Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Utrecht voltooit verrassende transfer; Branderhorst zal oren niet geloven

Laatste update:

FC Utrecht gaat tóch verder met Vasilios Barkas, zo bevestigen de Domstedelingen via de officiële kanalen. De 29-jarige doelman, die het afgelopen seizoen al op huurbasis voor de club uitkwam, tekent een contract voor maximaal twee seizoenen in Stadion Galgenwaard. Dat is een stunt te noemen, omdat de komst van Barkas door zijn hoge salaris als onhaalbaar werd ingeschat.

Barkas sluit direct weer aan bij Utrecht. De Griekse Nederlander vertrok per 1 juli transfervrij bij Celtic, de club die de goalie het afgelopen jaar op huurbasis stalde in de Domstad. Barkas maakte grote indruk in Utrecht en hield 12 keer de nul in 38 officiële wedstrijden. Hij eindigde derde bij de verkiezing voor de David di Tommaso Trofee voor de beste FC Utrecht-speler van het seizoen. Barkas was de eerste huurling ooit die het erepodium haalde bij de verkiezing.

De afgelopen weken stelde Utrecht alles in het werk om Barkas voor de club te behouden. Dat leek gezien het salaris van de sluitpost geen reële optie, maar is dus toch gelukt. “We zijn uitermate blij met het feit dat we Vasilis aan ons hebben verbonden”, zegt technisch directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht. “Tijdens het afgelopen seizoen heeft Vasilis bewezen een toegevoegde waarde te zijn voor het team en hij heeft het voorbije seizoen aangetoond tot de betere keepers in de Eredivisies te behoren. Het leek niet haalbaar om Vasilis te behouden, maar dat het alsnog is gelukt maakt ons trots en geeft aan dat Vasilis heel graag voor onze club en supporters wil blijven spelen.”

Het nieuws over de deal met Barkas zal voor Mattijs Branderhorst even slikken zijn. De 29-jarige keeper verliet NEC deze zomer transfervrij omdat hij niet langer op de bank wilde zitten achter Jasper Cillessen. Branderhorst zou gaan strijden met Fabian de Keijzer om de plek onder de lat bij FC Utrecht, maar daar komt nu met Barkas dus een zeer geduchte concurrent bij.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mike Havenaar tegenwoordig op goal?

29 juli 2023 om 00:00

Denk dat ze Branderhorst dan wel tegemoet moeten komen, zijn toch bepaalde beloftes gemaakt dan zou ik hem verhuren als ik Utrecht was.

29 juli 2023 om 00:54

In het profvoetbal krijg je geen cadeautjes, FCU was heel duidelijk dat ze het liefst Barkas wilden behouden. Branderhorst moet gewoon de strijd aan gaan, alleen nu met Barkas i.p.v. de Keijzer. Je wilt als club tegenwoordig gewoon 2 echte eerste keepers hebben toch? Als er iemand in de verhuur gaat, zal het de Keijzer zijn.

Mijn God als branderhorst dan weer moet gaan banken zou dat wel onwijs sneu zijn zeg!

28 juli 2023 om 22:43

Zonde ook voor iemand met zijn kwaliteiten, zou hem liever bij Ajax onder de lat zien dan onze Gorter!

28 juli 2023 om 22:44

Vind dat je dit als FC Utrecht ook niet kan maken. Je weet wat Brandenhorst heeft meegemaakt, dat is ook de reden dat je hem binnen hebt kunnen halen en dan flik je hem precies hetzelfde.

28 juli 2023 om 22:51

Ze kunnen het niet maken, maar de voetballerij is geen liefdadigheidsinstelling. Ik had ook graag eens bij Ajax in de spits gespeeld. Ik vraag me ook af of Utrecht hier blij van moeten worden. Branderhorst doet niet onder voor Barkas.

28 juli 2023 om 22:58

Wat heb jij er mee te maken? Die vergelijking slaat echt als een tang op een varken.

28 juli 2023 om 23:00

Wat dacht je van de Keijzer? Zat bij jong Oranje en tegen zijn echte doorbraak aan. Nu 3e keeper. Of Raatsie die van Ajax kwam? Nu 4e keus..

Goede keeper die Barkas, maar had dat geld liever gestoken zien worden in het veld.

28 juli 2023 om 23:28

Eens, zeg ik als Utrecht supporter...

Normaal gesproken een topkeeper voor Utrecht, maar met Branderhorst al aangetrokken toch wat onnodig en ook een hele lage actie naar Branderhorst toe. Absoluut niet een puur positief gevoel hierbij helaas.

29 juli 2023 om 01:29

Nielsfleuren in zijn prime gewoon wereldspeler op de pleintjes enzo.

29 juli 2023 om 06:14

Had Branderhorst maar een betere keeper moeten zijn, dan had hij dit probleem niet.

29 juli 2023 om 17:10

Sneu is het zeker, maar het gros van de mensen die reageren hebben Branderhorst een keer zien keepen en toen speelde ‘ie zijn beste wedstrijd uit zijn carriere. De pot tegen Feyenoord was echt een uitzondering en dat heeft hem ook een transfer naar FC Utrecht opgeleverd. Voor de middenmoot een goede keeper, maar voor alles daarboven is ‘t twijfelachtig. Daarom zijn Silberbauer/Zuidam denk ik toch terug gevallen op Barkas. Zuur voor Branderhorst, maar misschien iets te gretig ‘ja’ tegen ietwat onrealistische beloftes van FC Utrecht. Aangezien hij pas 2 a 3 seizoenen volledig basis heeft gespeeld, waarvan 1 a 2 seizoenen in de KKD.

30 juli 2023 om 21:23

En hij keepte toen tegen Feyenoord in de beker nog een ware wereldpot ook haha.

Ik heb toch wel te doen met Branderhorst, die heeft al 2 jaar achter elkaar pech..

28 juli 2023 om 22:43

1e jaar was niet echt pech, maar meer een trainer die niet de ballen had om een falende cillese te laten banken. Branderhorst had allang 1e keeper moeten zijn bij nec.

28 juli 2023 om 23:00

Laat me raden, ze hadden Seedorf als trainer moeten halen bij NEC?

28 juli 2023 om 23:08

Seedorf is niet geschikt als trainer. Hij is een perfect algemeen directeur. Als ik ajax was, had ik het wel geweten

28 juli 2023 om 23:36

Gelukkig ben jij Ajax niet , hoezo perfect als algemeen directeur?

29 juli 2023 om 17:17

Branderhorst was een prima keeper geweest afgelopen seizoen. Alleen deed zich met Cillessen (en de investering van Boekhoorn) een ‘unieke kans’ voor. Hij heeft het seizoen slecht afgesloten, maar Branderhorst had het geen fractie beter gedaan. Plus denk ik ook dat maar weinig coaches zo maar het vertrouwen opzeggen in een doelman. Al helemaal als ze voor een dik salaris op de loonlijst staan. Het is niet goed, maar helaas wel hoe het werkt.

28 juli 2023 om 22:45

Ik snap wat je bedoelt, ik gun Brandenhorst echt het aller, allerbeste want het is een absolute superprof. Vorig jaar bij NEC had hij inderdaad ‘pech’ dat de club totaal uit het niets Cillessen kon halen. Vind dit geval wel net iets anders. Bedoel, je weet wat voor club Utrecht is qua beleid, dat ze Barkas eigenlijk al wilden houden en dat hij nog transfervrij was. Dat wetende neem je als Brandenhorst zijnde wel gewoon een risico als je bij Utrecht tekent want dat dit zou gebeuren zat er best in. Mooie stap voor hem maar een stap naar een club als PEC, Heracles of iets dergelijks was denk ik veiliger geweest.Enige wat ik denk is dat, mocht Barkas een paar keer blunderen, Brandenhorst misschien wat sneller de kans gaat krijgen dan hij kreeg met Cillessen als concurrent, wiens krediet bij NEC redelijk tegen het oneindige aanzit (wat je daar ook van mag vinden)

28 juli 2023 om 23:11

Met pech doelde ik vooral op dat Cillessen vorig jaar werd gehaald inderdaad, nu zal hij van te voren ook hebben meegekregen dat Barkas financieel niet haalbaar was en zal hij hebben gedacht dat hij eerste keeper werd (neem ik aan). Daarom dubbel pech

29 juli 2023 om 17:14

Ik gunde Branderhorst ook het allerbeste, maar vond ‘m na zijn overstap naar FC Utrecht toch wat drammerig overkomen met zijn interviews waarin hij sneerde naar NEC. Ik heb het gevoel dat hij zich, na het bekerduel tegen Feyenoord (waarin hij fantastisch keepte), een beetje is gaan overschatten. Niet gek vanwege alle aandacht die de media er aan schonk en de slechte fase van Cillessen daarna. Wat jij ook al aangeeft, is een stap van bank bij NEC (weliswaar achter Cillessen) naar basis FC Utrecht iets te groot. Wat betreft doelmannen blijft het altijd afwachten. Maar weinig coaches zeggen hun vertrouwen op in hun eerste doelman na twee of drie slechte potten.

Transferstunt? Hoop dat het een grap is. Vindt het een matige keeper..

28 juli 2023 om 22:41

Niet iedereen is Unnerstall he haha

29 juli 2023 om 00:31

Unnerstall, wat een goede keus is dat geweest van Twente bedacht ik me gisteren. Bij PSV was er gezeik,
Maar bij Twente laat hij echt zien dat hij zijn plafond nog niet heeft bereikt

29 juli 2023 om 01:30

Hij is 33 jaar oud, heel veel potentie zit er niet meer ik lijkt me. Denk je echt dat hij nog beter kan dan nu?

29 juli 2023 om 03:15

Niet aan leeftijd gedacht. Al moet ik zeggen dat alcohol haar hoogtij viert momenteel 😜. Vind het gewoon een prima keeper. Verre van slecht

28 juli 2023 om 22:47

Ik denk dat je vaker naar Utrecht moet kijken Barkas is echt een goede keeper. Hopelijk lukt het de Keijzer te verhuren dat hij ook zijn minuten maakt en dan is het vervelend voor Branderhorst maar denk dat Barkas toch wel een klasse beter is.

28 juli 2023 om 22:52

Niet elke club is gewend om de beste keeper te hebben, hahahahahaha

28 juli 2023 om 23:21

In de wedstrijden die ik hem heb zien spelen, toegegeven waren er niet veel, vond ik hem ook matig.

28 juli 2023 om 23:46

Ik vind het matige spelling.

Hahaha jeetje die Arme Branderhorst, zit hem dan ook niet mee zo... Hopelijk krijgt bij nu beter betaald om op de bank te zitten..

Oooohhh, die Branderhorst gaat nu langzamerhand de Fernando Alonso van de eredivisie worden qua ongelukkige transfers, haha.

Wel fijn voor Utrecht dat ze Barkas kunnen behouden. Prima keeper.

Ik had Branderhorst wel graag een kans zien krijgen bij Utrecht. Hij deed het uitstekend bij NEC, ik vond m zelfs beter dan Cillessen.

Utrecht “stunt” weer eens. Ben benieuwd of ze nu eindelijk echt een seizoen aan kunnen haken in de top 5.

Domme zet van Utrecht. Vind het een overschatte keeper en je hebt Branderhorst ook al

29 juli 2023 om 09:16

Ach man hou op. Jij hebt hem dan hooguit 2x zien spelen. Barkas is voor FCU een topper en heeft vorig jaar ontzettend veel punten gepakt. 99% van de fans die hem regelmatig zien spelen is het daar mee eens.

FC Utrecht, dus is het weer een stunt... hii is niet slecht voor de eredivisie, maar dit is toxh gewoon een "normale" transfer of signing te noemen. Heeft al een jaar gespeeld, kent het team, de club, en de competitie, waarom dus een stunt?
Het zou een stunt zijn als ze echt eens iemand halen die een naam heeft, skills heeft, en onhaalbaar lijkt.
Anyways, blij met de competitie voor Branderhorst. Twee degelijke goalies is beter als 1 goeie.
Benieuwd war voor "stunts" er nog meer komen voor FCU. Hoop op nog wat leuks op het middenveld of centraal achter. Misschien eens bij Hertha BSC of Schalke oid. Kijken.

28 juli 2023 om 23:19

Om even in te haken op jouw criteria:

1. Barkas heeft een naam. Geweldig bij AEK, met veel bombarie naar Celtic (viel tegen), international van Griekenland.
2. Barkas is de meest stabiele keeper van Utrecht sinds Vorm. Afgelopen seizoen ook een van de beteren van de ED.
3. Barkas leek onhaalbaar vanwege zijn hoge salaris.
4. Bonuspunt: Utrecht haalde al een vervanger.

Alomvattend, stunt. En wie moeten er volgens jou van Hertha of Schalke komen dan die haalbaar zijn en iets toevoegen?

31 juli 2023 om 10:59

Hey Tyuin, sorry voor de late reactie, had een paar drukke dagen.

In jou criteria ben ik het eens, stunt. Ik vond het meer een logische en sterke transfer sinds hij er al een jaar was (gehuurd) en hij toch net te kort leek te komen bij Celtic. AEK was ie goed, maar dat is niet persee doorslaggevend voor me, net als de international; hij is namelijk zeker niet de eerste keeper (vlahadimos - of hoe die ook heet - van benfica is daar toch onomstreden eerste keus).

Hoog salaris is voor ED altijd zo een dingetje; denk ik een grote reden waarom weinig, ietwat meer geetableerde, spelers naar de ED willen en eerder naar de Süperlig bv. gaan, gezien die iets makkelijker een hoger salaris geven.

van Hertha en Schalke zou ik nu (na degradatie) bijvoorbeeld kijken naar Jeremy Dudziak, Jonjoe Kenny, Suat Serdar, Dominick Drexler, Lino Tempelmann, Thomas Ouwejan, Cedric Brunner. ik denk dat je best 1 of 2 spelers kunt oppikken die toch gewoon Bundesliga ervaring meebrengen.

28 juli 2023 om 23:21

Iets verder kijken…….Utrecht heeft in een eerder stadium al geprobeerd Barkas vast te leggen, maar dat lukte toen niet ivm zijn salaris (ca 550.000,-).
Dus dat er nu ineens wel een contract is, kun je best een stuntje noemen

Rare beslissing eigenlijk als je Branderhorst hebt binnen gehaald. Ook die Barkas gaat geen goedkope optie zijn. Dus als 1 van de 2 gaat banken dan ga je gemor krijgen.

Ik vind dit tekenend voor het aankoopbeleid van Utrecht. Je haalt eerst Branderhorst, gezien zijn verleden haal je hem als eerste keeper. Met Raatsie en de Keijzer twee relatief jonge keepers achter de hand. Dan haal je nu nog Barkas, waarmee (in mijn ogen) de komst van Branderhorst volledig overbodig is.

Dit is kopen (of halen) om het kopen.
Niet vanwege een duidelijk en sterk beleid

29 juli 2023 om 00:13

Tsja, het is wel een solide keeper die wel zijn ding doet. En als je ziet hoe het verdedigend nu bij Utrecht staat, vind ik dit wel een goeie aankoop. Maar had liever voor dit geld een verdediger gezien die er staat.

Branderhorst gaat echt wel zijn kans krijgen. Barkas is voor Utrecht begrippen een te goeie keeper en zal na dit jaar wel weer vertrekken.

29 juli 2023 om 00:29

Alleen heeft Branderhorst helemaal geen zin om nog een jaar op een kans te wachten. Die vent is ook al 29. Al met al vind ik het toch gek dat ze allebei zijn gehaald.

Branderhorst had beter naar Vitesse kunnen gaan, daar was hij zeker 1e keeper geworden. Maar ja hij was waarschijnlijk bang voor de reacties van de NEC supporters.

28 juli 2023 om 23:37

Wat de daadwerkelijke reden was dat Brandenhorst niet naar Vitesse wou zullen we nooit weten, maar ik weet zeker dat ik niet de enige NEC-supporter zou zijn geweest die hem dat totaal niet zou verwijten, echt 0,0. Brandenhorst heeft altijd alles gegeven en is NEC dan ook helemaal niks verschuldigd of zoiets. Het was puur rationeel gezien ook nog eens een hele logische stap geweest. Maar er zouden helaas ongetwijfeld ook wat sneuneuzen zijn geweest die hem waren gaan uitschelden of zelfs bedreigen, daar had je de klok op gelijk kunnen zetten.

29 juli 2023 om 00:53

Helemaal mee eens Keizerstad. Branderhorst verdient een basisplek in de Eredivisie en dan zie ik hem liever bij Vitesse dan bij een degradatiekandidaat. En de sneuneuzen waar jij het over hebt, die weten waarschijnlijk niet eens dat Branderhorst onder de lat stond in het promotiejaar.

Solide keeper. Verdedigend is Utrecht nog steeds een drama, dus blij dat hij het toch heeft gered. Waarschijnlijk is er wel wat tekengeld gemoeid, want zijn salaris kan Utrecht niet betalen.

Ik ben echt al 37 jaar utrecht supporter en ik vind Barkas echt een goede keeper! Maar dit is zo typerend voor ons aankoopbeleid , gaat echt nergens over. Branderhorst is gewoon een prima keeper en echt niet minder als Barkas. Daarnaast vind ik branderhorst ook echt veel meer uitstraling hebben. Keizer verhuren en een ongelukkige branderhorst of barkas is wat er nu gaat gebeuren.

Ga eens spelers verkopen (stuk of 10) en een echt goede cv kopen.

Toch wel typisch Utrecht. Halen ieder jaar zoveel spelers dat er een grote kans op onrust is in de selectie. Als je ook ziet hoeveel kwalitatief goede middenvelders daar lopen (die bij veel clubs basis zouden spelen) en daar niet aan spelen toekomen.

Dit was wel een goede bij de fc afgelopen jaar hoor.
Hoop dat die zo blijft keepen.
Er is toch weer een karrevracht aan nieuwe gehaald, dat ik branderhorst alweer vergeten was 😂

Schijnt dan branderhorst nu ook weer weg wil, afspraken niet nagekomen oid.
Laat lekker gaan, te weinig vertrouwen in zijn eigen kwaliteiten blijkbaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren