Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fenerbahçe verovert Turkse beker dankzij glansrollen Batshuayi en Arda Güler

Laatste update:

Fenerbahçe heeft voor de zevende keer in zijn historie het Turkse bekertoernooi gewonnen. In het Gürsel Aksel Stadion in Izmir was de ploeg van Jorge Jesus in de finale met 2-0 te sterk voor Istanbul Basaksehir. Grote man aan de zijde van de Gele Kanaries was Michy Batshuayi, die voor beide treffers tekende. De treffers van de Belg vielen al in het eerste half uur, waarna Basaksehir niet bij machte bleek om de schade te herstellen.

Aan de kant van Fenerbahçe stond Nijmegenaar Ferdi Kadioglu op de rechtsbackpositie. Voor hem stond toptalent Arda Güler, die naar verluidt op de radar staat bij Ajax. Batshuayi en clubtopscorer Enner Valencia vormden het spitsenkoppel. Jayden Oosterwolde moest het doen met een plek op de bank. Aan de kant van Basaksehir waren er ook een aantal bekende namen terug te vinden op het opstellingsformulier. Zo stonden Deniz Türüç (ex-Go Ahead Eagles) en Ahmed Touba (ex-RKC Waalwijk) in de basis. Voormalig Feyenoorder Edgar Ié nam plaats op de bank.

Fenerbahçe kende een absolute droomstart in Izmir. Güler kreeg te veel ruimte op het middenveld, waarna de Turk ploeggenoot Batshuayi de diepte instuurde. De Belg omspeelde doelman Muhammed Sengezer en rondde na 46 seconden in de korte hoek af: 1-0. Het goede gevoel was dus direct aanwezig bij Fenerbahçe, dat na een klein kwartier bijna de marge verdubbelde. Güler had met buitenkant rechts een schitterende hoge steekpass in huis op Valencia, die net tekort kwam om binnen te tikken. Na een klein half uur wist de ploeg van Jesus alsnog op 2-0 te komen. Willian Arão brak door over de rechterkant en deponeerde zijn voorzet bij Batshuayi, die van dichtbij binnentikte: 2-0. Basaksehir-trainer Emre Belözoglu greep keihard in en wisselde tien minuten voor rust in één keer drie spelers. Onder meer Adnan Januzaj betrad het veld.

Toch bleef Fenerbahçe de betere ploeg, ook na rust. Tien minuten na de onderbreking deed de lichtvoetige Güler weer eens van zich spreken. Hij omspeelde meerdere verdedigers en haalde knap uit, maar stuitte op Sengezer. De doelman kon niet voorkomen dat Fener een nieuwe kans kreeg uit de daaropvolgende rebound via Batshuayi, die zag dat Sengezer van dichtbij zijn hattrick voorkwam. Basaksehir dacht halverwege de tweede helft de aansluitingstreffer te pakken te hebben. Januzaj schoot raak, maar zijn overtreding werd afgekeurd wegens een overtreding in de aanloop naar zijn goal. In het vervolg kwam Basaksehir weinig meer gevaarlijk voor het doel van Fenerbahçe, dat zodoende redelijk simpel standhield.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Na 9 jaar eindelijk weer een prijs. Man wat heeft Arda dit verdient zeg, samen met Ferdi levert hij de meeste strijdkracht in dit team. En ja over Valencia, wat is dat echt een wisselvalige spits zeg zulke makkelijke kansen om zeep helpen kan hij als geen ander, die gaan we echt niet missen maar hij is wel echt een cultheld van de club, en over İrfan sja die speelde zoals altijd weer dramatisch. Maar goed aan al mijn mede-Fenerbahçe-fans: gefeliciteerd!!!

Fenerbahçe terecht gewonnen. Maar een glaszuiver doelpunt afgekeurd van BSK

11 juni 2023 om 22:06

Mee eens, onbegrijpelijk waarom het is afgekeurd. Keeper springt zelf tegen de speler aan buiten zijn gebied, speler doet niks verkeerd en doelpunt had geteld moeten worden. Iig een prijs in 10 jaar, misschien het begin van een mooie periode hopelijk.

Weet iemand of Adana naar de Con L gaat en Fener naar EL? Of is dat niet het geval? Zou leuk zijn voor Adana na 2 geweldige seizoenen.

11 juni 2023 om 22:09

Volgensmij gaan adana fener en bjk naar de conference league kwalificatie en gala cl kwalificatie

12 juni 2023 om 00:01

Thnx d19077! Zou leuk zijn als het zo is.

1 ding is wel duidelijk na deze winst: de stofzuigers, stofdoeken en de plumo's mogen gepakt worden, want er moet heel wat stof en spinnenwebben weggeveegd worden om de eerste beker in 9 jaar in de prijzenkast te leggenGefelicteerd fener met de beker!! Op naar volgend seizoen en we zien jullie in de super cup

11 juni 2023 om 21:59

Dat wordt hoogstwaarschijnlijk in Duitsland gespeeld.

11 juni 2023 om 22:01

Ach joh we kunnen het ook wel in wembley doen. Die stadions worden toch wel gevuld

11 juni 2023 om 22:03

In Engeland zijn Turkse supporters niet echt welkom. Komt uiteraard door het verleden met Leeds

11 juni 2023 om 22:05

Dan is mexico ook wel een goed idee. Daar heb je ook enorme stadions waar je heel wat supporters kunt vullen haha

11 juni 2023 om 23:47

Haha mooie reactie bro, zeg dat wel. Wellicht liggen er nog mummies in de prijzenkast. Lange tijd geleden zeg.

Gefeliciteerd Fenerliler! Jullie hebben nu evenveel prijzen gewonnen als Akhisarspor (3. Lig inmiddels) in de laatste 10 jaar! Nu erop en erover, jullie kunnen het.

Een 3 dubbele wissel na 30 min zie je ook niet vaak in een finale. De rechtsbuiten van Fener(Arda?)liet wel wat leuke dingen zien. Fener heeft de beker verdiend gewonnen maar wat was er nou fout aan die goal die werd afgekeurd?

12 juni 2023 om 11:17

Ja dat is Arda Guler.. Onze toptalentje !! Hopelijk blijft hij nog een jaar.

12 juni 2023 om 15:27

Nog maar 18 jaar, die heeft nog zat ruimte om beter te worden en kan echt een topper worden dus.

@VZ mod: wellicht tijd om naam van cat. Turkse beker te veranderen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren