Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Fenerbahçe komt met hard statement en spreekt van 20 jaar durende corruptie

Laatste update:

Fenerbahçe heeft maandagmiddag in een officieel statement tekst en uitleg gegeven bij het besluit om een dag eerder van het veld te stappen in de Turkse Super Cup. In de eindstrijd tegen Galatasaray trad de ploeg van trainer Ismail Kartal uit protest aan met een Onder 19-elftal en verliet de ploeg het veld binnen 53 seconden na een vroege goal van Mauro Icardi.


Na de vroege 1-0 besloten de spelers van Fener het veld onmiddellijk te verlaten. De wedstrijd zou in december al gespeeld worden in Saudi-Arabië, maar door een diplomatieke crisis werd dat duel uitgesteld. Daarvoor zou de wedstrijd in augustus gespeeld worden, maar toen werd de ontmoeting uitgesteld vanwege de Europese verplichtingen van Galatasaray.

Daags na de historische avond in het Turkse voetbal komt Fener met een heldere verklaring voor het besluit om de wedstrijd tegen Galatasaray niet uit te spelen. Aan de keuze om de Super Cup-finale binnen 53 seconden te staken ligt volgens de club ‘twintig jaar onrechtvaardigheid in het Turkse voetbal’ ten grondslag.

“Al twintig jaar strijdt Fenerbahçe tegen een onrechtvaardig voetbalsysteem in Turkije”, zo luidt het statement. “De Fenerbahçe-gemeenschap blijft zich zowel op sportief als juridisch vlak uitspreken tegen het oneerlijke systeem in het Turkse voetbal.”

De club levert vervolgens een opsomming van zeker acht ‘verdachte’ gebeurtenissen in de afgelopen twintig jaar die ongunstig uitvielen voor de Gele Kanaries.

Zo wijst Fenerbahçe onder meer naar een ‘bewuste aanslag’ op de spelersbus in 2015, een valse beschuldiging voor matchfixing in het seizoen 2010/11, onterechte uitsluiting van Champions League-voetbal en vele financiële tegenslagen door inmenging van de Turkse bond.

De druppel die de emmer deed overlopen was het schandaal in het duel met Trabzonspor, waarin vijandige supporters de spelers bedreigden en er meermaals veel chaos op het veld was. Bovendien wilde de Turkse bond niet ingaan op het verzoek om een buitenlandse, onafhankelijke scheidsrechter aan te stellen voor de Super Cup.

Verder vroeg Fenerbahçe om uitstel van de eindstrijd in verband met de Conference League-wedstrijd tegen Olympiacos, maar de Turkse bond wilde ook aan dat verzoek niet meewerken. Daarmee was de maat vol voor Fenerbahçe, zo klinkt het.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Fenerbahce doet al sinds jaar en dag alsof de hele wereld een complot vormt tegen ze. Ali Koc grijpt alles aan om maar zijn gelijk te kunnen krijgen en heeft 0 zelfreflectie. Deze gozer is net een tumor voor Fener. Ik hoop dat ze hem zsm kunnen afzetten als voorzitter.

8 april 2024 om 17:46

Maar ga eens in op de voorbeelden die ze noemen dan?
Het is een vrij behoorlijke onderbouwing lijkt het. Ik volg het Turkse voetbal niet en kan dus ook niet zeker weten of ze gelijk hebben of niet, maar de opsomming roept wel vragen op. (Ik kan zo bij KPMG aan de slag)

8 april 2024 om 18:01

Nee, dat doen ze vaak niet. Er is geen één club op de wereld, laat staan in Turkije, die met zoveel onrechtvaardigheden/negatieve gebeurtenissen te kampen heeft gehad. Fenerbahçe is altijd al de meest gehate club geweest in Turkije. In Trabzon is het bijna elk jaar raak, nog een aantal jaren is een grensrechter gewond geraakt nadat een supporter het veld op is gerend bijvoorbeeld. De bus van Fenerbahçe is noodgedwongen tot op de landingsbaan gereden (naast het vliegtuig) om Fenerbahçe op een veilige manier te vervoeren. Vaak wordt deze haat richting Fenerbahçe geassocieerd met het vermeende omkoopschandaal in het seizoen 2010/2011, maar mocht iemand er tijd voor hebben; er zijn ca. 10 problemen geweest tussen Trabzonspor en Fenerbahçe (met name van Trabzon kant) voor 2011, die kan ik allemaal per PM versturen. Dus het argument 2010/2011 weegt niet op. Heeft het wellicht versterkt, maar is echt niet de reden van de haat.

Maar het gaat natuurlijk niet om Trabzon. De bond, de regering etc. zijn het grootste probleem. Het is toch niet te geloven dat er bijna geen/veel te weinig voorzorgsmaatregelen genomen voor de afgelopen wedstrijd in Trabzon. Terwijl ieder weldenkend mens deze scenario's kon verwachten. De Turkse voetbalbond heeft al meerdere malen gefaald en dat alleen in dit seizoen. De blamage in Saudi-Arabië met de Super cup, de voorzitter die een scheidsrechter een stoot heeft verkocht op het veld, de beelden van de scheidsrechtersvergadering die onlangs zijn gepubliceerd (waarop scheidsrechter gewoon aangeeft geen benul te hebben van waarom hij de penalty heeft toegewezen) enzovoorts.

Bijna niemand is tevreden met de bond en de scheidsrechters, maar als het erop aankomt is er geen club die er wat tegen doet. Nu heeft Fenerbahçe een statement gemaakt, of het gaat werken moet de tijd leren. Maar dit is in ieder geval iets.

8 april 2024 om 18:16

Niet doen alsof Ali Koc heilig is. Alles is voor de bühne. Otokoc heeft een maand (!) na de finale in saudi arabie gesprekken gehad met Saudi arabie voor de verkoop van voertuigen twv €500mln aan dat land.

8 april 2024 om 18:21

Haha, hoe oud ben jij chef? Wat hebben die twee dingen met elkaar te maken? Ben je nou echt niet slim genoeg om te begrijpen dat het niet gaat om een finale in Saudi Arabië spelen? Ik vond dat eigenlijk zelfs een goed idee, doen meerdere landen en het levert een smak geld op. Het gaat om het feit dat de bond daar ook geen goede afspraken heeft gemaakt OF de gemaakte afspraken niet goed met de clubs heeft besproken. En dan kom je dus in een situatie terecht waarbij de clubs iets willen doen waar de bond van Saudi Arabië niet mee instemt.

Maar goed nieuws van Otokoç, kan het sponsorbedrag volgend jaar ook mooi omhoog!

8 april 2024 om 18:39

Het heeft met het volgende te maken:
Jij reageert op Venlo27 die stelt dat Fener denkt dat de hele wereld een complot tegen zich vormt. Hierbij noem je het voorbeeld van de finale in saudi. Echter zijn beide clubs daarbij benadeeld als er sprake is van slechte afspraken vanuit TFF. Dat onderwerp in je betoog waarom de TFF dus tegen fb is gaat dan niet op.
Ik haal Otokoc aan omdat Ali Koc de trotse Turk speelde en van de daken schreeuwde dat de finale niet gespeeld gaat worden (ik denk wederom omdat ie bang was).
Maargoed, heel veel plezier met jullie extra sponsorgeld voor plaats 2 of TFF 1. lig. Kunnen jullie nog extra Mert Hakans van halen

9 april 2024 om 12:49

Ik noem het voorbeeld van de finale in Saudi met betrekking tot het falen van de TFF. Maar je hebt daar zelfs moeite mee, dus het houdt hierbij op helaas. Lees mijn reactie anders nogmaals en probeer het opnieuw, want hier schiet je niet mee op. En bedankt!

9 april 2024 om 23:51

Vergeet niet te vermelden dat de voorzitter en de vice voorzitter van de TFF (kongre)clublid zijn van Galatasaray.

8 april 2024 om 20:05

Hopelijk blijft hij nog 20 jaar als voorzitter van Fenerbahce. Galatasaray doet het goed onder hem zelfs een Basaksehir is kampioen geworden alsook Trabzonspor na een lange tijd.

Deze man zorgt voor resultaten buiten zijn eigen ploegje.

Nee, dit soort statements had je aan het begin van het seizoen moeten maken. Vanaf dat moment had je al de keuze om niet deel te nemen aan de Turkse beker of Supercup (of je liet je u19 weer opdraven).
Het wordt Ali Koc gewoon veel te heet onder zn rijke voeten dus gaat ie maar lekker om zich heen slaan en alles en iedereen de schuld geven. Heeft onder zijn bewind geen enkele noemenswaardige prijs gewonnen terwijl de club aan de overkant zijn museum maar blijft vullen.
Fener was ook (samen met gs en bjk) degene die voorstander was van het voortblijven bestaan van huidige TFF bestuur.
Daarnaast wil ik niet eens meer alle belachelijke beslissingen in het voordeel van FB noemen die alleen al dit jaar zijn gemaakt. Het lijkt in hun DNA te zitten om maar te blijven janken op alles en iedereen.

8 april 2024 om 18:17

En dat bepaal jij? Was het niet jouw voorzitter die niet eens 2 maanden geleden eiste dat de bond ontslag zou nemen? En dan is het niet in elkaar slaan en alles en iedereen de schuld geven. Want het is niet jouw club waarvan de voorzitter liep te klagen over de scheidsrechters en de trainer een week daarna aangaf vertrouwen te hebben in Turkse scheidsrechters.

8 april 2024 om 18:22

Nouja, mijn voorzitter mag lekker zeggen wat ie wilt maar stelt het clubbelang wel voorop. In het geval van jouw voorzitter heb ik sterk het idee dat het vooral zijn eigen belang is. Het laatste wat ik van een echte fb supporter zou verwachten is het verdedigen van Ali Koc. Hij heeft je club echt ten gronde gericht en jullie staan voor de hele wereld voor schut.

8 april 2024 om 18:26

Ik verdedig Ali Koç niet. In mijn ogen heeft hij gefaald. Dat neemt niet weg dat ik achter zijn keuze sta om niet mee te doen aan de Super Cup finale. Of in ieder geval een statement te maken richting de bond. Of van het veld stappen de beste optie was voor een statement, durf ik niet te zeggen. Maar het is in mijn ogen een stevige statement. Liever dit dan een hoop zeggen en geen actie ondernemen. De Super Cup kan mij echt een worst wezen, vooral als dit betekent dat dit het een en ander gaat veranderen in het Turkse voetbal.

Gewoon kappen met die aanstellerij, de enige reden dat ze met 1 punt achter staan op Galatasaray is dat ze week in week uit op minuut 112 een penalty mee krijgen. Nu willen ze de Turkse voetbalbond onder druk zetten om voor het eerst in 100 jaar weer eens kampioen te worden. Die gegeven penalty voor die vermeende handsbal sloeg werkelijk waar alles. De voorzitter is eigenlijk een heel zielig klein mannetje.

Voetbal eens gwn man wat wen gehuil steeds. Laat je voeten spreken wat een gelul steeds

Het ging sportief al niet heel lekker de afgelopen jaren met Fenerbahce en was het nú eindelijk weer een strijd tussen de twee rivalen in Turkije en dan ga je Fenerbahce lekker in negatief daglicht brengen met zulk gedrag als president.

Ali Koc wat een fout. De club is al een afschuwelijke corrupte club sinds 1905. Ze mogen wat mij betreft opgedoekt worden of verbannen naar Pennsylvania waar hun echte voorzitter is.

8 april 2024 om 21:10

Je linkt mijn club aan de gulen beweging. Deze organisatie was tot in de kern betrokken bij veel aspecten in ons land, van het leger tot aan voetbalclubs. Zoek maar op wat Aziz Yildirim zei over gulen, dat er binnen Fenerbahce veel gulenisten waren en dat de meeste van hen lid zijn geworden van de Fenerbahce vereniging tijdens mijn periode. Er hebben ook oud gulenisten gespeeld onder de vlag van Fenerbahce, zoek maar op bekir Irtegun en ugur Boral. Ik denk dat we de gulen beweging beter niet met enige club kunnen vergelijken dit zorgt voor meer haat, zeker na hun mislukte coup. Ik denk dat jouw uitspraak meer voortkomt uit onwetendheid, omdat je waarschijnlijk dacht dat Fenerbahce helemaal schoon was en alleen Galatasaray vuile handen had. Bij deze hoop ik dat ik je wijzer heb gemaakt over jouw club.

8 april 2024 om 21:13

Sinds feto er niet meer is wordt Fener al 10 jaar geen kampioen.....🤣 niet huilen boys kom op. Praat eens over de goedkope Penalty's van Fener tegen Kasimpasa, Pendik, Alanya en niet gegeven penalty aan Fatih Karagumruk waardoor het direct invloed heeft gehad op de kampioensrace. Kom op broer.

Fener heeft 100 spelers gekocht sinds Ali er is. Nog steeds geen kampioen
Aan wie ligt dit? Ga mij niet vertellen dat het aan 'anderen' ligt.

Echt triest verhaal. Zijn we verrast? Nee, de drama zit in de dna van de club. In Turkije staat fenerbahce bekent als : fener niet huilie huilie (FENER AĞLAMA,
AGLAMA let. vertaald)

Men moet begrijpen dat Koc zich hard maakt voor een verandering en dat hij bloedserieus is. Zo serieus dat die zelfs de superbeker aan Gala kado doet en het hem niks boeit. In mijn ogen een sterke actie maar dubbel gevoel oplevert. We hadden gister makkelijk kunnen ballen tegen Gala maar tegelijkertijd denk ik weer waar is die zogenaamde buitenlandse scheidsrechter? Die wilde Gala toch ook? Maar toch gingen ze het veld op en vierden die ene goal tegen pikkies van de Jo19-1. De bond en alle belangrijke “mannen” waren aanwezig en hebben allemaal gezien hoe Fener roet heeft gegooid in dit nep georganiseerde feest. Jammer dat dit allemaal moet gebeuren maar Ik snap Ali Koc volledig. Moeten er dan per se eerst doden vallen? Wanneer gaan we pleitten voor een eerlijke competitie? We hebben dit seizoen veel pingels voor gehad, maar dat is dus het probleem niet. Als wij hem krijgen schreeuwt Gala moord en brand dat we worden geholpen en bij als Gala ze krijgt schreeuwen wij dat ze worden geholpen. De situatie is uit de hand gelopen en voetballen op een gezonde manier lukt gewoon niet meer.

Ali Koc maakt zich hard en wilt niet meer zo voetballen, Gala zegt joh boeie we zijn er ook niet blij mee maar so be it. Ja dan vind ik Ali Koc toch sterker dan heel Gala die hele tijd beschuldigen roept maar nooit pleit voor veranderingen in Turkije en het Turkse voetbal. Hebben ze wel mooi een beker mee gewonnen van de U19. Maar dan begrijp je er niet zoveel van. Samen kunnen ze sterker zijn maar Gala wilt zo nodig de aartsvijand spelen. Een wedstrijd hé, een keer een buitenlandse scheidsrechter zoals Marciniak of Orsato die de wedstrijd zou leiden. Dat is precies wat we wilden uitproberen. Ze willen niet en beweren dat wij Fenerliler gek zijn geworden.

Zie hier alle Gala supporters in Nederland, ze gaan helemaal kapot van het lachen terwijl in Nederland continue veranderingen worden doorgevoerd in alles (politiek als voetbal etc.) of het allemaal goed uitpakt moet nog blijken maar als er ergens ontevredenheid heerst mag je best je mening geven en pleitten voor een verandering ?

8 april 2024 om 19:54

Wanneer is Fener benadeeld door de TFF in de competitie? Ali koc moet niet zo zielig gaan doen en gewoon de voetballers laten voetballen.

Het kopschoppen van Oosterwolde is geen verdedigende actie en laten we het al helemaal niet hebben over Osai-Samuel. Ze zijn gematst door de TFF ( zoals altijd). Ik vind dat de TFF een keer moet optreden tegen Fenerbahce. Infantiel gedrag van ze omdat ze hun zin niet krijgen.

8 april 2024 om 22:05

Oosterwolde schopte niet tegen het hoofd. Maar in zijn maag. Beelden vanuit een andere perspectief bevestigen dit. Je kunt de Beelden verifiëren oo het internet. Alsnog zou Oosterwolde en Osayi natuurlijk minimaal een wedstrijd gestraft te worden voor geweld.
Dat de spelers in zo'n situatie zijn beland komt wel door de scheidsrechter en de officials van de TFF. Die dienen direct hun ontslag aan te vragen. Ernstige nalatigheid

Ze praten over onrechtvaardigheid, terwijl fenerbahce zelf door de UEFA veroordeeld is voor omkoping. Ik kan een hele waslijst hier typen, maar ik probeer mijn reactie netjes te houden. Alleen de vorige voorzitter van fenerbahce , aziz yildirim riep keihard op tv dat de omkoping niet voor hemzelf was, maar dat alles wat hij heeft gedaan voor fenerbahce was. Kom op, vrij recent hebben een aantal spelers van fenerbahce supporters op het veld geslagen. En deze spelers hebben 1 of geen schorsingen gehad door de Turkse voetbalbond. Fener heeft zes scheidsrechters aangeklaagd bij de Turkse voetbalbond deze mogen absoluut niet fluiten bij de wedstrijden van fenerbahce. Maar emre malok mag wel als VAR scheidsrechter gekozen worden voor Fener wedstrijden. Deze man komt met zijn vrouw naar wedstrijden van fenerbahce. Jongens, ik vraag het aan jullie Als een nederlandse scheidsrechter samen met zijn vrouw in zijn priveleven wedstrijden van PSV bijwoont, is het dan heel normaal dat hij ook als scheidsrechter mag werken voor dezelfde club? Fenerbahce creeert onnodige chaos en probeert het verhaal zo mooi mogelijk over te brengen, alsof zij onschuldig zijn.

8 april 2024 om 21:07

Ik stopte met lezen bij het woord “supporters”. Als jij dat soort mensen supporters (mensen met gezichtsbedekking op, wapens in de hand en rennen naar de selectie van je rivaal) vind kan ik jou vanaf nu ook niet meer serieus nemen (niet dat ik dat wel deed) maar zo kan heel VZ zien wat voor mens je bent. Triest ook zeg dat je zo kan zijn.

8 april 2024 om 21:26

Beide clubs verdienden zware straffen. fenerbahce spelers beweren zichzelf te hebben verdedigd door aan te vallen, maar dat is geen excuus. Je hebt niet het recht iemand te mishandelen omdat 1 hooligan het veld betreedt. Na de mishandeling betraden meerdere supporters het veld, waarna fenerbahce naar de kleedkamers ging. Jullie hadden meteen naar de kleedkamers kunnen gaan in plaats van de man aan te vallen. Dat jullie geen zware straf hebben gekregen, verbaast ons niet, maar dat Fenerbahce vandaag zn verklaring aflegt alsof de voetbalfederatie jullie vijand is, maakt ons aan het lachen.

8 april 2024 om 22:11

“omdat 1 hooligan het veld betreedt” Of je korte termijn geheugen is uitermate zwak of je wilt het niet zien. Fener beweert niet dat ze onze vijand zijn anders was Ali Koc ook wel uit de competitie gestapt. Fener pleit voor veranderingen, alles wat abnormaal is wordt in ons land (Turkiye) genormaliseerd. En owjah, dat Oosterwolde hem trapt op zijn hoofd hoor je juist een bosje bloemen te geven. Wat the idioterie heeft die man op het veld te zoeken? Waar was de politie? Waar was de externe beveiliging? Als die niet klaar staan dan ga je in angst en adrealine dingen doen die je normaal gesproken niet zou doen. Oosterwolde heeft zijn uitermate best gedaan om aan de gehele voetbalhooligans (overal ter wereld) te laten zien waar voetballers tot in staat zijn als ze worden aangevallen door hooligans. Deze mensen zijn topsporters, het veld is hun werkplek. Kom Je op prive terrein kan je hardhandig worden aangepakt. Vandaar dat ik vind dat TFF in tijden normaal heeft gedaan tov de straffen naar Fener. Maar tegelijkertijd willen ze Trabzonspor, wat niets verschilt van Adana Demirspor of Ankaragucu, niet aanpakken omdat het daar het walhalla is van de president van Turkije. Opnieuw wordt iets genormaliseerd. In plaats van reflecteren en voorkomen gaan ze gewoon door op dezelfde manier. Daarom is onze dringende eis: wegwezen met deze mensen anders raakt Turkije Fenerbahce kwijt. Oplossing; Zet daar mensen neer die geen politieke functie hebben uitgeoefend in Turkije maar die zich inzetten voor de sportklimaat. Dan kunnen we als land groeien naar de top want dat is zeker haalbaar gezien de capaciteiten die we hebben in Turkije maar niet worden benut.

8 april 2024 om 22:26

Je pist naast de pot. Niemand valt Oosterwolde en Samuel aan. Een supporter die het veld opkomt, wordt meteen door een beveiliger geblokkeerd, waarna de jongen een bokshouding aanneemt. Wat bezielt Samuel en Oosterwolde om hem aan te vallen? Je zou toch je verstand kunnen gebruiken en naar de kleedkamer gaan om jezelf in veiligheid te brengen! En dan roep je dat het veld privéterrein is voor voetballers en dat iedereen die het veld betreedt, zwaar mishandeld mag worden? Sorry, maar niemand geeft jou het recht, zelfs als het een hooligan is die de regels overtreedt. Niemand geeft jou het recht om tegen het hoofd te schoppen dit is in Nederland poging tot doodslag!!! Je mag nooit voor eigen rechter spelen. Je mag zelfs een dief die in jouw huis komt, niet doodslaan, al is de dief fout bezig. Na het slaan en schoppen gingen veel mensen het veld op, waardoor je inderdaad de controle over de veiligheid van iedereen verliest. Dan kan je heel lang zoeken naar politie en beveiliging.

9 april 2024 om 14:29

Na je zin over AY die op live TV zou hebben opgebiecht ben ik gestopt met lezen. Kletskoek. Wederom Feto tactieken door maar een klein stukje van een programma 1.5 uur te delen en zo context te verbergen. Dat heel stuk gaat over het feit dat de rechter Aziz Yildirim veel zwaarder wilt straffen dan Fenerbahçe zelf. Waarop Aziz Yildiirm weer aangeeft dat dat op zichzelf nergens op slaat, gezien Fenerbahçe bij een vermeend omkoopschandaal het meeste profijt zou hebben gehad. Dus gozer, eerst je feiten goed op een rij zetten en je een beetje inlezen voordat je nutteloze reacties gaat plaatsen en mensen gaat misleiden.

Hele opzet van de Turkse competitie is verkeerd. 20 clubs in plaats van 16.
Een playoff aan het einde van het seizoen met een knock-out fase zou het meest eerlijke zijn daar. Zo krijg je géén salonresultaten ( teams die bewust punten verspelen om het andere team géén kampioen te laten maken)

nieuw TFF bestuur met deels oud voetballers en optreden tegen wangedrag van supporters, spelers en toeschouwers.
Bestuursleden die wat roepen, moeten met bewijsmateriaal komen, anders levenslang schorsen.
Zero tolerans.

Kleine clubs moeten streng gecontroleerd worden op begroting.
Spelbederf door spelers streng bestraffen.
Doorspelen

8 april 2024 om 21:11

Mooie reactie!! Ik probeer dit aan de rest uit te leggen. De Turkse competitie is toe aan vernieuwing van het gehele systeem. Sportief zowel als het management (ja ook van Fener). Als we niet veranderingen toepassen zoals wat jij benoemt (playoffs) zullen we nog 20 jaar toekijken hoe we elkaar van alles uitmaken zoals FETO (ik zag laatst zijn laatste situatie, die man is een levende dooie) etc.

8 april 2024 om 22:33

Je hebt gelijk. Om het even kort te zeggen..

8 april 2024 om 21:16

Schei uit met Playy off systeem. Je benadeelt de ploegen die zich dan plaatsen voor Europees Voetbal etc.. ik zie zero meerwaarde in play off systeem.Voor de rest ben ik het met je eens.

8 april 2024 om 21:45

Ik wil best een casus voorleggen.

Stel, het is het jaar 2025 de éénnalaatste speelronde, Fenerbahce staat een punt achter Galatasaray .

De volgende wedstrijden staan op het programma

Eyupspor - Fenerbahce
Trabzonspor - Galatasaray

Wat zal het resultaat zijn van deze wedstrijden?
Wil Trabzonspor winnen of verliezen?
Wil Eyupspor winnen of verliezen?

Iedereen weet exact wat hier zal gebeuren. Dat is nou precies de tekortkomingen in het Turksvoetbal.

Daarom zou ik kiezen voor een knock-out playoff. Laatste vier teams,

Eerste twéé naar champions league en 3 en 4 strijden voor Europa league
5/6/7/8 voor conference




Je zou maar een buitenstaander zijn en dit lezen. Fenerbahce die zich profileert als slachtoffer. Heel het jaar lang krijgen ze penalties die je bij Fifa 98 niet eens kreeg. Elke keer als ze het moeilijk hebben krijgt de tegenstander rood en zij zelf een penalty. Sterker nog, het was destijds op Vz een begrip geworden: P + R als in Penalty + Rood.

Weet je waarom jullie worden gehaat? Omdat jullie in 2011 de gehele tweede seizoenshelft hebben omgekocht. Geluidsfragmenten, videobeelden, verklaringen. Alles. Bestraft door de uefa, maar niet door de eigen bond! Geen degradatie, maar een wetsverandering wat degraderen bij omkoping niet meer mogelijk maakte.

En dan nu zo een statement maken, ga toch fietsen.

8 april 2024 om 21:19

Maar nog abi, ze zijn onschuldig😅 sarcasme off.

vergeet niet dat Erdogan ook een handje heeft geholpen)

8 april 2024 om 22:08

Erdogan pleitte voor een RESET.
De minister president stelde voor om het Turksvoetbal vanaf de wortels te veranderen, maar de clubs hebben niet gereageerd op zijn voorstel.
Europese avonturen konden beter twee of drie jaar geen doorgang vinden om alles opnieuw op te bouwen. Aldus Erdogan

8 april 2024 om 22:00

@gangstarr,

Wat jij beweert is pertinent onjuist. Fenerbahce is door een delegatie van de TFF niet ingeschreven voor champions league. Tijdens een gesprek waar onder andere Pierre Cornu (uefa) en Lutfi Aribogan (tff, jawel Galatasaray) bij waren. Heeft de Uefa gezegd dat bij een negatief uitkomst van omkoping heel het Turks voetbal kan worden uitgesloten voor Europees voetbal. Zowel clubs als nationaal elftal zou de UEFA uitsluiten. Daardoor heeft een select groepje TFF bestuursleden de knoop doorgehakt en Fenerbahce niet ingeschreven. Eerlijkheid gebied ook te zeggen dat Aydinlar (tff,Fenerbahce) ook in dat gezelschap van de TFF zat.

Eerlijk is eerlijk, Fenerbahce is achteraf gezien hier zwaar bestolen.

In elk geval had Fenerbahce het dat jaar niet op het veld laten afweten.

Trabzonspor kreeg daarentegen de punten cadeau van Galatasaray.

8 april 2024 om 23:08

Mooi om te zien dat Vz onpartijdig is en alles deelt wat er allemaal gebeurt in Turkije. Jij zou de eerste zijn die met hard gelach hier zou reageren als er een negatief bericht over Fenerbahce werd gedeeld. Jullie gs supporters willen geen fair competition maar voorgetrokken worden. Deels kan ik dit begrijpen aangezien jullie dit al sinds 1997 gewend zijn. Enough is enough

Bedankt voor het delen van dit bericht Voetbalzone. Dit geeft de objectieve voetballiefhebber de kans om de gehele situatie te beoordelen en zo een duidelijk beeld te hebben over wat er gaande is in Turkije. Wij als Fenerbahce supporters zijn het inmiddels zat en willen dat er wordt opgetreden. Daarom proberen we er nu wereldwijd nieuws van te maken

Ali Koc, als jij in afgelopen 6 seizoenen, onder jouw voorzitterschap, maar één kampioenstitel had bijgeschreven, had je niet zo gepiept. Je knijpt ‘m, omdat je doodsbang bent dat je mogelijk ook dit seizoen geen titel kan bijschrijven. Als je deze druk vanaf het begin van je voorzitterschap had gezet, kon ik het enigszins nog relativeren. Je doet nu eigenlijk wat je vanuit familiaire omgeving (lees: Koc) met de paplepel ingegoten heb gekregen: moordende druk zetten om chaos te creëren, wat je weer in eigen gewin wilt omzetten. Zo is jouw familie rijk geworden. Twee maanden terug schreeuwde je nog je longen uit je lijf dat “terugtrekken uit competitie” als een laffe daad beschouwde, die enkel gefundeerd is op emotionele gemoedstoestand. Je voorganger maakte zich tenminste hard voor directe omkoping om resultaat te boeken en een hegemonie te creëren. Jij ben teen lafbek die zijn naam gebruikt om resultaat te boeken en zelfs dat lukt je niet. De zogenaamde goldenboy met visionaire blik is veranderd in een gedateerde tonijnblik die niet te happen is. Je zou na dit seizoen stoppen, maar ook daar ga je nog op terugkomen als je geen kampioen wordt.

Ow mijn mede Nederlanders, laat jullie niet gek maken door deze gs fans. Als jullie eens wisten hoe deze club de kampioenschappen van de afgelopen jaren cadeau kregen dankzij de scheidsrechters (en VAR vd laatste seizoenen) en tegenstanders(ex gs of verhuurde spelers) dan hadden jullie gs echt uiitgekotst. Ik zou eigenlijk samenvattingen moeten maken van al deze cruciale momenten waardoor ze keer op keer de 3 punten binnen harken en op mijn youtube kanaal zou moeten zetten zodat een ieder kan zien dat ik gelijk heb.
Dankzij gs hebben we twee nieuwe woorden in het Turkse voetbal, ofsaytimsi, penaltimsi....niet voor niks!

11 april 2024 om 00:54

Hisssiyatimsi dat sla je over hoe fener gratis penalty kreeg

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren