Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fenerbahçe weet na verlenging pas een blamage te voorkomen

Laatste update:

Fenerbahçe heeft woensdagavond met de nodige moeite de achtste finale van de Türkiye Kupasi gehaald. In eigen huis kwamen de Sari Kanaryalar binnen de reguliere speeltijd niet voorbij Afjet Afyonspor, dat pas in de verlenging capituleerde: 2-0. Laatstgenoemde speelt zijn competitiewedstrijden in de Spor Toto 2. Lig, het derde niveau in Turkije.

Trainer Zeki Gole besloot om met een veredeld B-elftal ten strijde te trekken en wijzigde zijn ploeg op liefst acht plekken ten opzichte van het gewonnen competitieduel met Yeni Malatyaspor (2-0). Zo zat Mesut Özil niet bij de selectie en startte onder meer Serdar Dursun op de bank. Ondanks het grote aantal personele wijzigingen was Fenerbahçe, niet geheel onverwacht, de bovenliggende partij. Al in de eerste vijf speelminuten werden de mannen van Gole tweemaal gevaarlijk, maar het ontbrak zowel Max Meyer als Enner Valencia aan fortuin in de afrondingen (beiden schoten naast). Fenerbahçe bleef drukzetten, al slaagde men er niet in de muur van Afjet Afyonspor te slechten.

In het tweede bedrijf veranderde er weinig aan het wedstrijdbeeld: de bezoekers hielden stand, terwijl het Fenerbahçe aan creativiteit ontbrak om de opening te vinden. Onder anderen Mert Hakan, Muhammed Gümüskaya en Valencia beproefden hun geluk, maar niemand slaagde erin doelman Anil Atag te kloppen. Fenerbahçe had uiteindelijk een verlenging nodig om zich te kunnen plaatsen voor de achtste finale. In de 94ste minuut werd invaller Bright Osayi-Samuel naar de grond getrokken in de zestien, waarna Turgut Doman een strafschop toekende. Valencia nam zijn verantwoordelijkheid en schoot raak in de rechterbenedenhoek: 1-0. De zege was definitief binnen in de 98ste minuut, toen Osayi-Samuel op aangeven van Filip Novak de 2-0 aantekende.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat is er met de Turkse top aan de hand?

Galatasaray, Fenerbahce, Besiktas, het is allemaal super matig..

Triestig eigenlijk.

Kan iemand mij vertellen waar het aan ligt?

29 december 2021 om 22:20

Is dit een structureel iets aan het worden of is dit een incident voor de 3 grote clubs?

Zou zonde zijn om zulke namen te zien afglijden namelijk.

29 december 2021 om 22:26

Ben ook benieuwd wat er aan de hand is met de traditionele top3? Vind wel leuk dat Trabzonspor waarschijnlijk kampioen wordt by the way!

29 december 2021 om 22:57

Zolang je als topclub (en land) niets investeert in jeugd, scouting, en ontwikkeling ga je langzamerhand afglijden.

De Turkse top heeft jarenlang geprofiteerd van een enorme aanhang die graag geld uitgeeft aan de club, waardoor ze het verschil maakten met de rest door kwaliteit in te kopen ipv investeren. Waar je vroeger voor 8 a 10 mil nog Anelka kon kopen als spits, geef je daar nu minimaal 50 miljoen euro voor uit. Af en toe een seizoen leuk Europees voetbal spelen, omdat je een leuk team bij elkaar had gekocht. Maar de ambitie was er nooit om echt te groeien als voetballand. Je inkomsten gaan stagneren en geen hond behalve je eigen aanhang is bereid er geld in te pompen. Dus zonder langetermijnvisie wordt er elk jaar wat bij elkaar gekocht om de landstitel te pakken en that’s it.

En wat doe je als je geen ambities hebt om te groeien als (Europese) club? Juist, te veel geld uitgeven aan overschatte spelers die over hun top heen zijn. Wat gebeurt er als je land te maken heeft met een valutacrisis? Je overschatte voetballers worden 3x zo duur en je hebt geen geld meer om te investeren.

29 december 2021 om 23:14

@juliandicks
Ik verwacht eerlijk gezegd ook dat ze dat enkele jaren structureel zullen blijven doen, meestrijden om de titel, als ze geen al te gekke dingen doen. In Turkije weet je nooit. Trabzon heeft nog iets wat op een jeugdopleiding lijkt tenminste, en hun coach heeft bij Basaksehir ook al bewezen dat hij een ploeg structureel kan laten meedraaien bovenin. Hun beleid is goed, ze kopen zich nooit gek in, en hun sterkhouders zijn ook al enkele jaren dezelfde.

30 december 2021 om 16:06

DrenteTwente

Aangezien Besiktas vorig jaar nog de dubbel won is dit een incident.

Gs is voor het laatst 3 jaar terug kampioen geworden maar dit Fener heeft al 9 jaar niks gewonnen dus dat is wel structureel. Wanbeleid van het ergste soort daar.

29 december 2021 om 23:47

Er is een gezegde in het Turks: ‘Herzaman degisim degil, bazende gelisim’, wat vertaald kan worden als ‘niet altijd veranderen, soms eens ontwikkelen’. De traditionele top denkt dat ze op niveau Barca/Real zitten. Ze gaven jarenlang onvoorstelbare salarissen en afkoopsommen aan topspelers, maar ook middelmatige bejaarden. En als deze mannen niet goed uitpakken? We kopen er weer dozijn bij. Nu zitten ze met FFP opgezadeld en kunnen ze de ‘topspelers’ niet meer aantrekken. Je zou zeggen doe dan scouttransfers maar dat kunnen ze ook niet omdat ze dat letterlijk nooit hebben moeten doen. Wat dan van jeugdspelers? 0,0000. Buitenlandse jongens op de pleinen van Nederland zouden de jeugdteams zoekspelen. Deze jongens leren tactisch niets bij en de fundamentals al zeker niet. Galatasaray heeft bv 25 mil uitgegeven aan jonge talenten maar deze jongens hebben zich geen meter ontwikkeld, sommige zijn zelfs slechter dan toen ze aankwamen. Al deze troep opgestapeld voor decennia lang zorgt ervoor dat ze nu in zo een situatie zitten.

30 december 2021 om 14:45

Op nr 1 staat wanbeleid. Verkeerde investeringen door verkeerde mensen op de verkeerde plekken.

Daarnaast heb ik het vermoeden dat er al jaren door politici wordt bemoeid.

Sommige clubs zijn wakker geworden en zijn de juiste weg ingeslagen. Alleen duurt het opknapwerk nog behoorlijk lang.

Binnen enkele jaren zal de stijging worden ingezet door de reguliere top 3

Topprestatie! Aangezien ik m’n eigen team niet mag uitlachen van Voetbalzone, geef ik mijn aartsrivaal een compliment!

29 december 2021 om 21:59

Dank je wel broeder! Nadat Gala tegen Denizli City op ongelukkige wijze werd uitgeschakeld (onverdiend) heeft Fener na 120 minuten bloed, zweet en tranen een heroïsche, historische zege geboekt tegen Afyon United. Man man wat een lachertjes zijn onze clubs geworden.

29 december 2021 om 22:04

Gefeliciteerd bro. Al was het even doorbijten hebben jullie toch datgene geflikt wat wij nalieten met karton ismail op doel en penaltykiller ogulcan.

Maar zonder grap we zijn van de grote 3 afgezakt maar de belabberde 3

Wanbeleid begint aan de top en dat werkt door naar onderen. Geld wordt totaal verkeerd geïnvesteerd. Maar goed dat is altijd zo al geweest en zal zo blijven.

Geloof het of niet, maar ik word er gewoon treurig van als ik de Turkse topclubs zo belabberd zie spelen. Vroeger haalden we zulke wedstrijden met twee vingers in de neus, en kijk hoe we nu presteren? De grote drie met hun rijke historie en aanhang horen gewoon elk seizoen mee te doen ok te prijzen.

Galatasaray speelde gisteren al dramatisch, maar wat Fener vandaag liet zien was ook niet al te best. Het grote verschil vandaag is alleen dat Fener uiteindelijk wel weet te winnen, terwijl Galatasaray uitgeschakeld wordt door de nummer 18 van de tweede competitie... Maar goed, wat verwacht je ook met een keeper die slechter keepte als een keeper uit de kelderklasse.

29 december 2021 om 23:54

Wat mijn Fenerbahce vandaag deed was schaamtelijker dan wat GS deed. Gala heeft 30 kansen gehad om te scoren, de spelers lieten het gewoon liggen tegen een 2e klasser. Fenerbahce speelde tegen een 3e klasser (!) en creëerde niets buiten voorzetten en af en toe eens een actie vanaf de vleugel die op niets uitliep. Denizli toonde nog wat pit, Afyon kwam echt gewoon om 120 minuten te strijden en misschien te winnen op pens, wat ze ook bijna lukte. Beide clubs hebben een wake up call nodig maar dat zal niet gaan omdat we achterlijke supporters hebben. Die blijven Fatih Terim en Ali Koc wel steunen.

30 december 2021 om 00:18

Het erge is dat je vroeger elkaar nog een beetje uitlachte bij een misstap naar het kampioenschap, maar nu is het niet meer grappig om je concurrent af te zien gaan, aangezien we 1 grote grap zijn geworden.

Topprestatie van mijn club. 120 minuten lang strijden tegen Afyon en met winst eruit komen is gewoon uitmuntend gedaan. Geweldige prestatie en wat is die Serdar Dursun toch een fantastische speler. Die gaat aan het einde van het seizoen zeker naar een topclub in Europa. Tjonge jonge..

1 speler van Fener verdient meer dan de hele selectie van Afyonspor.

Schande natuurlijk.

Kijken wat onze miljonairs er vanavond van bakken tegen Altay.

Vorig jaar wonnen we de dubbel, dit jaar is de beker denk ik de enige prijs die haalbaar is gezien de achterstand in de competitie. Dus gewoon basisploeg opstellen.

Volgende week de Super cup pakken tegen Antalya en je hebt toch weer 2 prijzen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren