in het veld met Ramiz Zerrouki en Luka Ivanusec, die Paixão en Stengs vervingen. Ook Yankuba Minteh kwam binnen de lijnen, voor Nieuwkoop. Even leken beide ploegen angstig te zijn voor een fatale tegentreffer, maar die fase duurde niet lang. Zowel Roma als Feyenoord werd dreigend via voorzetten vanaf de zijkanten. De defensies van beide ploegen stonden ook na rust prima en dus leverden die dreigende momenten niets op.

Vlak voor tijd leek Lukaku op weg naar de 2-1 voor Roma. De Belg nam de bal aan in de zestien, draaide richting doel en leek uit te kunnen halen, maar werd ternauwernood genoeg gehinderd door Hancko, waardoor Wellenreuther kon oppikken. Tegenvaller voor Feyenoord vlak voor het einde van de reguliere speeltijd was de gele kaart voor Timber, die geschorst is voor het eerstvolgende Europese duel van Feyenoord. De Rotterdammers waren nog het meest dreigend in de absolute slotfase. Wieffer kopte een hoekschop over en dus moet er een verlenging aan te pas komen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Beelen masterclass. Verdedigt Lukaku zo goed, komt er vaak voor. Niet normaal.

KOM OP FEYENOORD!

22 februari 2024 om 23:23

Eens! Vanaf het moment dat Trauner geblesseerd raakte en Beelen de kans kreeg, staat hij er!

Wat mij betreft mag Beelen blijven staan!

Alle lof voor Beelen. Wat een talent is dat zeg.
Ik ben benieuwd of Trauner nog terug komt in de basis. Daarnaast is Wellenreuther officieel te goed voor de bank en is Roma een ploeg vol stiekeme jankerds en Dybala.

22 februari 2024 om 23:03

Dat is elke keer als Wellenreuther weer eens een tijd lang moet invallen voor Bijlow, en toch zien Feyenoorders altijd liever Bijlow weer terugkeren. Snap t echt niet, k vind Wellenreuther toch elke keer weer meer indruk maken.

22 februari 2024 om 23:07

Logisch toch? Eigen jeugd en Rotterdammer.

22 februari 2024 om 23:08

De eerste keer dat wellenreuter was dat op
Begin niet zo heel best hoor. Nu zeker betrouwbaar

22 februari 2024 om 23:19

Bijlow is op meevoetballen, hoge ballen en een op een buitencategorie. Wellenreuther is een hele goede keeper

22 februari 2024 om 23:20

Sinds deze laatste blessure mag je em van mij laten staan. Keept echt heel goed.

22 februari 2024 om 23:40

Bijlow is niet buitencategorie. Wellenreuther is wat mij betreft de betere keeper en dat vond ik hem in de vorige periode dat hij Bijlow moest vervangen ook al. Alleen op meevoetbal gebied wellicht niet, al zie ik m daarin nu ook geen rare dingen doen. Zo goed als hij nu staat te keepen heb ik Bijlow nog nooit zien doen om eerlijk te zijn.

Het zijn non stop aanvallen van Roma, 12 honderd procent kansen, maar we houden stand. Ik zit met de redactie van voetbalzone te bieren, we zitten de neus op anderhalf krat. Vandaar de titel

22 februari 2024 om 23:18

Eerste helft verlenging stand gehouden, stormloop van Rome, niet op hun helft geweest.

Had dit niet verwacht. Petje af voor Feyenoord. Nu doorzetten

Timber en beelen goede spelers zeg ,feyenoord gaat door

Wieffer ijzersterk vanavond! Wat mij betreft een goede kanshebber op het middenveld van Oranje komende zomer.

Heerlijk! Het blijft een loterij maar blij dat we door zijn!

Beelen deed het uitstekend, maar laten we vooral niet vergeten hoe abominabel slecht Lukaku wederom speelde. Mijn hemel wat heeft die gozer ingeleverd. Uiteindelijk toch weer een typisch Nederlandse uitschakeling. Iedereen hekelt de maniertjes bij Roma, maar 1 of 2 van die kl**tzakken missen we juist als het er op aan komt bij onze clubs. Die trekken je net over dat laatste streepje. Het was allemaal bloedirritant, maar goed Dybala kreeg ook 35 tikken op z'n enkels.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren