Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

FC Utrecht verliest spits aan 'heel grote club' uit Bundesliga

Laatste update:

De supporters van FC Utrecht krijgen in De Galgenwaard niets te zien van Marko Maletic: althans, niet in het shirt van de club. Eerder deze maand werd al bekend dat VfB Stuttgart de aanvaller wilde halen en afgelopen weekend is de deal rond gemaakt. Maletic, die bij Utrecht in de A1 speelde, tekent een driejarig contract bij de nummer zes van het afgelopen seizoen in de Bundesliga.

De negentienjarige Maletic is al medisch gekeurd bij Stuttgart en zet maandag zijn handtekening onder een verbintenis bij de Duitse club. "Van FC Utrecht naar VfB Stuttgart is een mooie stap", zegt Dick van Burik, zaakwaarnemer van de Bosnische jongeling, in gesprek met De Telegraaf. "Hij gaat naar de Bundesliga en een heel grote club, waar een mooie uitdaging ligt."

Maletic vertrekt gratis uit Utrecht, maar de Domstedelingen bedongen een percentage bij doorverkoop. "Marko begint vanwege een trainingsachterstand bij de beloftes. Hij moet aan de bak", aldus Van Burik. Maletic is Bosnisch jeugdinternational, maar speelde geen enkele wedstrijd in het eerste elftal van FC Utrecht.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nou wat een verlies. Kwam als grote belofte maar bleek gewoon tekort te komen.

23 juli 2012 om 09:29

ja hij komt tekort, daarom maakt hij ook de stap nar Stuttgart. Wederom erg jammer dat zo talent vroeg uit Nederland vertrekt zonder dat Utrecht er geld voor krijgt.

23 juli 2012 om 09:51

Als die wellicht wordt doorverkocht vangt Utrecht er nog geld voor. De prijzen die worden betaald voor spelers in Duitsland zijn ook veel hoger dus als die wordt verkocht verwacht ik wel een redelijke som geld die naar FCU gaat.

23 juli 2012 om 09:39

Ik zou dat niet te hard roepen. Ricky van Wolfswinkel werd ook door du chatunier op de bank gehouden.

23 juli 2012 om 11:47

Ik weet het niet hoor, maar ik vind 34 wedstrijden als basisspeler bij een club die dat seizoen 42 officiele wedstrijden gespeeld heeft niet bepaald 'op de bank gehouden'.

Kleine suggestie, niet alles wat de heer Johan Derksen aanvoert moet maar als zoete koek worden geslikt.

23 juli 2012 om 11:51

ken je feiten, v Wolfswinkel heeft 2 seizoen bijna alles gespeeld en heeft maar 2 wedstrijden er naast gestaan en wordt in Portugal gehypt ten onrechte want in het laatste seizoen bij Utrecht scoorde hij meer dan in Portugal zowel in de competitie als EL en beker.

Daarbij scoort v Wolfswinkel zeer weinig veldgoals en geeft maar 1-2 assistst per jaar dus een zeer matige spits qua produktie, Mulenga en Gerndt zijn veel doeltreffender

Zonde dat er weer zo'n jeugdspeler zomaar kan vertrekken naar een buitenlandse club. Als hij werkelijk zo goed is/was, zou FC Utrecht hem komend seizoenen ook wel goed kunnen gebruiken. Hij is nu 19 jaar, dus dan had eingelijk dit seizoen zijn seizoen moeten gaan worden om de eerste minuten te gaan maken in het eerste van FC Utrecht. Ik ben bang dat zij n concurrentie bij Stuttgart nog groter zal zijn en dus zijn kans op speelminuten een stuk kleiner. Maarja de zaakwaarnemer is hier natuurlijk wel blij mee, want die kan weer een nota schrijven.

Maletic leek een groot talent, maar hij ontwikkelde zich niet verder, hij mocht dus gewoon weg bij FC Utrecht omdat er betere spitsen zijn, het zegt ook wel wat volgens mij dat hij nooit heeft mogen invallen en zelfs de 17 jarige Badjeck de voorkeur kreeg voor een invalbeurt.

Hij komt tekort en daarom contracteert stuttgart hem.
Leuk die zichtbare totaal van de realiteit losstaande arrogantie die ze amsterdammers zo verwijten.
Goed beleid van utrecht om je jeugd lekker op te houden ten favoure van derderangsspitsen als demouge die notabene de voorkeur kreeg boven van wolfswinkel.
Ben benieuwd volgend seizoen of ze wederom zich buiten de nacompetitie weten te houden.

23 juli 2012 om 08:55

Waar heb jij het over?

Maletic is gehaald als groot talent, maar heeft zich amper verder ontwikkeld.
Heeft te weinig handelings-snelheid voor op 10, te weinig snelheid voor op de vleugel, en is ook al geen echte spits. Daarbij vond ie zichzelf fantastisch, en lag ie hierom totaal niet lekker meer in de groep.

Genoeg redenen om m van de hand te doen, dat een VFB Stuttgart het wel in hem ziet zitten is hun goed recht, jouw hele verhaal over het beleid van Utrecht slaat iig helemaal nergens op.

23 juli 2012 om 09:24

Kijk 3debeen heeft er verstand van en heeft Maletic veel aan het werk gezien.

Welke kwaliteiten heeft hij waarom jij denkt dat hij het wel had kunnen halen?
En waarom zien de Utrecht supporters dat niet?

Ik ben zeer benieuwd naar jouw kennis en realistische onderbouwing zonder losstaande arrogantie

23 juli 2012 om 12:10

waarom zien de trainers v Utrecht dat ook niet, niet alleen de supporters? ;

23 juli 2012 om 10:37

Mooi altijd zulke reacties.. Dit is puur provoceren en ik ga dan ook niet op jouw eerste zin in.

Daarnaast wil ik wel even reageren op je onterechte reactie ten opzichte van Demouge.. Als 1 iemand namelijk gevochten heeft voor lijfsbehoud in de Eredivisie, is hij het wel. Als je enige voetbalkennis hebt dan weet je dat het, op de momenten dat het slecht gaat, niet meer aankomt op kwaliteit maar op inzet...
Hij heeft ons echt wel uit de shit geholpen en ik ben dan heel blij dat we deze, in jouw ogen, derderangspsits in de selectie hadden!

23 juli 2012 om 11:52

hij komt te kort en daarom speelde ie niet bij utrecht, ondanks vele blessures, Utrecht hoeft hem niet weg te doen dus als Utrecht hem goed genoeg vond hadden ze hem wel gehouden want qua salaris kost ie niet veel, toch?

Als Maletic zo goed was geweest had hij al in de basis gestaan, aangezien FC Utrecht een waardeloze voorhoede heeft. Dus kan me niet voorstellen dat zij hierover zo rouwig zullen zijn.

23 juli 2012 om 08:37

Ik vind een voorhoede met Gerndt, Mulenga, van der Gun en Duplan niet echt waardeloos met daarachter Asare en Martensson maar het kan aan mij liggen.

23 juli 2012 om 08:39

Afgelopen seizoen was het in ieder geval niet geweldig, misschien dat het dit jaar beter kan gaan maar dat valt nog te bezien.

23 juli 2012 om 08:45

Komt door de zware blessure van Mulenga, daardoor moest Utrecht weer naar plan B met Demouge in de spits met Gerndt daaromheen, Mulenga troeft Demouge op alle fronten af.

23 juli 2012 om 09:40

De enige topper in de voorhoede bij utrecht is Duplan. Speler die zich ondergeschikt maakt en heel hard werkt. Voor de rest heeft Utrecht geen top voorhoede.

23 juli 2012 om 09:46

Alleen Duplan? Mulenga is per definitie al beter, werkt ook hard en fysiek erg sterk. Daarnaast verwacht ik dit seizoen veel van Gerndt, Liet aan het einde van het seizoen zien goed te kunnen voetballen en scorend vermogen te hebben.

23 juli 2012 om 09:55

Ik hoop voor Utrecht dat Mulenga heel blijft, prachtige speler om te zien schitteren in de eredivisie een echte smaakmaker.

Echter het gaat nu om de overgang van een jeugdspeler naar Stuttgart, ontopic gaan aub.

23 juli 2012 om 11:01

Mulenga is fysiek geweldig, maar heb je hem technisch wel eens bekeken? Technisch is het echt een drama he.. Ongeveer van het niveau Enoh. Mulenga kan voor Utrecht bijzonder nuttig zijn, maar door z'n (gebrek aan) voetbalslimheid en technische kwaliteiten schat ik Duplan net iets hoger in.

23 juli 2012 om 12:00

Duplan is middenvelder en gaat dit seizoen achter de aanvallers vd Gun, Mulenga en Gerndt spelen, dat is het plan

Mulenga en Gerndt zijn 2 zeer goede spitsen en vormen een goed koppel, met een vd Gun erbij, zeer gevaarlijk

Zeker als een aanvallende Duplan er achter speelt en het snel ontwikkelende talent Takagi,

Iedereen vergeet gemakshalve dat Mulenga in zijn 1e jaar met weinig wedstrijden al club topscoorder was voor v Wolfswinkel die bijna alles speelde en die mocht ook nog eens de penalties nemen.

Gerndt zag je einde vorig seizoen toen ie eindelijk fit was ook steeds beter worden en met Mulenga naast zich is het een zeer goed koppel.

Utrecht haalde vorig jaar bijna nog playoffs met een veredeld B elftal door de vele blessures.

Nu er eindelijk weer een goede keeper is, en Bovenberg weer fit is en speelt ipv de zwakke vd Maarel en de slechte Schut eindelijk weg is achterin en Mulenga terug is van een blessure en Gerndt en Martensson fit zijn en gewend zijn aan het Nederlandse voetbal, en een vd Gun er nu een heel seizoen bij is (vorig jaar halverwege gekomen) en Takagi zich snel ontwikkelt en hopelijk veel minder blessures zijn dan vorig jaar dan kan utrecht het alleen maar beter doen dan vorig seizoen. Assare is er ook nog en veel jeugdspelers zijn door vele wedstrijdminuten vorig jaar sneller ontwikkelt zoals Bulthuis, vd Hoorn, Boldwijn etc. En dan is er in de breedte nog een Nijholt, Schepers bij gekomen en in debreedte qua blessures terug: Oar, De Kogel etc.

Utrecht heeft op papier geen slechter elftal dan Groningen, Nec, Nac, Ado, , Roda en Heracles.

Alleen een slechtere coach dan die andere clubs.

en geen brede selectie maar dat hebben die clubs ook niet.

23 juli 2012 om 12:01

ik heb liever een spits die scoort en niet zo technisch is (zie eerder kuyt en glusevic bij utrecht) dan eentje die technisch is en nooit meer dan 8 veldgoals maakt per seizoen in de competie waar dan ook zoals v Wolfswinkel, dat zijn de feiten.

23 juli 2012 om 12:09

vorig jaar stond er een wisselende voorhoede van Veldwijk, vd Gun, Gerndt, Demouge en Oar

dat is wel iets anders dan vd Gun, Mulenga en Gerndt die alledrie fit zijn en ingespeeld met een middenveld van Martensson, Duplan en Assare erachter.

23 juli 2012 om 18:10

Bovenberg was vorig seizoen op het eind gewoon gepasseerd toch? Moet je nagaan als van der Maarel je uit de basis speelt. Bovenberg begon wel goed bij Utrecht, maar zakte (ook voor z'n blessures) weg tot een bedenkelijk niveau.. Martensson was het grootste gedeelte van vorig seizoen fit. Gerndt is gewoon heel blessure gevoelig. Ik hoop dat we die een heel seizoen aan het werk gaan zien, maar ik vrees het ergste.. Takagi heeft 3 goede wedstrijden gespeeld, die moet het meeste nog wel bewijzen. Vd Hoorn en Boldewijn vind ik voorlopig nog niet Eredivisie-waardig. Bulthuis is wel aardig, maar nog niet zo dat ik denk: daar ga je de play-offs mee halen.. En eerlijk gezegd vond ik Schut nog beter dan Bulthuis en Vd marel/bovenberg dit seizoen.. Oar moet echt gewoon zo snel mogelijk weg bij Utrecht. Oars voorzetten en corners zijn vaak van het niveau Manolev.

23 juli 2012 om 09:24

Met die matige voorhoede hebben wij wel weer 6 punten afgelopen seizoen van jullie gepakt...

23 juli 2012 om 09:45

Fcu1970 die vergelijking gaat niet echt op.
Als Utrecht die mentaliteit elke wedstrijd op de mat leggen zoals tegen Ajax dan hadden ze vorig jaar top 6 gestaan. (wel altijd prachtig om te zien wat er los komt in Utrecht)

Gerndt en Mulenga gaan het hopelijk voor Utrecht dit seizoen laten zien waarom ze gehaald zijn. Zeker geen verkeerde voorhoede, alleen hebben ze het nog niet echt laten zien een constante factor te zijn zoals het middenveld.

23 juli 2012 om 12:07

vorige jaar hadden we een matige voorhoede omdat Mulenga geblesseer was en Gerndt veel problemen had prive en niet fit was en ook aanvallers als Oar, de Kogel geblesseerd waren en er geen backup was, Demouge was ook veel geblesseerd en vd Gun kwam pas in de winter stop

Nu staat er een voorhoed vd Gun, Mulenga en Gerndt met een prima bank erachter.

Vorig jaar werd met veel blessures in verdediging, middenveld, keeper en aanval op 2 punten na playoffs misgelopen, dus wat met een fitte selectie

Vorig jaar waren continue 3-5 echte basisspelers zoals er zou gespeeld worden geblesseerd en moesten steeds jeugdspelers als vd Hoorn, Markiet, Kali, Lillapy, Boldewijn, Bulthuis, etc spelen en zonder automatismen in het team en ook nog een trainerswissel.

Assare, Wuytens, Oar, Bovenberg, v Dijk, De Kogel, Mulega, Martensson, Gerndt etc waren vaak geblesseerd, niet fit etc. Nu de keeper is vervangen, de rest is fit dus er staat een totaal ander team en dat is in de voorbereiding nu ook te zien.

24 juli 2012 om 00:05

Die waardeloze voorhoede heeft er anders wel 8 gemaakt tegen de landskampioen afgelopen seizoen, noem dat maar waardeloos !

Tsja, nog niet doorgebroken jeugdspelers. Kan je meestal weinig van zeggen of het een aderlating zal zijn. Heeft ook de Nederlandse nationaliteit maar speelde wel jeugdinterlands voor Bosnië

Is de jongere broer van oud-vitesse en Oss-speler Stefan Maletić.

Maletic is geen talent uit Utrecht, maar is afkomstig uit de jeugd van de graafschap. Ook daar is hij voor niets door utrecht weggehaald.

Gewoon heel jammer dat eredivisie clubs talenten te vroeg laten gaan. Of gewoon jammer dat je spelers die bij de a1 zitten gewoon mag kopen.

Utrecht had vorig jaar heel veel blessures en veel jeugdspelers moesten hun eredivisieminuten maken,. hij was daar niet goed genoeg voor dus zo geweldig was ie niet, en ze doen hem heus niet weg als ze hem zo goed vinden

Hij was gewoon niet goed genoeg. Het probleem was dat hij nog maar een contract voor 1 seizoen had. Hij wilde meer verdienen bij verlenging. Een club als utrecht verkoopt een jeugdspeler die niks laat zien echt niet voor tonnen ofzo hoor, dat gebeurt zeker in de huidige markt gewoon niet. Daarom hebben ze hem gratis laten gaan naar stuttgart, maar hebben ze wel een doorverkoop percentage bedongen. Mocht het nog wat worden vangen ze nog wat aan hem, mocht het niks worden valt zijn salaris in ieder geval weg. Ik vind het een hele goede oplossing.

is wel slecht nederlands.. heel grote club? Het is hele grote club. En Ach hij speelde in de a1 en nog nooit in de echte selectie plaatsgenomen dus echt een gemis is het niet.

23 juli 2012 om 14:00

Heel is goed, hele wordt vaak gebruikt in de informeel gesproken spreektaal.

Was dan gewoon weer terug gegaan naar het oude nest jongen, in Doetinchem kunnen we je wel gebruiken...

Kan Utrecht juist niet een spits gebruiken? Ik hoorde al dat hij het niet al te best deed in de jeugd, maar misschien had hij juist een stimulans uit het 1e nodig.. Dat hij naar Stuttgart mag komen is echt niet voor niets..

23 juli 2012 om 22:53

Utrecht stikt van de aanvallers die hebben we dus niet nodig

Utrecht heeft voor de aanval Oar, De Kogel, Takagi, Boldewijn, Mulenga, Gerndt, vd Gun

zijn er voldoende

dat Utrecht hem liet gaan is ook niet voor niets ;

24 juli 2012 om 17:50

Oh, ik dacht dat Utrecht vrij dun zat in hun centrum spitsen..
Wel zonde, weet nog een aantal jaar terug toen Maletic werd aangetrokken, werd een grootte toekomst voorspeld.

Komt bij Stuttgart ook niet aan de bak, maar wat hebben die te verliezen, als je iemand gratis op kan halen

Hij kwam kwaliteiten tekort om bij Utrecht echt door te breken. Kijken wat hij er nu van zal bakken bij Stuttgart.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren